ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Σχέδιο αναβάθμισης κυπριακών ταβερνών από το υφυπουργείο Τουρισμού

WIZ TEAM

Την παράταση του σχεδίου ενίσχυσης του εγχώριου τουρισμού ώς το τέλος Μαΐου και νέο σχέδιο επιχορήγησης κυπριακών κέντρων εστίασης συνολικού ύψους €420.000, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος.

Σε ένα πλαίσιο προσπαθειών για αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρονται στους χώρους εστίασης και ευρύτερα στον σημαντικό τομέα της γαστρονομίας, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη σχετική πρόταση του υφυπουργείου για σχέδιο επιχορήγησης μέρους του κόστους της δαπάνης για έργα αναβάθμισης των προσφερόμενων υπηρεσιών σε κέντρα αναψυχής.

Σκοπός του σχεδίου αυτού, όπως εξήγησε ο υφυπουργός, είναι η αναβάθμιση του τομέα της γαστρονομίας και ιδιαίτερα του τομέα της εστίασης που αφορά εξ ολοκλήρου τα παραδοσιακά κυπριακά προϊόντα, τις ταβέρνες μας και τα κέντρα τα οποία προσφέρουν κυπριακή κουζίνα σε όλη την Κύπρο.

Είπε επίσης οι δικαιούχοι θα είναι μεμονωμένες επιχειρήσεις, προσθέτοντας ότι το σχέδιο δεν θα αφορά επιχειρήσεις ή επιχειρηματίες που έχουν πάνω από ένα εστιατόριο ούτε και θα είναι δικαιούχοι όσοι έχουν εταιρείες «franchise».

Το σχέδιο αποσκοπεί στην υποβοήθηση και ενθάρρυνση της βελτίωσης και αναβάθμισης των εγκεκριμένων χώρων του μαγειρείου, των εσωτερικών χώρων εστίασης και των χώρων υγιεινής των πελατών.

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι την Τρίτη 31η Αυγούστου 2021.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξασφαλίσουν περισσότερες πληροφορίες από τα κεντρικά γραφεία του υφυπουργείου, τα επαρχιακά γραφεία επιθεωρητών του υφυπουργείου ή από την ιστοσελίδα του υφυπουργείου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ