ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα ακριβότερα εστιατόρια του κόσμου με αστέρια Μισελέν

WIZ TEAM

Ενα δείπνο σε εστιατόριο που έχει βραβευτεί με αστέρια Μισελέν, σίγουρα δεν είναι μία φτηνή υπόθεση. Ομως, για πόσο ακριβά εστιατόρια μιλάμε;

Το Chef’s Pencil, ένα διεθνές περιοδικό γαστρονομίας που αποτελεί βασική πηγή πληροφόρησης για σεφ όλων των επιπέδων, αποφάσισε να ερευνήσει το θέμα και πρόσφατα δημοσίευσε τα αποτελέσματα, τα οποία βασίζονται στην τιμή ενός πλήρους tasting μενού, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει από οκτώ έως και δώδεκα πιάτα.

Αφού έρεύνησε τα μενού περίπου 500 εστιατορίων που έχουν βραβευτεί με αστέρια Μισελέν, το Chef’s Pencil αποκάλυψε τα 15 ακριβότερα σε όλο τον κόσμο. Η πλειοψηφία τους βρίσκεται στην Ασία και ειδικότερα στην Ιαπωνία, η οποία έχει πέντε παρουσίες στην λίστα και είναι η μοναδική χώρα που έχει περισσότερες από μία.

Παρά την Ασιατική επικράτηση, το ακριβότερο εστιατόριο της λίστας είναι στην Ισπανική Ιμπιζα. Το κορυφαίο μενού στοιχίζει 1.500 ευρώ το άτομο, αλλά η εμπειρία στο Sumblimotion δεν περιορίζεται στο φαγητό. Ενας cyber σεφ μαγειρεύει μπροστά σε κάθε πελάτη, ο οποίος μπορεί να απολάυσει το γεύμα του σ′ έναν virtual κόσμο.

Κάτι παρόμοιο κάνει και το δεύτερο εστιατόριο της λίστας, το Ultraviolet της Σαγκάης, στο οποίο το πλήρες μενού στοιχίζει 1.260 ευρώ το άτομο: Τσιγάρα από φουά γκρα και moon cakes, ενώ στους γύρω τοίχους εναλλάσσονται κινούμενες εικόνες.

Το τρίτο ακριβότερο εστιατόριο της λίστας είναι το Kitcho Arashiyama Hontenin στο Κυότο της Ιαπωνίας. Το μενού στοιχίζει 800 ευρώ το άτομο και οι πελάτες απολαμβανάνουν την καλύτερη Ιαπωνική κουζίνα σε μία από τις επτά τραπεζαρίες, που βλέπουν σε πανέμορφους, γιαπωνέζικους κήπους.

Η πλήρης λίστα:

Sublimotion, Ιμπιζα, Ισπανία (1.500 ευρώ το άτομο)

Ultraviolet, Σανγκάη, Κίνα (1.260 ευρώ το άτομο)

Kitcho Arashiyama Honten, Κυότο, Ιαπωνία (800 ευρώ το άτομο)


Azabu Kadowaki, Τόκιο, Ιαπωνία (731 ευρώ το άτομο)


Masa, N.Υόρκη, ΗΠΑ (710 ευρώ το άτομο)

Joël Robuchon, Τόκιο, Ιαπωνία (565 ευρώ το άτομο)

Kikunoi Honten, Κυότο Ιαπωνία (565 ευρώ το άτομο)

Gion Maruyama, Κυότο, Ιαπωνία (565 ευρώ το άτομο)

Guy Savoy, Παρίσι, Γαλλία (546 ευρώ το άτομο)


Piazza Duomo, Αλμπα, Ιταλία (500 ευρώ το άτομο)

Δείτε εδώ την πλήρη λίστα των ακριβότερων εστιατορίων με αστέρια Μισελέν στον κόσμο.

Πηγή Huffingtonpost.gr