ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα «chef takeover» γαστρονομικά events του Bar Souvenir

WIZ TEAM

Κάθε μήνα το δημοφιλές bar restaurant της Λευκωσίας φιλοξενεί έναν/μία chef, παρουσιάζοντας ένα special μενού ειδικά για τη βραδιά του event.

Αν και η προσέγγιση του Bar Suvenir δεν είναι αμιγώς εστιατορική, μιας και δεν μιλούμε για ένα καθαρόαιμο εστιατόριο, εντούτοις, σε σχέση με το φαγητό, η ομάδα δίνει μεγάλη έμφαση στις ποιοτικές πρώτες ύλες, στην εποχικότητα, στην ελαχιστοποίηση της σπατάλης, αλλά και στην ανάδειξη ξεχασμένων και ιδιαίτερων υλικών.

Μια φιλοσοφία η οποία χαρακτηρίζει και την αμέσως επόμενη σεφ που θα βρεθεί στην κουζίνα του Bar Souvenir, την Χλόη Σταύρου, γνωστή και με τον όνομα «Barlic Gutter». Έχοντας περάσει από πολύ δυνατά εστιατόρια στη Λεμεσό (μεταξύ άλλων και το Locatelli), αλλά και έχοντας διοργανώσει πολύ δυνατά pop up events, η σεφ που αυτό το διάστημα δουλεύει στην κουζίνα του πολύ δυνατού «έμπερς», ενώνει για ένα βράδυ δυνάμεις με την ομάδα του Bar Souvenir, παρουσιάζοντας από κοινού το event «chef takeover».

Να πούμε πως αυτό θα είναι το δεύτερο στη σειρά σχετικό event από το λευκωσιάτικο bar restaurant, μιας και στις 28 Φεβρουαρίου η ομάδα από το «Πατρικό» ήταν εκεί και μέσω του πρότζεκτ «Κουζίνα Άρκα η Κυπριακή» πρότειναν στους φιλοξενούμενους ένα set menu με 9 πιατάκια. Αυτό θα είναι το δεύτερο event με φιλοξενούμενο σεφ, ενώ είναι ήδη προγραμματισμένα κι άλλα μέχρι και τον Μάιο.

Το set menu που θα προσφερθεί με έμπνευση και καθοδήγηση από τη Χλόη Σταύρου θα αποτελείται από 8 μικρά πιάτα (προσφέροντας μάλιστα και vegan εκδοχή), ενώ ειδικά για τη βραδιά θα δημιουργηθεί και ένα wine list με natural wines. Η τιμή είναι στα €45 ανά άτομο (ή €40 για το vegan menu).

Κατά τ’ άλλα, όπως έχουμε γράψει ήδη, το μενού του νέου Bar Souvenir είναι μια γαστρονομική περιήγηση σε όλο τον κόσμο, αφού περιλαμβάνει διάσημα πιάτα από διάφορους πολιτισμούς. Από το ζουμερό περουβιανό ceviche, μέχρι την πικάντικη γοητεία του chili con carne, τις comfort γεύσεις της πίτσας, τα ντελικάτα gyozas και τα απολαυστικά Arancini, κάθε πιάτο είναι ένα διαβατήριο για διαφορετικές γαστρονομικές περιπέτειες (διάβασε περισσότερα εδώ).

Info
Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024
Bar Souvenir, Λεωφόρος Μακαρίου 43, Λευκωσία
Τηλ. 99758578