ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα events της εβδομάδας

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, ταινίες σε θερινά σινεμά. Μια εβδομάδα γεμάτη με εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσεις.

ΘΕΑΤΡΟ

«The 24 Hour Plays» στο Δημοτικό θέατρο Λευκωσίας



6 θεατρικοί συγγραφείς, 6 σκηνοθέτες και 18 ηθοποιοί γράφουν και ανεβάζουν 6 πρωτότυπα θεατρικά σε 24 ώρες

Το γνωστό από το Broadway της Νέας Υόρκης «THE 24 HOUR PLAYS» έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο στο πλαίσιο του Summer Edition 2020 του Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας. Σπουδαίοι νέοι Κύπριοι καλλιτέχνες ενώνουν δυνάμεις, εμπνέονται από τα όσα ζήσαμε τους τελευταίους 5 μήνες (εγκλεισμό, ρατσισμό και όχι μόνο) και παρουσιάζουν στην σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας 6 νέα 10-λεπτα θεατρικά έργα.

Οι 6 θεατρικοί συγγραφείς θα περάσουν όλο το αυριανό βράδυ εντός του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας ώστε να παραδώσουν τα νέα θεατρικά έργα τους μέχρι τις 6πμ.  Λίγες ώρες αργότερα 6 σκηνοθέτες και 12 ηθοποιοί ξεκινούν ένα μαραθώνιο δοκιμών ώστε το ίδιο βράδυ να παρακολουθήσουμε 6 μικρές ολοκληρωμένες παραστάσεις.
 
Info
Kυριακή 26- Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 21.00
Λεωφ. Μουσείου 4
Πληροφορίες: 22797979
Προπώληση www.soldoutticketbox.com
καταστήματα Stephanis

«Ράφτης κυριών» στο Σκαλί Αγλατζιάς



Ο «Ράφτης κυριών», το διασημότερο έργο του Φεντό -το έγραψε στα είκοσι πέντε του χρόνια, το 1887, γνωρίζοντας την πρώτη μεγάλη του επιτυχία-, είναι μια κλασική, απολαυστική κωμωδία γεμάτη απρόοπτα, έξυπνο χιούμορ και καταιγιστική δράση. Η συζυγική απιστία γίνεται το εργαλείο για να σατιριστούν η υποκρισία, η σεμνοτυφία και τα μικροαστικά ήθη δημιουργώντας την εικόνα της απόλυτης φάρσας.

Υπόθεση  του έργου
Στο Παρίσι του 1890, της Μπελ Επόκ, του Τουλούζ Λωτρέκ, της Μονμάρτης και του Μουλέν Ρουζ, ο Ζωρζ Φεϋντώ γράφει την κωμωδία καταστάσεων «Ράφτης Κυριών» (1887) που θεωρείται κατά κοινή ομολογία το καλύτερό του έργο.
Σε μια συνοικία του Παρισιού, ένας γιατρός επιστρέφει ξημερώματα στην συζυγική στέγη μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα απιστίας. Εκεί τον περιμένουν ο υπηρέτης του, η γυναίκα του και στη συνέχεια εισβάλλει η πεθερά του, ενώ ο καλύτερός του φίλος προσπαθεί να του ενοικιάσει ένα διαμέρισμα το οποίο αργότερα μετατρέπεται σε ερωτική φωλιά-ραφείο.

Info
Δευτέρα 27- Τρίτη 28 Ιουλίου 2020
Σκαλί Αγλατζιάς, 21.00
Αγίου Γεωργίου 15
Αγλαντζιά, Λευκωσία
Πληροφορίες 77777040
Kρατήσεις www. Tickethour.com

Αχαρνείς του Αριστοφάνη στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ



Γιατί το δίκιο το ξέρει καλά και η κωμωδία.

Με την πρώτη σωζόμενη κωμωδία του Αριστοφάνη «Αχαρνείς» (425 π.Χ.), σε σκηνοθεσία Βαρνάβα Κυριαζή, ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου συνεχίζει την καλοκαιρινή θεατρική δραστηριότητά του με απόλυτη προσήλωση στην εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων πρόληψης για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Βρισκόμαστε στον έκτο χρόνο του Πελοποννησιακού Πολέμου. Ο αγρότης Δικαιόπολης, απογοητευμένος από την αναποφασιστικότητα των συμπολιτών του να συνάψουν ειρήνη με τη Σπάρτη, αναλαμβάνει πρωτοβουλία και απαλλάσσει τον ίδιο και την οικογένειά του από τα δεινά του πολέμου. Αποφασισμένος να απολαύσει ό,τι στερήθηκε, να γιορτάσει τη ζωή και να δρέψει τους καρπούς της ειρήνης, δεν διστάζει να τα βάλει με όλους και με όλα, να ξεμπροστιάσει την ιδιοτέλεια και την ποταπότητα, να ανοίξει τα μάτια όσων τυφλώθηκαν από την αλαζονεία, την ψευτοπερηφάνια και τις δημαγωγικές ρητορείες.

Ιnfo
Tετάρτη 29- Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020
Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ', 21.00
28ης Οκτωβρίου Ακρόπολη
Λευκωσία
Εισιτήρια: €17 / €8

«Καρυωτάκης» στο Πολιτιστικό της Τρ. Κύπρου



Καρυωτάκης!Στην σκιά των (τελευταίων) ωρών
Ένα μικρό θεατρικό αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα ποιητή
με θέα την καλοκαιρινή παλιά Λευκωσία

O λόγος του μεγάλου Έλληνα ποιητή, Κώστα Καρυωτάκη, ερμηνευμένος από τον Ανδρέα Αραούζο. Μία σειρά από ποιήματα, πεζά και αποσπάσματα από την αλληλογραφία του ποιητή που επέλεξε ο Φώτης Αποστολίδης, ο οποίος σκηνοθετεί το δρώμενο. Η σκηνική και ενδυματολογική επιμέλεια είναι της Έλενας Κατσούρη, οι φωτισμοί του Νίκου Μυλωνά και η ηχητική επένδυση του Σταύρου Μακρή.

Ιnfo
Πρεμιέρα Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020
«Αερικόν», 20.30
Οροφή Πολ. Ιδρ.Τράπεζας Κύπρου
Φανερωμένη, παλιά Λευκωσία
Εισιτήρια €10
Κρατήσεις 97856673


ΜΟΥΣΙΚΗ

Μέλισσες Live στο Παττίχειο Λάρνακας



Ολα μοιαζουν καλοκαιρι με το Νο1 ελληνικο Συγκροτημα ΜΕΛΙΣΣΕΣ LIVE για 2 μοναδικες παγκυπριες συναυλιες που θα ξεσηκώσουν το κοινό.

Info
Τριτη 28- Τεταρτη 29 Ιουλιου 2020
Παττιχειο Αμφιθεατρο Λαρνακας, 21.00
Ν. Γ. Δημητρίου, Λάρνακα
Εισιτήρια €25, €30
Kρατήσεις 77777040
www.tickethour.com.cy

Μπάμπης Στόκας στα Λύμπια



Ο Μπάμπης Στόκας, ένας από τους πιο δημοφιλείς Έλληνες τραγουδοποιούς, βασικό στέλεχος των Πυξ Λαξ, κατεβαίνει στη Κύπρο για να συναντήσει στη σκηνή δύο αγαπημένους του φίλους και συνεργάτες!

Με εφόδιο τις ξεχωριστές φωνές και την ερμηνεία τους, οι τρεις καλλιτέχνες, παρουσιάζουν ένα ακουστικό πρόγραμμα βασισμένο τόσο στην πολύχρονη μουσική διαδρομή του Μπάμπη, όσο και σε τραγούδια από όλους τους χώρους της ελληνικής μουσικής που άφησαν ιστορία.

Info
Tετάρτη 29 Ιουλίου 2020
Koινοτικό Πάρκο Λυμπιών, 20.30
Λύμπια
Πληροφορίες 99810011

Γιάννης Κότσιρας  



Κι αυτό το καλοκαίρι, ο Γιάννης Κότσιρας θα συνεχίσει τα ταξίδια του σε ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο

Μαζί με τους φίλους του, μια παρέα εξαιρετικών μουσικών, κόντρα στο «γκρίζο» της εποχής, θα φέρουν χρώμα στα καλοκαιρινά μας βράδια με το κέφι, το μεράκι τους και πολλά αγαπημένα τραγούδια, παλιά, νεότερα, αλλά και εμπνευσμένες διασκευές.

Μαζί τους αυτό το καλοκαίρι και τα ολοκαίνουρια τραγούδια από την επερχόμενη νέα δισκογραφική δουλειά του Γιάννη Κότσιρα, τα ήδη αγαπημένα “Έρωτας ή τίποτα” (μουσική – στίχοι Γιώργος Καραδήμος), “Καρδιά μου” (μουσική Μανώλης Ανδρουλιδάκης - στίχοι Δημήτρης Λέντζος), αλλά και “Την αμαρτία μου τη λέω” (μουσική Ανδρέα Κατσιγιάννη - στίχοι Ελένη Γιαννατσούλια), που πρόσφατα κυκλοφόρησε και ήδη σιγοτραγουδάμε!


Info
Tετάρτη 29 Ιουλίου 2020
Σκαλί Αγλαντζιάς, 20.30
Αγίου Γεωργίου 15
Αγλαντζιά, Λευκωσία
Πληροφορίες 77777040
www.tichethour.com

Info
Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020
Κηποθέατρο Λεμεσού, 21.00
Λόρδου Βύρωνα, Λεμεσός
Κρατήσεις 77777040
www.tichethour.com

Info
Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020
Παττίχειο Αμφ. Λάρνακας, 21.00
Κρατήσεις 77777040
Ν. Γ. Δημητρίου
Λάρνακα
www.tichethour.com

Φ. Δεληβοριάς Live στο Δημ. Θέατρο Λευκωσίας



Ο Φοίβος Δεληβοριάς έρχεται στο Δημοτικό  Θέατρο Λευκωσίας για μια μοναδική συναυλία στο Πλαίσιο του Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας.

Ιnfo
Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 21.00
Λεωφόρος Μουσείου 4
Λευκωσίας
Εισιτήρια €20/ €16
Πληροφορίες: 22797979
www.soldoutticketbox.com

Monsieur Doumani στο Rialto Open Air



Στο πλαίσιο του φεστιβάλ Rialto Open Air το πολυβραβευμένο συγκρότημα Monsieur Doumani θα παρουσιάσει τραγούδια από τα 3 του άλμπουμ, καθώς και μερικά ακυκλοφόρητα τραγούδια από το άλμπουμ που πρόκειται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2021.

Μουσικοί: Αντώνης Αντωνίου - τζουράς, φωνητικά / Ανδρέας Σκορδής - κιθάρα, φωνητικά / Δημήτρης Γιασεμίδης - τρομπόνι, φλάουτο

Info
Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020
Χώρος στάθμευσης ΣΕΚ, 21.00
(πίσω από Ριάλτο)
Λεμεσός
Κρατήσεις 77777745
www.rialto.com.cy
Είσοδος Ελεύθερη

CINEMA

«Νos Batailles» στο Κωνστάντια



Ο Ολιβιέ και η Λώρα ζουν με τα δύο τους παιδιά σε μια γαλλική εργατική συνοικία. Δίνουν καθημερινά όση ενέργεια έχουν στη δουλειά και στο σπίτι τους κάνοντας ό,τι μπορούν για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σε ένα υγιές περιβάλλον. Μια μέρα όμως η Λώρα, μη αντέχοντας άλλο όλη αυτή την πίεση και παρά την απέραντη αγάπη προς τα παιδιά της, φεύγει χωρίς να δώσει εξηγήσεις. Όλο το βάρος πέφτει στον Ολιβιέ που παλεύει να κρατήσει ξανά τις ισορροπίες. Χωρίς φτηνά ηθικά διδάγματα, η ταινία εστιάζει στη δύναμη της αγάπης και της κατανόησης! Olivier and Laura live with their children in a French working-class neighbourhood.

Ιnfo
Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020
Θερινός Κινηματογράφος Κωνστάντια, 21.00
Σόλωνος Μιχαηλίδη 15
Λευκωσία
Εισιτήρια €5
Πληροφορίες 22348203 - 22349085
Προπώληση www.tickethour.com.cy


Οι Αόρατες (Les Invisibles)  στο Ριάλτο


 
Με απόφαση του Δήμου, ένα κέντρο υποδοχής άστεγων γυναικών πρόκειται να κλείσει. Οι κοινωνικοί λειτουργοί έχουν μόνο τρεις μήνες στη διάθεσή τους για να επανεντάξουν, με κάθε τρόπο, στην κοινωνία τις γυναίκες που έχουν στη μέριμνά τους. Για να επιτύχουν τον σκοπό τους, πλαστογραφούν, καταφεύγουν στο ψέμα και προσπαθούν να βρουν οποιοδήποτε «μέσο» για να ανασταλεί η απόφαση. Για αυτό το διάστημα, τα πάντα επιτρέπονται, αρκεί οι γυναίκες να «σωθούν»! Μια κωμωδία-αποκάλυψη που συνδυάζει το καυστικό κοινωνικό σχόλιο με το γέλιο, στην οποία η διανομή ρόλων περιλαμβάνει πρώην άστεγες μη επαγγελματίες ηθοποιούς. Υπότιτλοι: Ελληνικοί, αγγλικοί.

Σκηνοθεσία: Louis-Julien Petit
Πρωταγωνιστούν: Audrey Lamy, Corinne Masiero, Noemie Lvosky, Deborah Lukumuena Adolpha Van Meerhaeghe, Sarah Suco, Brigitte Sy, Pablo Pauly.

Τετάρτη 29 Ιουλίου
Χώρος στάθμευσης της ΣΕΚ (πίσω από Ριάλτο)21:00

«The Last Movie» στο Κωνστάντια



Κάπου σ’ένα απομακρυσμένο χωριό του Περού ένα συνεργείο από το Χόλιγουντ κάνει γυρίσματα μιας μεγάλης παραγωγής γουέστερν. Ο Κάνσας, ένας Αμερικανός επίδοξος κασκαντέρ, ερωτεύεται μια πόρνη και, ενώ έχουν τελειώσει τα γυρίσματα, αποφασίζει να μείνει στα ψηλά βουνά του Περού. Το σκηνικό παραμένει ερειπωμένο και οι ντόπιοι το χρησιμοποιούν για μια τελετουργική αναπαράσταση, όπου ο Κάνσας βρίσκεται στο κέντρο της προσοχής… Με αυτή την ταινία ο Ντένις Χόπερ αφενός αποτίει φόρο τιμής στο τέλος εποχής του γουέστερν και αφετέρου δεν διστάζει να δείξει την πιο ζοφερή εικόνα των ανθρώπων πίσω από τα σκηνικά.

Ιnfo
Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020
Θερινός Κινηματογράφος Κωνστάντια, 21.00
Σόλωνος Μιχαηλίδη 15
Λευκωσία
Εισιτήρια €5
Πληροφορίες 22348203 - 22349085
Προπώληση www.tickethour.com.cy