ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα νέα πιάτα του Maison Anemi θα σε κάνουν να αναφωνήσεις...Oh mon Dieu

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΔΕΡΜΑΤΑ

To Μaison Anemi έκλεισε ένα χρόνο λειτουργίας και μέσα σε αυτό τον χρόνο κατάφερε να αγαπηθεί και γίνει εξαιρετικά δημοφιλές σε όλη την Κύπρο! Η ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του, η ακατάπαυστη προσπάθεια για βελτίωση, η άψογη εξυπηρέτηση και φυσικά οι αυθεντικές γεύσεις του μενού του είναι μόνο μερικοί από τους λόγους της φήμης του. Ο ταλαντούχος σεφ Χρίστος Ησαΐας, έχοντας σαν βάση την γαλλική κουζίνα επιμελείται όλες τις συνταγές! Το μυστικό της επιτυχίας του έγκειται στην απαράμιλλη δημιουργικότητα του και στην αυστηρή επιλογή των πρώτων υλών με βασικό κριτήριο, πάντα,  την εποχικότητα τους.

Το υπέροχο γαλλικό bistrot, πρόσθεσε στο μενού του 8 νέα πιάτα και είμαστε σίγουροι ότι διαβάζοντας τα και μόνο θα αναστατωθούν οι γευστικοί σας κάλυκες.

Jambo Prowns. Πρόκειται για μεγάλη γαρίδα γύρω στα 300 γραμμάρια αρωματισμένη με τσίλι και τζίντερ. Ψήνεται στο γκριλ και σερβίρεται με φρέσκο λεμόνι και μυρωδικά. Είναι σε μέγεθος καλαμαριού και η γεύση της είναι πικάντικη , λεμονάτη και καπνιστή λόγω του γκριλ. Ένα πιάτο που το αγαπάνε ιδιαίτερα οι ξένοι λόγω του μεγέθους της γαρίδας που είναι πολύ συνηθισμένο στο εξωτερικό.

Μια άκρως καλοκαιρινή και δροσιστική επιλογή είναι το Quinoa Salad. Τρικολόρε quinoa το οποίο σερβίρεται με μήλο, αγγουράκι blueberries και φρέσκο αβοκάντο. Συνδυάζεται με dressing lime και microleaves . Σερβίρεται σαν ελαφρύ μεσημεριανό αλλά και σαν brunch.

Ταρτάρ τόνου. Πρόκειται για το κεντρικό κομμάτι, άγριου κιτρινόπτερου τόνου το οποίο δεν έχει καθόλου λίπος και δέρμα. Είναι ένα εντελώς καθαρό κόκκινο κρέας το οποίο σερβίρεται με μους αβοκάντο, φρέσκα μυρωδικά, chili oil και χαβιάρι από οξύρυγχο.

Bon marrow Aπό αμερικάνικο Αngus το οποίο γίνεται 24 ώρες brine σε αρωματικό νέρο. Αυτό δίνει στο κρέας ιδιαίτερη γεύση. Έξτρα γεύση παίρνει και από το φρέσκο θυμάρι και συνοδεύεται από φρυγανισμένες μπακετες.

 

L N B. Loabsters and burgers (Βοδινό και αστακός) Το μισό πιάτο αποτελείται από Wagyu burger με καραμελωμένα κρεμμύδια και signature sause και το άλλο μισό από ουρά καναδέζικου αστακού ο οποίος συνοδεύεται από μια πάστα με βάση το σκόρδο και άλλα μυρωδικά. Το ψήνουν και το συνοδεύουν με πατάτες τηγανητές και σαλάτα.

Iberico pork. Μπριζολάκια από ιβηρικό χοίρο ο oποίος δεν έχει καθόλου ορμόνες και αντιβιοτικά. Είναι ελεύθερος στην φύση και τρέφεται μόνο με χορτάρι. Πριν το ψήσουν στο γκριλ του δίνουν extra γεύση με καυτερά μπαχαρικά. Μετά το ψήνουν αλειμμένο με Whole grain mustard sauce. Δεν μοιάζει καθόλου με το κλασσικό χοιρινό είναι ένα κρέας πάρα πολύ μαλακό.

Beef brisket Αφού πασπαλιστεί με πιπέρι και αλάτι, ψήνεται στον φούρνο 7-8 ώρες μέχρι που γίνεται υπερβολικά μαλακό. Σερβίρεται με wetzies πατάτες και smoked bbq sauce . Έχει πιπεράτη γεύση

Shakshuka (Επιλογή μόνο για brunch) Eίναι μια πικάντικη σάλτσα από βιολογικές ντομάτες, με πικάντικα καρυκεύματα και ισπανικό λουκάνικο τσορίθο. Στην πικάντικη σάλτσα ψήνονται ποσε αυγά από κότες ελευθέρας βοσκής. Συνοδεύεται από οργανική φέτα. Είναι ένα πιάτο από South Africa που σερβίρεται με φρέσκο ψωμί προζυμένιο το οποίο ψήνεται κάθε πρωί στο εστιατόριο.

Για το τέλος Chocolate muse. Εξαιρετική ποιοτητα κακάο, προέρχεται από Γουατεμάλα. 75 % καθαρό κακάο χωρίς πρόσθετη γεύση. Κάνουν μους σοκολάτας σου αφήνει γεύση μαύρων μούρων και σερβίρεται με ένα crumbl μπισκότων και βούτυρο.

Θα βρείτε πληροφορίες για το Maison Anemi Εδώ