ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τα πιο λαχταριστά καλτσόνε σοκολάτας θα τα βρείτε εδώ

WIZ TEAM

Για αρκετούς από εμάς η πίτσα είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά. Η πλούσια ζύμη, το λιωμένο τυρί, τα διάφορα toppings την κάνουν ακαταμάχητη, με χιλιάδες κομμάτια να καταναλώνονται κάθε βράδυ ανά το παγκόσμιο.

Τι θα μπορούσε, όμως, να είναι καλύτερο από την πίτσα;

Πιθανότατα να μη σας έρχεται στο μυαλό τίποτα απολύτως, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει. Υπάρχει η πίτσα-επιδόρπιο, δηλαδή το καλτσόνε.

Όσο χειμωνιάζει, καλώς ή κακώς η όρεξη για γλυκό και δη για σοκολάτα είναι όλο και πιο έντονη. Θα μου πείτε «και πότε δεν είναι;» αλλά συνήθως τους χειμερινούς μήνες αυξάνεται αυτή η επιθυμία.

Τα μέρη που σας προτείνουμε είναι γνωστά είτε για την επική πίτσα που προσφέρουν είτε για τις νόστιμες, ποιοτικές γεύσεις τους. Τώρα ίσως ήρθε η ώρα να τα γνωρίσετε και για τα υπέροχα καλτσόνε τους.

Τα καλτσόνε είναι λαχταριστά και χορταστικά, ενώ όσοι δοκιμάσετε την παρακάτω συνταγή (με τραγανό ζυμάρι, γεμιστά με σοκολάτα και κάποιες φορές με μασκαρπόνε) θα διαπιστώσετε ότι είναι πολύ εύκολη και γρήγορη.

Τα σοκολατένια καλτσόνε σερβίρονται σε 4 αγαπημένα εστιατόρια και είναι πραγματικά το κάτι άλλο!

Rokoko
Τηλ.22254525
Χριστόδουλου Σώζου 21, Λευκωσία
Cool και κομψό στο κέντρο της πόλης, με απλές και προσεγμένες γεύσεις, κατά βάση σε ιταλικό στυλ με έμφαση στην πίτσα και στα ζυμαρικά και ένα άγγιγμα από την βορειοαμερικάνικη κουζίνα. Ωραία cocktails στο μπαρ, φιλική εξυπηρέτηση και ψαγμένες μουσικές. Τραπεζάκια έξω το καλοκαίρι. Από τα highlights το καλτσόνε τους.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by RoKoKo (@_rokoko)

Γλυκολέμονο
Tηλ.24623010
Ζήνωνος Κιτιέως 105, Λάρνακα
Καλαίσθητος χώρος, με ωραία ατμόσφαιρα και δημοφιλή μπουγάτσα. Από το πρωί με καφέδες, ροφήματα, φρέσκους χυμούς, πρωινό και ποτά. «Μελετάνε» με χαρούμενη διάθεση πεϊνιρλί, σαλάτες και burgers, πιάτα brunch και γλυκά. Φιλική εξυπηρέτηση και καλές μουσικές. Τραπεζάκια έξω.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Γλυκολέμονο (@glikolemono)

Cargo
Τηλ.99042999
Λεωφ. Τσερίου 136, Στρόβολος
Casual και ταυτόχρονα προσεγμένο σενάριο πίτσας από ξυλόφουρνο, που παντρεύει επιτυχημένα τη ναπολιτάνικη με την κυπριακή γευστική παράδοση σε 16 παραλλαγές. Με σπιτικά ζυμαρικά φτιαγμένα από Ιταλό σεφ και burgers, δίνει σημασία στα υλικά. Παρέα με μπίρες μπορείς να παρακολουθήσεις ποδοσφαιρικούς αγώνες από τις οθόνες του. Ξεκινάει από το πρωί με καφέ.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Probably best burgers in town

Pizzeria 458
Τηλ.70000458
Δ. Ν. Δημητρίου 11, Λάρνακα
Για τους λάτρεις της ναπολιτάνικης πίτσας σίγουρα το συγκεκριμένο μαγαζί θα καθιερωθεί σαν στέκι. Η περιοχή της στοάς του Q Center μεθάει από μυρωδάτες αυθεντικές ζύμες ψημένες σε ξυλόφουρνο. Δοκιμάστε πίτσα με ρόκα λάο προσιούτο, Ripiena με ρικότα, βασιλικό, παρμεζάνα και μοτσάρέλα, montagne με φρέσκια μοτσαρέλα, βασιλικό, παρμεζάνα, κρεμμύδια και καπνιστό χοιρινό. Mην χάσεις το γλυκό καλτσόνε.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Cypruseats (@cypruseats)