ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τέσσερα από τα πιο μικρά εστιατόρια της Κύπρου

WIZ TEAM

Με μεγάλες κουζίνες!

Κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμά τους είναι το πολύ καλό φαγητό, οι αυθεντικές γεύσεις, και το πολύ ζεστό περιβάλλον σε cozy μικρούς χώρους όπου κυρίαρχο στοιχείο της διακόσμησης είναι το ξύλο.

The Royal Goat Farm

 

Είναι τοποθετημένο σε μια πεδιάδα της περιοχής Παλιομετόχου και προσφέρει εξαιρετικά προϊόντα που παράγονται εκεί, σε ένα καλαίσθητο ρουστίκ περιβάλλον. Συγκεκριμένα, προσφέρει brunch κάθε Σάββατο (δύο σειρές: 9.30-11.300 ή 12.30-14.30), την Κυριακή το μεσημέρι προσφέρει το δημοφιλές παραδοσιακό κυπριακό γεύμα "Τ' αντάμωμα", ενώ τα βράδια της Πέμπτης το μενού έχει οφτό κλέφτικο συρτό και γεύσεις στα κάρβουνα. Το The Royal Goat Farm λειτουργεί μόνο με κρατήσεις.

Τηλ. 99653957
Παλιομέτοχο (κοντά στη νεκρή ζώνη του Γερόλακκου, στο ύψος του Pascal και του Nicosia Mall)
Σάβ (δύο σειρές: 9.30-11.300 ή 12.30-14.30), Κυρ μεσημέρι και Πέμ βράδυ
 

Wok & Oven

Σε ένα κρυμμένο εστιατόριο, κάπου στην Αραδίππου, μπορείτε να απολαύσετε αυθεντική ταϊλανδέζικη κουζίνα αλλά και πίτσα σε ξυλόφουρνο. Στο μενού θα βρείτε επιλογές σε ρύζι, curry, ορεκτικά, noodles, πίτσα και ορισμένα ποτά. Best sellers είναι σίγουρα τα Pad Thai Noodles, τα δύο είδη Curry (πράσινο και κόκκινο), και η Tartufa από τις άσπρες πίτσες -όλες οι πίτσες ψήνονται φυσικά σε ξυλόφουρνο. Απολαύστε το φαγητό σας με μια ταϊλανδέζικη μπύρα, ή με το ποτό που θα πάρετε οι ίδιοι από το σπίτι σας (κρασί, gin) κλπ, χωρίς κανένα πρόβλημα και χωρίς καμιά έξτρα χρέωση. Αξίζει να σημειωθεί πως σχεδόν όλα τα πιάτα μπορούν να γίνουν και σε vegan/vegetarian εκδοχές.

Τηλ. 99771775
Αρμενίας 7102, Αραδίππου, επ. Λάρνακας
ΤΡ-Σ 12.00-15.00 & 18.00-22.00
 

Rouis

Δεν δουλεύει τα σαββατοκύριακα, δεν έχει διαφημίσει ποτέ, δεν έχει social media, δεν έχει καν ταμπέλα με το όνομά του έξω από το εστιατόριο. Αλλά παρόλα αυτά η φήμη του ξεπερνά τα όρια του Δήμου Κάτω Πολεμιδιών. Ο λόγος για το απάχικο στέκι Rouis, όπου ντόπιοι και ξένοι επισκέπτονται κάθε βράδυ (στις λίγες ώρες που ανοίγει), ξέροντας πως εκεί θα βρουν τέλεια φαγητά της ώρας (μαγειρευτά, ψητά και σχάρας), μέσω ενός μενού που κάθε μέρα διαφέρει αναλόγως του τι υπάρχει διαθέσιμο στην αγορά αλλά και στη φύση -το κομμάτι της εποχικότητας παίζει μεγάλο ρόλο στον καθορισμό του εκάστοτε μενού.

Τηλ. 99440493
Κάτω Πολεμίδια, Λεμεσός
Δ-ΠΑΡ 20.00-23.30
 

Ταβέρνα Φίλιππος

Ένα στέκι για όσους ξέρουν να εκτιμούν την ποιότητα στην απλότητα. Ο μερακλής κύριος Φίλιππος θα σου σερβίρει ό,τι παράγει στο χωράφι του και πολλά εποχιακά, ενώ εκτός από τον μεζέ ενίοτε εδώ θα βρεις φρέσκο τόνο αλλά και στέκι -για το οποίο έχουν να λένε για την ποιότητά του. Η ταβέρνα διαθέτει επίσης προσεγμένη κάβα. Τέλος, σε σχέση με το γλυκό, αν είναι η μέρα τους θα φας μπουρέκια και πίττα καρπασίτικη στη σχάρα, με χαρουπόμελο δικής του παραγωγής. 

Τηλ. 99454877
Αγίου Γεωργίου Μακρή 62, Λάρνακα
Δ-Κ 18.00-19.45