ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Τέσσερις τελευταίες παραστάσεις του έργου «Η Τρικυμία» του Σαίξπηρ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το κύκνειο άσμα του Σαίξπηρ «Η Τρικυμία» δίνει αυτή την εβδομάδα τις τέσσερις τελευταίες παραστάσεις στην Κύρια Σκηνή του «θέατρο ένα». Το έργο άφησε τι καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό που το παρακολούθησε αφού ερμηνείες, φωτισμός, σκηνικά και σκηνοθετική προσέγγιση, ξεπέρασαν κυριολεκτικά κάθε προσδοκία.

Το όνειρο και η ωμή πραγματικότητα, η μαγεία και η λογική, η σκληρή εξουσία και η εκδίκηση από τη μια και η συγχώρεση από την άλλη, συνυπάρχουν σ' αυτό το αλληγορικό παραμύθι, το αριστουργηματικό 'κύκνειο άσμα' της σαιξπηρικής δραματουργίας, κρατώντας το ενδιαφέρον των θεατών αμείωτο από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό.
Κεντρικός ήρωας στην «Τρικυμία», είναι ο Πρόσπερος, ο δούκας του Μιλάνου. Ο Πρόσπερος, που είναι ιδιαίτερα καλλιεργημένος και δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την εξουσία, πέφτει θύμα μιας συνομωσίας. Ο αδερφός του, σφετεριστής του θρόνου και της περιουσίας του δουκάτου, συνωμοτεί με τον γειτονικό βασιλιά που εισβάλει στο Μιλάνο. Συλλαμβάνουν τον Πρόσπερο μαζί με την αγαπημένη του κόρη Μιράντα και τους βάζουν σ' ένα σαπιοκάραβο που πλέει προς άγνωστη κατεύθυνση μες στη φουρτουνιασμένη θάλασσα. Το κύματα ξεβράζουν πατέρα και κόρη σ’ ένα έρημο νησί όπου θα καταφέρουν να επιβιώσουν μέσα σε μια σπηλιά. Η τύχη, όμως που καμιά φορά παίζει τα πιο παράξενα παιχνίδια, θα τους χαμογελάσει, έστω και καθυστερημενα.

Δώδεκα χρόνια μετά την περιπέτεια τους, η μοίρα θα ευνοήσει τον Πρόσπερο και την Μιράντα. Οι σφετεριστές της εξουσίας του εξόριστου δούκα, θα ταξιδέψουν στο πέλαγος και εκείνος, που όλα αυτά τα χρόνια είχε μελετήσει τη τέχνη της μαγείας και είναι σε θέση να ελέγχει τα στοιχεία της φύσης και τα ξωτικά, θα προκαλέσει μια φοβερή τρικυμία φέρνοντας τους στο νησί του. Εγκληματίες βασιλιάδες, πρίγκιπες, τίμιοι γέροντες, μέθυσοι, παλιάτσοι και μαγικά πνεύματα, συνεχίζουν να ραδιουργούν, να φοβούνται, να ονειρεύονται, να ερωτεύονται σ' αυτήν τη μικρογραφία της ανθρωπότητας. Ο Πρόσπερο που έχει κάθε δικαίωμα να πάρει εκδίκηση για τον χαμένο θρόνο και την προδοσία, θα διαπιστώσει μέσα από οσα γίνονται στο νησί, ότι πραγματική εξουσία δεν είναι να τιμωρείς τους άδικους, αλλά να τους συγχωρείς.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία/ Σχεδιασμός Φωτισμού: Αντρέας Χριστοδουλίδης
Σκηνικά/κοστούμια: Σταύρος Αντωνόπουλος
Ζωγραφική Σκηνικού: Martin Meason
Βοηθός Σκηνοθέτη Α’: Αιμιλία Αντωνιάδου
Βοηθός Σκηνοθέτη B’: Γαλάτεια Πέτσα
Xειρισμός Φωτισμού/ Ήχου: Παύλος Πολυκάρπου
Φωτογραφίες: Δημήτρης Βαττής
Παίζουν: Σωτήρης Μεστάνας, Ιάκωβος Ιακώβου, Βασιλική Ανδρέου, Φανή Σωκράτους, Λορέντζο Μικελέττο, Γιώργης Χριστοδούλου, Σάββας Μενοίκου, Ευαγγελία Νικολάου, Νεκτάριος Λοϊζίδης Πάνος Ζαμπακίδης, Γαλάτεια Πέτσα.

Τελευταίες Παραστάσεις: Τετάρτη 10/03 , Παρασκευή 12/03, Σάββατο 13/03 και Κυριακή14/03
Ωρα έναρξης Παραστάσεων: 18:00
Πληροφορίες/ Κρατήσεις: 22348203