ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Θυμηθήκαμε ξανά δύο από τα πιο θρυλικά σουβλατζίδικα της Λευκωσίας

WIZ TEAM

Στη Θεμιστοκλή Δέρβη και στη Δημοσθένη Σεβέρη η πρωτεύουσα απολάμβανε μέχρι πριν από μερικά χρόνια εξαιρετικό σουβλάκι και όχι μόνο, σε δύο θρυλικά «κέντρα».

Οκτώ χρόνια πριν, τον Ιανουάριο του 2014, ένα από τα πιο θρυλικά σουβλατζίδικα του κέντρου της πρωτεύουσας, ο «Θεόδωρος», κατέβασε ρολά έπειτα από πολλές δεκαετίες παρουσίας, αφού… το κτήριο που τον φιλοξενούσε θα κατεδαφιζόταν με σκοπό να κτιστεί πολυκατοικία στο εν λόγω τεμάχιο.

Το πρώτο μαγαζί από τον Θεόδωρο λειτούργησε στην Ερμού το ’57, αλλά μετά την εισβολή αναγκαστικά μεταφέρθηκε στη Θεμιστοκλή Δέρβη. Μαζί με τον γιο του Στέλιο, ο οποίος ανέλαβε εξολοκλήρου μετά τον θάνατο του Θεόδωρου, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα δυνατό όνομα στον χώρο της εστίασης, το οποίο άντεξε μέχρι και το 2014 οπότε μια απόφαση δικαστηρίου έθεσε τέρμα στην (γευστική) ιστορία που ονομαζόταν «Σουβλάκια Θεόδωρος».

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 20 ΑΤΟΜΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΙΑ

Ένα άλλο θρυλικό σουβλατζίδικο της πόλης ήταν η «Γαρουφαλιά», στη Δημοσθένη Σεβέρη.

Για το συγκεκριμένο εστιατόριο δεν καταφέραμε να βρούμε σχετικές πληροφορίες, παρά μόνο ένα ποστ στο Facebook το οποίο περισσότερο χαρακτηρίζεται από νοσταλγία:

Αναφέρει η σελίδα Nicosia Cyprus Historic Center:

Απόψε είναι Σαββάτο, εβαλάμε τα καλά μας και πάμε στην αυλή του #Γαρουφαλιά να τσιμπήσουμε κανένα σουβλάκι, κανένα παϊδάκι και κανένα μεζεκλικι. Εν μερακλής!

Ένα μαγαζί που άφησε εποχή και ήταν σημείο αναφοράς στην αρχή της Δημοσθένη Σεβέρη, που πάει στο Προεδρικό!

Τι θυμάστε και τι ξέρετε για τον Γαρουφαλιά; Ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης; Πότε άνοιξε και πότε έκλεισε; Μετά πως ονομαζόταν, θυμάστε;

*Η κεντρική φωτογραφία είναι από το πλούσιο αρχείο του Σπύρου Ζαβρού.


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 5 ΘΡΥΛΙΚΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΤΙΚΑ ΦΑΓΑΔΙΚΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΕΠΟΧΗ!