ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το 3ο Παγκύπριο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Θέρους επιστρέφει δυναμικά

WIZ TEAM

Η πιο γιορτινή βραδιά του φθινοπώρου πλησιάζει! Την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2025, η Κεντρική Πλατεία ΔΔ Αχερίτου θα πλημμυρίσει με γεύσεις, ήχους και παραδοσιακές εμπειρίες, καθώς το 3ο Παγκύπριο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Θέρους ανοίγει τις πύλες του για να γιορτάσει την παράδοση του τόπου μας.

Με βασικό στόχο τη διατήρηση, διάσωση και αναβίωση των κυπριακών εθίμων, το φεστιβάλ προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν, να αγαπήσουν και να τιμήσουν τις ρίζες μας. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά στον πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, μέσα από τη γεύση, τη μουσική και τη συλλογική εμπειρία.

Το σιτάρι στο επίκεντρο της γιορτής

Το σιτάρι, που διαχρονικά αποτελεί τη βάση για την παραγωγή πολλών παραδοσιακών προϊόντων, έχει και φέτος τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο φεστιβάλ.

Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και να αγοράσουν παραδοσιακά προϊόντα από σιτάρι, φτιαγμένα με μεράκι, αγάπη και σεβασμό στην παράδοση. Ψωμιά, γλυκίσματα, ζυμαρικά και άλλες λιχουδιές θα ζωντανέψουν τις μνήμες παλαιότερων εποχών, φέρνοντας στο παρόν αυθεντικές γεύσεις της κυπριακής κουζίνας.

Λαμπερά ονόματα στη σκηνή

Το φεστιβάλ δεν θα περιοριστεί μόνο σε γαστρονομικές εμπειρίες. Τη βραδιά θα ζωντανέψουν με τις φωνές τους δύο καταξιωμένοι καλλιτέχνες:

Hovig, ο αγαπημένος Κύπριος τραγουδιστής,

Ηλίας Βρεττός, ο δημοφιλής Έλληνας καλλιτέχνης.

Με τις επιτυχίες τους και την ξεχωριστή ενέργειά τους, θα μας ταξιδέψουν μουσικά, δημιουργώντας αξέχαστες στιγμές διασκέδασης για όλους.

Ένα φεστιβάλ που ενώνει γεύση, παράδοση και μουσική

Το 3ο Παγκύπριο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Θέρους δεν είναι απλά μια γιορτή· είναι μια εμπειρία που συνδέει το παρελθόν με το παρόν, αναδεικνύοντας την τοπική παραγωγή και την πολιτιστική μας ταυτότητα.

Κάθε επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γευτεί, να γνωρίσει και να διασκεδάσει, θυμίζοντας μας ότι η παράδοση μπορεί να παραμένει ζωντανή, όταν τη γιορτάζουμε όλοι μαζί.

Υπό την αιγίδα της Υπουργού Γεωργίας

Το φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Δρ. Μαρίας Παναγιώτου, υπογραμμίζοντας έτσι τη σημασία της τοπικής παραγωγής, της βιώσιμης γεωργίας και της διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ραντεβού στις 3 Οκτωβρίου

Μην χάσετε την ευκαιρία να ζήσετε από κοντά αυτή τη μοναδική γιορτή.
Ελάτε να γευτούμε, να τραγουδήσουμε και να χορέψουμε, τιμώντας την παράδοση και περνώντας μια αξέχαστη βραδιά με αγαπημένα πρόσωπα.