ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το απόλυτα κυπριακό γεύμα που απόλαυσε ο Jamie Oliver στη Λεμεσό

WIZ TEAM

Από χαλίτζια και σχινόπιτες, μέχρι κολοκάσι, κουνέλι στιφάδο, οφτόν της τερατσιάς, μπουρέκια με αναρή και σιουσιούκκο.

Ο διάσημος Βρετανός σεφ, εστιάτορας και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής βρέθηκε στην Κύπρο την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου. Μεταξύ events και συναντήσεων είχε την ευκαιρία να απολαύσει παραδοσιακά κυπριακά εδέσματα, μέσω ενός μενού που ετοίμασε ειδικά για την επίσκεψή του η ομάδα του εστιατορίου Το Κυπριακόν, στο Παλιό Λιμάνι της Λεμεσού.

Ο Jamie Oliver είχε την ευκαιρία να συναντήθει με εκπροσώπους των ΜΜΕ στο Jamie’s Italian στην Έγκωμη αλλά και να βρεθεί στο Jamie Oliver Kitchen στη Μαρίνα Λεμεσού, σε ένα exclusive dinner. Και τα δύο events (Meet the Chef) διοργάνωσε η Cal Creative Communication, δίνοντας την ευκαιρία σε πολλούς λάτρεις της μαγειρικής τέχνης και δη της δουλειάς που κάνει ο διεθνώς αναγνωρισμένος σεφ να τον γνωρίσουν από κοντά, να φωτογραφηθούν μαζί του και να του υποβάλουν ερωτήσεις σε σχέση με τα επιτεύγματά του.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Wiz Guide (@wiz_guide)

Στο μεσοδιάστημα, μεταξύ των δύο events -λίγο πριν πάει στο ολοκαίνουργιο Jamie Oliver Kitchen-, είχε την ευκαιρία να απολαύσει ένα άκρως κυπριακό γεύμα, με ένα ειδικό μενού που ετοίμασε το εστιατόριο Το Κυπριακόν και η ομάδα της PHC, ειδικά για την επίσκεψή του στην Κύπρο.

Αρχικά, στο τραπέζι ήρθε -για τη ζυβανία- χαλούμι, χοιρομέρι και λούντζα, χαλίτζια, σχινόπιτες, ψωμί με προζύμι και ελιές τσακιστές.

Ακολούθως, το μενού περιελάμβανε πράσινη σαλάτα και γιαούρτι.

Σε σχέση με τα ζεστά ορεκτικά, ο σεφ απόλαυσε μπουρέκια μια χαλούμι, χαλούμι σχάρας, λουκάνικο και σεφταλιά, πούλλες, αγρέλια με αυγά, αλλά και άγρια αγκινάρα με πράσινα φασόλια και σκόρδο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα μισά από τα εδέσματα του πολύ πλούσιου και απόλυτα κυπριακού μενού ήταν vegan!

Μετά έφτασαν τα ζεστά πιάτα, με το μενού να περιλαμβάνει κολοκάσι, κουπέπια, κουνέλι στιφάδο, αλλά και οφτό ψημένο πάνω σε φύλλα τερατσιάς.

Ως συνοδευτικό για το φαγητό ήρθαν φρέσκες τηγανιτές πατάτες.

Τα επιδόρπια περιλάμβαναν διπλόπιτες με μέλι, δάκτυλα, μπουρέκια με αναρή, αλλά μαχαλεπί, ενώ μαζί με τον καφέ ήρθαν επίσης αμυγδαλωτά και φρέσκος σιουσιούκκος.