ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το έργο «Σε κρίσιμη κατάσταση» ταξιδεύει στην Λεμεσό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η παραγωγή της νέας σκηνής ταξιδεύει στη Λεμεσό 20 & 21 Μαρτίου 2021 (διπλές παραστάσεις) | Θέατρο Ριάλτο

Η παραγωγή της Νέας Σκηνής Σε κρίσιμη κατάσταση του Αντώνη Γεωργίου (σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χαραλαμπίδης), μετά τη θερμή υποδοχή που της επιφύλαξε το κοινό της Λευκωσίας, ταξιδεύει στο Θέατρο Ριάλτο της Λεμεσού, προσφέροντας στους θεατές την ευκαιρία να απολαύσουν ένα σύγχρονο έργο που θέτει κρίσιμα ερωτήματα και θίγει ζητήματα που απασχολούν την κυπριακή –και όχι μόνο– κοινωνία.
Σας ενημερώνουμε ότι τα εισιτήρια για τις παραστάσεις του Σαββάτου και της Κυριακής στις 18:00 έχουν εξαντληθεί. Ωστόσο υπάρχουν ακόμα διαθέσιμα εισιτήρια για τις παραστάσεις στις 15:00. Εξασφαλίστε εγκαίρως τα εισιτήριά σας προτού εξαντληθούν.

«[…] ο τόπος έν’ ο άδρωπος, ελάλες μου κάποτε… […] άτε, είτε εννά ξυπνήσουμε είτε εννά πάμε που δαμέ τζ̆αι τζ̆ει ούλλοι».

Γραμμένο στη σύγχρονη καθομιλουμένη κυπριακή, το έργο του Αντώνη Γεωργίου, μια διαδοχή μονολογικών και διαλογικών σκηνών, εκτυλίσσεται έξω από την εντατική ενός νοσοκομείου. Πέντε πρόσωπα αναμετρώνται με το αίσθημα της αναμονής και της υποβόσκουσας απουσίας, έχοντας δύο πολυαγαπημένους τους ανθρώπους καθηλωμένους στο κρεβάτι της εντατικής σε κρίσιμη κατάσταση.

Σε μια κατάσταση διαρκούς αναμονής, καλούνται να διαχειριστούν τη θλίψη που τους κατακλύζει και που οξύνει τα δικά τους συναισθήματα, τις αδυναμίες, τις επιθυμίες και τις δυσκολίες τους. Όλο αυτό τους οδηγεί σε μια ανασκόπηση της ζωής τους, σε αποφάσεις για αλλαγή, στην ανάγκη να προχωρήσουν, αν και δεν γνωρίζουν πού και, κυρίως, πώς.

Το βαθιά εξομολογητικό νέο έργο του Αντώνη Γεωργίου, γραμμένο στην κυπριακή διάλεκτο, βάζει στο επίκεντρο ανθρώπους οι οποίοι βιώνουν σε πυκνό χρόνο τα όρια μιας πραγματικότητας τόσο άστατης όσο και η ίδια η ανθρώπινη ζωή. Ένα συγκλονιστικά επίκαιρο σχόλιο για τη μεταιχμιακή φάση της κοινωνίας μας και τον αγώνα μας μέσα σε ένα ρευστό τοπίο όπου οι νίκες είναι αισθητά λιγότερες από τις ήττες, για το κοινό βίωμα του ενδεχόμενου της απώλειας και τη ζωτική μας ανάγκη για επαφή και επικοινωνία.

Ο σκηνοθέτης Αιμίλιος Χαραλαμπίδης προσεγγίζει με ευαισθησία το έργο του Γεωργίου, έχοντας στο πλευρό του μια δυνατή ομάδα ηθοποιών που καλούνται να δώσουν υπόσταση σε χαρακτήρες και πρόσωπα γνώριμα, που ζουν καταστάσεις εξίσου γνώριμες, καταστάσεις οριακές, κρίσιμες, πλην όμως βαθιά ανθρώπινες.

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Αιμίλιος Χαραλαμπίδης
Σκηνικά: Σωσάννα Τομάζου
Κοστούμια: Ελένη Τζιρκαλλή
Μουσική: Δημήτρης Ζαχαρίου
Κίνηση: Εύα Καλομοίρη
Σχεδιασμός βιντεοπροβολών: Χριστόφορος Λάρκος
Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Χριστοδούλου

Παίζουν: Μιχάλης Καζάκας, Ανδρέας Κούτσουμπας, Ζωή Κυπριανού,
Αντωνία Χαραλάμπους, Νάτια Χαραλάμπους, Χάρης Χαραλάμπους

Στις βιντεοπροβολές συμμετέχουν: Γιώργος Αχιλλέως, Φερνάντο Μούνζερ,
Εστέλλα Τεμπριώτου, Πόλυς Χατζηκώστας

Παραστάσεις
Λευκωσία: Θέατρο ΘΟΚ, Νέα Σκηνή
Από 19 Φεβρουαρίου 2021
και κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στις 18:00

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανηλίκους.

Πληροφορίες / Εισιτήρια
Ταμείο Θεάτρου Ριάλτο, τηλ. 77 77 77 45, www.rialto.com.cy 

Τιμές Εισιτηρίων
€12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)