ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το «Καμ Μπακ» πάει Λάρνακα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το θέατρο Ανεμώνα πάει στη Λάρνακα με την κωμωδία του Βασίλη Κατσικονούρη «Καμ Μπακ» για δυο παραστάσεις. Την Τετάρτη 26 και την Πέμπτη 27 Μαΐου στις 20.00 θα δοθούν δυο μοναδικές παραστάσεις στο θέατρο Σκάλα.

Παγκύπρια πρώτη για το έργο του βραβευμένου Έλληνα συγγραφέα Βασίλη Κατσικονούρη, που επάξια με την εργογραφία του έχει ήδη κερδίσει μια θέση ανάμεσα στους πρωτοπόρους συγγραφείς του νεοελληνικού θεάτρου. Τα έργα του με αφοπλιστική αμεσότητα και ισχυρές δόσεις χιούμορ-ενίοτε μαύρου, αντικατοπτρίζουν την παράνοια της σύγχρονης ελληνικής ζωής με τους εξωφρενικά γρήγορους ρυθμούς και την αποξένωση, τη μοναξιά και την κατάθλιψη και βέβαια τον αδιάκοπο αγώνα για επιβίωση σ’ έναν αποκρουστικά ανταγωνιστικό κόσμο. Το "Καμ Μπακ" είναι μια γρήγορη, αιχμηρότατη, σπαρταριστή και συνάμα πικρή κωμωδία! Είναι ταυτόχρονα ένα σπουδαίο νεοελληνικό έργο, βαθιά κοινωνικό και ανθρώπινο. Ένα κουαρτέτο νευρωτικών χαρακτήρων σε μια σπαρταριστή κωμωδία “μνήμης” ή αμνησίας”!

Υπόθεση: Ένας παροπλισμένος πρώην επιτυχημένος δημοσιογράφος, ο Άκης Γλυκοφρίδης, πρόκειται να κάνει το comeback του στην τηλεόραση με ένα ντοκουμέντο που αναμένεται να συγκλονίσει το Πανελλήνιο και να προκαλέσει πολιτικό σεισμό. Η περιπέτεια ξεκινά όταν το περιβόητο DVD – που εμπεριέχει το ντοκουμέντο - βρίσκεται κατά τύχη, στα χέρια της Όλγας. Ο Άκης εντοπίζει την Όλγα η οποία είναι μεν πρόθυμη να του το επιστρέψει, όμως δεν θυμάται καθόλου που το έβαλε. Σε δύο ώρες η εκπομπή βγαίνει στον αέρα ενώ το dvd δεν έχει βρεθεί. Ο χρόνος πιέζει αφόρητα τον δημοσιογράφο, ο οποίος με τη σειρά του πιέζει την Όλγα να ανακτήσει τη μνήμη της.. Γιατί όταν αρχίζεις να ξεχνάς, μια κωμωδία γεννιέται!! Ο ίδιος ο Κατσικονούρης δηλώνει για το έργο: “Ήθελα να πιάσω το θέμα της μνήμης που διατρέχει αρκετά από τα έργα μου, αυτή τη φορά από την κωμική του πλευρά. Όλοι και όλα έχουν από μία - ακόμα και ο θάνατος, μόνο που δεν το ξέρει και κανείς ποτέ δεν προλαβαίνει να τη δει. Έτσι έγραψα το Καμ μπακ - Η κωμωδία της μνήμης. Προσπάθησα επιμελώς να αποφύγω κάθε ίχνος σοβαρότητας. Για κάτι ψιλά που μου ξεφύγαν, ζητάω συγγνώμη...”

Ο Σκηνοθέτης της παράστασης του θεάτρου Ανεμώνα, Βαρνάβας Κυριαζής, μας λέει: "Μια ποιoτική κωμωδία γεμάτη ανατροπές, χωρίς όρια, χωρίς σύνορα γιατί τα όρια και τα σύνορα θα εγκλώβιζαν το υπέροχο πνεύμα του συγγραφέα στο πεπραγμένο της στιγμής και όχι στο διηνεκές αίσθημα του κατά πόσο η μνήμη αποκτά τη μνήμη της ή χάνει και η ίδια την μνήμη της. Και όταν συμβαίνει αυτό (κατ’ αντιστοιχεία με τα λεγόμενα του συγγραφέα) η κωμωδία των ανατροπών γίνεται μια σπαρταριστή κωμωδία. Ρυθμός, γρηγοράδα, εναλλαγές, σ’ ένα ατέλειωτο παιχνίδι της μνήμης αναμνήσεων είτε όταν οι ήρωες την φέρνουν στο φως είτε όταν η ίδια κάνει το καμ μπακ της!"

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ:

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Βαρνάβας Κυριαζής
ΣΚΗΝΙΚΑ-ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Μαρίζα Παρτζίλη
ΦΩΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: Βασίλης Πετεινάρης
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βαρνάβας Κυριαζής-Σεμέλη Κυριαζή
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Μαρίνος Ξενοφώντος, Έλια Ιωαννίδου, Δανάη Χρήστου, Ηλίας Ανδρέου ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Σεμέλη Κυριαζή
ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΦΩΤΙΣΜΟΥ-ΗΧΟΥ: Αχιλλέας Μουσκής.
ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΚΗΝΙΚΟΥ: Martin Maeson,
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Παντελής Χατζημηνάς,
ΓΡΑΦΙΚΑ: Θέο Πέτρου,
ΜΑΚΙΓΙΑΖ: Γιώτα Τσιολάκκη

Είσοδος: €15 κανονικά, €10(παιδιά και άνεργοι)

Ωρα Προσέλευσης 19.30

Εισιτήρια: Soldout / Καταστήματα Stephanis
Πληροφορίες 70007721