ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Koukoucao είναι ένας «ναός» για υγιεινά vegan γλυκά και ψωμιά

WIZ TEAM

Θα μπορούσαμε απλώς να πούμε πως τα γλυκά και τα υπόλοιπα που φτιάχνονται εδώ είναι vegan, σίγουρα όμως θα αδικούσαμε τη δουλειά που γίνεται στο Koukoucao με μια τέτοια λιτή περιγραφή.

Η πολύπειρη αρτοποιός Κωνσταντία Μηνά, μετά το πέρασμά της από ξενοδοχείο της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, αποφάσισε να φτιάξει τον δικό της χώρο, στο Λιποπέτρι, προσφέροντας στον κόσμο εξαιρετικής ποιότητας γλυκά, ψωμιά, μικρές πιτούλες (buns), βούτυρο από ξηρούς καρπούς και διάφορα άλλα.

Η ίδια υπήρξε vegetarian, μετά έγινε vegan, ενώ κάποια θέματα υγείας που είχε τη βοήθησαν να επιλέξει τον συγκεκριμένο πολύ υγιεινό τρόπο ζωής, φτιάχνοντας τέλειας ποιότητας προϊόντα χωρίς λακτόζη, χωρίς γλουτένη και χωρίς επεξεργασμένη ζάχαρη.

Αυτό που χαρακτηρίζει όλα όσα θα βρείτε στο Koukoucao είναι η άριστη ποιότητα. Και αυτό δεν είναι σχήμα λόγου, αν αναλογιστούμε πως πρόκειται για ένα whole food - plant based bakery.

Τα γλυκά, για παράδειγμα είναι vegan, αλλά κυρίως είναι υγιεινά. Το 70% είναι ωμοφαγικά, χωρίς τη χρήση επεξεργασμένης ζάχαρης και με τη χρήση γλυκαντικών όπως φοινίκια και σιρόπι αγάβης. Σε σχέση με τη σοκολάτα που χρησιμοποιείται, αυτή είναι 100% organic, δική τους παραγωγής.

Υπάρχουν παρόλα αυτά και ορισμένα ψημένα, όπως banana cake, μηλόπιτα, αλλά και μια ωραία ταχινόπιτα με αλεύρι ζέας, χαρουπόμελο και ταχίνι ολικής.

Επιπλέον, στο εργαστήρι φτιάχνονται και μικρές πιτούλες (signature buns), όπως για παράδειγμα αυτό με τη γλυκοπατατάτα, ή το best seller με μανιτάρι, άνηθο, κολοκυθάκι και κρεμμύδι.

Άξια αναφοράς είναι φυσικά και τα τέσσερα βιολογικά ψωμιά αργής ωρίμανσης, μόνο με προζύμι, με 100% αλεύρι ολικής: ζέας, κριθαρένιο, σιταρένιο, αλλά και το Three Amigos που περιέχει και τα τρία είδη. Σύντομα μάλιστα θα προστεθεί και το αλεύρι σίκαλης στις επιλογές.

Στην πρώτη εκεί επίσκεψή σας μην παραλείψετε να δοκιμάσετε και το φυστικοβούτυρου, το αμυγδαλοβούτουρο και το φουντουκοβούτυρο, όλα με τοπικούς ξηρούς καρπούς.

Info
Τηλ. 96153585
Χρήστου Σαμάρα 7, Λιοπέτρι, ελ. περ. Αμμοχώστου
Τρ, Πεμ, Παρ 8.00-13.00, 16.00-19.00, Τετ & Σ 8.00-14.00