ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Λαμπατέρ είναι το νέο cool μπαρ της πόλης

WIZ TEAM

Σερβίρει κοκτέιλ που δύσκολα θα βρεις σε άλλο μαγαζί στο νησί, κυπριακό καφέ με λουκουμάκι της Πάφου, πίτα της σάτζιης με αναρή ανάλατη και τερατσόμελο, όταν δεν φιλοξενεί DJ παίζει επιλογές από ποιοτικά ελληνικά τραγούδια στην instrumental εκδοχή τους και τέλος, έχει αέρα ευρωπαϊκό, κυρίως λόγω της εμπειρίας των δύο ιδιοκτητών του σε μαγαζιά στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα.

Το Λαμπατέρ Bistro Bar όπως είναι το πλήρες όνομά του βρίσκεται στη Λάρνακα, σε μια σχετικά σκοτεινή περιοχή. Φτάνοντας εκεί, ειδικά το βράδυ, θα αγαπήσεις μεμιάς την ατμόσφαιρα με τα δύο φωτεινά λαμπατέρ στον εξωτερικό χώρο. Εξίσου cozy είναι και το σκηνικό στο εσωτερικό, με τα χειροποίητα λαμπατέρ που φτιάχτηκαν από άδεια μπουκάλια, αλλά και το προσεγμένο ντεκόρ που φέρνει αέρα και αισθητική ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων.

Ο Εμμανουήλ Αναστασίου υπήρξε για αρκετά χρόνια σε πόλεις όπως το Λονδίνο, το Εδιμβούργο και το Μπέλφαστ, δουλεύοντας στην εστίαση, ενώ ο συνέταιρός του, Στέλιος Λεγάκης, έκανε πέρασμα από Ελλάδα. Επιστρέφοντας στη Λάρνακα θέλησαν να φτιάξουν έναν χώρο σύμφωνα με τα δικά τους αισθητικά κριτήρια, προσφέροντας στους πελάτες τους μια εμπειρία αντίστοιχη με αυτή που είχαν οι ίδιοι όντας στο εξωτερικό.

Στο all day bar τους μπορείς να πας από το πρωί για specialty coffee ή κυπριακό καφέ και σνακ (τυρόπιτα, κασερόπιτα, μπουγάτσα σοκολάτα, φλογέρα ταχίνι-σοκολάτα κλπ), για να απολαύσεις μια πιατέλα με προϊόντα brunch (αλλαντικά, κρουασάν, ψωμάκι, ταχίνι-μέλι, φρούτα, ξηρούς καρπούς), ενώ τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας θα βρεις platters αλλαντικών και τυριών (με αρκετά κυπριακά προϊόντα), επιλογές από ολόφρεσκα κυπριακά σάντουιτς, αλλά και σπέσιαλ επιλογές για τους πολύ μυημένους, όπως σπιτική πίτα της σάτζιης με μέλι ή Nutella ή εναλλακτικά με αναρή ανάλατη και τερατσόμελο, κυπριακά και ελληνικά κρασιά, Prosecco Maschio, μεγάλη γκάμα από spirits, όπως επίσης και ζιβανία από το οινοποείο Οίνου Γη αλλά και παλαιωμένο τσίπουρο -τα δύο τελευταία έρχονται με τον μεζέ τους.

Στόχος των παιδιών είναι να στηρίζουν τα ντόπια προϊόντα, αφού ακόμα και τα υλικά ή οι γαρνιτούρες που χρησιμοποιούνται για τα κοκτέιλ τους είναι κυπριακά!

Σε ότι αφορά στα κοκτέιλ, θα εντυπωσιαστείτε από το μενού και ειδικά από τα signature του Λαμπατέρ, αφού και τα οκτώ έχουν το δικό τους πολύ ιδιαίτερο όνομα, αντιπροσωπεύοντας το καθένα από αυτά μια ενδιαφέρουσα ιστορία. «Δύσκολα θα τα βρείτε πουθενά αλλού στο νησί, σε άλλο μαγαζί», αναφέρουν χαρακτηριστικά στο WiZ.

«Στο Λαμπατέρ ο κόσμος χαλαρώνει, γίνονται όλοι μια παρέα. Αυτό είχαμε κατά νου ξεκινώντας και θεωρούμε πως σε μεγάλο βαθμό το έχουμε πετύχει».

Info
Τηλ. 99353709
Γεωργίου Δρουσιώτη 6, Λάρνακα
Δ-Κ 09.00-00.00 (ΤΡ κλειστό)