ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το νέο βιβλίο του Χάρη Γεωργιάδη «Η τέλεια καταιγίδα» κυκλοφορεί από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΠΡΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Μάρτιος του 2013 έχει χαραχθεί ανεξίτηλα στη μνήμη όλων των Κυπρίων ως ημερομηνία σταθμός, που έμελλε να αλλάξει εντελώς όχι μόνο τον χρηματοπιστωτικό τομέα της χώρας, αλλά συλλήβδην τον τρόπο ζωής χιλιάδων ανθρώπων και όπως σημειώνει ο Χάρης Γεωργιάδης στο νέο του βιβλίο «Η τέλεια καταιγίδα»: «Το κούρεμα καταθέσεων ήταν η εξαιρετικά οδυνηρή κατάληξη μιας πορείας την οποία είχε χαρακτηρίσει η απρονοησία και η ανευθυνότητα». Μια πορεία, η οποία είχε αρχή, μέση και τέλος, δημιουργώντας σε βάθος σχεδόν επτά χρόνων μια νέα Κύπρο.

Στο βιβλίο του τέως υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη «Η τέλεια καταιγίδα», που κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις «Καθημερινή», καταγράφεται λοιπόν πώς η Κυπριακή Δημοκρατία οδηγήθηκε στο οδυνηρό κούρεμα του Μαρτίου του 2013 και πώς τελικά η οικονομία της χώρας αποκαταστάθηκε, έχοντας δημιουργηθεί πλέον νέα οικονομικά και τραπεζικά δεδομένα.

Ο Χάρης Γεωργιάδης στις 233 σελίδες του βιβλίου του αφηγείται πώς έζησε την πορεία της οικονομίας της χώρας ως επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών από τους πρώτους μήνες ανάληψης της προεδρίας από τον Νίκο Αναστασιάδη, το 2013 και αποτυπώνει όλα τα σημαντικά και πολλές φορές δραματικά γεγονότα της περιόδου 2013 – 2019. Στο βιβλίο περιλαμβάνονται και τα γεγονότα που οδήγησαν στην πώληση του Συνεργατισμού, ως απόρροια της μεγάλης κρίσης του τραπεζικού τομέα και των μνημονιακών χρόνων.

Με το βιβλίο αυτό ο Χάρης Γεωργιάδης επιχειρεί να φωτίσει μέσα από τη δική του εμπειρία ως υπουργού Οικονομικών ολόκληρη την πορεία πριν και μετά το κούρεμα του 2013 και πώς τελικά η χώρα οδηγήθηκε σε δημοσιονομική και τραπεζική εξυγίανση.

Το βιβλίο «Η τέλεια καταιγίδα», διατίθεται σε βιβλιοπωλεία και μεγάλα περίπτερα σε όλη την Κύπρο. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το τμήμα marketing του ομίλου στο 22472472.