ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το νέο μενού της Παλαιάς Ελιάς αγαπά τα κυπριακά προϊόντα

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Ο αγαπημένος προορισμός των καλοφαγάδων στον Στρόβολο αναδεικνύει με τον πιο εμφαντικό τρόπο την εντοπιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιεί στα πιάτα του.

Ειδικά στο νέο καλοκαιρινό μενού της, η Παλαιά Ελιά, το εστιατόριο του οποίου η κουζίνα έχει μεσογειακή και κυπριακή κατεύθυνση, χρησιμοποιεί ουκ ολίγα κυπριακά προϊόντα, από διάφορες τοποθεσίες και παραγωγούς του νησιού, αναδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο τη σημαντικότητα αφομοίωσης εγχώριων πρώτων υλών σε συνταγές εστιατορίων που διαφημίζουν ότι προσφέρουν κυπριακή κουζίνα.

Στις περιγραφές αρκετών από τα πιάτα αναγράφεται η προέλευση των υλικών, έτσι ώστε να τονιστεί η εντοπιότητά τους και αυτό αποτελεί σίγουρα μια πολύ ευχάριστη έκπληξη για τους πελάτης του εστιατορίου.

Αναφέρουμε χαρακτηριστικά τη ξερή αναρή της γιαγιάς Κακουλλούς στο Κριθαρότο Θαλασσινών, την Κάππαρη από τη Δένεια στο Λαβράκι, το Φοινιώτικο Περγαμόντο στην Πάπια, την αλοιφή από πράσινο μήλο Άλωνας στα Χοιρινά Φιλετάκια, τις πατάτες Κοκκινοχωριών, τα Ντοματίνια της Οδούς, τα αγγουράκια από τη Σωτήρα και το Ανωυρκάτικο Χαλίτζι στη Σαλάτα Χαλίτζι, αλλά και το Παφίτικο Μέλι στη σαλάτα Παλαιά Ελιά.

Κλείσε τραπέζι στον πανέμορφο εξωτερικό χώρο του εστιατορίου, με το πολύ πράσινο, και απόλαυσε ό,τι τραβά η όρεξή σου, επιλέγοντας ποιο ή ποια από τα κυπριακά προϊόντα θες να χρησιμοποιήσεις ως οδηγό για να συναντήσεις εκ νέου τις ρίζες σου.

Info
Τηλ. 22252600
Σταδίου 44, Στρόβολος, Λευκωσία