ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το πρόγραμμα του Απριλίου του θέατρου Ριάλτο

WIZ TEAM

Δείτε αναλυτικά το  πρόγραμμα του Απριλίου του θέατρου Ριάλτο.

ΘΕΑΤΡΟ
2 #kazanτί Ι Ομάδα Γιασεμίν (12+)
FlashArt@Rialto 2
Παρασκευή 23/3 στις 20:00 (60’)

Παρατηρώντας την κωμικοτραγική σύγχυση που υπάρχει στην αναζήτηση ταυτότητας, οι δημιουργοί κατάφεραν με έναν μαγικό τρόπο να τη συνδέσουν με το «καζαντί», το παραδοσιακό κυπριακό τυχερό παιχνίδι. Πολυπολιτισμικού χαρακτήρα, το καζαντί βρίσκεται σε συνεχή κίνηση, «μετατοπίζεται» από το ένα μέρος στο άλλο και πετυχαίνει να είναι πανταχού παρόν. Με χιουμοριστική προσέγγιση, το #kazanτί διερευνά τις έννοιες του παιχνιδιού, της τύχης και της ταυτότητας. Στα τουρκικά, «kazanmak» σημαίνει «νίκη, απόκτηση πλούτου» (καζαντίζω = πλουτίζω). Και στην τελική, τι κερδίζουμε και τι χάνουμε;

Σύλληψη ιδέας: Ναταλία Παναγιώτου
Έρευνα-Κείμενο-Σκηνοθεσία-Ερμηνεία: Ναταλία Παναγιώτου, Άννη Σοφοκλέους, Δέσποινα Χρυσάνθου
€12/10


ΘEATΡΟ
10 Beat the Devil Ι Alpha Square
FlashArt@Rialto 2
Σάββατο 27/3 20:00 (45’) Επί Σκηνής

Ο πολυβραβευμένος David Hare ασθένησε με Covid-19 την ημέρα που η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έκανε την πρώτη της παρέμβαση που οδήγησε στο καθυστερημένο lockdown του Μαρτίου 2020. Στο έργο που πρωτοπαίχτηκε το φθινόπωρο στο Bridge Τheatre, ο συγγραφέας θυμάται το παραλήρημα της ασθένειάς του, ανάμικτο με φόβο, όνειρα, τίμια ιατρική και ανέντιμη πολιτική, δημιουργώντας έναν εξαίρετο μονόλογο. Όπως σημειώνει και η κριτικός Νόνα Μολέσκη (Φιλελεύθερος, 9/3/2021), ο Ανδρέας Αραούζος που επιστρέφει στην αγγλόφωνη ερμηνεία ταυτίζεται απόλυτα με τον συγγραφέα και δημιουργεί την αίσθηση της άμεσης επικοινωνίας με τον οξυδερκή, οργισμένο και θαρραλέο συγγραφέα.

Σκηνοθεσία: Νίκος Μυλωνάς, Ανδρέας Αραούζος
Επί σκηνής ο Ανδρέας Αραούζος.
Η παράσταση είναι στα Αγγλικά.
€12 /10


ΜΟΥΣΙΚΗ
11 Πάρε Θέση στην Πλατεία
Kυριακή 28/3 20:00 (100’)

Ο συνθέτης Γιώργος Κολιάς σε ρόλο οικοδεσπότη, υποδέχεται στη σκηνή του Θεάτρου Ριάλτο καλλιτέχνες της Λεμεσού, οι οποίοι επιλέγουν και μοιράζονται τραγούδια που τους εκφράζουν, συνθέτοντας μια καλλιτεχνική δράση ως απάντηση στις ιδιάζουσες συνθήκες που όλοι βιώνουμε το τελευταίο διάστημα. Το κοινό παίρνει ξανά τη θέση τους την πλατεία και οι καλλιτέχνες επικοινωνούν μαζί του μέσα από την τέχνη τους. Μια παραγωγή του Θεάτρου Ριάλτο που δίνει βήμα στους καλλιτέχνες της Λεμεσού.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Κολιάς
Ενορχήστρωση-Διεύθυνση ορχήστρας: Κωσταντίνος Ζορμπάς
Συμμετέχουν: Σώτος Γονιός, Γιώργος Ιωάννου, Λάκης Πολυκάρπου, Πρόδρομος Τσολιάς , Έλενα Σολέα, Χριστιάνα Παύλου, ‘Αντρια Σουρουλλά-Θεοδώρου, Χαρά Σώζου.
€15 / 10


ΘΕΑΤΡΟ
14 Θαλάσσιο Τείχος Ι Ομάδα Μαρίας Καρολίδου (12+)
FlashArt@Rialto
Τετάρτη 31/4  20:00 (50’)

Η παράσταση προγραμματισμένη στην πρώτη φάση του προγράμματος FlashArt@Rialto, φτάνει επιτέλους στο Ριάλτο μετά από πολλές αναβολές λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας. Το κείμενο επιχειρεί μια ειλικρινή, αφοπλιστική και ανερυθρίαστη εξερεύνηση στο θέμα της απώλειας από την πλευρά ενός πατέρα και συζύγου. Η αφήγηση ακουμπάει με ιδιαίτερη ευαισθησία, χιούμορ και διεισδυτικότητα τις προκλήσεις και τη χαρά της πατρότητας, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει τα μεγάλα θέματα της ύπαρξης όπως: τη γέννηση, τον θάνατο, την αγάπη, την απουσία, τον φόβο, τον πόνο, τον προβληματισμό για αυτό που ονομάζουμε Θείο και όλα όσα σχετίζονται με αυτό που αποκαλούμε «ανθρώπινη κατάσταση».

Μετάφραση - Σκηνοθεσία: Μαρία Ιόλη Καρολίδου
Επί σκηνής ο Πάνος Μακρής.
€12 /10


Μουσική
15 Μουσικά Τοπία Ι Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
Πέμπτη 1 Απριλίου 20:30 (65’)

Ένα αφιέρωμα στη μουσική του 20ου αιώνα με τρία εξαιρετικά έργα τα οποία συνδέονται με συγκεκριμένες τοποθεσίες και εμπνέονται από τις αισθήσεις, τη φύση, τη ζωή και την ενέργειά τους.

Wojciech Kilar: Orawa
Aaron Copland: Άνοιξη στα Απαλλάχια, σουίτα για 13 όργανα
Bohuslav Jan Martinů: Σινφονιέττα “La Jolla”, H. 328

Μαέστρος: Patrick Gallois
€12/ 7 /5


ΚINHMATOΓΡΑΦΟΣ
16-24 Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2021
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/3 - ΣΑΒΒΑΤΟ 3/3  18:00 & 20:00 (18+ )

Το Φεστιβάλ επανέρχεται για 19η χρονιά στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό και στον κινηματογράφο Ζήνα Πάλας στη Λευκωσία με ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα. Διεθνές διαγωνιστικό (Glocal Images), πρεμιέρες ταινιών που έχουν διακριθεί παγκοσμίως (Viewfinder), κυπριακές ταινίες, αφιερώματα και παράλληλα προγράμματα για παιδιά και νέους και άλλες εκδηλώσεις συνθέτουν το πρόγραμμα του επίσημου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Κύπρου για τη μεγάλου μήκους ταινία. Ανάμεσα στις πρεμιέρες περιλαμβάνονται πολυβραβευμένες ταινίες όπως: Μήλα του Χρήστου Νίκου, Sweat του Magnus von Horn και Night of the Kings του Philippe Lacôte. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί το 2ο Dot on the Map Industry Days, μια πλατφόρμα συμπαραγωγής, επιμόρφωσης και δικτύωσης σε συνεργασία με την Αγορά του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Διοργάνωση: Πολιτιστικές Υπηρεσίες, ΥΠΠΑΝ & Θέατρο Ριάλτο.
Οι ταινίες θα προβάλλονται στους αυθεντικούς τους διαλόγους με ελληνικούς και αγγλικούς υπότιτλους.
€ 6

ΘEATΡΟ
26 - 27 Σάββατο του Λαζάρου Ι Μίτος
FlashArt2
ΔΕΥΤΕΡΑ 5/3-ΤΡΙΤΗ 6/3  20:00 (60’) Επί Σκηνής

Η παράσταση βασίζεται στην ιστορία του Λαζάρου των Γραφών. Kάθε χρόνο, οκτώ μέρες πριν το Πάσχα, καλείται να πεθάνει και να αναστηθεί… για να φανερωθεί η δύναμη του Θεού, για να προετοιμαστεί ο θάνατος και η ανάσταση του Χριστού και, κατ’ επέκταση, του καθενός από μας. Αυτό το Σάββατο, μια μπάντα θα παίξει για έναν σύγχρονο Λάζαρο.

Σκηνοθεσία / δραματουργία: Έλενα Αγαθοκλέους
Κείμενο / συρραφή: Έλενα Αγαθοκλέους και Γιώργος Κριθάρας
Performer: Έλενα Αγαθοκλέους

€ 12/10


ΘΕΑΤΡΟ
28 1958 Ι Θέατρο Αντίλογος
ΤΕΤΑΡΤΗ 7/3  20:00 (75’)

Το θεατρικό έργο του Μιχάλη Παπαδόπουλου, γραμμένο στην κυπριακή διάλεκτο, στοχεύει στον δημόσιο διάλογο γύρω από στιγμές της ιστορίας της Κύπρου, άγνωστες στο ευρύ κοινό, ή εκτός του αφηγήματος που επικρατεί. Γραμμένο με ευαισθησία και τόλμη για τους κατοίκους του νησιού μας, το έργο καταπιάνεται με τις πολιτικές δολοφονίες και τον εξτρεμισμό στις δυο κοινότητες. Το Θέατρο Αντίλογος συνεχίζει με αυτή την παραγωγή να αναδεικνύει σκοτεινές στιγμές της ευρύτερης ιστορίας της Κύπρου.

Σκηνοθεσία: Νεοκλής Νεοκλέους
Επί σκηνής: Νεοκλής Νεοκλέους, Χριστίνα Χριστόφια
€ 12/10