ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

To Read προτείνει 7 κλασικές νουβέλες όλων των εποχών

WIZ TEAM

Τα βιβλία ανοίγουν τις πόρτες του μυαλού μας, επιτρέποντάς μας να ζήσουμε μια ολόκληρη ζωή και να ταξιδέψουμε στον κόσμο χωρίς καν να αφήσουμε την άνεση του σπιτιού μας.

Όταν διαβάζουμε ένα βιβλίο, μπαίνουμε στα παπούτσια κάποιου άλλου, βλέπουμε τον κόσμο μέσα από τα μάτια κάποιου άλλου και επισκεπτόμαστε μέρη φανταστικά και μη, που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να πάμε διαφορετικά. Τα βιβλία μάς διδάσκουν για την αγάπη, την καλοσύνη, τη φιλία, τον πόλεμο, το μίσος, την κοινωνική αδικία και την ανθεκτικότητα του ανθρώπινου πνεύματος. Η εφαρμογή Read προτείνει 7 βιβλία που πρέπει να διαβάσετε, ειδικά αν είστε λάτρεις των νουβελών και τις κλασικές λογοτεχνίας. Βιβλία που πρέπει να τα διαβάσετε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας.

Jane Eyre- Charlotte Brontë

Το «Τζέιν Έιρ» είναι έργο της Βρετανίδας συγγραφέως Σαρλότ Μπροντέ και αποτελεί ανεπανάληπτο επίτευγμα στην ιστορία της λογοτεχνίας. Το βιβλίο επικεντρώνεται στην ιστορία ενός ορφανού κοριτσιού που ηλικία δέκα χρόνων μπαίνει σε ορφανοτροφείο με εντολή της θείας της. Όταν μεγαλώνει γίνεται γκουβερνάντα και πηγαίνει σε ένα πύργο να αναλάβει την ανατροφή της κόρης του άντρα που τελικά ερωτεύεται. Με τον καιρό, οι δυο αυτοί αντίθετοι χαρακτήρες θα έρθουν κοντά και θα ερωτευθούν, ενώ η Jane θα πρέπει να επιστρατεύσει όλη την υπομονή, το θάρρος και τη βαθιά αφοσίωση της, αναζητώντας ένα ευτυχισμένο μέλλον μαζί του. Όμως η μοίρα τη χτυπάει για ακόμα μία φορά καθώς τη μέρα του γάμου της, και ενώ βρίσκεται στην εκκλησία, αποκαλύπτεται ένα μυστικό που τελικά ακυρώνει το γάμο.

Η Παναγία Των Παρισίων- Victor Hugo

Κορυφαίο έργο της ρομαντικής λογοτεχνίας και ένα από τα πιο γνωστά μυθιστορήματα όλων των εποχών. Η "Παναγία των Παρισίων" είναι η ιστορία του δύσμορφου κωδωνοκρούστη Κουασιμόδου και της όμορφης τσιγγάνας Εσμεράλδας. Ο πραγματικός πρωταγωνιστής του βιβλίου, όμως, είναι ο καθεδρικός ναός του Παρισιού, η περίφημη Νοτρ Νταμ, της οποίας ο επιβλητικός όγκος ρίχνει βαριά τη σκιά του σε όλα όσα διαδραματίζονται, δίνοντας παράλληλα στον Ουγκό την ευκαιρία να περιγράψει με ιδιαίτερη ενάργεια το μεσαιωνικό Παρίσι αλλά και να σχολιάσει τα κακώς κείμενα της εποχής του.

Pollyanna- Eleanor H. Porter

 

Η Πολυάννα είναι το όνομα της νουβέλας της Έλενορ Πόρτερ του 1913 η οποία είναι κλασσικό παιδικό βιβλίο. Η Πολυάννα είναι φανταστικός χαρακτήρας του βιβλίου, ένα κοριτσάκι που καταφέρνει να μοιράσει αισιοδοξία και καλή διάθεση σε όλο τον κόσμο που βρίσκεται γύρω του

Murder on the Orient Express- Agatha Christie

Γυρίζοντας στην Κωνσταντινούπολη, ο διάσημος Βέλγος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό από μια αποστολή που είχε αναλάβει στο Χαλέπι της Συρίας, λαμβάνει ένα τηλεγράφημα στο ξενοδοχείο όπου καταλύει, που τον αναγκάζει να φύγει - όσο το δυνατόν συντομότερα- για το Λονδίνο. Προσπαθεί να κλείσει μια θέση στο Οριάν Εξπρές, που αναχωρεί μερικές ώρες αργότερα, αλλά το τραίνο είναι πλήρες. Ωστόσο με την βοήθεια του συμπατριώτη του, και διευθυντή της εταιρείας του Οριάν Εξπρές, κυρίου Μπουκ, καταφέρνει να βρει κρεβάτι, σε μια κουκέτα δεύτερης θέσης. Λίγο μετά την αναχώρηση, ο Πουαρό γνωρίζεται με έναν Αμερικανό επιχειρηματία, τον Σάμιουελ Ράτσετ, ο οποίος αναγνωρίζοντας τον διάσημο ντετέκτιβ, του ζητά να τον προσλάβει σαν υπεύθυνο για την ασφάλειά του, αλλά ο Πουαρό, αρνείται. Την δεύτερη νύχτα του ταξιδιού, ο κύριος Μπουκ βρίσκει και προσφέρει στον Πουαρό, μια κουκέτα πρώτης θέσης, στο βαγόνι που θα συνεχίσει μετά το Παρίσι, για το Καλαί της Γαλλίας. Έτσι, ο Πουαρό βρίσκεται να κοιμάται ακριβώς δίπλα στην καμπίνα του κυρίου Ράτσετ.

Ο Μικρός Πρίγκιπας- Antoine de Saint-Exupéry

Ένα βιβλίο που αν και θεωρείται παιδικό ωστόσο απευθύνεται σε όλους. «Ο Μικρός Πρίγκιπας», με στοιχεία παραμυθιού, μας ταξιδεύει σ’ έναν φανταστικό κόσμο όπου συναντούμε διαφορετικούς τύπους ανθρώπων, σύμβολα και ιδιοφυείς αλληγορίες. Οι στόχοι, οι αξίες, τα συναισθήματα και ο ρόλος του κάθε ανθρώπου στη ζωή βρίσκονται στη σκέψη του συγγραφέα που οδηγεί τις λέξεις και τα σκίτσα του. Ένα αριστούργημα που γεννήθηκε τη δύσκολη εποχή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, επιχειρώντας να δώσει ένα μάθημα ζωής και ανθρωπιάς.

Little Women- Louisa May Alcott

Oι διάσημες αδελφές Μαρτς είναι τώρα πια κοπέλες. O πόλεμος τελείωσε, ο δόκτωρ Μαρτς επέστρεψε στην οικογένειά του και τις ξαναβρήκε μεγαλωμένες, με καινούρια προβλήματα, αλλά χωρίς να έχουν χάσει τίποτε από τη φρεσκάδα τους, την εξυπνάδα τους, την επιθυμία τους να κάνουν το καλό. Πόσες περιπέτειες περιμένουν τη Μεγκ, τη μεγαλύτερη, στη ζωή της ως συζύγου και μητέρας! Η Τζο, η δεύτερη, προτιμάει να γράφει μυθιστορήματα μάλλον παρά να φτιάξει ένα σπιτικό, αλλά, μια μέρα, θα βρει τη μοναξιά πολύ βαριά. Η Μπεθ, ο άγγελος του σπιτιού, αγωνίζεται για να συνέλθει από τη βαριά αρρώστια που κόλλησε στην περίοδο του πολέμου. Η Έιμι, η μικρούλα φιλάρεσκη καλλιτέχνις ονειρεύεται να καταπλήξει τον κόσμο με τα έργα και τις επιτυχίες της. Είναι επίσης κι εκείνο το ταξίδι στην Ευρώπη, που το πρόσφερε η θεία Κάρολ. Ποια θα επωφεληθεί; Κι ο πλούσιος και γοητευτικός Λόρι, ποια θα παντρευτεί; Επιτυχίες κι απογοητεύσεις, ελπίδες, σχέδια, στενοχώριες, χαρές και διασκεδάσεις! Η ζωή δεν παύει ποτέ να 'ναι ενδιαφέρουσα για τις αδελφές Μαρτς.

Anna Karenina- Leo Tolstoy

Νουβέλα η οποία χαρακτηρίστηκε ως το καλύτερο μυθιστόρημα που γράφτηκε ποτέ. Η γοητευτική Άννα Καρένινα, παντρεμένη με τον σχολαστικό δημόσιο υπάλληλο, και είκοσι χρόνια μεγαλύτερό της, Αλεξέι Καρένιν, απολαμβάνει να θαμπώνει τους άντρες με την ομορφιά της- το άσπρο μπούστο, τους στρογγυλούς της ώμους, τα παχουλά της χέρια, τα μαύρα κατσαρά μαλλιά. Ώσπου σε έναν χορό γνωρίζει τον Αλεξέι Βρόνσκι, πολύφερνο γαμπρό που κορτάρει με την ομορφούλα Κίτι. Η Κίτι έχει ήδη απορρίψει την πρόταση γάμου του αριστοκράτη, αλλά κάπως απόμακρου και αποκομμένου Λέβιν, και περιμένει διακαώς την πρόταση του Βρόνσκι που δεν θα έρθει ποτέ, γιατί θα του πάρει τα μυαλά η Καρένινα.

Κατεβάστε την εφαρμογή:

Λήψη εφαρμογής από Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.spp.read&hl=en 

Λήψη εφαρμογής από App Store: https://apps.apple.com/cy/app/read-library/id763522088