ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Reflect Festival μεταμορφώνει τη Λεμεσό σε «playground of doers»

WIZ TEAM

Το κορυφαίο τεχνολογικό γεγονός της Κύπρου, το Reflect Festival, κατακτά και φέτος τον Σεπτέμβριο, την παραλιακή Λεμεσό, με ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό πρόγραμμα!

Λεμεσός, Κύπρος - Το Reflect Festival, ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα τεχνολογικά γεγονότα στην περιοχή της Νότιας Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Νότιας Αφρικής, παρουσίασε τα φιλόδοξα σχέδιά του με την ευκαιρία της 6ης χρονιάς διοργάνωσής του. Από την πρώτη χρονιά λειτουργίας του εξελίχθηκε γρήγορα σε μια σημαντική συγκέντρωση τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας, εδραιώνοντας τη θέση του ως το απόλυτο one-stop shop.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο φεστιβάλ τεχνολογίας και νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups) στην Κύπρο. Συγκεντρώνει τους λάτρεις της τεχνολογίας, ιδρυτές επιχειρήσεων, start-ups, φορείς λήψεων αποφάσεων και επενδυτές για μια συναρπαστική εμπειρία στην πόλη, γεμάτη με ομιλίες, πάνελ, εργαστήρια, έκθεση, διαγωνισμούς και ευκαιρίες δικτύωσης. Στοχεύει στη γεφύρωση του χάσματος μεταξύ Ευρώπης και Μέσης Ανατολής/ Νότιας Αφρικής (MENA) και στη δημιουργία ουσιαστικής επιχειρηματικής αξίας, προωθώντας τη σύνδεση, την καινοτομία και τη συνεργασία στον κλάδο της τεχνολογίας. Το 6ο φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 20-21 Σεπτεμβρίου 2023, στη Λεμεσό.

Πέντε σκηνές και μια έκθεση με πάνω από 200 περίπτερα στην καρδιά της Λεμεσού αναμένεται να προσελκύσουν πάνω από 8000 άτομα. «Θα είναι μια πραγματικά καθηλωτική εμπειρία για την πόλη – αφού τόσο το κέντρο της όσο και ο παραλιακός πεζόδρομος, θα γεμίσουν με δραστηριότητες. Στην ουσία η πόλη, οι πλατείες, τα εστιατόρια και τα πάρκα, θα μετατραπούν σε αυτό που αποκαλούμε “playground of doers"», σημειώνει ο συνιδρυτής του Reflect Festival Στυλιανός Λάμπρου.

Start-ups διαγωνισμοί
Οι σκηνές του Reflect θα υποδεχτούν 130 και πλέον ομιλητές από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και τρανταχτά ονόματα όπως οι Ankur Nagpal (Founder at Teachable, Vibe Capital and Ocho), Derek Sivers (author of entrepreneurial and philosophical books), Ida Tin (Co-founder, former CEO and chairwoman at Clue), Tony Jamous (Co-founder and CEO at Oyster), Amit Vasudev (Managing Partner at Earl Grey Capital, Co-founder at Clearbit) Loulou Khazen Baz (Managing Partner at Spade Ventures), Mergim Cahani (Founder and CEO of Gjirafa), and Alexandra Balkova (Partner and Head of Portfolio at Startup Wise Guys).

Ο συνιδρυτής του φεστιβάλ Dusan Duffek μίλησε μάλιστα, και για ένα ολοκαίνουργιο πρόγραμμα, το ReflectX. «Πρόκειται για διαγωνισμό startup επιχειρήσεων της περιοχής, με χρηματικό έπαθλο 15.000 ευρώ και ένα πακέτο εξερεύνησης της Κύπρου ως τόπου εγκατάστασης γραφείων», τονίζει. Επιπρόσθετα, η Microsoft προσφέρει μια θέση στο παγκόσμιο πρόγραμμα νεοφυών επιχειρήσεων, «Microsoft for Startups FoundersHub».

Μεγάλη έκθεση - ενισχυμένη δικτύωση
Στην έκθεση του Reflect θα συμμετάσχουν περισσότερες από 200 εταιρείες, κυπριακές και διεθνείς. Οι διοργανωτές ετοιμάζουν συναρπαστικές δραστηριότητες εμπλουτίζοντας περαιτέρω τον εκθεσιακό χώρο. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που βλέπουμε πόσες επιχειρήσεις αναγνωρίζουν την αξία της συμμετοχής και του συναπαντήματος με συναδέλφους τους αλλά και δυνητικούς επενδυτές και πελάτες. Η φετινή έκθεση θα εκτείνεται σε όλη την πόλη, φέρνοντας την τεχνολογία και την καινοτομία στο επίκεντρο της προσοχής του κοινού», επισημαίνει ο κ. Λάμπρου.

Υποστηρικτές
Platinum partner του Reflect festival είναι η payabl., Gold partners οι PwC, Cyta Business και Research & Innovation Foundation, Silver partners οι Invest Cyprus, Elias Neocleous & Co LLC και FlexCar kai Bronze partners οι Hellenic Bank, Super Scale, Social Discovery Group και Treppides. Strategic partner είναι το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και Ecosystem Partners οι Techisland και The Cyprus Institute.

Εισιτήρια, ήδη προπωλούνται στην ιστοσελίδα του Reflect www.reflectfest.com . Για συνεργασίες ή εκθέσεις με το Reflect Festival, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το partnership@reflectfest.com .