ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Ριάλτο παρουσιάζει το πρόγραμμα για τον Ιούνιο

NEWSROOM WIZ-GUIDE

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Ιουνίου του θέατρου Ριάλτο.

Θέατρο
Machinal Ι ΝΕΑ ΣΚΗΝΗ ΘΟΚ
Τετάρτη 1 Ιουνίου 20:30 (105’)
Εισιτήρια €12/6

Το Machinal, ένα από τα πιο σημαντικότερα έργα της σύγχρονης αμερικανικής δραματουργίας, γραμμένο από μια ιδιαίτερα αιχμηρή φωνή της, τη Sophie Treadwell, εστιάζει στη γυναικεία ταυτότητα, στις κρίσιμες στιγμές της πάλης της για την αντιμετώπιση του βάρους των πολλαπλών κοινωνικών της ρόλων. Με αγγλικούς και τουρκικούς υπέρτιτλους.

Σκηνοθεσία: Αύρα Σιδηροπούλου
Παίζουν: Γιώργος Αναγιωτός, Φώτης Αποστολίδης, Χριστίνα Κωνσταντίνου, Πάνος Μακρής, Τζωρτζίνα Τάτση, Κωνσταντίνος Τσίτσιος, Μήδεια Χάννα, Μυρσίνη Χριστοδούλου 


Xορός
Βeytna* OMAR RAJEH | MAQAMAT
Παρασκευή 3 Ιουνίου 20:30 (75’)
Εισιτήρια € 8

Τέσσερις χορογράφοι και τέσσερις μουσικοί από τον Λίβανο, την Ιαπωνία, την Παλαιστίνη, το Βέλγιο και το Τόγκο συμπράττουν επί σκηνής γύρω από ένα φαγοπότι. Προέρχονται από διαφορετικές ηπείρους, χώρες και πολιτισμού. Αυτό που τους ενώνει, είναι το επάγγελμά τους.
Ιδέα/χορογραφία: Omar Rajeh, Koen Augustijnen, Anani Sanouvi, Moonsuk Choi

Χορός
AΝΙΜΑLE* FRANCESCA FOSCARINI / COSIMO LOPALCO
Κυριακή 5 Ιουνίου 20:30 (40’)
Εισιτήρια € 8

Το σόλο κομμάτι Animale από την Ιταλία (βραβείο Danza&Danza 2018) έκανε πρεμιέρα στην Μπιενάλε Βενετίας το 2018 και είναι εμπνευσμένο από το έργο του ζωγράφου Antonio Ligabue και το όραμά του για τον φυσικό κόσμο. Το έργο φέρνει επί σκηνής, μέσα από τα λόγια του John Berger, μία τρομακτικά αδιάφορη φύση, φτιαγμένη από ενέργεια και αντιπαράθεση, η οποία υπάρχει χωρίς να υπόσχεται τίποτα.
Χορογραφία: Francesca Foscarini

Xορός
LANDSCAPE* ΕΛΕΝΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ 16+
Δευτέρα 6 Ιουνίου 20:30 (57’)
Εισιτήρια € 8


Σε αυτή τη σόλο παράστασή της, η Έλενα Αντωνίου, θέτει αναπολογητικά τον εαυτό της στην ανάδειξη του προσωπικού βιώματος σαν ένα συλλογικό τοπίο. Υπερεκθέτει το θηλυκό σώμα με απόλαυση και εξαντλεί το όριο της θεαματικότητας προσκαλώντας με επιτήδευση το βλέμμα των θεατών.

Ιδέα, χορογραφία και ερμηνεία: Έλενα Αντωνίου 

Xορός
Romeo, Romeo, Romeo* | JOSHUA MONTEN
Τετάρτη 8 Ιουνίου 20:30 (60’)
Εισιτήρια € 8

Ο χορός είναι τελετουργικό ζευγάρωμα. Ακόμη και σήμερα ο χορός εξακολουθεί να διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στο πόσοι από εμάς καταφέρνουν να βρουν το ταίρι τους. Το κομμάτι αυτό από την Ελβετία για τέσσερις Ρωμαίους (τον έναν από τους οποίους υποδύεται γυναίκα) εξερευνά την ιδέα του χορού ως ενδόμυχης και πολύ προσωπικής μορφής φλερτ.
Χορογραφία: Joshua Monten

Xορός
Q&A* RACHEL ERDOS
Παρασκευή 10 Ιουνίου 20:30 (50’)
Εισιτήρια € 8

Το έργο Q&A από το Ισραήλ, κάτι ανάμεσα σε talk show και κυριακάτικη εξομολόγηση, αποκαλύπτει ενδόμυχες στιγμές από τις ζωές των χορευτών και δημιουργεί μία συμμετοχική, παρά παραδοσιακή περφόρμανς.

Χορογραφία: Rachel Erdos 

Xορός
Layaz* EDITTA BRAUN COMPANY
Κυριακή 12 Ιουνίου 20:30 (50’)
Εισιτήρια € 8

Πώς μπορεί μία νεαρή γυναίκα να βρει τον εαυτό της κάτω από τα πολλαπλά προστατευτικά στρώματα που την περιβάλλουν; Ένα έργο από την Αυστρία για την ταυτότητα, την ελευθερία, για τον «άλλον» που είναι ένα με εμάς, για την πολυπλοκότητα της γυναικείας φύσης μέσα από τα διαγενεακά και πολιτισμικά σύνορα.
Χορογραφία: Editta Braun

Χορός
45* POLISH DANCE THEATRE
Τετάρτη 15 Ιουνίου 20:30 (45’)
Εισιτήρια € 8

Το έργο διηγείται την ιστορία νεαρών χορευτών, οι οποίοι συζητούν -σε μία συμβολική διάσταση- για τη συλλογικότητα και την ομαδική εργασία, καθώς και για την κοινή, συνειδητή απόφασή τους να επιλέξουν την τέχνη ως τρόπο ζωής. Ευρύτερη θεματική της περφόρμανς αποτελεί το ταξίδι: ως σημείο στο θέατρο, ως έρευνα, ως χορογραφική σύνθεση και ως μία διαδραστική πρόσκληση για τον θεατή σε μία τοπο-ειδική επιτέλεση.

Χορογράφος: Jacek Przybyłowicz 

Xορός
ΣΑΚΡΑ ΑΛΕΞΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Κυριακή 19 Ιουνίου 15:00 20:30 (50‘)
Εισιτήρια €15 /10

Στο νέο του έργο, ο Αλέξης Βασίλειου συνεχίζει την έρευνα που ξεκίνησε το 2020 με τη δημιουργία της ταινίας μικρού μήκους με τίτλο ΕΓΚΑΤΑ, επιχειρώντας αυτή τη φορά να προσεγγίσει και να προτείνει μέσα από τη μορφή της σκηνικής αναπαράστασης, «αφηγήσεις» που αφορούν στις καταβολές της γλώσσας, των συναισθημάτων και της ανθρώπινης εμπειρίας.

Ιδέα/Σκηνοθεσία/Χορογραφία: Αλέξης Βασιλείου (σε συνεργασία με τους ερμηνευτές)

Χορός
Free At Last* DANAE & DIONYSIOS
Τετάρτη 22 Ιουνίου 20:30 (50')
Εισιτήρια €8

Εικόνες μυστικισμού, σκοτεινή ατμόσφαιρα, η ελληνική παράδοση αποδομείται και συνδέεται με το σήμερα. Ο θρύλος για τον χορό του Ζαλόγγου γίνεται το έναυσμα μιας πρωτότυπης χορογραφίας. H Δανάη και ο Διονύσιος μεταφέρουν στη σκηνή τη συγκινησιακή ένταση του τελευταίου χορού αποτυπώνοντας την κίνηση προς το χείλος του γκρεμού.

Χορογραφία : Δανάη & Διονύσιος

Xορός
PORTRAITS IN OTHERNESS*
Παρασκευή 24 Ιουνίου 20:30 (55’)
Εισιτήρια €8

Το Portraits in Otherness (Akram Khan, Farooq Chaudhry) είναι ένα πρότζεκτ που προωθεί καλλιτέχνες με ποικίλες ταυτότητες, το έργο των οποίων «χορεύει» ανάμεσα στα σύνορα των κόσμων που ήδη γνωρίζουμε κι εκείνων που φανταζόμαστε. Περιλαμβάνει τα έργα: BABAE σε χορογραφία Joy Alpuerto Ritter (30’) και DUENDE σε χορογραφία Dickson Mbi (25’). 

*Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου 2022
Διοργάνωση: Πολιτιστικές Υπηρεσίες ΥΠΠΑΝ και Θέατρο Ριάλτο
Δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο από Λευκωσία