ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Θέατρο Ριάλτο παρουσιάζει το πρόγραμμα για τον Μάιο

WIZ TEAM

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του Μαΐου του θέατρου Ριάλτο.

Μάιος 2021

Θέατρο 
6/5  Out of Necessity I Fresh Target Theatre Ensemble
Επί Σκηνής
πεμ 20:00 (75’)

Μια θεατρική παράσταση που επιχειρεί την αναζήτηση ταυτότητας, έχοντας ως αφετηρία το Σύνταγμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Δίκαιο της Ανάγκης. Πώς αυτά τα θεμελιώδη έγγραφα καθόρισαν και εξακολουθούν να καθορίζουν την πολιτική μας υπόσταση σήμερα; Πώς η έκτακτη ανάγκη μετατρέπεται σε μονιμότητα; Πώς ένα εξ ανάγκης ‘παράθυρο’ δύναται να καθορίσει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη ζωή γενικότερα;

Σύλληψη / σκηνοθεσία / δραματουργία: Μαρία Κυριάκου - Μαρία Βαρνακκίδου
Ηθοποιοί: Άντρια Ζένιου, Έλενα Καλλινίκου, Γιώργος Κυριάκου, Μαρίνα Μακρή
Φοίβος Παπακώστας, Λουκία Πιερίδου.
€ 15 / 12

Χορός
8/5  Grey Ι Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε Ι Ρούλα Κλεοβούλου
σαβ 20:00 (45’)

Ζούμε τρομακτικές στιγμές, σε έναν κόσμο όπου εγείρονται πολλές αβεβαιότητες και ερωτήματα. Η ομίχλη δημιουργεί μια ατμόσφαιρα που θολώνει και διαστρεβλώνει την όραση και την αντίληψή μας, συμβολίζοντας μια ψυχολογική αβεβαιότητα. Μας εμποδίζει να «δούμε καθαρά». Είναι αυτή η ενοχλητική σύγχυση που πρέπει να περάσουμε λίγο πριν βιώσουμε τη σαφήνεια. Μια ΓΚΡΙΖΑ ΖΩΝΗ μεταξύ πραγματικότητας και μη πραγματικότητας.

Χορογραφία: Ρούλα Κλεοβούλου
Χορεύουν: Μάγδα Αργυρίδου, Βικτώρια Αριστείδου, Χλόη Μελίδου, Σοφία Μπάρκα, Αλεξία Νικολάου, Μπελίντα Παπαβασιλείου, Κατερίνα Τυλληρίδου
€8 / 5

Mουσική
12/5  From Classical to Modern Ι Tatiana Stupak & Fabio Cavaggion
τετ 19:30 (75’)

Η Ρωσίδα πιανίστρια Tatiana Stupak και ο Ιταλός βιολοντσελίστας Fabio Cavaggion θα παρουσιάσουν έργα ποικίλου ρεπερτορίου, από γνωστά κλασικά μέχρι μοντέρνα δημοφιλή κομμάτια. Το κλασικό πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα των Gounod/Bach (Ave Maria, στο Prelude No.1 του Bach), Albinoni / Giazotto (Adagio in G minor), Piazzolla (Libertango, Oblivion) και Saint-Saëns (Ο Κύκνος, από Το Καρναβάλι των Ζώων, ενώ στα σύγχρονα έργα περιλαμβάνεται και το Perfect του Ed Sheeran από το άλμπουμ του με τίτλο Divide.

€15 /12

Θέατρο
13/5-14/5 Ράους Ι Θέατρο Διόνυσος
πεμ-παρ 20:00 (80’)

Στην γνωστή κωμωδία των Ρέππα – Παπαθανασίου ένας υπάλληλος του Υπ. Συγκοινωνιών – με τη σύζυγό του– και μία νοσοκόμα, κληρονομούν εξ αδιαιρέτου ένα νεοκλασικό στο κέντρο της Αθήνας. Όταν όμως επισκέπτονται το κτήριο για να γνωρίσουν τους ενοικιαστές, μαθαίνουν πως στο σπίτι που κάποτε έζησε ο ποιητής Άγγελος Σικελιανός, τώρα λειτουργεί ένα… πορνείο. Οι ενοικιαστές του αρνούνται να εγκαταλείψουν το οίκημα, έτσι ώστε μετά από «ώριμη σκέψη» αποφασίζουν να συνεργαστούν όλοι μαζί και να ιδρύσουν ένα ψεύτικο πολιτιστικό σύλλογο, εισπράττοντας την αντίστοιχη ευρωπαϊκή επιχορήγηση ύψους τριακοσίων χιλιάδων ευρώ. Οι δουλειές πάνε μια χαρά μέχρι που …

Σκηνοθεσία Παναγιώτης Λάρκου
Ερμηνεύουν: Έλενα Χατζηαυξέντη, Πέτρος Γιωρκάτζη, Ελένη Σιδερά, Αλέξανδρος Παρίσης, Παντελίτσα Λοΐζου, Μυρτώ Κουγιάλη, Άντονυ Παπαμιχαήλ και Χρήστος Γιάγκου.
€15 /12


Θέατρο
16/5  Dystopia: Inferno Ι Neofytos Cultural Organization
FlashArt2
κυρ 20:00 (50’)

Το θεατρικό έργο της Μαριάννας Παφίτη, είναι πρωτότυπο, μέρος της τριλογίας Dystopia και αποτυπώνει τη σχέση μιας γυναίκας με αναπηρία, με τον φροντιστή της. Εν μέρει βιωματικό, το κείμενο διερευνά τα όρια της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης όταν η καθήλωση είναι μόνιμη και η εξάρτηση από το πρόσωπο του φροντιστή αναγκαία και υποχρεωτική.

Το κείμενο της παράστασης είναι ηχογραφημένο εξαιτίας της αναπηρίας της ηθοποιού, αναπηρία η οποία δεν επιτρέπει την απομνημόνευση μεγάλων κειμένων. Στη σκηνή, εν είδει παράλληλης ή εγκιβωτισμένης παράστασης, διερμηνέας της νοηματικής ερμηνεύει το κείμενο στη νοηματική γλώσσα.

Ερμηνεία/Περφόρμανς: Μαριάννα Παφίτη
Σκηνοθεσία και εικαστική προσέγγιση: Λουκάς Ιωάννου
€12 /10

Μουσική
20/5 Στην καρδιά του Ρομαντισμού I Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου
πεμ 20:30 (65’)

Yπό τη διεύθυνση του φημισμένου Γερμανού μαέστρου Wolfram Christ, η Σ.Ο.Κ. παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με έργα ρομαντικών συνθετών της Κεντρικής Ευρώπης, γεμάτα συναίσθημα και δραματικότητα.

Antonín Dvořák: Επτά κομμάτια για μικρή ορχήστρα
Louis Spohr: Κοντσέρτο για βιολί αρ. 8 σε Λα ελάσονα (in modo di scena cantante), έργο 47
Antonín Dvořák: Σερενάτα για έγχορδα σε Μι μείζονα, έργο 22
Σολίστ: Wolfgang Schroeder, βιολί Ι Μαέστρος: Wolfram Christ
€12/7/5


Xορός
22/5-23/5 WHO CARES Ι Ομάδα Εν δράσει Ι Εύη Δημητρίου
σαβ-κυρ 20:00 (40’)
Επί Σκηνής

Η παράσταση διερευνά τις αντιφάσεις που προκύπτουν ανάμεσα στο τι θεωρούμε καλό για τον εαυτό μας με βάση τις προσωπικές μας ανάγκες και επιθυμίες, και τι η κοινωνία μάς επιβάλλει. Μέσα από τον φακό της ταυτότητας, του φύλου, της ηλικίας, εξετάζουμε πώς εξωτερικές δυνάμεις, όπως κοινωνικές νόρμες, στερεότυπα αλλά και δημόσιες πολιτικές, επηρεάζουν τις προσωπικές μας αντιλήψεις και συμπεριφορές. Η παράσταση συνδυάζει τον εξομολογητικό λόγο με το χιούμορ και την κίνηση για να μας οδηγήσει σε ένα σωματικό και συναισθηματικό ταξίδι που μας μιλάει για το σήμερα.

Χορογραφία Ι Περφόρμανς: Εύη Δημητρίου Ι Δραματουργία: Guy Cools
€10 / 8


Θέατρο
28/5 Lemons Lemons Lemons Lemons Lemons Ι Fresh Target Theatre Ensemble
παρ 20:00 (90’)Το συγγραφικό ντεμπούτο του Σαμ Στάινερ διαδραματίζεται σε μια εποχή που τα κοινωνικά δίκτυα έχουν «στοιχειώσει» τη ζωή μας. Μια αλληγορική ιστορία ενός ζευγαριού που προσπαθεί να γνωρίσει, να επικοινωνήσει και να κατανοήσει ο ένας τον άλλον. Παρουσιάζει μια δυστοπική συνθήκη που θυμίζει ανησυχητικά το σήμερα, μια συνθήκη με αμφισβητήσιμες πολιτικές και ολοένα και πιο λογοκριμένες σκέψεις.

Σκηνοθεσία: Μαρία Βαρνακκίδου Ι Πρωταγωνιστούν: Άντρια Ζένιου και Μάριος Κωνσταντίνου
€12 /10

Μουσική
29/5 Κυπριακή Μουσική Άλλως… πως I Quintus Ensemble & ChamberFusion Quintet
FlashArt2
σαβ 20:00 (60’)

Ένας αλλιώτικος ηχοχρωματικός διάλογος από το Quintus Ensemble και το Κουιντέτο Eγχόρδων ChamberFusion που σκοπό έχει να προσφέρει ένα μουσικό ταξίδι στη Κυπριακή Παραδοσιακή Μουσική, υπό την ενορχηστρωτική επιμέλεια του Νεοκλή Νεοφυτίδη. ‘Έργα της πλούσιας Μουσικής Παράδοσης της Κύπρου, αλλά και σύγχρονες δημιουργίες από Κύπριους συνθέτες, αποτυπώνονται στους πνευστούς και έγχορδους ήχους και τις αισθήσεις του σήμερα.


Συμμετέχουν στο τραγούδι με παρεμβάσεις ο Τεύκρος Νεοκλέους και η Άννα Αριστείδου.
Ο Κωνσταντίνος Τερλικκάς θα δημιουργήσει το ψηφιακό σκηνικό.
€12 /10