ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Το Wiz προτείνει 4 αξιόλογες θεατρικές παραστάσεις για παιδιά

WIZ TEAM

Το θέατρο αποτελεί τον πραγματικό και τον φανταστικό κόσμο των ανθρώπων. Πρόκειται για την τέχνη, που καλλιεργεί και ολοκληρώνει τον άνθρωπο, καθώς αναπτύσσει πολλές ικανότητες του. Όπως την εφευρετικότητα, την κρίση, την έκφραση, την επικοινωνία και τη δημιουργικότητα. Το Wiz προτείνει τέσσερις αξιόλογες παιδικές παραστάσεις  (δυο ζωντανές και δυο σε οnline προβολή) και εύχεται καλή διασκέδαση.

Ο «Αριστοφάνης τόσος δα!» στις Αποθήκες ΘΟΚ

«[…] ο Αριστοφάνης τόσος δα! είναι μια μεγάλη παράσταση. Μεγάλη σε ταλέντο πάνω και πίσω απ’ τη σκηνή, μεγάλη σε φαντασία, ευρηματικότητα και ψυχαγωγική αξία, μεγάλη σε ουσία και βάθος. Μια παιδική παράσταση που θα ενθουσιάσει το βασικό κοινό του, αλλά και που θα απολαύσουν εξίσου οι ενήλικες συνοδοί […]».
Μαρίνος Νομικός, Avant Garde (26/10/2020)

Η παράσταση της Σκηνής 018 που αγαπήθηκε από τους μικρούς και μεγάλους φίλους επιστρέφει! Αυτή τη φορά ο «Αριστοφάνης τόσος δα!» σας υποδέχεται στο Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ για να σας προσφέρει μια εμπειρία γεμάτη μουσική, χρώματα και δράση, με πνεύμα, σπιρτάδα και άφθονο γέλιο. Σε έναν καινούριο χώρο, με όλες τις απαραίτητες προσαρμογές αλλά πάντα με το ίδιο κέφι, η ζωηρή και φασαριόζικη «συμμορία» του σκηνοθέτη ξεδιπλώνει το ταλέντο της επί σκηνής, μεταμορφώνεται και ξεφαντώνει τραγουδώντας και χορεύοντας.

Ταυτότητα παράστασης
Κείμενο-Σκηνοθεσία-Στίχοι τραγουδιών: Κώστας Σιλβέστρος
Μουσική-Μουσική διδασκαλία: Χριστίνα Αργύρη
Σκηνικά-Κοστούμια: Μαρίνα Χατζηλουκά
Χορογραφία-Κίνηση: Λία Χαράκη
Ειδικές κατασκευές: Ελένη Ιωάννου
Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Βοηθός σκηνοθέτη: Στέφανη Μουρούζη
Ζωγραφική εκτέλεση σκηνικού: Στέφανος Νεάρχου
Δημιουργία ηχητικών εφέ – Ηχογράφηση: Jean-Paul Sacy

Παίζουν: Κωνσταντίνος Ανδρονίκου, Πηνελόπη Βασιλείου, Γιώργος Ευαγόρου,
Στέλιος Καλλιστράτης, Κλείτος Κωμοδίκης, Ελένη Σιδερά, Στέλλα Φιλιππίδου,
Μαρία Φιλίππου

Παραστάσεις
Λευκωσία: Θέατρο Αποθήκες ΘΟΚ
Από Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2021
Τρίτη-Παρασκευή, 18:00
Σάββατο & Κυριακή, 11:00

Πληροφορίες / Εισιτήρια Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy 
Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ, τηλ. 77772717 (Τρίτη-Κυριακή 10:00-13:30 & 16:00-18:00)
Τιμή Εισιτηρίου: €6 (παιδιά & γονείς)

«Τζίνι, Πήτερ Παν – Η Ιστορία Ξεκινά» στο Θέατρο Μασκαρίνι 

. Επιστρέφει... Με το άνοιγμα των θεάτρων, η παιδική σκηνή του Θεάτρου Μασκαρίνι επιστρέφει, με ένα έργο, που σκοπό έχει να φανερώσει, σε μικρούς και μεγάλους, της μεγαλύτερες αξίες αυτής της ζωής. Η πίστη, η καλοσύνη, η αγάπη, η προσφορά και η τιμιότητα θα πρέπει να είναι ο φάρος που φωτίζει τις ψυχές κάθε παιδιού – και κάθε ενήλικα -.
Μια παράσταση φτιαγμένη με αγάπη, όχι μόνο για τα μικρά παιδιά αλλά και για όλους όσοι νιώθουν παιδια. Γεμάτη με μηνύματα δωσμένα μέσα από το χιούμορ, το τραγούδι, το χορό, τα χρώματα, την ενέργεια και την ζωντάνια των συντελεστών. Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Λίγα λόγια για το έργο:
Το βράδυ που η μικρή μας ηρωίδα, η Μαίρη Λη, κλείνει τα δώδεκα της χρόνια, έρχεται αντιμέτωπη με τον κύριο Σκοτεινό, που προσπαθεί να εξαφανίσει, μια για πάντα, τα παραμύθια.
Έτσι η μικρή Μαίρη Λη, δεν έχει παρά να βάλει μπρος το σχέδιό της, για να σώσει τα παραμύθια κι έτσι κάνει μια ευχή στο πιο λαμπρό αστέρι τ’ουρανού για να την βοηθήσει. Εμφανίζονται στο παράθυρό της ο Πήτερ Παν και το Τζίνι και μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι στα παραμύθια, ψάχνοντας να βρούν τη λύση στο πρόβλημά τους. Ένα ταξίδι γεμάτο περιπέτεια, δράση, απίστευτες γκάφες και πολύ χιούμορ, που τους βοηθά να καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι να πιστεύουμε στον εαυτό μας, τι σημαίνει πραγματική φιλία, αγνή αγάπη, αλλά και το πόσα πολλά μπορούμε να πετύχουμε ενωμένοι. Θα καταφέρει άραγε η Μαίρη Λη, μαζί με τους άλλους ήρωες, να γλιτώσουν απο τον Σκοτεινό και να σώσουν τα παραμύθια;

Το κείμενο υπογράφει ο Πέτρος Κονόμου. Την αυθεντική μουσική σύνθεσε ο Στυλιανός Γερασίμου ενώ την κίνηση και τις χορογραφίες έχει αναλάβει η Αντιγόνη Τασουρή. Το σχεδιασμό των κοστουμιών ανέλαβε η Κωνσταντίνα Ανδρέου και την κατασκευή του σκηνικού ο Δημήτρη Δημητρίου. Τις κούκλες έφτιαξε η Βασιλική Ανδρέου. Λαμβάνουν μέρος οι ηθοποιοί: Πέτρος Κονόμου, Πέτρος Τίγρης, Ειρήνη Σαλάτα, Άντρη Κούκου και Πόλυς Χατζηκώστας. Στην παράσταση ακούγονται οι φωνές, του Μάρκου Ιούλιου Δρουσιώτη και της Βίκης Γεωργιάδου.

Παραστάσεις
Λευκωσία Θέατρο Μασκαρίνι
(Πάροδος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, μετά το σταθμό βενζίνης Agip αριστερά στο κατάστημα Corso Italia στα Λατσιά)
Από Κυριακή 14 Φεβρουαρίου και κάθε Κυριακή στις 10:30π.μ. και κάθε Σάββατο στις 16:00μμ
Παραστάσεις μέχρι 20 Μαρτίου 2021
Γενική Είσοδος € 8,00
Πληροφορίες και κράτηση θέσεων στα τηλέφωνα 99485083, 22270420 και 99528174.

 ONLINE

Τρελαντώνης - Οnline Streaming

«Ο Τρελαντώνης» Της Πηνελόπης Δέλτα σε θεατρική διασκευή της Αλεξάνδρας Γιαννοπούλου και σκηνοθεσία της Ανδρονίκης Μαλακόζη, έρχεται να διασκεδάσει , να θυμίσει αλλά και να διδάξει μέσα από τις καλοκαιρινές διακοπές μιας παρέας παιδιών.

Με μουσική, τραγούδια και χορό, ο Τρελαντώνης, που δεν είναι άλλος από τον γνωστό Αντώνη Μπενάκη, παρέα με τις αδερφές του Αλεξάνδρα και Πουλουδιά – χαϊδευτικό της Πηνελόπης Δέλτα- και τον μικρό του αδερφό του Αλέξανδρο, αναστατώνει την όμορφη γειτονιά της Καστέλας όπου τα περίτεχνα σπίτια του αρχιτέκτονα Τσίλερ ενώνουν τη μεγαλοπρέπεια τους με την ταπεινή ομορφιά του γιασεμιού και της γαζίας.

Σε μια άλλη εποχή, με άλλες συνήθειες μα με την ίδια πάντα ζωντάνια στο παιχνίδι των παιδιών.

Info
20- 1 Φεβρουαρίου & 27-28 Φεβροαρίου
Διαθέσιμο από 10:00 έως 20:00
Εισιτήρια €8
Αγορά εισιτηρίων και Προβολή www.viva.gr 

Πινόκιο και Τζεπέτο - Ένα αληθινό παραμύθι Οnline

Η πιο γοητευτική κλασσική περιπέτεια του κόσμου, η ιστορία του Πινόκιο, του ξύλινου παιδιού με την χρυσή καρδιά και τον αδαμάντινο χαρακτήρα, έρχεται από την ομάδα βιωματικού διαδραστικού θεάτρου για παιδιά,L&S.
O Τζεπέτο και η καλή Νεράιδα θα χρειαστούν την βοήθεια σου για να μάθουν στον μικρό ψευτάκο Πινόκιο την αξία της αλήθειας.
Ένα θέαμα με πολύ χορό και τραγούδι, υπέροχα αυθεντικά κοστούμια, μαγικά κόλπα, όπου η συμμετοχή των μικρών θεατών είναι καθοριστική.

Η εταιρεία L & S έχει ειδικότητα στις διαδραστικές παραστάσεις για παιδιά. Στόχος της είναι να δίνει στα παιδιά την ευκαιρία για μια βιωματική εμπειρία στο θέατρο, μέσα από την συμμετοχή τους στην ιστορία που ξετυλίγεται μπροστά τους, και να νιώθουν το ευχάριστο αίσθημα της επίτευξης που συμβάλλει στην ανάπτυξη εμπιστοσύνης στον εαυτό τους.

Info
Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου- Σάββατο 10 Απριλίου 2021
On demand 24h
Eισιτήριο €6
Προπώληση και προβολή www.viva.gr