ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Vin 36: Το cosy wine bar που έφτιαξαν δύο αδέρφια στην Τσάδα

WIZ TEAM

Με τον ερχομό τους στην Κύπρο, από την Αγγλία, κι έχοντας αποκτήσει μεγάλη εμπειρία στο κομμάτι της εστίασης, τα αδέρφια Άρης και Γιώργος Γεωργίου, σκέφτηκαν να φτιάξουν έναν χώρο όπου θα μπορούν να διοχετεύσουν τη μεγάλη τους αγάπη τους για το κρασί και το φαγητό.

Με το που έφτασαν στην Τσάδα και είδαν το παλιό καφενείο της γιαγιάς και του παππού (τα δύο αδέρφια έχουν επίσης καταγωγή από την Κοίλη), σκέφτηκαν ότι αυτός ο γεμάτος ωραία ενέργεια χώρος στο χωριό της συζύγου του Άρη θα μπορούσε να μετατραπεί σε ένα cosy wine bar. Όπως και έγινε. Το Vin 36 λειτουργεί από τις αρχές του 2022, προσφέροντας μεγάλη γκάμα από κρασιά (γύρω στις 80 διαφορετικές ετικέτες), με επιλογές από Κύπρο και Ελλάδα, αλλά και κρασιά από Γαλλία και Ιταλία, μέχρι ετικέτες από Χιλή, Αργεντινή, Αμερική, Νέα Ζηλανδία κ.λπ.

Σε ότι αφορά στα τοπικά οινοποιεία, προτεραιότητα φυσικά έχουν τα κρασιά της περιοχής, οπότε Vouni Panayia, Vasilikon, Kolios, Nelion κ.ά. φιγουράρουν μέσα στο wine list.

Το μενού περιλαμβάνει επίσης desert wines (με πρώτη και καλύτερη την κουμανταρία), ορισμένα spirits όπως gin, whisky και vodka, αλλά και κάποια Wine Cocktails, όπως το δημοφιλές Wine Mojito.

Στο πανέμορφο περιβάλλον του Vin 36, εν μέσω ταξιδιάρικων jazz και lounge ακουσμάτων, εκτός από κρασί μπορείτε να γευτείτε και διάφορα platters τυριών και αλλαντικών, με τυριά όπως manchego (έξι μηνών), blue cheese, cheddar και αλλαντικά όπως prosciutto, chorizo και κρασάτη λούντζα, τα οποία συνοδεύονται επίσης από εδέσματα όπως sweet chili peppers με τυρί, φρούτα φρέσκα και αποξηραμένα, μαρμελάδα, ελιές, crackers, breadsticks κ.λπ.

Σύντομα, μάλιστα, όπως μαθαίνουμε από τα παιδιά, θα ξεκινήσουν να διοργανώνουν και κάποια wine tasting events (ανά δεκαπενθήμερο), παρουσιάζοντας μάλιστα και ορισμένα εδέσματα που έχουν ως βάση τα διάφορα είδη κυπριακής τρούφας. 

Info
Τηλ. 96009429
Πλατεία Τσάδας, Πάφος
Δ-Σ 16.00-αργά