ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Watar Ziryab: Μια ταβέρνα με ιορδανική και αραβική κουζίνα

WIZ TEAM

Η μεσανατολική κουζίνα στην πιο αυθεντική εκδοχή της, με ένα μενού που έχει έντονα στοιχεία από τη Μεσόγειο αλλά και από την αραβική κουζίνα.

Όντας στην ανατολική Μεσόγειο, η γαστρονομία μας έχει δεχθεί επιρροές από διάφορες χώρες της ευρύτερης περιοχής. Τόσο με γεύσεις που έχουν ενσωματωθεί κάπως στην κυπριακή κουζίνα στο πέρασμα των χρόνων, όσο και με αυτόνομες προσπάθειες -ουκ ολίγα συριακά, λιβανέζικα, ακόμα και εστιατόρια με ισραηλινή κουζίνα λειτουργούν στο νησί.

Το νέο εστιατόριο του νησιού, το οποίο έρχεται στην Κύπρο κατευθείαν από την Ιορδανία, ονομάζεται Watar Ziryab (Βάταρ Ζυριάπ) και βρίσκεται στη Λάρνακα, στον πρώτο όροφο ενός κτηρίου απέναντι ακριβώς από τον Άγιο Λάζαρο, στην όμορφη από κάθε άποψη πλατεία με το εξαιρετικό vibe.

Μια σκάλα σε οδηγεί σε έναν πολύ γευστικό κόσμο, στον οποίο οι έντονες γεύσεις, με πλούσια αρώματα και μπαχαρικά, δίνουν στα μεσημέρια και τα βράδια μας τη νοστιμιά που όλοι αποζητούμε.

Στο πλούσιο μενού θα βρεις όλες τις γνωστές αραβικές σαλάτες, σούπες, μια μεγάλη ποικιλία από ζεστά ορεκτικά, όπως τυροπιτάκια, κούπες με αρνίσιο κιμά, παραδοσιακό αραβικό λουκάνικο, αλλά και κρέας ψημένο στη σάτζιη, αλλά και κρύα ορεκτικά. Στο μενού θα βρεις και μια ποικιλία από έξι ψωμιά, για τα οποία φημίζεται η αραβική κουζίνα, ενώ ακολούθως έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις ένα εκ των δύο σετ μενού, είτε το «Petra» (Πέτρα) είτε το «Jerash» (Γέρασα), που προφανώς είναι αφιερωμένα στις δύο πόλεις της Ιορδανίας. Στο εν λόγω section του μενού θα βρεις πιάτα όπως αρνίσια παϊδάκια, shish tawouk, shish kebab, fukharet kufta, αλλά και το κοτόπουλο Ziryab, που είναι ψητό, χωρίς κόκαλα και μαρινάρεται σε άγρια βότανα. Το γεύμα ή το δείπνο κλείνει πάντα με ένα από τα πέντε επιδόρπια, ανάμεσα στα οποία θα βρεις φυσικά και το διάσημο κιουνεφέ!

Οι λάτρεις του κρέατος και των έντονων αρωμάτων έχουν πλέον ένα ακόμα δυνατό μέρος για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους και αυτό βρίσκεται στη Λάρνακα.

Info 
Τηλ. 96663555
Παύλος Βαλσαμάκης, Λάρνακα.
Δ-Κ 10:00-00:00