ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

Ξενοδοχεία: Ανοίγουν ρολά για τον εγχώριο τουρισμό

WIZ TEAM

Της Μαρίας Ηρακλέους

Ανοίγουν από την Δευτέρα τα ξενοδοχεία και για τον εγχώριο τουρισμό, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα μετά το τέλος του χθεσινοβραδινού υπουργικού συμβουλίου. Ήδη α.πό τις προηγούμενες μέρες αριθμός ξενοδοχείων είχαν αρχίσει τις προετοιμασίες για αυτή την εξέλιξη ενώ αναμένεται ότι τις επόμενες μέρες ολοένα και περισσότερα ξενοδοχεία θα ανακοινώνουν το άνοιγμα τους

Το μέχρι στιγμής δεδομένο είναι ότι το επόμενο διάστημα τα ξενοδοχεία θα δεχτούν τους πρώτους Κύπριους τουρίστες των οποίων οι κρατήσεις έχουν μεταφερθεί από τους προηγούμενους μήνες.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσουν και οι πρώτες κρατήσεις δήλωσε στην «Κ» ο γενικός διευθυντής του ΠΑΣΥΞΕ Φιλόκυπρος Ρουσουνίδης, εξηγώντας ότι παραμονή στα ξενοδοχεία θα διέπεται από την χρήση του corona pass. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο είχε περιληφθεί και στις εισηγήσεις του ΠΑΣΥΞΕ για το ξεκλείδωμα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας.

Μέχρι τέλος Μαΐου, όσοι αποφασίσουν να κλείσουν ολιγοήμερες διακοπές σε κάποιο ξενοδοχείο στην Κύπρο, δύνανται να επωφεληθούν και του Σχεδίου Επιδότησης εγχώριου τουρισμού στο πλαίσιο του οποίου επιδοτείται το 35% του κόστους διανυχτέρευσης. Σημειώνεται ότι βάσει της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου το σχέδιο θα είναι σε ισχύ μέχρι τέλος Μαΐου και δεν αναμένεται να επεκταθεί τους κυρίως καλοκαιρινούς μήνες.