ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...
wizguide

SUBSCRIBE ME ON WIZ BOOK ONLINE

WiZ Book OnlineΣυχνές ερωτήσεις

Τι είναι;

Το WiZ Book Online είναι υπηρεσία διαδικτυακών κρατήσεων και διαχείρισης πελατών για τις επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης. Δημιουργήθηκε από τον μεγαλύτερο οδηγό εξόδου WiZ Guide με στόχο την ψηφιακή μετάβαση των επιχειρήσεων εστίασης και διασκέδασης στην Κύπρο.

Τι είναι;

Πώς λαμβάνω τις κρατήσεις;

Οι αιτήσεις για κράτηση έρχονται σε εσάς μέσω sms ή email ή και τα δύο. Αν κάποια κράτηση γίνει δεκτή άμεσως προστίθεται στο ημερολόγιο του καταστήματος η ημέρα και η ώρα της κράτησης.

Πώς λαμβάνω τις κρατήσεις;

Πώς μπορώ να κάνω εγγραφή στο WiZ book online.

Απλώς θα συμπληρώσετε τη φόρμα «claim your business» εδώ με τα στοιχεία σας και οι αντιπρόσωποι του WiZ Guide θα επικοινωνήσουν μαζί σας για την ολοκλήρωση της εγγραφής.

Ο WiZ Book Online manager θα προσθέσει το προφίλ σας στην πλατφόρμα και θα λάβετε μέιλ για να συνδεθείτε στον λογαριασμό σας, να δημιουργήσετε τον δικό σας προσωπικό κωδικό και να κάνετε set up το εστιατόριο σας.

Πώς θα βρει κάποιος τον τρόπο να αποστείλει αίτημα κράτησης στην επιχείρησή μου;

Με την εγγραφή σας ενεργοποιείται ένας σύνδεσμος στη σελίδα σας στο WiZ Guide με την ένδειξη «Βook Οnline» και πατώντας ο πελάτης συμπληρώνει τα στοιχεία του εύκολα και αποστέλλει το αίτημά του προς εσάς. ΕΠΙΠΛΕΟΝ, ο σύνδεσμος αυτός (link) θα σας αποσταλεί στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο για να τον τοποθετήσετε εσείς όπου θέλετε σε δικά σας μέσα (ιστοσελίδα, mail, facebook, Instagram, κ.ά.). Το σύστημα κράτησης δεν είναι αποκλειστικά μέσω του WiZ Guide αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί εύκολα όπου αλλού εσείς κρίνετε.

Πώς διασφαλίζομαι απέναντι σε ψεύτικες κρατήσεις ή και στοιχεία πελατών;

Το WiZ Book Online χρησιμοποιεί για την επαλήθευση των στοιχείων πελάτη σύστημα επιβεβαίωσης στοιχείων κινητού τηλεφώνου με κωδικό μιας χρήσης (One Time Password - OTP) έτσι ώστε να διασφαλίζεται η εγκυρότητα του κινητού και κατά συνέπεια να δημιουργείται το αίσθημα ευθύνης και αξιοπιστίας μεταξύ των δύο μερών (πελάτη – επιχείρησης). Επιπλέον με μήνυμα του WiZ Book Online υπενθυμίζεται στους πελάτες να σέβονται την επιχείρηση που έκαναν την κράτηση ενημερώνοντάς την τηλεφωνικώς για τυχόν αλλαγές ή ακύρωση.

Πώς ο πελάτης μπορεί να κάνει αλλαγές ή και ακύρωση της κράτησής του;

Με την επιβεβαίωση της κράτησης αποστέλλεται μήνυμα στο κινητό και το email του πελάτη με το οποίο τον ενημερώνουμε πως για αλλαγές ή ακύρωση της κράτησης μπορεί να τηλεφωνήσει στην επιχείρηση, παρέχοντας του στο ίδιο μήνυμα το σχετικό τηλέφωνο.

Ποια στοιχεία των πελατών μπορούν να κρατηθούν στο σύστημα;

Με το WiZ Βook Οnline αποθηκεύονται τα προσωπικά στοιχεία, όνομα, επίθετο, τηλέφωνο και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο των πελατών σας. Με την άδειά τους μπορείτε να τους ενημερώνετε για τα νέα της επιχείρησής σας μέσω της πλατφόρμας WiΖ Βook Οnline με εργαλεία της πλατφόρμας, αλλά και να έχετε ιστορικό κρατήσεων για κάθε πελάτη.

Υπάρχει κόστος και ποιο είναι για να ενταχθεί στο WiZ Βook Οnline;

Τον πρώτο χρόνο (12 μήνες) από την ημέρα ένταξής σας στο WiZ Βook Οnline η χρήση της πλατφόρμας είναι δοκιμαστική και χωρίς χρέωση για εσάς. Τον δεύτερο χρόνο (12 μήνες) υπάρχει χρέωση 300 ευρώ και τον 3ο χρόνο (12 μήνες) 400 ευρώ τον χρόνο. Μετά τον τρίτο χρόνο δεν θα υπάρξει άλλη αλλαγή στη χρέωση.

Μπορεί να διακόψω συνεργασία με το WiZ Book Online όποτε θέλω; Υπάρχει κόστος για τη διακοπή;

Μπορείτε να διακόψετε τη συνεργασία σας με το WiZ book online ΟΠΟΤΕΔΗΠOΤΕ, χωρίς καμιά επιβάρυνση.

Μετά τον πρώτο χρόνο δωρεάν δοκιμής πώς μπορώ να συνεχίσω επί πληρωμή και πότε θα πρέπει να πληρώσω;

Δύο ημέρες πριν από τη λήξη της δοκιμαστικής σας συνδρομής θα λάβετε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα αν επιθυμείτε να συνεχίσετε τη συνδρομή σας και θα πρέπει να προπληρώνετε το ποσό των 300 ευρώ online όπως σας ζητηθεί, για να συνεχίσετε τη χρήση του WiZ Οnline Βooking.

Τι άλλες υπηρεσίες και πληροφορίες παρέχει το WiZ Book Online στους πελάτες του;

Στη φόρμα αίτησης για κράτηση υπάρχει δυνατότητα προπαραγγελίας του φαγητού και επιλογής εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου, αλλά και προσθήκης μηνύματος για διατροφικές ή άλλες επισημάνσεις από τους πελάτες.