ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10+1 hot spots για φαγητό μετά την παρέλαση

WIZ TEAM

To Wiz προτείνει 11 εστιατόρια για να απολαύσετε το μεσημεριανό σας μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου. 

Ιl Forno
Ledras 160, Λευκωσία 1011
Τηλ. 22456454

Ξαναέβαλε τη Λήδρας στον γαστρονομικό χάρτη της πρωτεύουσας πριν από χρόνια. Meeting point, με καλή ιταλική κουζίνα, πολύ καλές πρώτες ύλες, ξυλόφουρνο και value for money τιμές. Με νόστιμα πιάτα ζυμαρικών, χορταστικές και φρέσκιες σαλάτες, καλές πίτσες και εξυπηρέτηση.

Zest at Pinakothiki
Λεβέντειος Πινακοθήκη, Λεωνίδου 5, Λευκωσία
Τηλ. 22668820

Σε μια επίσκεψή σας στη Λεβέντειο, με αφορμή μια από τις μόνιμες αλλά και τις περιοδικές εκθέσεις που φιλοξενεί η Πινακοθήκη, μπορείτε να απολαύσετε τα νόστιμα γεύματα, τα σνακ και όλα τα ροφήματα με την υπογραφή του Zest, μιας και πρόκειται για το πρώτο του αδερφάκι στην πρωτεύουσα. Υπέροχοι καφέδες, brunch αλλά και lunch, με την ποιότητα που χαρακτηρίζει το όνομα Zest Coffee + Kitchen.

Pinolo
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’ 9, Κτίριο Σεβέρη, Λευκωσία
Τηλ. 22570750

Μια αυθεντική γαστρονομική εμπειρία στον συναρπαστικό κόσμο της ιταλικής κουζίνας, με πρωτότυπες δημιουργίες, ξεχωριστές μεσογειακές γεύσεις, μοναδικά βιολογικά προϊόντα και προσεγμένη τεχνοτροπία.

Εστιατόριο της Ευρούλας
Στοά Κλόκκαρη 5, Παλιά Λευκωσία
Τηλ. 22665346

Βρίσκεται τα τελευταία 30 χρόνια στη Στοά Κλόκκαρη στην Ονασαγόρου και έχει ταυτιστεί με το καλό σπιτικό μαγειρευτό φαγητό. Μαζί με αυτά μπορείς να επιλέξεις και διάφορα είδη σχάρας και να απολαύσεις το φαγητό σου σε ένα πολύ όμορφο σημείο της πρωτεύουσας. Must προορισμός για lunch break.

The Gym
Ονασαγόρου 87-89, παλιά Λευκωσία
Tηλ. 22002001

Με neo-boho διακόσμηση, ατμοσφαιρικό χώρο και mix&match στοιχεία που σε ταξιδεύουν σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο. Καλές γεύσεις από μεσογειακά πιάτα, ωραίες σαλάτες, αλλά και ικανούς bartenders πίσω από το μπαρ, που φτιάχνουν πρωτότυπα cocktails. Σχετικά καλή λίστα κρασιών με διεθνείς και κυπριακές ετικέτες. Στα συν και η πολύ καλή μουσική του. Έχει αναδειχθεί ως ένα από τα 50 καλύτερα εστιατόρια για το 2018.

Vintage Wine Bar & Bistro
Ερμού 285, Λευκωσία
Thl. 22333005

Wine bar & bistro που βρίσκεται στην καρδιά της πρωτεύουσας και συγκεκριμένα στην ταράτσα του ιστορικού κτηρίου του Κέντρου Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας. Σε ένα ειδυλλιακό χώρο με αρκετό πράσινο και προσεγμένες διακοσμητικές πινελιές, το εστιατόριο αποτελεί σημείο συνάντησης για τους λάτρεις του καλού κρασιού. Εκτός από την εκτενή κάρτα κρασιών, στο μενού θα βρείτε bistro επιλογές φαγητού και platters που βαδίζουν σε μεσογειακά και ελληνικά μονοπάτια, έχοντας μάλιστα μια πιο fine dining φιλοσοφία. Τα καλοκαιρινά βράδια μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας στο roof, με την υπέροχη θέα.

Scale
MAP Hotel, Λεωφ. Στασίνου 15 και Αφροδίτης, Λευκωσία
Tηλ. 22444999

Κομψή σάλα και μοντέρνα μινιμάλ διακόσμηση στο fine dining εστιατόριο του MAP Boutique Hotel. Το μενού έχει επιμεληθεί ο ταλαντούχος σεφ Αθηναγόρας Κωστάκου, μπολιάζει την ελληνική κουζίνα με εκλεκτά κυπριακά προϊόντα και μας ταξιδεύει στη Μεσόγειο με επιρροές από την Ιταλία και τη Γαλλία. Πατάει γερά στις σύγχρονες τεχνικές και δημιουργεί πιάτα πλούσια σε γεύση, ενίοτε υπέρ του δέοντος πληθωρικά. Εξαιρετικό το μοσχαρίσιο καρπάτσιο με vinaigrette τρούφας, αγκινάρα, παρμεζάνα, μανιτάρια και παξιμάδι. Πολύ καλή λίστα κρασιών με επιλεγμένες ετικέτες κυρίως από τον ευρωπαϊκό αμπελώνα, συμπεριλαμβανομένου και του κυπριακού, με ευγενική υποδοχή και επαγγελματική εξυπηρέτηση.

Το Παντοπωλείο «Καλή Όρεξη»
Μετοχίου 38 , Λευκωσία
Tηλ. 99075151

Γεύσεις ελληνικές, καθημερινές και γνώριμες δοσμένες αλλιώς, πιάτα με προσωπικές πινελιές χωρίς να χάνουν την ταυτότητά τους και φρέσκα υλικά. Πολύ καλά τα ζουμερά μπιφτεκάκια με λίγη ένταση στα καρυκεύματα, η καλοψημένη και σε καλό μέγεθος μοσχαρίσια μπριζόλα και το τρυφερό κοτόπουλο. Καλή υποδοχή και εξυπηρέτηση, περιεκτική λίστα κρασιών και με κυπριακές ετικέτες.

Μπέμπα
Οδός Πινδάρου 2, Λευκωσία
Τηλ. 22252626

Ο Θωμάς Μπέκας και ο Βαρνάβας Ηλία κέρδισαν το δύσκολο στοίχημα της μεσογειακής κουζίνας, σε μια εποχή όπου το όλο hype στο νησί επικεντρώνεται σε μια γευστική επιστροφή στις «ρίζες» της Μεσογείου με ένα twist. Με ελληνική παραδοσιακή κουζίνα χωρίς κολλήματα, μοντέρνα χωρίς εκζήτηση, έγινε προορισμός από την πρώτη μέρα υπογραμμίζοντας τη σημασία των γεύσεων. Μπολιασμένες με εκλεκτά κυπριακά προϊόντα και συνεργασίες με μικροπαραγωγούς. Το σέρβις σπιρτόζικο και χαμογελαστό, θα σας καθοδηγήσει στη φιλοσοφία του μενού που έχει και πιάτα ημέρας με έντονη προσωπικότητα, τα οποία συνδυάζονται με μια καλή λίστα κρασιών από τον κυπριακό και τον διεθνή αμπελώνα. Μεγάλο ατού η πίσω γοητευτική αυλή, σημείο αναφοράς για όλη τη mainstream σκηνή της πόλης.

Pralina Experience
Στασικράτους 31, Λευκωσία
Τηλ. 22665588

Φινετσάτο all day με μοντέρνο design από τον όμιλο εταιρειών Ζορπάς. Το μεσογειακού προσανατολισμού μενού υπογράφει ο σεφ Ηλίας Αριστοτέλους, με πιάτα που ανανεώνονται και καλές πρώτες ύλες. Εντυπωσιακή κάρτα κρασιών που έχει επιμεληθεί ο head sommelier Βάσος Μανώλη με ετικέτες από όλο τον κόσμο και με επιλογές από τις καλύτερες κυπριακές. Ευγενικοί σερβιτόροι, γρήγορη εξυπηρέτηση που κρατά το επίπεδο ψηλά.

Άγιος Γεώργιος
Πλατεία Δημαρχείας 27, Λευκωσία
Τηλ. 99824262

Προσφέρει μεζεδάκια, τα οποία μπορείς να απολαύσεις μαζί με το κρασί, το ούζο, τη ζιβανία ή το τσίπουρό σου. Δοκίμασε τα χοιρινά παϊδάκια, τον μαρινάτο γαύρο, αλλά και το γκασπάτσο. Η ταβέρνα δουλεύει βράδυ, αλλά και τα μεσημέρι του σαββατοκύριακου, ενώ προσφέρεται ακόμα και για after work drinks.