ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10+1 Ιδέες για ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο

WIZ TEAM

Το Σαββατοκύριακο είναι εδώ και μας δίνει δεκάδες λόγους για να το απολαύσουμε στο έπακρον. Το Wiz επιλέγει κάποιους από αυτούς και σας τους παρουσιάζει.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Αρετή Κετιμέ και Στέφανος Πελεκανής στο Αρχοντικό Αξιοθέας

Μια παράσταση με τίτλο «Παράδοση ψυχής», με τραγούδια της τάβλας, του γλεντιού, του πόνου, της αγάπης!

Η Αρετή Κετιµέ και ο Στέφανος Πελεκανής ενώνουν τις φωνές και τις ψυχές τους και δηµιουργούν µια γέφυρα προς κάθε γωνιά του ελληνόφωνου χώρου -από την Κύπρο µέχρι την Ήπειρο, από́ την Θράκη µέχρι την Κρήτη και από την Μικρά Ασία, τα ∆ωδεκάνησα, τον Πόντο και την Πόλη, µέχρι τα Επτάνησα και την Κάτω Ιταλία.

Οι δύο καλλιτέχνες που αγαπηθήκαν και ξεχώρισαν για τις ιδιαιτέρες ερµηνείες τους και το αναγνωρίσιµο ηχόχρωµά τους επέλεξαν, µαζί µε τους συνεργάτες τους, τραγούδια παραδοσιακά, δηµοτικά και ρεµπέτικα, αλλά́ και τραγούδια από́ την προσωπική́ τους δισκογραφία για να µας οδηγήσουν σε ένα µουσικό ταξίδι στην ψυχή́ του κάθε λαού και στον ξεχωριστό τρόπο µε τον οποίο η κάθε περιοχή́ εκφράζει τη χαρά́, τον πόνο, την αγάπη και τις διάφορες εκφάνσεις της ζωής.

Info
Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023
Αρχοντικό Αξιοθέας, 20.30
Οδός Αξιοθέας, Παλιά Λευκωσία
Εισιτήριο €10 / Φοιτητικό/Μειωμένο €5
Πληρ. 22894531-2

ΘΕΑΤΡΟ

«Το πάρτυ της ζωής μου» στο Δημοτικό θέατρο Λευκωσίας

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ παρουσιάζει το θεατρικό γεγονός της χρονιάς !!!

Η Ελένη Ράντου επιστρέφει θεατρικά στην Κύπρο μετά από είκοσι χρόνια με τη sold out στην Αθήνα, παράσταση της :

«Το πάρτυ της ζωής μου». Μια συναρπαστική ιστορία μνήμης και «αμνησίας» , ένα γλυκόπικρο «Πάρτυ ζωής» το οποίο τάραξε τα νερά της θεατρικής Αθήνας, την περασμένη σεζόν αφού καθημερινά το θέατρο ήταν κατάμεστο με ένα ενθουσιώδες κοινό που αποθέωνε την Ελένη Ράντου σ αυτό το ρεσιτάλ ερμηνείας.

Αντλώντας έμπνευση από το «Every Brilliant Thing» των Duncan Macmillan και Jonny Donahoe - η Ελένη Ράντου ξετυλίγει με χιούμορ και αφοπλιστική ειλικρίνεια πενήντα χρόνια «τραυμάτων» της ηρωίδας της, με φόντο τα τραύματα της σύγχρονης Ελλάδας, αναζητώντας 5.000 λόγους που τη ζωή αξίζει να τη ζήσεις. Μια απελπισμένη κραυγή ελπίδας στην μετά-covid εποχή μας, μια τρυφερή εξομολόγηση, σε μια άκρως αληθινή ιστορία σε μια παράσταση που ενθουσίασε το κοινό και κριτικούς που την χαρακτήρισαν ως την «παράσταση της χρονιάς».

Info
Tετάρτη 4- Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023
Δημ. Θέατρο Λευκωσίας, 20.30 (Κυρ. 19.00)
Μουσείου 4 Λευκωσία
Προπώληση Εισιτηρίων Tickethour\

«Μια μέλισσα τον Άυγουστο» στο Θέατρο Ένα

Υπόθεση: Ο Χάρης βρίσκεται σε μια απομονωμένη παραλία με τις τρεις γυναίκες της ζωής του. Τη σύζυγό του, Βασούλα, τη Γερμανίδα ετεροθαλή αδελφή του, Χίντελγκαρντ, και την ερωμένη του Μαρία που παριστάνει την κωφάλαλη φίλη της αδερφής του. Όλα κυλούν ομαλά, μέχρι τη στιγμή που μια μέλισσα τσιμπάει τον αλλεργικό Χάρη, εκείνος πρήζεται και γίνεται αγνώριστος. Το τσίμπημα μιας μέλισσας θα γίνει η αφορμή για τον ήρωα να έρθει αντιμέτωπος με κρυμμένα μυστικά αλλά και με τον άλλο του εαυτό – το alterego του. Το σοκ δεν θα είναι μόνο αλλεργικό, δεν θα παραμορφωθεί μόνο το σώμα του, αλλά θα συνειδητοποιήσει τον καλά κρυμμένο εαυτό του και θα επαναπροσδιορίσει τη σχέση του με τα κοντινά του πρόσωπα. Οι φόβοι, όπως η απόρριψη, η μοναξιά, ο θάνατος, που αντιμετωπίζει ο Χάρης, είναι ουσιαστικά και του κάθε ενός από εμάς. Η κωμική αυτή κατάσταση περνάει τα μηνύματα και τους προβληματισμούς στον θεατή μέσα από τη διασκέδαση και το άφθονο γέλιο.

Info
Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου- Κυριακή 1 Οκτώβρη 2023
Θέατρο Ένα, 20.30 (Κυρ. 19.00)
Λεωφόρος Αθηνάς 4, Λευκωσία
Κρατήσεις: 22348203

«24η Μέρα» στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Δώδεκα χρόνια μετά, ο Τομ θα συναντήσει ξανά τον Νταν! Το ψυχολογικό θρίλερ που αγαπήθηκε ως η πρώτη ελληνόφωνη παράσταση της Alpha Square επιστρέφει μόνο για έξι βράδια, ως ένα επετειακό σκηνοθετημένο αναλόγιο, στο σκηνικό του Γιώργου Γιάννου που θα φιλοξενούσε την παράσταση «Ιλαστήριον» που πρόσφατα ακυρώθηκε. Το αναλόγιο επενδύεται με ήχους του Δημήτρη Ζαχαρίου και φωτισμούς του Βασίλη Πετεινάρη.

«Η αλήθεια μπερδεύει» ήταν το σύνθημα για την «24η Μέρα», μια παράσταση που εξετάζει τη σεξουαλικότητα, την εντιμότητα και την ευθύνη. Το έργο του Τόνι Πιτσιρίλο σε μετάφραση Ανδρέα Αραούζου είχε παρουσιαστεί το 2011 σε σκηνοθεσία Νικόλα Κουρουμτζή και σκηνικά Έλενας Κατσούρη, με τους Ανδρέα Αραούζο και Πάνο Μακρή να δίνουν πάλη, κυριολεκτική και μεταφορική, επί σκηνής. Οι δύο ηθοποιοί επιστρέφουν τώρα, στα 20χρονα της Alpha Square, για ένα επετειακό αναλόγιο, αφού για πολλά χρόνια οι θεατές που το θυμούνται ζητούσαν την επαναφορά του!

Info
Σάββατο 7-Kυριακή 8 Οκτώβρη 2023
Λεβέντειος Πινακοθήκη, 20.30 (Kυρ. 19.00)
Λευκωσία
Εισιτήρια €10
Προπώληση tickethour.com.cy
ACS Courier

ΠΑΙΔΙ

Δον Κιχώτης στο Μασκαρίνι

Το κλασικό λογοτεχνικό αριστούργημα του Ισπανού συγγραφέα, Μιγκέλ ντε Θερβάντες, «Δον Κιχώτης», έρχεται στην παιδική θεατρική σκηνή του Θεάτρου Αντίλογος.

Ο ασυμβίβαστος ήρωας διασκεδάζει μικρούς και μεγάλους με την αμετανόητη παιδική ονειροφαντασία του προσπαθώντας να αλλάξει τον κόσμο.

Για τα παιδιά που ονειρεύονται ένα καλύτερο κι ομορφότερο μέλλον. Γεμάτο χαρά, αγάπη και δικαιοσύνη. Για τα παιδιά της καρδιάς.

Info
Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2023
Θέατρο Μασκαρίνι,16.00
Αθαλάσσης 4, Λατσιά
Προπώληση Soldouttickets & Καταστήματα Stephanis
Πληροφορίες 99 25 1331

«Το Πέταγμα του Ίωνα» στο Θέατρο Πολεμίδιών

Το Red Stage Theatre /Θέατρο Κόκκινη σκηνή, εγκαινιάζει τη νέα θεατρική σεζόν με τη Μουσικοθεατρική Παράσταση «Το Πέταγμα του Ίωνα», στο Θέατρο Δέντρο.

Μια παράσταση για τα παιδιά αλλά και για όλους όσους νιώθουν παιδιά!! Η παράσταση, φτιαγμένη πάντα με μεράκι και αγάπη, βρίθει νοημάτων με τα παιδιά να μαθαίνουν αβίαστα πολλά και χρήσιμα για τις αξίες της ζωής!

Η σκηνοθεσία, οι ερμηνείες των ηθοποιών, με χιούμορ αλλά και συγκίνηση, με τραγούδια και χορό, με υπέροχα κοουστούμια, αλλά κυρίως με την όμορφη ιστορία του Ίωνα, αποτελούν μια παράσταση που δεν πρέπει να τη χάσετε!

Λίγα λόγια για την παράσταση
Ένα νεογέννητο παπιοχηνάκι, ο Ίωνας, όμορφος, όπως όλα τα πουλιά και τα παιδιά, έξυπνος και χαρούμενος, μαθαίνει όλα όσα έχει να του διδάξει η μαμά του, και ανακαλύπτει το ταλέντο του.

Info
Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023
Θέατρο Πολεμιδιών, 11.30
Εισιτήρια €10
Προπώληση www.more.com
Πληροφορίες 70002829

ΧΟΡΟΣ

Αστέρια του παγκόσμιου μπαλέτου στο Κούριο

12 παγκόσμιες σταρ του μπαλέτου και συμφωνική ορχήστρα στο Kourion: Freedom Celebrity Ballet Gala στις 7-8 Οκτωβρίου!

Αυτή η εξαιρετική εκδήλωση περιλαμβάνει παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνες από τα κορυφαία θέατρα:
Θα χαιρετίσουμε τον Igor Tsvirko (Kορυφαίος χορευτής του BOLSHOI THEATER), την Kristina Kretova (Κύρια σολίστ του BOLSHOI THEATER), τη Reece Clarke ( Kορυφέα χορευτρια του ROYAL OPERA HOUSE), τη Yasmine Naghdi (Kορυφέα χορευτρια του ROYAL OPERA HOUSE), Tatiana Melnik (Etoile της ΟΥΓΓΑΡΙΚΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΠΕΡΑΣ), Motomi Kiyota (Grand Sujet της ΟΥΓΓΑΡΙΚΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΠΕΡΑΣ), David Motta Soares (Kορυφαίος χορευτής της STAATSBALLET BERLIN), Ksenia Ovsyanick (STAATSBALLET BERLIN), Adamzhan Bahtiyar ( Kορυφαίος χορευτής της ASTANA OPERA), Aigerim Beketayeva (Kορυφέα χορευτρια της ASTANA OPERA)

Ετοιμαστείτε να παρακολουθήσετε τις πιο εκπληκτικές σκηνές και τα συναρπαστικά adagios από μια σειρά από κλασικά και σύγχρονα αριστουργήματα, όλα συνοδευόμενα από τις εξαίσιες μελωδίες της ορχήστρας Commandaria.

Το γκαλά μπαλέτου μας υπόσχεται να είναι μια απαράμιλλη εμπειρία για τους αξιότιμους καλεσμένους μας. Θα απολαύσετε μια ατμόσφαιρα κομψότητας και κομψότητας από τη στιγμή που θα φτάσετε, εξασφαλίζοντας μια νύχτα που δεν θα ξεχάσετε ποτέ.

Info
Σάββατο 7- Κυριακή 8 Οκτωβριου 2023
Αρχ. Θέατρο Κουρίου, 19.30
Επισκοπή Κούριο
Προπώληση Soldoutticketbox

PARTY

Disco Party στη Μουσική Σκηνή Red

Η Disco Forever και η Μουσική Σκηνή RED κάνουν πρεμιέρα,με το απόλυτο Disco Party,της πρωτεύουσας,με τους μoναδικούς Dj's Petro Sophoclide Και Dj Jimmy The Destroyer ,να απογειώνουν το πάρτυ με τις μουσικές επιλογές τους.

Το RED στρώνει κόκκινο χαλί,μετατρέπεται στην καλύτερη Disco της δεκαετίας του 80 και σας περιμένει,για να χορέψουμε όλοι μαζί,κάτω απο την ντισκομπάλα,τις μεγαλύτερες επιτυχίες απο τα 80's.

Ιnfo
Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023
Μουσική Σκηνή Red, 22.00
Ένγκωμη, Λευκωσία
Είσοδος € 10
(Ελάχιστη κατανάλωση €13 ανά άτομο)
Πληροφορίες 97 638188 - 99 059257

Jungle Street Party στην Παλαιά Πινέζα

Μουσική από DJs, ποτά, φαγητό και χορός στον δρόμο!

Το αγαπημένο cocktail bar της παλιάς πόλης υποδέχεται το φθινόπωρο με ένα ξεσηκωτικό street party, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου.

Από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα θα στηθεί ένα μοναδικό Jungle Street Party. Tην μουσική αναλαμβάνουν οι DJs Mr Panama, Dr Cordoba και Professor.

Info
Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023
Παλαιά Πινέζα, 16.00
Παλιά Λευκωσια
Πληροφορίες 70001991

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Nicosia Book Fest 2023 στο Πάρκο Ακρόπολης

Το Nicosia Book Fest 2023 επιστρέφει φέτος 7 και 8 Οκτωβρίου 2023 στο Πάρκο Ακρόπολης, στη Λευκωσία και μόλις ανακοίνωσε ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει λογοτεχνική σκηνή, αναλόγιο στο Πάρκο, διαδραστικές παρουσιάσεις και δραστηριότητες για παιδιά, αφιέρωμα στην Κινεζική λογοτεχνία, αγορά βιβλίων, παράλληλες δράσης με εκπαιδευτικά εργαστήρια και φαγητό.

Info
Σάββατο 7-Κυριακή 8 Οκτώβρη 2022
Πάρκο Ακρόπολης Λευκωσία, 10.00-22.00
Πληροφορίες 22 432111
Είσοδος Ελεύθερη

CINEMA

Dumb Money

Η απόλυτη ιστορία Δαβίδ εναντίον Γολιάθ, βασισμένη στα θεότρελα, αληθινά γεγονότα μιας ομάδας καθημερινών ανθρώπων που αναστάτωσαν την Wall Street και πλούτισαν μετατρέποντας την Gamestop (ναι, το κατάστημα βιντεοπαιχνιδιών!) στην πιο καυτή εταιρία του κόσμου. Στο επίκεντρο βρίσκεται ο Κιθ Γκιλ (Πολ Ντάνο), ο οποίος αρχίζει να δημοσιεύει στο διαδίκτυο τις επενδύσεις του. Η δημοφιλία των επενδυτικών του συμβουλών εκτοξεύεται, εκείνος και όσοι τον ακολουθούν πλουτίζουν, μέχρι τη στιγμή που οι εκατομμυριούχοι αρχίζουν να αντιδρούν και οι δύο πλευρές έρχονται αντιμέτωπες με συγκλονιστικές αλλαγές

Σκηνοθεσία Craig Gillespie
Πρωταγωνιστούν Paul Dano, Pete Davidson, Vincent D'Onofrio

K Cineplex (The Mall of Cyprus) 19.45
K Cineplex (Λευκωσία) 19.45
K Cineplex (Λάρνακα) 19.45
K Cineplex (Λεμεσός) 19.45
K Cineplex (Kings Avenue - Πάφος) 19.45
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 19.45
RIO (Λεμεσός) 19.40