ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10+1 Ιδέες για ένα διασκεδαστικό weekend

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Θέατρο, σινεμά, χορός, εικαστικά! Το Wiz διαλέγει 11 αξιόλογες ιδέες για έξοδο και σας τις προτείνει.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Βασίλης Καζούλης & Νίκος Ζιώγαλας στο Vinylio Wine Etc και στο Red

Δύο από τους πιο αγαπημένους τραγουδοποιούς της γενιάς τους, απο τα μπαράκια μέχρι τις μουσικές σκηνές, η ατμόσφαιρα που δημιουργούν στη σκηνή ειναι γεμάτη αυθορμητισμό, αγάπη και ο ενθουσιασμός που εισπράττουν απο τον κόσμο είναι για εκείνους πάντα ο τρόπος να "φορτίζουν τις μπαταρίες τους" και να συνεχίζουν...Όλοι μας έχουμε τραγουδήσει την "Φανή " το "Σαν Σταρ του σινέμα" την "Βασιλική" τα "Αεροπλάνα" την "Αμοργό" το "Πέρασε η μπόρα" και πολλές ακόμα απο τις γνωστές επιτυχίες τους που μένουν διαχρονικές στο μουσικό στερέωμα.Μια μουσική παράσταση που όλοι θέλουμε να την ζήσουμε!

Info
Παρασκευή 24 Nοεμβρίου 2023
Vinylio Wine Etc,
Αγκύρης 33 Λεμεσός
Κρατήσεις 99300430

Ιnfo
Σάββατο 25 Noεμβρίου 2023
Μουσική Σκηνή RED, 22.00
Έγκωμη, Λευκωσία
Είσοδος € 10
(Ελάχιστη κατανάλωση €13 ανά άτομο)
Πληροφορίες 97 638188 - 99 059257

Backflip.Wave.Splash στο Ξυδάδικο

Το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ παρουσιάζει την τελευταία συμμετοχή του
καλλιτεχνικού προγράμματος φιλοξενίας για το 2023 theYard.Residency. Πρόκειται για την performance/live concert " Backflip.Wave.Splash” από τον Μάριο Παύλου.

Μια περφόρμανς που αντιπαραβάλλει, ανακατασκευάζει και αναμειγνύει αναλογικούς και ηλεκτρονικούς ήχους με στίχους και ποιήματα εμπνευσμένα από πολιτισμικούς μύθους της Κύπρου και της Μέσης Ανατολής και την σύγχρονη ευρωπαϊκή λογοτεχνία.

Στο πλαίσιο ενός live concert δημιουργείται μια τελετουργική στιγμή όπου οντότητες του παρελθόντος ρέουν ανάμεσα σε υλικά, μουσική και ποιήματα για να καταλήξουν στον διαμεσολαβητή τους: ένα μουσικό duo με το όνομα "Stranger in the body" (ένα συγκρότημα από την Κύπρο που δημιουργήθηκε το 2022 από τον τραγουδιστή Cievil Momo & τον μουσικό παραγωγό Kalaqs).

Info
Παρασκευή 24 – Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023
Ξυδάδικο, 20.00
Γενεθλίου Μιτέλλα 34
Eισιτήρια €12
Kρατήσεις 94449408

«Edith Piaf» στο Αμφιθέατρο Παλλάς

Η Avant Tout productions παρουσιάζει μια παράσταση για τον εορτασμό των 60 χρόνων από τον θάνατο της θρυλικής Εντίθ Πιαφ.

Αφιέρωμα στα τραγούδια και την καριέρα της, με τις φωνή της Βανέσας Μεγαλέμου, τον Βασίλη Βουρβόπουλο στο πιάνο και φυσικά τη Γαλλοκυπριακή Χορωδία.

Info
Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023
Αμφιθέατρο Παλλιάς, 20.00
Ρηγαίνης και Αρσινόης, Πύλη Πάφου, Λευκωσία
Εισιτήρια €15
Προπώληση Ticketmaster

ΘΕΑΤΡΟ

«Η Τελευταία Μαγνητοταινία του Κραπ» στο Sputnik in Orbit

Η Fresh Target Theatre Ensemble και το Sputnik in Orbit παρουσιάζουν το έργο “Η Τελευταία Μαγνητοταινία του Κραπ” του Samuel Beckett, σ’ ένα σπίτι στην παλιά πόλη της Λευκωσίας.

Για περισσότερα από σαράντα χρόνια, ανήμερα των γενεθλίων του, ο Κραπ ένας άσημος και μοναχικός συγγραφέας, ηχογραφεί τα κυριότερα συμβάντα της ζωής του από την χρονιά που πέρασε. Αυτές τις ηχογραφήσεις τις αρχειοθετεί λεπτομερώς, δημιουργώντας ένα μεγάλο αρχείο “περασμένων ημερών.” Την ημέρα των 69ων γενεθλίων του, ο Κραπ, αποφασίζει να ακούσει ξανά μια συγκεκριμένη μαγνητοταινία - αυτήν που ηχογράφησε την ημερα των 39ων γενεθλίων του, τριάντα χρόνια πριν. Καθώς ακούει την παλιά ηχογράφηση, ο Κραπ έρχεται αντιμέτωπος με μνήμες, συμβάντα αλλά και επιλογές της νεότητάς του που καθόρισαν το παρόν αλλά και το μέλλον του. Κι όλα αυτά ενώ ετοιμάζεται να επιχειρήσει μια τελευταία ηχογράφηση εκείνο το βράδυ - μια ηχογράφηση η οποία ενδεχομένως να είναι και η τελευταία του.

Info
Πέμπτη 23- Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023
ΣΠΟΥΤΝΙΚ in Orbit, 20.30
Άρεως 26, 1015, Παλιά Λευκωσία
Διάρκεια 75'
Εισιτήρια €20/ €10
Εισιτήρια SoldOut Tickets
Προπώληση 70007705

TIFL στο Κτήριον 53

38 άνθρωποι βρίσκονται αποκλεισμένοι σε μία νησίδα, στη μέση ενός ποταμού που χωρίζει δύο χώρες. Πίσω δεν υπάρχει. Μπρος δεν επιτρέπεται. Και οι μέρες ξεκινούν να κυλούν σαν αιώνες. Και η ζωή παλεύει να μείνει ζωή. Και οι

άνθρωποι παλεύουν να μείνουν άνθρωποι. Και το τέρας δίνει τα ρέστα του για να παραμείνει ο κυρίαρχος του παιχνιδιού. Όλα μπορούν να αλλάξουν ή τουλάχιστον να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αρκεί μια απόφαση των ενόρκων που συγκεντρώνονται από ένα ειδικό διεθνές δικαστήριο για να παρακολουθήσουν την αναπαράσταση του εγκλήματος.

Ιnfo
Σάββατο 25 - Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023
Κτήριον 53, 18.00
Λεωφόρος Αθήνας 25-27 Χρυσαλινιώτισσα
Λευκωσία
Εισιτήρια €12
Διάρκεια 60'
Πληροφορίες 97680073

«Το μπουφάν της Χάρλεϋ» στο Δημ. Θέατρο Στροβόλου

Ο εμβληματικός μονόλογος «Το μπουφάν της Χάρλεϋ ή πάλι καλά» θα παρουσιαστεί από τις Θεατρικές Επιχειρήσεις Ερωφίλη (Erofili Productions) στην Κύπρο, στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Το συγκλονιστικό κείμενο του Βασίλη Κατσικονούρη ζωντανεύει και πάλι στην σκηνή, με την Μαριάννα Τουμασάτου και την σκηνοθετική καθοδήγηση του Αλέξανδρου Σταύρου.

Info
Σάββατο 25 Noεμβρίου 2023
Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, 21.00
Στροβόλου 100 Λευκωσία
Προπώληση Soldouttickets

ΠΑΙΔΙ

100 χρόνια μαγείας Disney στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας 2023

56 μουσικοί, σημαντικοί τραγουδιστές του West End και η Νάντια Μπουλέ στη σκηνή του ΔΘ Λευκωσίας

100 χρόνια περιπέτειας, 100 χρόνια συναισθημάτων, 100 χρόνια μαγείας Disney! Από την ίδρυση της το 1923, η Walt Disney Company έχει ενσωματώσει τη φαντασία, τη μαγεία και τα μεγάλα συναισθήματα σε μια σχεδόν βιωματική εμπειρία. Γενιές ολόκληρες μεγάλωσαν με τις ταινίες της. Παιδιά και γονείς γέλασαν παρέα, συγκινήθηκαν, έμαθαν να πιστεύουν στον εαυτό τους και να αντιμετωπίζουν τους φόβους τους. Να ακολουθούν τα όνειρά τους, με οποιοδήποτε κόστος είτε κάτω από τη θάλασσα είτε στα βάθη της ζούγκλας είτε σε ένα παιδικό δωμάτιο.

Info
Σάββατο 25 – Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023
Δημ. Θέατρο Λευκωσίας, 20.00 Κυρ. 11.30 & 18.30
Μουσείου 6
Εισιτήρια bit.ly/NIF23_tickets  & Stephanis
Πληροφορίες 22797979

«Τριγωνοψαρούλης The Musical» στο Θέατρο Στρόβολου

Η Kolossaion Productions και το Θέατρο του Βορρά μετά τη μεγάλη επιτυχία “Αλαντίν The Show” με περηφάνια παρουσιάζουν τη νέα περιπέτεια του πιο αγαπημένου παιδικού λογοτεχνικού μας ήρωα, του Τριγωνοψαρούλη!

“Τριγωνοψαρούλης The Musical”μια φαντασμαγορική θεατρική παράσταση με εντυπωσιακά σκηνικά και κοστούμια, μαγικές χορογραφίες, εναέρια ακροβατικά, bubble show και πολλές ακόμη εκπλήξεις που θα σας συναρπάσουν.

Ο Τριγωνοψαρούλης, το διαφορετικό κίτρινο ψάρι που έχει καθιερωθεί ως ο πιο αγαπημένος έλληνας λογοτεχνικός ήρωας κλείνει τα 25 και γίνεται Musical!

Χορός, κέφι και όλα τα τραγούδια του Τριγωνοψαρούλη ζωντανά στη σκηνή σε μια θεατρική παράσταση που θα σας μείνει αξέχαστη.

Η νέα περιπέτεια του Τριγωνοψαρούλη είναι μια ιστορία επίκαιρη, δυνατή και αισιόδοξη, από την πένα του βραβευμένου δημιουργού του, Βαγγέλη Ηλιόπουλου.

Ιnfo
Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023
Δημ. Θέατρο Στροβόλο, 11.30 & 15.00
Στροβόλου 100 Λευκωσία
Εισιτήρια Soldouttickets

Info
Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023
Παττίχειο Λεμεσού, 11.30 & 15.00
Eισιτήρια Soldouttickets

«Ο μολυβένιος στρατιώτης» στον ΘΟΚ

Η Σκηνή 018 του ΘΟΚ σηκώνει αυλαία με το πολύ γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν Ο μολυβένιος στρατιώτης σε θεατρική εκδοχή της Άνδρης Θεοδότου και σε σκηνοθεσία της Λέας Μαλένη. Ένας θίασος ταλαντούχων ηθοποιών, φιλοδοξεί να μας παρασύρει, με γρήγορες εναλλαγές δράσης, ζωηρή κίνηση, φαντασία και άφθονη μουσική, στο επίμονο ταξίδι του μολυβένιου ήρωα προς την αγάπη.

Για το έργο

Ο Ντάνιελ έχει τα γενέθλιά του και ο πατέρας του του κάνει δώρο έξι μολυβένια στρατιωτάκια. Ένα από αυτά τα στρατιωτάκια, όμως, δεν έχει πόδι. Ενώ το αγόρι κοιμάται, τα παιχνίδια του ξυπνούν και ο στρατιώτης με το ένα πόδι γνωρίζει μια χάρτινη μπαλαρίνα - έρωτας με την πρώτη ματιά. Κάπου εκεί, ανάμεσα στα υπόλοιπα παιχνίδια, βρίσκεται και ο αρλεκίνος, που ζηλεύει την αγάπη τους, κι έτσι τα πράγματα δυσκολεύουν. Στρατιώτης και μπαλαρίνα χωρίζονται ξαφνικά, με τον πρώτο να χάνεται στον έξω κόσμο, ακολουθώντας μια διαδρομή γεμάτη περιπέτειες, εμπόδια και δυσκολίες.

Info
Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023
Θέατρο ΘΟΚ, 10.30
Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης
Εισιτήρια €6
Προπώληση www.thoc.org.cy 
Πληροφορίες 77772717

Παραμυθούπολη Χριστουγέννων 2023

H Παραμυθούπολη Χριστουγέννων επέστρεψε στο κέντρο της Λευκωσίας.

Η τάφρος Ντ' Αβίλα και συγκεκριμένα ο δημοτικός χώρος στάθμευσης μεταμορφώνεται σε ένα άκρως χριστουγεννιάτικο λούνα παρκ, με φανταχτερά στολίδια, τα πιο σύγχρονα παιχνίδια και δεκάδες διασκεδαστικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, καλωσορίζοντας την πιο όμορφη, πιο λαμπερή, πιο παιχνιδιάρικη, μα και πιο «ζεστή» εποχή του χρόνου !

Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο σκηνικό θα προσθέσει τη «μαγεία» που όλοι χρειαζόμαστε στην καθημερινότητά μας την περίοδο των γιορτών και θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι την Κυριακή 8 Ιανουαρίου! Για 52 ολόκληρες μέρες, στον χώρο θα υπάρχουν χριστουγεννιάτικα σπιτάκια με κάθε λογής λιχουδιές και αρώματα από όλο τον κόσμο!

Info
Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023- Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024
Τάφρος Ντ'Αβίλα, 15.00- 00.00 και σ/κ 10.00- 00.00.
Λευκωσία

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Από τη Μικρά Ασία στην Κύπρο» στην Λεβέντειο Πινακοθήκη

Μετά την επιτυχία της μνημειακής επετειακής έκθεσης Μικρά Ασία: Λάμψη – Καταστροφή – Ξεριζωμός – Δημιουργία, συνδιοργανωμένη από το Μουσείο Μπενάκη και το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών στην Αθήνα (Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138), η Λεβέντειος Πινακοθήκη συνδιοργανώνει και φιλοξενεί στην Κύπρο μέρος αυτής της έκθεσης που αναδεικνύει τον πολιτισμό και ξεδιπλώνει το χρονικό του ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Η έκθεση έχει εμπλουτιστεί με κειμήλια και μαρτυρίες από τους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν και ξεκίνησαν μια νέα ζωή στην Κύπρο.

Περισσότερα από 500 εκθέματα και φωτογραφίες αφηγούνται και ζωντανεύουν την ακμήτου ελληνισμού πριν από τους διωγμούς, τη δραματική περίοδο 1919-1923, καθώς και την εγκατάσταση και την ενσωμάτωση των προσφύγων στην Κύπρο.

Info
Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023 – Κυριακή 3 Μαρτίου 2024
Λεβέντειος Πινακοθήκη
Λευκωσία
Ώρες λειτουργίας : Τετ. 10.00-20.00– Πεμ.- Κυρ. 10.00-19.00