ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10+1 ιδέες για να περάσεις τέλεια αυτή την εβδομάδα

WIZ TEAM

Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, φεστιβάλ, cinema. Επιλέξαμε όπως πάντα, τα πιο ενδιαφέροντα events που θα λάβουν χώρα 24 με 28 Οκτωβρίου, σου τα προτείνουμε κι εσύ δεν έχεις παρά να διαλέξεις αυτά που σε ενδιαφέρουν περισσότερο!

ΜΟΥΣΙΚΗ

Ο Κυπριακός Μύθος συναντά την βιενέζικη μουσική στο Παττίχειο Δημ. Θέατρο

Μια όμορφη μουσική συνέργεια μεταξύ Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου και Πρεσβείας της Αυστρίας, γιορτάζοντας 60 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Aυστρίας – Κύπρου.

Τη συναυλία διεθύνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Σ.Ο.Κ., Günter Neuhold, ενώ ως σολίστ ερμηνεύουν δύο εξέχοντες Αυστριακοί καλλιτέχνες: η σοπράνο Simona Eisinger και o βαρύτονος Günter Haumer.

Info
Τετάρτη 26 Oκτωβρίου 2022
Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, 20.30
Αγίας Ζώνης 4 Λεμεσός
Πληροφορίες: 22 463144
Εισιτήρια €15/ €10
Προπώληση Soldoutticketbox

«Η Μαγεία της Κιθάρας» στη Αίθουσα Καστελιώτισσα

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Μουσικόραμα παρουσιάζει τη “Μαγεία της Κιθάρας” με τον Μάρκο Τριανταφυλλίδη σε μια μοναδική συναυλία στην Καστελιώτισσα.

Καλλιτεχνική επιμέλεια και οργάνωση: Αντώνης Κοΐζας
Απολαύστε μια διαφορετική προσέγγιση της Ισπανικής και λάτιν μουσικής, του Αργεντίνικου Τάγκο και δημοφιλή έργα μέσα από μία σύγχρονη αισθητική.

Ταξιδέψτε με την μαγεία της κιθάρας με τον εξαιρετικό καλλιτέχνη Μάρκο Τριανταφυλλίδη που θα μας αποδείξει ότι το tango συνεχίζει να είναι ένας ζωντανός τρόπος έκφρασης και η ταυτότητα της Αργεντινής.

Info
Tετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022
Αίθουσα Καστελιώτισσα, 20.00
Αγίου Μάρωνα
Πύλη Πάφου, Παλαιά Λευκωσία
Είσοδος Ελεύθερη
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 99430654

Νένα Βενετσάνου Χρύσω Μακαρίου στο Παττίχειο Λεμεσού

«Να στρώσει νυφικό το πέλαγος», ένα μουσικό αφιέρωμα στους Μεγάλους Έλληνες Συνθέτες, ανεβαίνει στη σκηνή του Παττιχείου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού, με ερμηνευτές τη σπουδαία τραγουδοποιό Νένα Βενετσάνου και την Κύπρια σοπράνο Χρύσω Μακαρίου.

Εμβληματικές συνθέσεις των Θεοδωράκη, Μαρκόπουλου και Ανδριόπουλου παίρνουν σάρκα και οστά, μέσα από τις μοναδικές φωνές των δύο καταξιωμένων αοιδών, με τη συνοδεία ταλαντούχων Κυπρίων μουσικών. Τη διεύθυνση της νοσταλγικής παράστασης υπογράφει ο διακεκριμένος μαέστρος Χρίστος Μάνος.

Info
Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022
Παττίχειο Λεμεσού, 20.30
Αγίας Ζώνης 4 Λεμεσός
Εισιτήρια: Tickethour Cyprus, καταστήματα της ACS Courier Cyprus
www.pattihio.com.cy 
Πληροφορίες 25377277

Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Σοφία Παπάζογλου στην Μουσική Σκηνή Κύκλος

Με τα πιο ωραία λαϊκά τραγούδια στις βαλίτσες τους καταφθάνουν στη Μουσική Σκηνή «Κύκλος» στη Λεμεσό ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Σοφία Παπάζογλου υποσχόμενοι ένα αυθεντικό λαϊκό γλέντι με τραγούδια που λιγώνουν τις καρδιές μας -από αυτά που σιγοτραγουδάμε, από αυτά που τραγουδάμε «έξω καρδιά» και από αυτά που μας ξεσηκώνουν!
Οι δύο εξαίρετοι καλλιτέχνες με τις αυθεντικές φωνές και το καθαρό συναίσθημα ετοίμασαν ένα πρόγραμμα από εκλεκτά λαϊκά άσματα από όλο το φάσμα του παλιού και του νεότερου καλού λαϊκού τραγουδιού συμπεριλαμβάνοντας και ένα ένθετο αφιέρωμα στο μεγάλο συνθέτη Μανώλη Χιώτη. Στο πρώτο μέρος του προγράμματος ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Σοφία Παπάζογλου θα μας παρουσιάσουν και τραγούδια και από την προσωπική τους δισκογραφία.

Info
Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022
Μουσική Σκηνή Κύκλος
Ειρήνης 90 Λεμεσός
Κρατήσεις 25107230

ΘΕΑΤΡΟ

«5 Lesbians Eating a Quiche» στο Wherehaus 612

Mια συμπαραγωγή του Κέντρου Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ με την Εβίτα Ιωάννου στο πλαίσιο του theYard.Residency.21_Τracing Now

Το έργο διαδραματίζεται το 1956, όπου γνωρίζουμε την ένωση γυναικών του σωματείου Susan B. Anthony Society της αδελφότητας Gertrude Stein. "ΟΧΙ άντρες, ΟΧΙ κρέας, μόνο καλοί τρόποι": αυτό είναι το σύνθημα τους. Μια οργάνωση πέντε «χήρων» οι οποίες συγκεντρώνονται κάθε χρόνο για τη διοργάνωση και τη διεξαγωγή ενός διαγωνισμού quiche. Οι γυναίκες αυτές λατρεύουν το quiche. Αγαπούν το quiche περισσότερο από τον οποιονδήποτε άνθρωπο στην ιστορία του κόσμου που αγάπησε ποτέ το quiche.

Info
Σάββατο 22- Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022
Wherehaus 612, 20.30 (Kυρ. 18.00
Κρατήσεις 97831189 (10:00-20:00)
Μιχαήλ Κουσουλίδη 5
Βιομ. Παλλουριώτισσας, Λευκωσία
Eισιτήρια: €12 (γενική είσοδος)

«Ιστορία ενός Αιχμαλώτου» στο θέατρο Χώρα

Η Ιστορία ενός αιχμαλώτου είναι το κορυφαίο δημιούργημα του μικρασιάτη συγγραφέα Στρατή Δούκα (Μοσχονήσια 1895 - Αθήνα 1983). Πνεύμα ανήσυχο και δημιουργός με ποικίλα ενδιαφέροντα, ο Στρατής Δούκας διέκοψε τις νομικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και συμμετείχε ενεργά στις επιχειρήσεις του Α' παγκόσμιου πολέμου και αργότερα του μικρασιατικού μετώπου, όπου και τραυματίστηκε. Η φιλία του με πολλούς ζωγράφους και συγγραφείς της εποχής (Φώτης Κόντογλου, Σπύρος Παπαλουκάς κ.ά.), του έδωσε τη δυνατότητα να επεκτείνει τις αναζητήσεις του σε τομείς της λαϊκής τέχνης (μελέτη της τέχνης του Αγίου Όρους, διοργάνωση εκθέσεων με έργα ανατολίτικων βιοτεχνιών), να προχωρήσει στην έκδοση πρωτοποριακών περιοδικών (Το τρίτο μάτι) και, γενικά, να αναζητήσει τις πηγές έμπνευσής του σε κάθε στοιχείο, χώρο ή πρόσωπο που διακρινόταν από το χαρακτηριστικό της απλότητας και της γνησιότητας. Υπηρέτησε ως αξιωματικός κατά τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο (1940-41) και στην Κατοχή οργανώθηκε στο κίνημα της Εθνικής Αντίστασης. Την περίοδο της δικτατορίας (1967-1974) διώχθηκε για τις δημοκρατικές πεποιθήσεις του. Έζησε σεμνός και ενάρετος, μακριά από κάθε δημοσιότητα και έξω από το φιλολογικό κατεστημένο της εποχής του. Οι έννοιες της απλότητας και της βαθύτερης φιλανθρωπίας είναι ίσως οι δύο κυριότεροι άξονες της προσωπικότητας και του συνολικού του έργου.

Info
Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022
Θέατρο Χώρα 20.30
Κοραή 1 (Πλατεία Αρχιεπισκοπής), Λευκωσία
Εισιτήρια €13
Κρατήσεις 99544934

Τάκης Ζαχαράτος «Strangers in the Night» στο Δημ. Θέατρο Λευκωσίας

To TELETHON παρουσιάζει σε μια μοναδική παράσταση τον Τάκη Ζαχαράτο.

Μία παράσταση γεμάτη χιούμορ και λάμψη. Χαρισματικός καλλιτέχνης, πηγαίος, ο Showman με τα χίλια πρόσωπα και την ερμηνευτική του άνεση, που περνάει με ευκολία από τις μιμήσεις στο μιούζικαλ και από τις κινηματογραφικές επιτυχίες στα λαϊκά!

Ο Τάκης Ζαχαράτος, ευαίσθητος καλλιτέχνης απέναντι σε κοινωνικά ζητήματα και χαρισματικός perfomer, γ’ αυτή την εξαιρετικής σημασίας βραδιά, παρέα με τους υπέροχους μουσικούς του θα μας ταξιδέψει σε ένα φαντασμαγορικό ταξίδι!

Ιnfo
Tρίτη 25 Oκτωβρίου 2022
Δημ. Θέατρο Λευκωσίας, 20.30 (Ποτό υποδοχής 19.30)
Μουσείου 6 Λευκωσία
Εισιτήρια από €30
Προπώληση Soldouttickets

«Οι γυναίκες επιστρέφουν» στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ

Το θέμα ένα συγκλονιστικό ιστορικό γεγονός: οι πορείες γυναικών της κίνησης «Οι Γυναίκες Επιστρέφουν», που είχαν στόχο τη διεκδίκηση του ανθρώπινου δικαιώματος να κυκλοφορούν ελεύθερα στη γη τους. Ένα grassroots κίνημα γυναικών της Κύπρου, που στη δεκαετία του 80 διοργάνωσε με εκπληκτική στρατηγική και πολιτική οξυδέρκεια πορείες που έσπαζαν τη γραμμή αντιπαράταξης, καθώς και μια παράλληλη εκστρατεία διεθνοποίησης του Κυπριακού προβλήματος. Χιλιάδες γυναίκες διαπέρασαν την «πράσινη γραμμή»και ήρθαν αντιμέτωπες με τον κατοχικό στρατό, σε μια εποχή που κάτι τέτοιο ήταν αδιανόητο, ενώ παράλληλα το δράμα της Κύπρου απέκτησε διεθνή ορατότητα.

Οι προσωπικές μαρτυρίες λένε για μια ιστορία ηρωισμού, αυτοθυσίας, οράματος, ελπίδας, συνεργασίας, μια επική ιστορία που σχεδόν σβήστηκε από την συλλογική μας μνήμη, που συστηματικά υποβαθμίστηκε και διαστρεβλώθηκε.
Μέσα από την ποίηση της θεατρικής πράξης, τα λόγια αυτών που συμμετείχαν φωτίζουν αυτό που έμεινε κρυμμένο. Τα σώματα αυτών των γυναικών θυμούνται το απάτητο χώμα της νεκρής ζώνης. Μπορεί η μνήμη τους να γίνει και δική μας μνήμη;

Info
Τρίτη 25- Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2022
Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ, 20.00
Οδός Τεμπών 10-12,
Λευκωσία
Εισιτήρια: www.tickethour.com.cy
Πληροφορίες 77777040

Θεατρικό Αναλόγιο «Ιστορίες αναπηρίας» στο Πολ. Τράπεζας Κύπρου

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς, φιλοξενεί το θεατρικό αναλόγιο «Ιστορίες αναπηρίας».

Οι «Ιστορίες Αναπηρίας», της Μαριάννας Παφίτη, σε σκηνοθεσία του Λουκά Ιωάννου, γράφτηκαν ειδικά για την ανακοίνωση της Οργάνωσης Πολιτισμού (Αναπηρίας) «Νεόφυτος» και αποτυπώνουν την πραγματικότητα που βιώνουν οι άνθρωποι με αναπηρία στην Κύπρο.

Πλην της πρώτης παράστασης (2019), το θεατρικό αναλόγιο παρουσιάστηκε ξανά περιλαμβάνοντας καινούριες ιστορίες. Πρόκειται για ένα έργο εν προόδω που καταγράφει ιστορίες αναπηρίας τις οποίες η συγγραφέας του συλλέγει στη διάρκεια της δικής της εμπειρίας και πορείας με την αναπηρία.

Info
Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022
Αμφιθέατρο Πολιτιστικού Ιδρύματος Τράπεζας Κύπρου, 20.00
Φανερωμένης 86-90, Λευκωσία
Πληροφορίες: 22 128157
Είσοδος ελεύθερη

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

''Inland'' στην Ιsnotgallery

Μετά την ομαδική έκθεση «Island» που παρουσιάστηκε στο εμβληματικό ξενοδοχείο Almyra στην Πάφο τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο 2022, η Isnotgallery διοργανώνει και παρουσιάζει την ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης «INLAND»!

Η ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης «Inland» παρουσιάζει μια σύνθεση εικαστικών, εκ των οποίων οι περισσότεροι είχαν παρουσιάσει μέρος της δουλειάς τους στην έκθεση «Inland» στο ξενοδοχείο Αλμύρα στην Πάφο. Μαζί με κάποιες νέες προσθήκες, η έκθεση «Inland» θα παρουσιάσει εγκαταστάσεις, σύγχρονα ζωγραφικά έργα, φωτογραφία, κεραμικά έργα και γλυπτά από ένα σύνολο 16 σύγχρονων καλλιτεχνών.

Η έκθεση σύγχρονης τέχνης «Inland» αποσκοπεί να παρουσιάσει τη συνέχεια της έκθεσης «Inland» που παρουσιάστηκε στο κοινό της Πάφου και του ξενοδοχείου Almyra, να μεταφέρει μνήμες και θύμησες από τον ήλιο και την αλμύρα του καλοκαιριού.

Ιnfo
Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2022
Ιsnotgallery, 19.30
Οδυσσέως 11 Παλιά Λευκωσία
Πληροφορίες 99569498
Διάρκεια εως 12 Noεμβρίου 2022
Ώρες Λειτουργίας
Τρ. - Παρ. 10.00-13.00 & 15.00-18.00
Σάβ. 10.00-14.00

CINEMA

Clementine στο Πάνθεον

Κατά τη δεκαετία του εβδομήντα, σε ένα “απροσδιόριστο” μεσογειακό νησί, ένα αγόρι συναντά δύο περίεργους άντρες με Ριγέ Κοστούμια. Σύντομα, το αγόρι θα αντιληφθεί ότι και η ζωή διαθέτει δύο πρόσωπα: μπορεί να έχει την άσχημη μορφή του πολέμου ή ενός όμορφου κοριτσιού, της Κλέμενταϊν.

Info
Δευτέρα 24- Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022
Πάνθεον, 20.30
Διαγόρου 29 Λευκωσία
Εισιτήρια €8/€6
Προπώληση Soldoutticketbox