ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10+1 ιδέες για να περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο

WIZ TEAM

 Θέατρο, μουσική, χορός, σινεμά. Το Σαββατοκύριακο είναι εδώ και τα έχει όλα.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Kελεκίδου Κιντάτος στο Nyx

Τωρα η Λευκωσία έχει κάτι καινούργιο και ιδιαίτερο κάθε Παρασκευή και Σάββατο οι μοναδικοί Κέλλυ Κελεκίδου και ο Λευτέρης Κιντάτος έρχονται στη Λευκωσια και στο ολοκαίνουργιο μαγαζί της πόλης. Οι εμφανίσεις τους ξεκινούν στις 27 Οκτωβρίου στο NYΞ LIVE EXPERIENCE. Ενα μαγαζί που φτιάχτηκε για να θυμίσει μικρογραφία Αθηναϊκής πίστας, ένα μαγαζί που υπόσχεστε να αλλάξει τα δεδομένα της νυκτερινής ζωής της πρωτεύουσας.

Info
Παρασκευή 27- Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023
Nyx Live Experience, 22.30
Σπύρου Κυπριανού 9 Λευκωσία
Κρατήσεις +35796106737

ΘΕΑΤΡΟ

Ανεμοδαρμένα Ύψη στο θέατρο Ανεμώνα

Το θέατρο Ανεμώνα εγκαινιάζει τη νέα θεατρική χρονιά με ένα φιλόδοξο ανέβασμα, τη θεατρική μεταφορά του πασίγνωστου βιβλίου της παγκόσμιας λογοτεχνίας "Ανεμοδαρμένα Ύψη". Ο λογοτεχνικός αυτός ογκόλιθος με τις πυρακτωμένες καταστάσεις και τους εμβληματικούς χαρακτήρες, το μοναδικό μυθιστόρημα που εξέδωσε η Έμιλη Μπροντέ στη σύντομη ζωή της(1818-1848) ήταν το αριστούργημα που κυκλοφόρησε στην εκπνοή της γοτθικής μυθοπλασίας(1847).

Εκφράζοντας πρωτοφανή περιφρόνηση απέναντι σε κάθε έννοια κοινωνικής ευπρέπειας και βικτωριανής ηθικής, τα "Ανεμοδαρμένα Ύψη" προκάλεσαν αμηχανία και δυσφορία την εποχή που κυκλοφόρησαν ενώ σύντομα καθιερώθηκε ως ένα κλασικό αριστούργημα που αποτελεί ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία όλων των εποχών.

Υπόθεση:

Τα Ανεμοδαρμένα ύψη είναι η θυελλώδης, παθιασμένη ιστορία ενός παράφορου και καταδικασμένου έρωτα ανάμεσα στην Κάθριν Έρνσο-την ατίθαση κόρη ενός πλούσιου γαιοκτήμονα- και τον Χήθκλιφ-ένα "αδέσποτο" παιδί που περιμάζεψε απ' τους δρόμους και μεγάλωσε σαν παιδί του ο πατέρας της Κάθριν, κύριος Έρνσο.
Μετά τον θάνατο του κυρίου Έρνσο, ο γιος του ο Χίντλεϋ- που από την αρχή ζηλεύει και φθονεί το νεοφερμένο αγόρι- έχοντας πια γίνει αυτός το αφεντικό, προπηλακίζει και εξευτελίζει τον Χήθκλιφ που για μόνη του παρηγοριά έχει τη σχέση του με την Κάθρην.
Όλα αλλάζουν όταν η Κάθρην γνωρίζει ένα πλούσιο, όμορφο και καλλιεργημένο νέο, τον Έντγκαρ Λίντον, και θαμπώνεται από την κοινωνική καταξίωση που της προσφέρει. Ο Χήθκλιφ εγκαταλείπει ντροπιασμένος το σπίτι και η Κάθρην παντρεύεται τον Έντγκαρ.

Ο Χήθκλιφ όμως θα επιστρέψει τρία χρόνια μετά ως ένας πλούσιος και εκλεπτυσμένος κύριος, κουβαλώντας μαζί του ένα αβυσσαλέο μίσος και μία μοναδική σκέψη: την εκδίκηση.. 

Ιnfo
Πρεμιέρα Παρασκευή 27- Kυριακή 29 Οκτωβρίου 2023
Θέατρο Ανεμώνα, 20.30 Κυρ. 19.00
Καντάρας
Λατσιά, Λευκωσία
Κρατήσεις 70007721

«Περλιμπλίν και Μπελίσα» στην ΕΘΑΛ

Η ΕΘΑΛ συνεχίζοντας την προσπάθεια της να συμβάλλει ενεργά στη θεατρική δημιουργία και να κτίσει γέφυρες επικοινωνίας με τους νέους ανθρώπους, τους ουσιαστικά εν δυνάμει μελλοντικούς θεατές, έχοντας ως στόχο να κοινωνήσει σε αυτούς διαχρονικά αριστουργήματα της θεατρικής γραφής (μέσα από μια σύγχρονη ματιά) ανεβάζει, για πρώτη φορά στην 35χρονη ιστορία της, έργο του λυρικού Ισπανού, Παγκόσμιου ποιητή και συγγραφέα Φ. Γ. Λόρκα, σε μια καινούρια μετάφραση της Μαρίνας Δημητρίου, ειδικά για την ΕΘΑΛ. Συμμετέχοντας με την παραγωγή αυτή, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας.

«Περλιμπλίν και Μπελίσα», ελεγεία στον έρωτα, ένα ποίημα που γίνεται θέατρο με την ποίηση να ξεπερνά τη γραπτή έκφραση και να μεταμορφώνεται σε ουσία θεάτρου! Ο αέναος χορός των ζευγαριών! Έρωτας και Θάνατος, Φως και Σκοτάδι, Πνεύμα και Ύλη, Σώμα και Ψυχή….τα πάντα ένας συμβολισμός! Ο Περλιμπλίν μοναχικός εργένης, ώριμος, σχεδόν σοφός και ταυτόχρονα αφελής. Η Μπελίσα με άρωμα μυθικού συμβόλου, η νιότη! Ήρωες φτιαγμένοι από υλικό παραμυθιού…Γλώσσα αφαιρετική που περιορίζεται σε λέξεις ελάχιστες, φορτισμένες από όνειρο και πάθος!
Στην παράσταση χρησιμοποιείται ως πρόλογος σε αυτό το σκοτεινό παραμύθι το μονόπρακτο του Λόρκα «Η Παρθένα, ο Σπουδαστής και ο Ναύτης».

Υπόθεση:
O γερασμένος, μοναχικός Δον Περλιμπλίν, ζει στο αρχοντικό του με συντροφιά τα βιβλία του. Η αφοσιωμένη σε αυτόν οικονόμος του Μαρκόλφα, φοβάται ότι πεθαίνοντας θα τον αφήσει απροστάτευτο και συναισθηματικά μόνο. Τον προτρέπει λοιπόν να παντρευτεί, παρά τις δικές του αρνήσεις. Ωστόσο αυτός γνωρίζει την πανέμορφη νεαρή γειτονοπούλα του Μπελίσα, την ερωτεύεται παθιασμένα κι αποφασίζει να την παντρευτεί, με τη βοήθεια της μητέρας της που την ωθεί σε ένα πλούσιο γάμο, κάνοντας την ακόμα πιο ποθητή στους άλλους άντρες. Ήδη από την πρώτη νύχτα του γάμου η Μπελίσα, θέλοντας να ζήσει έναν ορμητικό, νεανικό έρωτα, εγκαταλείπει κρυφά το συζυγικό κρεβάτι και στην πορεία ερωτεύεται παράφορα έναν άγνωστο «εραστή» που περνά καλυμμένος κάτω από τα παράθυρά της και της στέλνει παθιασμένα γράμματα… ο σύζυγος Περλιμπλίν, εξαρτημένος από την αγάπη του για τη νεαρή γοητευτική Μπελίσα, όχι μόνο το αποδέχεται αλλά τη βοηθά να τον συναντήσει. Εκεί περιμένει την Μπελίσα μια απίστευτη αποκάλυψη, ενώ ο Περλιμπλίν γεύεται για πρώτη φορά το απρόβλεπτο και σπαρακτικά γρανιτένιο τίμημα του απόλυτου έρωτα.

Info
Πρεμιέρα Πέμπτη 26-Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023
Θέατρο ΕΘΑΛ, 20:30 Κυρ. 18.30
Λεωφόρος Φραγκλίνου Ρούσβελτ 76
Λεμεσός
Εισιτήρια €15/€10
Κρατήσεις 25877827
Προπώληση www.soldoutticketbox.com  , Καταστήματα Στεφανής

«Το Φαινόμενο Χίτσκοκ» στο Σατιρικό

Το Σατιρικό θέατρο συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια δημιουργικής πορείας και καλλιτεχνικής προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Κύπρου και ανεβάζει το ψυχολογικό θρίλερ
«The Hitchcock Effect» («Το Φαινόμενο Χίτσκοκ»), σε σενάριο Φρίξου Μασούρα και σκηνοθεσία Ανδρέα Κυριάκου.

Το «The Hitchcock Effect» είναι εμπνευσμένο από το «Rear Window» («Σιωπηλός Μάρτυς») του Jοhn Michael Hayes και την κινηματογραφική ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ, ένα αριστούργημα το οποίο εξερευνά θέματα συνεχούς παραβίασης της ιδιωτικότητας, αστικής απομόνωσης και κοινωνικής αποσύνδεσης, όπως και τη λεπτή γραμμή μεταξύ πραγματικότητας και αντίληψης. Μέσα από τον χαρακτήρα ενός φωτογράφου σε αναπηρικό αμαξίδιο ο οποίος περνάει τις μέρες του κατασκοπεύοντας τους γείτονές του, ο Χίτσκοκ θέτει στην ταινία του σημαντικά ερωτήματα σχετικά με την εμμονή μας να παρακολουθούμε τους άλλους και τους κινδύνους της ανεξέλεγκτης περιέργειας.

Σήμερα με την ανάπτυξη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, της ριάλιτι τηλεόρασης και των τεχνολογικών μέσων, ο εθισμός μας στη παρακολούθηση της ζωής των άλλων μέσα από τις οθόνες μας και η απουσία αμφισβήτησης αυτού που αντιλαμβανόμαστε ως αληθινό, έχουν πάρει ανησυχητικές διαστάσεις. Σε μια εποχή ψεύτικων ειδήσεων, το μήνυμα του
«The Hitchcock Effect» είναι πιο κρίσιμο από ποτέ: πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για να αμφισβητούμε αυτά που νομίζουμε ότι γνωρίζουμε και να αναζητούμε την αλήθεια.

Info
Πέμπτη 26 – Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023
Πάνω Σκηνή Σατιρικού, 20.30
Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15
Διάρκεια Παράστασης: 90 λεπτά
Εισιτήρια €15 | €12 (μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι)
Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com
Προπώληση Soldouttickets

ΠΑΙΔΙKO ΘΕΑΤΡΟ

«Ο Γάτος με τις μπότες» στο Κινηματοθέατρο Ιδαλίου

Το θέατρο Piccolo παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Ο Γάτος με τις μπότες». Μια παράσταση για παιδιά βασισμένη στο κλασικό παραμύθι "Ο παπουτσωμένος γάτος", σε μια πρωτότυπη και ευφάνταστη εκδοχή, με μεγάλη κούκλα - γάτο επί σκηνής, πολύ χιούμορ και σημαντικά μηνύματα!

Ο Χαλ, μετά το θάνατο του πατέρα του, χάνει τα πάντα. Τα αδέρφια του τον διώχνουν και του αφήνουν ως μοναδική περιουσία τον γάτο. Ο Χαλ απογοητευμένος, δεν ξέρει τι να κάνει μέχρι που ο γάτος αρχίζει να του μιλάει. Τότε μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι όλο περιπέτεια που θα τους αλλάξει τη ζωή.

Μια ιστορία για τη χαρά της ζωής, τη δύναμη της θέλησης, την τόλμη, την πάλη για την επικράτηση του καλού και την νίκη της αλήθειας και της ειλικρίνειας!

Info
Σάββατο 28-Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023
Κινηματοθέατρο Πανόραμα Ιδαλίου, 15.30 (Κυρ. 11.00)
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, Δάλι
Εισιτήρια €10
Προπώληση Tickethour
Πληροφορίες 94409100

Δον Κιχώτης στο Μασκαρίνι

Το κλασικό λογοτεχνικό αριστούργημα του Ισπανού συγγραφέα, Μιγκέλ ντε Θερβάντες, «Δον Κιχώτης», έρχεται στην παιδική θεατρική σκηνή του Θεάτρου Αντίλογος.
Ο ασυμβίβαστος ήρωας διασκεδάζει μικρούς και μεγάλους με την αμετανόητη παιδική ονειροφαντασία του προσπαθώντας να αλλάξει τον κόσμο.
Για τα παιδιά που ονειρεύονται ένα καλύτερο κι ομορφότερο μέλλον. Γεμάτο χαρά, αγάπη και δικαιοσύνη. Για τα παιδιά της καρδιάς.

Info
Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023
Θέατρο Μασκαρίνι,16.00
Αθαλάσσης 4, Λατσιά
Προπώληση Soldouttickets & Καταστήματα Stephanis
Πληροφορίες 99 25 1331

«Οι περιπέτειες μιας Λαίδης, (Μια γλυκιά σκυλοϊστορία)» στο Σατιρικό

Το Σατιρικό θέατρο γιορτάζοντας φέτος 40 χρόνια δημιουργικής πορείας και ποιοτικής προσφοράς στον χώρο του παιδικού θεάτρου, παρουσιάζει το υπέροχο μιούζικαλ «Οι περιπέτειες μιας Λαίδης, (Μια γλυκιά σκυλοϊστορία)», σε σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου και Βασίλη Μιχαήλ.

Εμπνευσμένο από την αγαπημένη ταινία κινουμένων σχεδίων, «Η Λαίδη και ο Αλήτης», το έργο περιστρέφεται γύρω από τη Λαίδη, ένα καλομαθημένο σκυλάκι που ζει άνετα σε ένα φιλόξενο και ζεστό σπίτι. Όταν όμως οι ιδιοκτήτες της φεύγουν ταξίδι, καταφθάνει η ιδιότροπη θεία Σάρα η οποία δεν συμπαθεί καθόλου τα σκυλιά και θέλει να φορέσει στη Λαίδη φίμωτρο. Η Λαίδη τρομαγμένη το σκάει και περιπλανιέται στους δρόμους μόνη και φοβισμένη. Μέχρι που γνωρίζει τον Αλητάκο, ένα πανέξυπνο αδέσποτο που εισάγει τη Λαίδη στην ανέμελη ζωή και της μαθαίνει πώς να επιβιώνει στους δρόμους. Η ανεμελιά όμως φέρνει φασαρίες και μπλεξίματα και οι περιπέτειες της Λαίδης ξεκινούν…

Info
Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023
Πάνω Σκηνή Σατιρικού, 11
Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15
Διάρκεια Παράστασης: 70 λεπτά
Εισιτήρια €12
Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com
Κρατήσεις 22312940, 22421609

«Ο μολυβένιος στρατιώτης» στον ΘΟΚ

Η Σκηνή 018 του ΘΟΚ σηκώνει αυλαία με το πολύ γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν Ο μολυβένιος στρατιώτης σε θεατρική εκδοχή της Άνδρης Θεοδότου και σε σκηνοθεσία της Λέας Μαλένη. Ένας θίασος ταλαντούχων ηθοποιών, φιλοδοξεί να μας παρασύρει, με γρήγορες εναλλαγές δράσης, ζωηρή κίνηση, φαντασία και άφθονη μουσική, στο επίμονο ταξίδι του μολυβένιου ήρωα προς την αγάπη.

Για το έργο

Ο Ντάνιελ έχει τα γενέθλιά του και ο πατέρας του του κάνει δώρο έξι μολυβένια στρατιωτάκια. Ένα από αυτά τα στρατιωτάκια, όμως, δεν έχει πόδι. Ενώ το αγόρι κοιμάται, τα παιχνίδια του ξυπνούν και ο στρατιώτης με το ένα πόδι γνωρίζει μια χάρτινη μπαλαρίνα - έρωτας με την πρώτη ματιά. Κάπου εκεί, ανάμεσα στα υπόλοιπα παιχνίδια, βρίσκεται και ο αρλεκίνος, που ζηλεύει την αγάπη τους, κι έτσι τα πράγματα δυσκολεύουν. Στρατιώτης και μπαλαρίνα χωρίζονται ξαφνικά, με τον πρώτο να χάνεται στον έξω κόσμο, ακολουθώντας μια διαδρομή γεμάτη περιπέτειες, εμπόδια και δυσκολίες.

Info
Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023
Θέατρο ΘΟΚ, 10.30
Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης
Εισιτήρια €6
Προπώληση www.thoc.org.cy 
Πληροφορίες 77772717

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

6o Φθινοπωρινό Φεστιβάλ - Halloween Edition στο Δασικό Πάρκο Λεμεσού

Το Σαββατοκύριακο 28 και 29 Οκτωβρίου 2023 στο Δασικό Πάρκο Λεμεσού μικροί και μεγάλοι θα χαρούν την μαγεία του Halloween και θα διασκεδάσουν με πολλά παιχνίδια και δραστηριότητες.

Τα δύο υπέροχα πάρκα θα πλημυρίσουν μαγισσούλες, φαντασματάκια, χιλιάδες κολοκύθες και πολλά παιχνίδια, πισίνες με μπάλες και συγκρουόμενες βαρκούλες, τραμπολίνα bungee jumping, τοξοβολία, ζαχαροτεχνίες, χειροτεχνίες, skeleton paintball, funfair και πολλές εκπλήξεις.

Η «τρομακτική» διασκέδαση δεν σταματά λεπτό αφού ο Chester κερνά Cheetos και παίζει τρίλιζα με τους μικρούς του φίλους, οι παπαγάλοι είναι έτοιμοι να σας καταπλήξουν με τις παραστάσεις τους και τα Halloween party θα σκορπίσουν γέλια και χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

Στηρίξτε το επιλεγμένο μας φιλανθρωπικό ίδρυμα, τον Σύνδεσμο Φίλων Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής «Αμερίκος Αργυρίου» με προαιρετική εισφορά €2.

Παιχνίδια και δραστηριότητες από €3

Ιnfo
Σάββατο 28 - Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023
Δασικό Πάρκο Λεμεσού, 10.00- 19.00
(δίπλα από Αρχή Αδειών)

ΧΟΡΟΣ

Artists in Process: Emerging στην Στέγη Χορού Λευκωσίας

Παρουσίαση της δουλειάς των φιλοξενούμενων καλλιτέχνιδων Νάπα Γαβριήλ και Viivi Forsman στο πλαίσιο του προγράμματος Artists in Process: Emerging.

Οι φιλοξενούμενες καλλιτέχνιδες, μέσα από μια σειρά συναντήσεων και εργαστήριων με τον Χρήστο Πολυμενάκο, και ατομικό χρόνο για έρευνα και πειραματισμό, ανοίγουν την καλλιτεχνική τους πρακτική στο κοινό.

https://dancehouselefkosia.com/blog/events/artists-in-process-emerging-presentation/ 

Info
Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2023
Στέγη Χορού Λευκωσίας, 20.30,
Εισιτήρια: €6 /€5 (φοιτητές & φίλοι Στέγης Χορού Λευκωσίας)

CINEMA

Five Nights at Freddy's

Ένας ταλαιπωρημένος νυχτοφύλακας ξεκινά να εργάζεται στην πιτσαρία Φρέντι Φάζμπεαρ. Κατά τη διάρκεια της πρώτης του νύχτας στη δουλειά, συνειδητοποιεί ότι η βάρδια θα είναι πιο δύσκολη απ’ όσο νόμιζε.

Σκηνοθεσία Emma Tammi
Πρωταγωνιστούν Josh Hutcherson, Mary Stuart Masterson, Lucas Grant

K Cineplex (The Mall of Cyprus) 19.45, 22.15
K Cineplex (Λευκωσία) 19.45, 22.15
K Cineplex (Λάρνακα) 19.45, 22.15
K Cineplex (Kings Avenue - Πάφος) 19.45, 22.15
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 20.15
RIO (Λεμεσός) 19.40,22.00