ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10+1 ιδέες που θα απογειώσουν το Σαββατοκύριακο σας

WIZ TEAM

Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ! Ένα Σαββατοκύριακο που τα έχει όλα και το Wiz σας προτείνει τα καλύτερα.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Λουδοβίκος των Ανωγείων στο Αρχονικό της Αξιοθέας

Με τον δικό του μοναδικό και ξεχωριστό τρόπο, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων θα ερμηνεύσει αγαπημένα τραγούδια που στοχεύουν κατευθείαν στην καρδιά, θα ψιθυρίσει αλήθειες που μοιάζουν σαν παραμύθια, θα σκαρώσει στίχους και θα μας χαρίσει απλόχερα σκέψεις και συναισθήματα που δίνουν νόημα στη ζωή. Λυρικά, χαμηλόφωνα και ουσιαστικά, στο «χρώμα της αγάπης».

Λουδοβίκος των Ανωγείων: μαντολίνο, τραγούδι
Αντώνης Μυτακίδης: κιθάρα
Κατερίνα Παράσχου: τραγούδι

Καλλιτεχνική οργάνωση: Αντώνης Κοΐζας

Info
Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024
Αρχοντικό Αξιοθέας, 20.30
Λευκωσία

 Nατάσα Μποφίλιου 

 

Έπειτα από τις εκρηκτικές χειμερινές εμφανίσεις της στην Αθήνα και τις μεγάλες συγκινήσεις που προσέφερε στο πολυπληθές κοινό της, η Νατάσσα Μποφίλιου έρχεται με φόρα στο καλοκαίρι, μπαίνει σε νέα φλεγόμενη τροχιά, παρουσιάζει με ενθουσιασμό την νέα παράσταση που έφτιαξαν με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο και μοιράζεται για πρώτη φορά ζωντανά τα ολοκαίνουργια τραγούδια του δίσκου "Κάτι Καίγεται" που έχουν ήδη ξεχωρίσει και αγαπηθεί.

Info
Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024
Αμφιθέατρο Heritage, 21.00

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024
Aμφιθέατρο Ιδαλίου, 21.00
Λευκωσία
Προπώληση Ticketmastercy

Γιάννης Πάριος στο Κούριο

Ο σπουδαιότερος Έλληνας ερμηνευτής και τροβαδούρος του έρωτα, όπως έχει χαρακτηριστεί, έρχεται στην Κύπρο μαζί με το 12μελές σχήμα του για τρεις μοναδικές συναυλίες. Ο Γιάννης Πάριος με την ιδιαίτερη χροιά της φωνής του και τις μοναδικές ερμηνείες του έχει καταφέρει να είναι χαραγμένος ανεξίτηλα στη συνείδηση του κοινού τόσο ο ίδιος ως καλλιτέχνης, όσο και τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει. Πάντα με μεγάλο σεβασμό και αφοσίωση σε αυτό που κάνει, κατάφερε να έχει μια συγκινητική απήχηση στον κόσμο όλα αυτά τα χρόνια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι κάθε του δίσκος έχει γίνει χρυσός ή πλατινένιος.

Ο αγαπημένος τραγουδιστής μας περιμένει να τραγουδήσουμε Όλη τη ζωή του με τα πιο διαχρονικά, ερωτικά τραγούδια της δικογραφίας του! Να ταξιδέψουμε, να ερωτευτούμε, να ονειρευτούμε και να νοσταλγήσουμε.

Info
Πέμπτη 12-Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024
Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, 21.00
Λεμεσός

Villagers of Ioannina City στα Λύμπια

Οι Villagers of Ioannina City επιστρέφουν συναυλιακά με full ηλεκτρικό set, σε ένα λάιβ που η Κύπρος, μάς πρόσμενε καιρό.

To συγκρότημα μπήκε από τα πρώτα τους βήματα στην εμπροσθοφυλακή της κοχλάζουσας ελληνικής σκηνής, χαρίζοντας στη γενιά τους τραγούδια και live που όρισαν τον ήχο ολόκληρης της γενιάς τους. Οι στίχοι κι οι μελωδίες τους ξέφυγαν από τα μουσικά όρια κι έγιναν σύνθημα κι ανάμνηση για τους χιλιάδες οπαδούς τους που ακολουθούν φανατικά κάθε τους μουσικό εγχείρημα, γεμίζοντας κάθε venue στο οποίο εμφανίζονται σε όλη τη χώρα.

Η τιμημένη πεντατονική της Ηπείρου έδειξε τον δρόμο στο RIZA, έναν δίσκο που αγαπήθηκε όσο λίγοι κι άνοιξε τον χορό των sold out shows στην Ελλάδα κι έπειτα στην Ευρώπη, ενώ το “Age of Aquarius” τους βρήκε μεστούς κι ώριμους να εντάσσουν τις progressive rock επιρροές τους στο μοναδικό τους ηχόχρωμα που κρύβει το heavy rock, τους Black Sabbath, αλλά και την ελληνική μουσική παράδοση.

Ιnfo
Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2024
Θεατράκι Κοινοτικού Πάρκου Λυμπίων, 21.00
Λύμπια Επαρχία Λευκωσίας
Είσοδος €20
Προπώληση More.com 

Pulsar Band στο Τεχνόπολις 20

Το Τεχνόπολις 20 παρουσιάζει το μουσικό σύνολο Pulsar, την Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου, ώρα 8μμ. Η μουσική των Pulsar θυμίζει ένα ταξίδι εξερεύνησης στον κόσμο των ήχων, ένα μείγμα έθνικ, παραδοσιακών και ροκ ακουσμάτων.

Με μια καινοτόμα προσέγγιση, χρησιμοποιούν παραδοσιακά όργανα όπως το φλάουτο, το λαούτο και το σαντούρι, και επιτυγχάνουν να τα συνδυάζουν αρμονικά με ηλεκτρονικούς ήχους και τρισδιάστατα ηχητικά εφέ. Μέσα από δικές τους – αυθεντικές συνθέσεις, που αποτυπώνουν έναν έντονο και ξεχωριστό χαρακτήρα σε κάθε κομμάτι, η μπάντα δημιουργεί ένα ηχητικό μωσαϊκό, που οδηγεί τον ακροατή σε νέες ακουστικές εμπειρίες.

Πέρα από τις συνθέσεις τους, θα παρουσιάσουν και κάποιες διασκευές γνωστών παραδοσιακών τραγουδιών με τον δικό τους τρόπο.

Μαρία Αβραάμ: Φλάουτο, φωνή
Κωνσταντίνος Χαριλάου: Τύμπανα
Χρήστος Πολίτης: Μπάσο, κιθάρα, φωνή
Σταύρος Σάββα: Ηλεκτρονικά εφέ, σαντούρι, λαούτο

Ιnfo
Kυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024
Τεχνόπολις , 20.00
Πάφος
Εισιτήρια €15
Προπώληση https://www.technopolis20.com/event-details/pulsar-band 

Aλέξια στην Αρχαία Άλασσα

Η αγαπημένη και πολυβραβευμένη τραγουδίστρια Αλέξια, η οποία εισήγαγε την φωνητική τζαζ στο ελληνικό mainstream πεντάγραμμο, γιορτάζει φέτος τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία του διεθνώς αναγνωρισμένου και πολλές φορές πλατινένιου δίσκου της, «Η Αλέξια Ερμηνεύει Τα Κλασικά».

Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου βρισκόμαστε στο φράγμα Κούρρη για να απολαύσουμε την υπέροχη φωνή της υπό το σεληνόφως σε μια διοργάνωση του Κοινοτικού Συμβουλίου Άλασσας

Ιnfo
Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024
Φράγμα Κούρρη, 20.30
Άλασσα
Εισιτήριααπό €15
Προπώληση Ticketmastercy

ΘΕΑΤΡΟ

«Οι Δεσποινίδες!» στο Θέατρο Ανεμώνα

Η χειμερινή σεζόν ξεκινά νωρίς στο θέατρο Ανεμώνα με το ανέβασμα του έργου "Οι Δεσποινίδες", που θα συστήσει στο κυπριακό κοινό τον πολυβραβευμένο και πολυγραφότατο Ιταλό συγγραφέα, Gianni Clementi. Για πρώτη φορά στην Κύπρο και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, παρουσιάζεται έργο του καταξιωμένου Ιταλού δραματουργού Gianni Clementi.Αν και άγνωστος στον ελληνικό χώρο ο Clementi, είναι ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της σύγχρονης ιταλικής δραματουργίας, με πολύ πλούσια δράση που ολοένα και αυξάνεται. "Οι Δεσποινίδες" είναι μια πικρή κοινωνική κωμωδία και ανεβαίνει από το θέατρο Ανεμώνα σε πανελλήνια πρώτη, σε μετάφραση Έλενας Μουνδρούβαλη. Τη σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Μαρίνος Ξενοφώντος.

Info
Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024
Θέατρο Ανεμώνα, 20.30
Λευκωσία
Προπώληση Soldouttickets
Κρατήσεις 70007721

 «Η Φάρμα των ζώων» στο θέατρο Ένα

Το θέατρο ένα παρουσιάζει το αριστούργημα του Τζωρτζ Οργουέλ «Η Φάρμα των ζώων» σε ελεύθερη διασκευή και σκηνοθεσία Αντρέα Χριστοδουλίδη.

Υπόθεση:
Σε μια φάρμα, τα ζώα, μη μπορώντας να αντέξουν άλλο στην ανθρώπινη καταπίεση, επαναστατούν και αναλαμβάνουν τη διοίκηση της. Στην ηγεσία βρίσκονται τα πιο «έξυπνα» ζώα της φάρμας τα γουρούνια. Υπό την καθοδήγηση του πιο γενναίου από αυτά η επανάσταση τους ξεκινάει μέσα σε ένα κλίμα ενθουσιασμού και αισιοδοξίας για τη νέα τάξη πραγμάτων που προοιωνίζει ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους αδικημένους… Σύντομα όμως η ιστορία επαναλαμβάνεται και οι ελπίδες τους καταρρέουν καθώς η νέα ηγεσία έχει τα ίδια χαρακτηριστικά και χειρότερα από την προηγούμενη. Πως μέσα από τους κόλπους των καταπιεσμένων αναδύονται νέοι ακόμη πιο αυταρχικοί δυνάστες; Πως το όνειρο μετατρέπεται σε εφιάλτη. Το έργο, πιο επίκαιρο από ποτέ, είναι μια αλληγορία για την ανάγκη και το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου στην ελευθερία, την αξιοπρέπεια και τη ζωή. Διαπραγματεύεται τις έννοιες της ισότητας, της δημοκρατίας, της απληστίας και της εξουσιομανίας, αλλά και της φιλίας, της συνεργασίας, της συμπαράστασης, της ομαδικότητας, της αλληλοβοήθειας και της αγάπης.

Info
Σάββατο 14- Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024
Θέατρο Ένα, 20.30
Λευκωσία
Κρατήσεις 22348203

ΠΑΙΔΙ

«Tα παπουτσάκια που λένε παραμύθια» στον Πολυχώρο Αττικόν

Ο Ηλίας είναι ένα παιδί της χαράς που αντιμετωπίζει όμως ένα μεγάλο πρόβλημα... Μόνος του βρίσκει τρόπο να ξεπεράσει το βάσανό του και να κάνει όσο γίνεται πιο όμορφη τη ζωή του και τη ζωή των άλλων γύρω του. Τα παπουτσάκια, που του έφτιαξε ο πατέρας του και που δεν θα χρησιμοποιήσει ποτέ, γίνονται αφορμή να αναπτύξει τη φαντασία του και να δώσει χαρά στους άλλους.

Πρόκειται για ένα παραμύθι που πραγματεύεται την σωματική αναπηρία ενός παιδιού, την ψυχική και πνευματική αντιμετώπιση της και την ενδυνάμωση μέσα από αυτή. Στόχος της καλλιτεχνικής ομάδας είναι το ανέβασμα μιας πολύπλευρης παράστασης, όπου μέσα θα εντάσσονται διαδραστικά, τα στοιχεία της ζωντανής μουσικής και του θεατρικού παιχνιδιού, ως ενεργά αλλά και συνοδευτικά στοιχεία της θεατρικής δράσης.

Απευθύνεται σε ολόκληρη την οικογένεια. Συστήνεται σε παιδιά 3 ετών και άνω. Διάρκεια: 45 λεπτά

Ιnfo
Την Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου 2024
Πολυχώρος Αττικόν, 11.00
Πάφος
Εισιτήρια €8
Προπώληση www.technopolis20.com 
Πληροφορίες 70002420

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Φεστιβάλ Ξαρκής στην παλιά Λευκωσία

Tο 11ο Φεστιβάλ Ξαρκής θα μεταφερθεί για πρώτη φορά στην παλιά Λευκωσία από τις 13 έως τις 15 Σεπτεμβρίου 2024.

Το φετινό διεθνές πρόγραμμα θα περιλαμβάνει συνάξεις, βιωματικά εργαστήρια, εκθέσεις, συμμετοχικές εγκαταστάσεις, παρεμβάσεις, ζωντανές παραστάσεις και συναυλίες, διαδραστικά παιχνίδια και πολλά άλλα, κατάλληλα για παιδιά και ενήλικες όλων των ηλικιών.

Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα για το τριήμερο: festival.xarkis.org/xarkis_festival_2024.pdf

Info
Παρασκευή 13, Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024
Παλιά Λευκωσία,
Εισιτήρια early bird (περιορισμένος αριθμός): festival.xarkis.org/book-now
Πληρ. xarkis.org

Vegan Fam Festival 2024 στο Πάρκο Αιωνόβιων Ελαιών

To 4o Vegan Fam Festival είναι μια γιορτή αφιερωμένη σε όλες τις μορφές ζωής! Απολαύστε μια μέρα γεμάτη διασκέδαση και γνωρίστε έναν βιώσιμο, υγιή και χωρίς ενοχές τρόπο ζωής.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται για 4η χρονιά στην Κύπρο, στο Πάρκο Αιωνόβιων Ελαιών στον Ψεματισμένο Λάρνακας.

Όλοι είστε ευπρόσδεκτοι! Είτε είστε βίγκαν είτε απλά θέλετε να ακολουθήσετε ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής, αυτό το φεστιβάλ είναι για εσάς.

Εξερευνήστε τα περιβαλλοντικά, υγιή και ηθικά οφέλη του βιγκανισμού.

Στο Vegan Fam Festival, έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε από σεμινάρια και ομιλίες, να απολαύσετε βίγκαν λιχουδιές, να ψωνίσετε βίγκαν προϊόντα, να χαλαρώσετε στο χώρο ευεξίας, να περάσετε χρόνο με τα παιδιά στην παιδική γωνιά και να διασκεδάσετε με ζωντανή μουσική.

Ιnfo
Σάββατο 14 & Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2024
Πάρκο Αινόβιων Ελαιών
Ψεματισμένος Λάρνακας
Πληροφορίες 7000 2828
Είσοδος Ελεύθερη