ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10+1 προτάσεις για ένα αξέχαστο καλοκαιρινό weekend

WIZ TEAM

 Moυσική, θέατρο, φεστιβάλ, σινεμά, το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου τα έχει όλα! Το Wiz σας προτείνει τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας και Ελένη Βιτάλη στα Λύμπια

Ένα ταξίδι στα ωραιότερα τραγούδια του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη και μοναδικού δεξιοτέχνη στο μπουζούκι Βασίλη Τσιτσάνη και της σπουδαιότερης στιχουργού του λαϊκού μας τραγουδιού, της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου , με την υπογραφή της ορχήστρας Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας και του μαέστρου της Ανδρέα Κατσιγιάννη.

Οι σπουδαίοι δημιουργοί Βασίλης Τσιτσάνης και Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου, μέσα από τα τραγούδια τους , εξιστορούν στιγμές από την σύγχρονη ιστορία των Ελλήνων του 20ου και 21ου αιώνα , σκιαγραφώντας πορτρέτα ηρώων της καθημερινότητας , κοινωνικές αδικίες , μεγάλους έρωτες , εξωτικά ταξίδια σε μαγικές χώρες , φτιάχνοντας ένα μοναδικό τοπίο με τραγούδια που πλέον είναι αποδεχτά από γενιά σε γενιά και τραγουδιούνται σε κάθε χώρο και σημείο όπου υπάρχει Έλληνας σε όλη τη γη . Το έργο τους κατάφερε να γίνει αποδεχτό και σε χώρες όπου δεν υπάρχει Ελληνικό στοιχείο , λόγο της μεγάλης μουσικής του και στιχουργικής του ευρηματικότητας .

Info
Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024
Κοινοτικό Πάρκο Λυμπίων, 21.00
Εισιτήρια Soldoutticketbox

Fork Food Market

Ετοιμάσου για ένα διαφορετικό Fork Food Market στην καρδιά της Αγίας Νάπας. Την Παρασκευή 26 και Σάββατο 27 Ιουλίου επισκέψου την Αγία Νάπα για μια διαφορετική βραδινή βόλτα, στην κετρική πλατεία. Η Νεολαία Αγίας Νάπας με χαρά θα μας καλωσορίσει, εκεί που είναι το διάσημο γλυπτό, I Love Ayia Napa. Το φαγητό θα σερβίρεται από τις 7μμ μέχρι τις 11μμ ενώ το μπαρ και η μουσική θα μένουν ανοιχτά μέχρι τις 12πμ. 

Info
Παρασκευή 26 & Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
Πλατεία Αγίας Νάπας, 19.00-00.00
www.forkfoodmarket.com

Summer Pool Parties στο Anaïs

To Anaïs, ο must προορισμός ψυχαγωγίας του City of Dreams Mediterranean, παρουσιάζει ένα εντυπωσιακό DJ lineup για ολόκληρο τον μήνα Ιούλιο, στα απόλυτα Summer Pool Parties.

Κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 7.30 το βράδι, ξέφρενα πάρτι στη μεγαλύτερη πισίνα του νησιού σάς περιμένουν με δροσερά κοκτέιλ και σίγουρα με τα απόλυτα beats από τα πιο hot ονόματα DJs του νησιού.

Το Σάββατο 27 Ιουλίου στο Anais θα βρεθούν οι DJ Andrez P, DJ Skenter & DJ El Gato.

Την Κυριακή 28 Ιουλίου στα decks θα βρεθούν οι DJ Kara, DJ Viton & DJ Osadon.

Info
Εισιτήρια €25
Κράτηση σε τραπέζι: €100 ελάχιστη χρέωση ανά άτομο
Wooden Pool Cabanas: €1200 ανά καμπάνα, εώς 6 άτομα - Συμπεριλαμβάνεται set menu με επιλογές φαγητού και ποτών.
Η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 18
Κρατήσεις και πληροφορίες 25088888 ή κάντε κλικ εδώ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

MEDFEST Limassol Beer Festival

Το MEDFEST Limassol Beer Festival ξεκινά με καλοκαιρινή διάθεση και μας προσκαλεί για ένα πενθήμερο γλέντι. Ένα φεστιβάλ που φέτος συμπληρώνει πέντε χρόνια ζωής και μας σερβίρει άφθονη μπίρα με γνωστούς καλλιτέχνες. Πέντε μέρες στον χώρο στάθμευσης του My Mall Limassol που θα ξεσηκώσουν τη Λεμεσό με μουσική για όλους.

Αρχή κάνουν οι Rack και Sidarta, ακολουθούν οι Βασίλης Καζούλης, Λάκης Παπαδόπουλος, Γιάννης Γιοκαρίνης, Νίκος Ζιώγαλας και Δημήτρης Χατζηδημητρίου. Ο Γιώργος Κακοσαίος έρχεται από την Ελλάδα με καλοκαιρινή διάθεση. Κλείνουν το φεστιβάλ οι Locomondo με αγαπημένα τραγούδια των 80's και άλλες μεγάλες επιτυχίες.

Info
Τετάρτη 23 - Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
My Mall Limassol, 19.00-00.00.
Λεμεσός
Πληροφορίες 22485420

ΘΕΑΤΡΟ

«Η Κιβωτός του Νώε» ανεβαίνει στο Τεχνόπολις 20

Οι ουρανοί θα ανοίξουν και όλο το νερό της ατμόσφαιρας θα πέσει στη γη. Ο πλανήτης θα αφανιστεί. Θα σωθούν μόνο όσοι από εσάς βρουν καταφύγιο στην Κιβωτό του Νώε στην Πάφο, όπου ο Νώε, μαζί με την υπέροχη παρέα του, θα σώσει τη ζωή και το πνεύμα σας.

Μια εμπειρία μοναδική σας περιμένει στο Τεχνόπολις 20, που φέτος γιορτάζει δέκα χρόνια προσφοράς στον πολιτισμό της Πάφου. Ο Μάριος Ιωάννου δημιουργεί μια περφορμανς / πάρτυ και μαζί έξι φωτεινές γυναίκες σας περιμένει για ένα ταξίδι με αναζήτηση το πνεύμα του ανθρώπου.

Άνθρωπος σημαίνει οι ιστορίες του, οι μνήμες του, η μουσική του, τα τραγούδια του, οι χοροί του - ο προσωπικός και ο συλλογικός πολιτισμός του.

Info
Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024
Τεχνόπολις 20, 20.00
Πάφος
Εισιτήρια € 10
Κρατήσεις 70002420.

«To κλουβί με τις τρελές» στο Αμφιθέατρο Λακατάμιας

O Alpha Κύπρου παρουσιάζει ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΛΕΣ του Jean Poiret σε μια ξεκαρδιστική απόδοση του Φώτη Γεωργίδη!

Πρωταγωνιστούν: Μάριος Δημητρίου, Ανδρέας Τσέλεπος, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Άννα Γιαγκιώζη, Βασίλης Χαραλάμπους, Ιωάννα Λαμπροπούλου, Φώτης Γεωργίδης, Έλενα Δημητρίου, Σοφοκλής Σοφοκλέους, Κωνσταντίνος Βασιλείου.

Info
Παρασκευή 26- Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
Αμφιθέατρο Λακατάμιας, 21.00
Εισιτήρια €18
Προπώληση Soldouttickets

Πλούτος του Αριστοφάνη στο Κούριο

Την κωμωδία του Αριστοφάνη, Πλούτος, παρουσιάζει το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ), σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Η παραγωγή του ΚΘΒΕ, πλαισιωμένη από εξαιρετικούς ηθοποιούς και συντελεστές, παρουσιάζει με έναν ευφάνταστο τρόπο τη σάτιρα του κωμικού ποιητή πάνω στο ανθρώπινο όνειρο για πλούτη.

Ήρωας του έργου είναι ο χρεοκοπημένος κτηματίας Χρεμύλος που απορεί γιατί, παρότι τίμιος και ευσεβής πολίτης, κατέληξε να χάσει όλα του τα αγαθά. Ο Χρεμύλος με τον δούλο του Καρίωνα περιθάλπουν τον Πλούτο, που τυφλωμένος από τον Δία, δεν μπορεί να διακρίνει τους δίκαιους από τους άδικους, τους έντιμους από τους αχρείους. Χάρη στη φιλοξενία του Χρεμύλου, ο Πλούτος ξαναβρίσκει το φως του και αποκαθίσταται το δίκαιο ή ό,τι ο Αριστοφάνης, κλείνοντάς μας το μάτι, θα θεωρούσε δίκαιο στην ιδανική πολιτεία: κάθε πολίτης να ανταμείβεται όπως του πρέπει.

Info
Παρασκευή 26- Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
Αρχαίο Θέατρο Κουρίου. 21.00
Επισκοπή Λεμεσός
Προπώληση Soldouttickets

«Καταφαντασίαν Ασθενής» στο Παττίχειο Λάρνακας

Την εκρηκτική κωμωδία του Μολιέρου «Ο Κατά Φαντασίαν Ασθενής» σκηνοθετούν και διασκευάζουν φέτος το καλοκαίρι ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας!

«Ο κατά φαντασίαν ασθενής» ήταν το τελευταίο έργο που έγραψε ο Μολιέρος σε μια εποχή που ήταν και ο ίδιος άρρωστος και ένιωθε απογοήτευση από τους γιατρούς. Το 1673, λίγο μετά την τέταρτη παράσταση του έργου – στην οποία ο ίδιος πρωταγωνιστούσε - ο Μολιέρος πέθανε στα παρασκήνια. Η παράσταση που θα παρουσιαστεί σε μεγάλα θέατρα της Αθήνας και θα περιοδεύσει σε ολόκληρη την Ελλάδα, αποτελεί την ένατη συν-σκηνοθεσία του Αιμίλιου Χειλάκη και του Μανώλη Δούνια μετά τα «Μήδεια», «Μη Σου Τύχει», «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας», «Οθέλλος», «Αντιγόνη», «Ιφιγένεια», «Ταρτούφος», «Μόνος με τον Άμλετ».

Info
Κυριακή 28 Ιουλίου 2024
Παττίχειο Λάρνακας, 21.00
Λεμεσός
Προπώληση Ticketmaster
ACS Courier

CINEMA

Μυστήριο στη Φάρμα των Ζώων στο Θερινό Κωνστάντια

Όταν τα ζώα που συμβιώνουν σε μια φάρμα συνειδητοποιούν ότι το έδαφος δεν είναι πλέον καλλιεργήσιμο, αποφασίζουν να δοκιμάσουν έναν «σούπερ σπόρο», ο οποίος ίσως τους λύσει τα χέρια. Τότε, όμως, κάποιος κλέβει την εφεύρεσή τους και πλέον καλούνται να εντοπίσουν το μυστηριώδη δράστη για να σωθούν.

Σκηνοθεσία: Γουίλ Άσχερστ

Info
Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024
Κινηματοθέατρο Κωνστάντια, 21.00
Σόλωνος Μιχαηλίδη 15, Παλλουριώτισσα 1035
Εισιτήριο: €5 (Αγορά εισιτηρίων από το ταμείο του σινεμά. Ώρες ταμείου: Τετάρτη με Κυριακή 19:30 – 21:00)
Κάρτα διαρκείας: €60 (απαραίτητη η προκράτηση θέσεων στο 22348203 ή στο ταμείο του σινεμά)
Είσοδος ελεύθερη για άτομα με αναπηρίες

Το γύρισμα στο Θερινό Κωνστάντια

Ο Σιμόν, έμπειρος σκηνοθέτης, ξεκινάει γυρίσματα μιας ταινίας βασισμένης σε πραγματικά γεγονότα για τον αγώνα εργατών να σώσουν το εργοστάσιό τους. Αντιμέτωπος με τα ψέματα του παραγωγού του, ηθοποιούς σε νευρική κρίση και ένα συνεργείο σε αναστάτωση, νιώθει ότι τα γεγονότα τον ξεπερνούν. Καθώς οι χρηματοδότες απειλούν με αποχώρηση, μοναδικός σύμμαχός του θα αποδειχθεί ένας νεαρός ντόπιος στον οποίο εμπιστεύεται τη δημιουργία ενός ντοκιμαντέρ για το γύρισμα της ταινίας.

Σκηνοθεσία Cedric Kahn
Πρωταγωνιστούν Denis Podalydès, Jonathan Cohen, Souheila Yacoub, Emmanuelle Bercot, Xavier Beauvois, Valerie Donzelli

Info
Σάββατο 27 Ιουλίου 2024
Κινηματοθέατρο Κωνστάντια, 21.00
Σόλωνος Μιχαηλίδη 15, Παλλουριώτισσα 1035
Εισιτήριο: €5 (Αγορά εισιτηρίων από το ταμείο του σινεμά. Ώρες ταμείου: Τετάρτη με Κυριακή 19:30 – 21:00)
Κάρτα διαρκείας: €60 (απαραίτητη η προκράτηση θέσεων στο 22348203 ή στο ταμείο του σινεμά)
Είσοδος ελεύθερη για άτομα με αναπηρίες

EIKAΣΤΙΚΑ

Ομαδική έκθεση “Metamorphosis” στο ξενοδοχείο Almyra

Το ξενοδοχείο Almyra σε συνεργασία με την isnotgallery, φιλοξενεί την ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης «Μεταμόρφωσις | Metamorphosis», από τις 27 Ιουλίου μέχρι και τις 2 Σεπτεμβρίου 2024, με στόχο την έμπρακτη και διαχρονική στήριξη της καλλιτεχνικής κοινότητας της Κύπρου.

Πόσο γνωστό ή άγνωστο είναι για μας το εμβληματικό κτήριο που μας συστήθηκε τη δεκαετία του 1970 ως Paphos Beach Hotel και στη συνέχεια, στις αρχές της πρώτης δεκαετίας του 2000, ως Almyra Hotel; Στα χρόνια της μεταμόρφωσης του, το κτήριο άλλαξε όμως την ίδια στιγμή, κράτησε στέρεη την ιδέα που το δημιούργησε. Τη φιλοξενία!

Η νέα ομαδική έκθεση της Isnotgallery Contemporary με τίτλο «Μεταμόρφωσις | Metamorphosis» αφουγκράζεται και συνομιλεί με τους χώρους του εμβληματικού ξενοδοχείου Almyra Hotel στην Πάφο. Η έκθεση στοχεύει στον επαναπροσδιορισμό της σχέσης της σύγχρονης τέχνης με ένα εμβληματικό αρχιτεκτόνημα όπως είναι το ξενοδοχείο Almyra. Οι όγκοι, οι σκιές, τα φωτεινά παράθυρα και άλλα δομικά στοιχεία συνομιλούν αρμονικά με μια σειρά νέων σχεδίων, γλυπτών, εικαστικών παρεμβάσεων και σύγχρονων δειγμάτων τέχνης, παιχνιδίζοντας το ένα με το άλλο.

Info
Ξενοδοχείο Almyra
Πάφος
Διάρκεια  έως 2 Σεπτεμβρίου