ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10 +1 προτάσεις για ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

 Μουσική, θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ, cinema! Το Σαββατοκύριακο είναι εδώ γεμάτο με προτάσεις για έξοδο.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Χρήστος Θηβαίος- 60 χρόνια του «Χορού Καισϊού» στη Λευκωσία

Η ΔΟΞΑ Δευτεράς παρουσιάζει τον Χρήστο Θηβαίο σε μια μοναδική συναυλία με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων "Χορού Καισϊού". Ο Χρήστος Θηβαίος συγκεντρώνει και παρουσιάζει τις καλύτερες στιγμές του και τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, από τους "Συνήθεις Υπόπτους" και τον "Άμλετ της Σελήνης" έως το "Σιδερένιο νησί" και το «Εμπάργκο».

Επιλέγει από τη μεγάλη του δισκογραφία όλα τα δικά του τραγούδια που αγαπάμε εμείς και τα «παντρεύει» με τραγούδια που λατρεύει ο ίδιος: “Ημερολόγιο”, “Ας Χαθείς”, “Αγάπη”, “Παλιός Στρατιώτης”, “Μικρή Πατρίδα”, “Βροχή μου”, και τόσα άλλα που αποτελούν μια σπουδαία μουσική προίκα, αγκαλιά με αγαπημένα κομμάτια άλλων καλλιτεχνών.

Info
Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022
Κοινοτικο Γήπεδο Δευτεράς, 20.00
Λευκωσία
Εισιτήρια €10
Προπώληση soldoutticketbox

Ο Τσιτσάνης αλλιώς… από το σχήμα Quintus Ensmble στο Ριάλτο

Το FlashArt 2022 αποτελεί την 3η έκδοση του προγράμματος ανάδειξης και στήριξης της σύγχρονης κυπριακής παραγωγής από τις παραστατικές τέχνες, του Θεάτρου Ριάλτο. Στο πλάισιο του προγράμματος παρουσιάστηκαν ήδη οι παραστάσεις: "Live Drawing: A Portrait of the Mona Lisa" από την Alpha Square και «SPIRIT» από την bytheway productions, ενώ ακολουθούν μέχρι το τέλος 2022 άλλες οκτώ παραγωγές.

Πρώτη στη σειρά η παράσταση Ο Τσιτσάνης αλλιώς… από το σχήμα Quintus Ensemble, το οποίο μέσα από μια αλλιώτικη ηχοχρωματική προσέγγιση, δημιουργεί ένα διαφορετικό ταξίδι στη μοναδική μουσική του μεγάλου δημιουργού.

Γνωστές και αξέχαστες επιτυχίες του Τσιτσάνη όπως η Συννεφιασμένη Κυριακή, η Αχάριστη, Τα Καβουράκια, Ότι κι αν πω δεν σε ξεχνώ, Αργοσβήνεις μόνη, Κάνε λιγάκι υπομονή κ. ά. θα ακουστούν αλλιώτικα στη συναυλία, σε διασκευές και ενορχηστρώσεις του Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Info
Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022
Θέατρο Ριάλτο, 20.30
Aνδρέα Δρουσιώτη 19 Λεμεσός
Εισιτήρια: € 12 / €10
Προπώληση: www.rialto.com.cy
Πληροφορίες 77 77 77 45
(Δευ - Παρ 10:00-15:00 και 90’ πριν την έναρξη των παραστάσεων)

Άννα Βίσση στο Notes Live

Η Άννα Βίσση και η ανατρεπτική μπάντα της μεταφέρουν και ταξιδεύουν τη μαγεία του λαμπερού αλλά και ταυτόχρονα μυστηριώδους σπιτιού της Άννας, του «Hotel Ermou» στο «Notes Live» της Λεμεσού για περιορισμένο αριθμό εμφανίσεων, όλο το Σεπτέμβριο!

Η Άννα γίνεται ένα με τους 12 μοναδικούς μουσικούς της και μετά τις sold out συναυλίες της σε Ελλάδα, Αυστραλία και Αμερική, έρχονται να μας θυμίσουν πως η Άννα και οι φίλοι της ξαναγράφουν ιστορία και στην Κύπρο κι αυτό ακριβώς θα κάνουν κάθε Σάββατο και Κυριακή, στο «Notes Live». Τις Κυριακές ο αγαπημένος τραγουδιστής Κωνσταντίνος Χριστοφόρου, που εδώ και πολλά χρόνια καθιέρωσε το μαγαζί – σημείο αναφοράς της Κύπρου, συναντάει την Άννα και υπόσχονται μοναδικά live acts που θα μας ταξιδέψουν σε παλιότερες και όχι μόνο στιγμές τους.

Info
Σάββατο 3- Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022
Notes Live, 23.00 (21.00 Κυριακή)
Οδός Ελευθερίας 5
Λεμεσός
Kρατήσεις 25344344

Μάριος Φραγκούλης- Deborah Myers στο Κούριο

Η Παιδιατρική Εταιρεία Κύπρου στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς της ανακοινώνει τον προγραμματισμό δύο μουσικών φιλανθρωπικών εκδηλώσεων, με τη συμμετοχή των καταξιωμένων καλλιτεχνών Μάριου Φραγκούλη και Deborah Myers.Οι συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου και στo Αμφιθέατρο της Σχολής Τυφλών, στη Λευκωσία.

Η διοργάνωση των δύο συναυλιών εμπίπτει στις διαρκείς, έμπρακτες προσπάθειες της Παιδιατρικής Εταιρείας Κύπρου, και στους ευρύτερους στόχους της που έθεσε από την ίδρυση της, για ενίσχυση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών φροντίδας υγείας στα παιδιά της Κύπρου, καθώς τα καθαρά έσοδα θα προσφερθούν για οικονομική στήριξη των Παιδιατρικών Κλινικών που λειτουργούν σε όλες τις επαρχίες.

Οι συναυλίες τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και του Παγκυπρίου Ιατρικού Συλλόγου.

Info
Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022
Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, 21.00
Επισκοπή Λεμεσός
Εισιτήρια €30/€35
Προπώληση Tickethour

ΘΕΑΤΡΟ

«Ντεφόλ, Σμύρνη 1922» στο Θέατρο Ένα

Το θέατρο ένα τιμά τα εκατό χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή με το θεατρικό έργο «Ντεφόλ, Σμύρνη 1922», που βασίζεται στο πεζογράφημα του συγγραφέα Δημήτρη Καραγιάννη, σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία του καλλιτεχνικού διευθυντή του θεάτρου ένα Αντρέα Χριστοδουλίδη και με την ευγενή χορηγία του Υπουργείου Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας. Το συγκεκριμένο έργο ανέβηκε από το «θέατρο ένα» το 2017 με τις παραστάσεις να συνεχίζονται και το 2018 με τεράστια επιτυχία.

Ήρωες της τραγικής αυτής ιστορίας, είναι μια νεαρή κοπέλα, η Ιφιγένεια, που ζει το δράμα του ξεριζωμού τις μαύρες μέρες της καταστροφής της Σμύρνης. Μαζί με τον Μενέλαο, ένα φοιτητή της Νομικής προσπαθούν να γλυτώσουν το θάνατο και να φύγουν από την φλεγόμενη πόλη. Στην προσπάθεια τους αυτή γίνονται μάρτυρες ενός από τα μεγαλύτερα εγκλήματα του 20ου αιώνα.

Ιnfo
Παρασκευή 16 και Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022
Θέατρο Ένα, 20.30
Λεωφόρος Αθηνάς 4, Λευκωσία
Κρατήσεις 22 348203

«Τίποτα δικό μου» στον Τεχνοχώρο ΕΘΑΛ

Σ’ ένα δυστοπικό 2077 που κατοικείται από ανθρώπους οι οποίοι ζουν στο απόλυτο «τώρα», χωρίς παρελθόν, χωρίς ιστορία, μια γυναίκα κάθεται μόνη… Ακούει χτυπήματα στην πόρτα. Δεν είναι κανείς. Ο άντρας της επιστρέφει στο σπίτι απ’ τη δουλειά και της διηγείται μια παράξενη συνάντηση με μια γριά που περιφερόταν στα ερείπια της παλιάς/εγκαταλελειμμένης πόλης. Τότε ένας ξένος εμφανίζεται στην πόρτα, σαν επισκέπτης από έναν παλιό, χαμένο κόσμο. Αυτό που ακολουθεί είναι μια παράδοξη, τραγική και αστεία κατάσταση, μέχρι που κι οι δυο φαίνεται να χάνονται μέσα σε μια παραίσθηση, μια περίεργη θέαση του μέλλοντος. Ένα έργο-καταγγελία εναντίον των ολοκληρωτικών καθεστώτων.

Info
Παρασκευή 16- Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022
Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ. 20.30
Λεωφ. Φραγκλίνου Ρούσβελτ 76, Λεμεσός
Εισιτήριο €10/ €12
Προπώληση Soldoutticketbox

«Αντιγόνη» στο Πολ. Ίδρυμα Βλαδίμηρου Καυκαρίδη

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 20 χρόνια από την ίδρυσή του, παρουσιάζει την τραγωδία του Σοφοκλή ΑΝΤΙΓΟΝΗ (για το συγκεκριμένο έργο ο σκηνοθέτης Σάββας Στρούμπος κέρδισε φέτος το Βραβείο Αρχαίου Δράματος 2020/21 των Βραβείων «Κάρολος Κουν» και των Βραβείων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής 2020/21).

Η ακατάβλητη επιθυμία της Αντιγόνης να θάψει τον νεκρό αδερφό της παρά τις διαταγές του Κρέοντα, δεν τη συνδέει μονάχα με τον κόσμο των νεκρών της και της οικογένειάς της. Ξεκινώντας από τη διεκδίκηση της ταφής απέναντι στην κρατική εξουσία, οδηγείται στη διεκδίκηση νέων όρων για την επανεκκίνηση της Ζωής στην πόλη μετά τον πόλεμο. Η Αντιγόνη επιχειρεί να ενώσει Μνήμη και Πόλη, Ύπαρξη και Ιστορία, Εξέγερση και Κοινωνία.

Ιnfo
Kυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022
Πολ. Ίδρυμα Βλαδίμηρου Καυκαρίδη, 19.30
Αγλαντζιά
Εισιτήρια €10
Προπώληση Tickethour

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Food festival στον Αστρομερίτη

Η νεολαία του Αστρομερίτη στα πλαίσια της πολιτιστικής της δράσης θα πραγματοποιήσει στο πρώτο συσκευαστήριο του Αστρομερίτη στις 16-18 Σεπτεμβρίου 2022 θερινό φεστιβάλ με τον τίτλο ¨Οι νέοι επιστρέφουν στα χωριά τους¨ και σας προσκαλεί για να απολαύσουμε μαζί συναυλίες αλλά και brands φαγητού από όλο τον κόσμο. Λαχταριστό street food, djs, live μουσική με γνωστούς καλλιτέχνες και εκπλήξεις για τους μικρούς μας φίλους!

Το όραμα του φεστιβάλ θέτει τους νέους στο επίκεντρο, τους εμπνέει και τους ενδυναμώνει για να επιδείξουν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους. Το food festival, έχει ως στόχο να εδραιωθεί αλλά και να δώσει την δυνατότητα στους νέους της κοινότητας να φτάσουν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους μέσα από σύγχρονες πολιτικές. Το μεγάλο αυτό φεστιβάλ θα διοργανωθεί από τους νέους στους οποίους θα δοθεί η ευκαιρία για απασχόληση με τα κοινά αλλά και την συσπείρωση των νέων της Δυτικής Λευκωσίας.

Info
Παρασκευή 16-Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2022
Αστρομερίτης
Επαρχία Λευκωσίας
Εισιτήρια €3

Steli στην Πλατεία Ελευθερίας

Ελάτε να συμμετάσχετε όλοι μαζί σε αυτό το ζωντανό, διασκεδαστικό γεγονός όπου θα μπορέσετε να δημιουργήσετε μια τεράστια κατασκευή με κομμάτια από ξύλο. Όταν ολοκληρωθεί η σκληρή δουλειά, μπορείτε να εξερευνήσετε το δημιούργημα σας περπατώντας γύρω από αυτό, από κάτω και μέσα από αυτό!

Μια γέφυρα μεταξύ σύγχρονης τέχνης και ζωντανού περφόρμανς, το Steli είναι μια εκθαμβωτική, διαδραστική και πολύχρωμη παράσταση.

Ιnfo
Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2022
Πλατεία Ελευθερίας Λευκωσία
Είσοδος Δωρεάν

Παιδικό φεστιβάλ στα Καννάβια

Ένα άκρως διασκεδαστικό φεστιβάλ θα λάβει χώρα στον κοινοτικό χώρο στάθμευσης Κανναβιών την Κυριακή 18 Σεπτέμβρη.

Μια μέρα χαράς και χαμόγελου όπου παιδιά από 1 εώς 99 ετών θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με clown, face painting, ζωγραφική, φουσκωτά, χορό, μουσική ενώ στον χώρο θα υπάρχει περίπτερο με φαγητό και λιχουδιές.

Info
Κυριακή 18 Σεπτέμβρη 2022
Κοινοτικός χώρος Στάθμευσης Κανναβιών, 14.00
Καννάβια Επαρχία Λευκωσίας

CINEMA

Ticket to Paradise

Ένα διαζευγμένο ζευγάρι ταξιδεύει εσπευσμένα στο Μπαλί ώστε να αποτρέψει την κόρη του να παντρευτεί παρορμητικά, όπως είχαν κάνει οι ίδιοι πριν από 25 χρόνια.

Σκηνοθεσίας Ol Parker
Πρωταγωνιστούν George Clooney, Sean Lynch, Julia Roberts

K Cineplex (The Mall of Cyprus ) 20.00, 22.15
K Cineplex (Λευκωσία) 20.00, 22.15
K Cineplex (Λάρνακα) 20.00, 22.15
K Cineplex (Λεμεσός) 20.00, 22.15
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 20.00, 22.15
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 19.45, 21.45 σ/κ 20.00, 22.00
RIO (Λεμεσός) 19.40, 22.00 σ/κ επίσης 17.30