ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10 + 1 προτάσεις για ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο

WIZ TEAM

 Θέατρο, μουσική, σινεμά. Το Σαββατοκύριακο είναι εδώ και τα έχει όλα.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Γιάννης Διονυσίου στο Κοσμικό Κέντρον Αντωνάκη

Μετά από ένα καλοκαίρι με πολύ επιτυχημένες εμφανίσεις σε Ελλάδα και Κύπρο, το φθινόπωρο του 2023 ο Γιάννης Διονυσίου και οι σπουδαίοι μουσικοί του θα βρίσκονται για τέσσερις εμφανίσεις στο Κοσμικό Κέντρον Αντωνάκη στη Λευκωσία (Παρασκευές 3 & 10 και Σάββατα 4 & 11 Νοεμβρίου).

Μαζί με τον Γιάννη οι:
Γιώργος Γεωργόπουλος: Μπουζούκι
Fausto Sierakowski: Σαξόφωνο
Αθηνόδωρος Καρκαφίρης: Ακουστική κιθάρα
Κώστας Αρσένης: Κοντραμπάσο
Στρατής Σκουρκέας: Κρουστά
Γιάννης Ταβουλάρης: Ηχοληψία
Φωτογραφία: Γιώργος Σπανός
Artwork: Εύρος Βοσκαρίδης
Οργάνωση παραγωγής: Melodica Art Productions

Info
Παρασκευές 3 & 10 και Σάββατα 4 & 11 Νοεμβρίου
Κοσμικό Κέντρον Αντωνάκη, 21.30
Βασίλειου Βουλγαροκτόνου 17, παλιά Λευκωσία
Εισιτήρια €15
Προπώληση εισιτηρίων Ticketmaster
Τηλέφωνο κρατήσεων 22664697

Trio in Cahoots στο Technopolis 20

Το νεοσύστατο σχημα 'Trio in Cahouts' παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Τεχνόπολις 20, την Παρασκευή, 3 Νοεμμβρίου, ωρα 8μμ.

Το τρίο παρουσιάζει τραγούδια από ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου, συμπεριλαμβανομένων standards κομματιών από το Jazz ρεπερτόριο και τραγούδια από πόπ/country καλλιτέχνες, πάντα προσαρμοσμένα στον ακουστικό ήχο του σχημάτος και με άκρως αυτοσχεδιαστική διάθεση.

Το σχήμα απαρτίζεται από τους Αντρέα Γερολατσίτη στην κιθάρα, Κάκια Φεσά στην φωνή και Κυριάκο Κέστα στο κοντραμπάσο.

Ο Κυριάκος Κέστας είναι Κύπριος κοντραμπασίστας από την Λεμεσό. Πήρε τα πρώτα του μαθήματα κοντραμπάσου σε ηλικία 15 ετών, όταν άρχισε να φοιτά στο Μουσικό Σχολείο Λεμεσού. Από τότε είναι ενεργό μέλος της Κυπριακής Τζαζ Σκηνής, έχοντας εμφανιστεί με πολλά και διάφορα σχήματα. Το 2022 αποφοίτησε από το Βασιλικό Κονσερβατόριο της Χάγης, όπου είχε φοιτήσει κάτω από την καθοδήγηση του Clemens van Der Feen και Gulli Gundmunsson. Έχει πάρει μέρος σε διάφορα φεστιβάλς στην Κύπρο και εξωτερικό, όπως το 'Rialto Showcase', 'Pomos Paradise Festival', 'Rhodos International Festival', 'Athens Technopolis Festival', 'Leiden Jazz & Blues festival' κ.α.

Info
Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023
Technopolis 20, 20.00
Λεωφ. Νικόλα Νικολαΐδη Πάφος
Eισιτήρια €15
Κρατήσεις 70002420

Κώστας Τουρνάς στο Red

O Kώστας Τουρνάς έρχεται στην Μουσική Σκηνή Red για μια ξεχωριστή βραδιά.

Ό Κώστας Τουρνάς είναι όλη του την ζωή μουσικός. Πάντα ήθελε να κάνει διαφορετικά πράγματα, να αποδεσμεύεται από τις όποιες επιρροές και να γράφει αληθινά “δικά μας” τραγούδια......από αυτά που “βρίσκουν” την καρδιά μας.

Τα πρώτα βήματα του με τους POLL, μας άφησαν εντελώς διαφορετικά τραγούδια από όσα είχαν
ακουστεί και παρουσιαστεί στην μέχρι τότε ελληνική μουσική σκηνή.

Από τα « Απέραντα Χωράφια» και το " Ανθρωπε αγάπα", μέχρι το " Κλέβει ο Καιρός" και το "Αθώος”, ο καινοτόμος Τουρνάς, ήταν και είναι μόνιμα σε δράση. ́Η πορεία του γνωστή σε όλους.
Αδιάκοπη προσφορά, με μια πλούσια πορεία μέχρι σήμερα.

Στις εμφανίσεις του γίνεται αναδρομή στην σαραντάχρονη πορεία του, με την συνδρομή των
αγαπημένων του συνεργατών.

Info
Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023
Moυσική Σκηνή Red, 22.00
Kρατήσεις 99059257
Εισιτήρια €20
Προπώληση Tickethour & acs courier
Ελάχιστη κατανάλωση ποτών/σνακ ανά άτομο: €13

PARTY

Día de los Muertos στο Por Favor

Το Día de los Muertos (Ημέρα των νεκρών) έχει τις ρίζες του βαθιά στην καρδιά της μεξικανικής κουλτούρας. Σε αυτή την ξεχωριστή παράδοση, οι Μεξικανοί γιορτάζουν την παροδική επιστροφή στη Γη, των νεκρών συγγενών και των αγαπημένων τους.

Με αφορμή την εν λόγω γιορτή, το μεξικάνικο εστιατόριο Por Favor προσκαλεί το κοινό να ταξιδέψει στα χρώματα στην μαγεία και στον χορό. Μια μέρα γιορτής και όχι φόβου του θανάτου, όπου οι νεκροί πρόγονοι μας επιστρέφουν για λίγο στη ζωή.

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου το αγαπημένο εστιατόριο θα αναβιώσει για λίγο το πνεύμα αυτής της όμορφης παράδοσης σε μια απίστευτη βραδιά με ζωντανή μουσική από το αγαπημένο σας Tanglatino Latin Band, φανταστική ατμόσφαιρα και ατελείωτες εκπλήξεις.

Σχηματίστε ένα κρανίο με μπογιές στο πρόσωπό, φορέστε μάσκες και κοστούμια προς τιμήν αυτής της μακρόχρονης παράδοσης και της πεποίθησης ότι ο θάνατος φέρνει νέα ζωή και αποδώστε φόρο τιμής στα αγαπημένα σας πρόσωπα με πολύχρωμο και ιδιαίτερο τρόπο.

Ιnfo
Κυριακή 5 Νοεμβριου 2023
Por Favor, 19.00
Μάρκου Δράκου 3 Έγκωμη

ΘΕΑΤΡΟ

«Περλιμπλίν και Μπελίσα» στο Δημ. Θέατρο Λευκωσίας

Η ΕΘΑΛ συνεχίζοντας την προσπάθεια της να συμβάλλει ενεργά στη θεατρική δημιουργία και να κτίσει γέφυρες επικοινωνίας με τους νέους ανθρώπους, τους ουσιαστικά εν δυνάμει μελλοντικούς θεατές, έχοντας ως στόχο να κοινωνήσει σε αυτούς διαχρονικά αριστουργήματα της θεατρικής γραφής (μέσα από μια σύγχρονη ματιά) ανεβάζει, για πρώτη φορά στην 35χρονη ιστορία της, έργο του λυρικού Ισπανού, Παγκόσμιου ποιητή και συγγραφέα Φ. Γ. Λόρκα, σε μια καινούρια μετάφραση της Μαρίνας Δημητρίου, ειδικά για την ΕΘΑΛ. Συμμετέχοντας με την παραγωγή αυτή, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας.

«Περλιμπλίν και Μπελίσα», ελεγεία στον έρωτα, ένα ποίημα που γίνεται θέατρο με την ποίηση να ξεπερνά τη γραπτή έκφραση και να μεταμορφώνεται σε ουσία θεάτρου! Ο αέναος χορός των ζευγαριών! Έρωτας και Θάνατος, Φως και Σκοτάδι, Πνεύμα και Ύλη, Σώμα και Ψυχή….τα πάντα ένας συμβολισμός! Ο Περλιμπλίν μοναχικός εργένης, ώριμος, σχεδόν σοφός και ταυτόχρονα αφελής. Η Μπελίσα με άρωμα μυθικού συμβόλου, η νιότη! Ήρωες φτιαγμένοι από υλικό παραμυθιού…Γλώσσα αφαιρετική που περιορίζεται σε λέξεις ελάχιστες, φορτισμένες από όνειρο και πάθος!

Στην παράσταση χρησιμοποιείται ως πρόλογος σε αυτό το σκοτεινό παραμύθι το μονόπρακτο του Λόρκα «Η Παρθένα, ο Σπουδαστής και ο Ναύτης».

Info
Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023
Δημ. Θέατρο Λευκωσίας, 20:30
Μίκη Θεοδωράκη 6
Εισιτήρια €15/€10
Κρατήσεις 25877827
Προπώληση www.soldoutticketbox.com  , Καταστήματα Στεφανής

«Αχτίδα Φωτός» στο Σατιρικό

Το Σατιρικό θέατρο συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια δημιουργικής πορείας και καλλιτεχνικής προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Κύπρου και ανεβάζει στην Κεντρική Σκηνή το συγκινητικό έργο «Αχτίδα Φωτός» («Silver Lining»), της Σάντι Τόκσβικ. Την σκηνοθεσία του έργου υπογράφει ο Νεοκλής Νεοκλέους και πρωταγωνιστούν οι κυρίες Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Λένια Σορόκου, Πόπη Αβραάμ, Έρικα Μπεγέτη και Ιωάννα Σιαφκάλη.

Ένας Οίκος Ευγηρίας της πόλης Gravesend. Και ενώ η χώρα τελεί υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης, λόγω έντονων καιρικών συνθηκών, πέντε ηλικιωμένες γυναίκες και ένα νεαρό κορίτσι που τις φροντίζει, παραμένουν αβοήθητες, ξεχασμένες και εγκλωβισμένες. Σε μια σκοτεινή και θυελλώδη νύχτα σαν αυτή, μοιράζονται αναμνήσεις, μυστικά, αγωνίες, τα λάθη αλλά και σωστά της ζωής τους. Και όταν συνειδητοποιούν ότι κανένας άλλος δεν πρόκειται να νοιαστεί, αναλαμβάνουν για ακόμα μια φορά την ευθύνη της μοίρας τους και σχεδιάζουν τη δική τους «έξοδο».

Info
Πρεμιέρα Σάββατο 4- Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023
Κεντρική σκηνή Σατιρικού, 20.30 Κυρ. 18.30
Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15
Διάρκεια Παράστασης: 90 λεπτά
Εισιτήρια €15 | €12 (μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι)
Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com

«Η Αφροδίτη με Γούνα» στο Θέατρο Χώρα

Η θεατρική ομάδα «Σόλο για Τρεις» ανεβάζει το έργο του Αμερικανού συγγραφέα David Ives «Η Αφροδίτη με Γούνα» στο Θέατρο Χώρα στις 20.30.

«Η Αφροδίτη με Γούνα» διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη του σήμερα. Ο Τόμας Νόβατσεκ, συγγραφέας και σκηνοθέτης, έχει κάνει τη διασκευή του κλασικού σαδομαζοχιστικού / ερωτικού μυθιστορήματος του Leopold Sacher – Masoch, «Η Αφροδίτη με τη Γούνα» (1870), που είναι η ιστορία μιας εμμονικής εξωσυζυγικής σχέσης μεταξύ ενός άντρα - του Severin von Kushemski - και της ερωμένης του - Vanda Dunayef - στην οποία ορκίζεται αιώνια υποταγή. Ο Τόμας βρίσκεται σε απόγνωση προσπαθώντας να βρει την ηθοποιό που θα παίξει το ρόλο της Βάντα, της πρωταγωνίστριας του έργου που έχει διασκευάσει. Απροσδόκητα, την τελευταία στιγμή, φτάνει αργοπορημένη για ακρόαση μια εξίσου απελπισμένη ηθοποιός, όλως περιέργως, ονόματι Βάντα!

Info
Σάββατο 4-Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023
Θέατρο Χώρα Κοραή 1, 20.30 (Κυρ.
Πλατεία Αρχιεπισκοπής Λευκωσία
Εισιτήρια €15/€12
Κρατήσεις 96147809

ΘΕΑΤΡΟ

«Ο Γάτος με τις μπότες» στο Κινηματοθέατρο Ιδαλίου

Το θέατρο Piccolo παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Ο Γάτος με τις μπότες». Μια παράσταση για παιδιά βασισμένη στο κλασικό παραμύθι "Ο παπουτσωμένος γάτος", σε μια πρωτότυπη και ευφάνταστη εκδοχή, με μεγάλη κούκλα - γάτο επί σκηνής, πολύ χιούμορ και σημαντικά μηνύματα!

Ο Χαλ, μετά το θάνατο του πατέρα του, χάνει τα πάντα. Τα αδέρφια του τον διώχνουν και του αφήνουν ως μοναδική περιουσία τον γάτο. Ο Χαλ απογοητευμένος, δεν ξέρει τι να κάνει μέχρι που ο γάτος αρχίζει να του μιλάει. Τότε μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι όλο περιπέτεια που θα τους αλλάξει τη ζωή.

Μια ιστορία για τη χαρά της ζωής, τη δύναμη της θέλησης, την τόλμη, την πάλη για την επικράτηση του καλού και την νίκη της αλήθειας και της ειλικρίνειας!

Info
Σάββατο 4-Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023
Κινηματοθέατρο Πανόραμα Ιδαλίου, 15.30 (Κυρ. 11.00)
Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, Δάλι
Εισιτήρια €10
Προπώληση Tickethour
Πληροφορίες 94409100

«Οι περιπέτειες μιας Λαίδης, (Μια γλυκιά σκυλοϊστορία)» στο Σατιρικό

Το Σατιρικό θέατρο γιορτάζοντας φέτος 40 χρόνια δημιουργικής πορείας και ποιοτικής προσφοράς στον χώρο του παιδικού θεάτρου, παρουσιάζει το υπέροχο μιούζικαλ «Οι περιπέτειες μιας Λαίδης, (Μια γλυκιά σκυλοϊστορία)», σε σκηνοθεσία Μαριάννας Καυκαρίδου και Βασίλη Μιχαήλ.

Εμπνευσμένο από την αγαπημένη ταινία κινουμένων σχεδίων, «Η Λαίδη και ο Αλήτης», το έργο περιστρέφεται γύρω από τη Λαίδη, ένα καλομαθημένο σκυλάκι που ζει άνετα σε ένα φιλόξενο και ζεστό σπίτι. Όταν όμως οι ιδιοκτήτες της φεύγουν ταξίδι, καταφθάνει η ιδιότροπη θεία Σάρα η οποία δεν συμπαθεί καθόλου τα σκυλιά και θέλει να φορέσει στη Λαίδη φίμωτρο. Η Λαίδη τρομαγμένη το σκάει και περιπλανιέται στους δρόμους μόνη και φοβισμένη. Μέχρι που γνωρίζει τον Αλητάκο, ένα πανέξυπνο αδέσποτο που εισάγει τη Λαίδη στην ανέμελη ζωή και της μαθαίνει πώς να επιβιώνει στους δρόμους. Η ανεμελιά όμως φέρνει φασαρίες και μπλεξίματα και οι περιπέτειες της Λαίδης ξεκινούν…

Info
Κυριακή 5 Νοέμβρη 2023
Πάνω Σκηνή Σατιρικού, 11
Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15
Διάρκεια Παράστασης: 70 λεπτά
Εισιτήρια €12
Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com 
Κρατήσεις 22312940, 22421609

CINEMA

Cyprus Dance Film Festival στο Ριάλτο

Η Cult Experiences παρουσιάζει το πρώτο Cyprus Dance Film Festival, μια γιορτή του χορού και του κινηματογράφου που θα φιλοξενηθεί στο θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό.

Βυθιστείτε σε ένα συναρπαστικό κινηματογραφικό ταξίδι με μια εντυπωσιακή συλλογή εγχώριων και διεθνών ταινιών χορού. Ζήστε την ομορφιά της κίνησης και των συναισθημάτων που ζωντανεύουν στη μεγάλη οθόνη, μέσα από σύγχρονες έως παραδοσιακές μορφές χορού.

Το αποκορύφωμα της εκδήλωσης είναι η τελετή απονομής βραβείων, η οποία θα περιλαμβάνει ζωντανές χορευτικές παραστάσεις, όπου θα βραβεύσουμε και θα γιορτάσουμε με τους εξαιρετικούς κινηματογραφιστές, για την σημαντική συνεισφορά τους στο είδος των ταινιών χορού.

Ιnfo
Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023
Θέατρο Ριάλτο
14:00 - 16:30 Screenings Block A
17:00 - 18:30 Screenings Block B
19:00 - 20:30 Screenings Block C
21:00 - 23:00 Awards Ceremony (Block D)
Εισιτήρια € 8 / 6 (for each Block) € 15 /12 (Day Pass)
Πληροφορίες 77777745
E-ticket www.rialto.com.cy 

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Art Deal by Kapatays στη Golden Gallery by Kapatays

Η Golden Gallery by Kapatays παρουσιάζει για 14η συνεχόμενη χρονιά το εικαστικό γεγονός Art Deal by Kapatays

Το Art Deal θα διεξαχθεί στην αίθουσα τέχνης Golden Gallery by Kapatays, στο κέντρο της Λευκωσίας, από την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου μέχρι την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023.

Το Art Deal αποτελεί μια μοναδική εικαστική εμπειρία, με τις εξαίρετες δημιουργίες καλλιτεχνών διεθνούς εμβέλειας, όπως ο Αλέκος Φασιανός, ο Γιάννης Γαΐτης, ο Δημήτρης Μυταράς, ο Παύλος, ο Κώστας Τσόκλης, ο Σπύρος Βασιλείου, ο Σωτήρης Σόρογκας, ο Ανδρέας Χαραλαμπίδης, και άλλων σύγχρονων καλλιτεχνών, όπως ο Διονύσης Ματαράγκας, η Κατερίνα Γεωργαντά, ο Ανδρέας Ψαράκος, ο Απόστολος Λάβδας, ο Άγγελος Ραζής, ο Γιάννης Στυλιανίδης, ο Δημήτρης Γέρος, ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης, η Συλβάνα Σαμαρτζίδου, ο Igli Jorgo και πολλοί άλλοι.

Info
Παρασκευή 3, Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023
Golden Gallery by Kapatays
Μνασιάδου 8, Λευκωσία
Ωράρια 09.30 - 22.00
Πληρ. 22 665727, 97 771977, http://www.goldengallerycy.com