ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10 + 1 προτάσεις για ένα αξέχαστο Σαββατοκύριακο

WIZ TEAM

ΜΟΥΣΙΚΗ

Λευκά Χριστούγεννα με τον André Rieu στο Ριάλτο

Για πολλούς, τα Χριστούγεννα είναι η ωραιότερη εποχή του χρόνου. Φέτος, καταφθάνουν νωρίτερα με μία ανεπανάληπτη συναυλία στη μεγάλη οθόνη, που θα σας μείνει αξέχαστη: τα Λευκά Χριστούγεννα με τον André Rieu.

Από τις πρώτες κιόλας γιορτινές καμπάνες, οι θεατές θα βυθιστούν στην απαράμιλλη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της χειμερινής παραμυθούπολης του André Rieu. Θα θαυμάσουν το υπέροχα στολισμένο παλάτι, σκεπασμένο στο χιόνι, τα δύο παγοδρόμια, το χειμωνιάτικο τοπίο, τους ρομαντικούς φωτισμούς, το κόκκινο χαλί, τα αμέτρητα γιορτινά φωτάκια, τους 150 θαυμαστούς πολυελαίους και τα 50 βενετσιάνικα κηροπήγια αυτού του μαγευτικού σκηνικού.

Info
Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023
Ριάλτο, 19.00
Πλ. Ηρώων Λεμεσος
Εισιτήρια €15/ €10
Κρατήσεις 77777745
Προπώληση www.rialto.com.cy 

Οnirama στο Downtown

Tο δημοφιλές συγκρότημα γεμίζει τις αποσκευές του με τις μεγαλύτερες επιτυχίες και έρχεται στο DownTown Live για μια μοναδική εμφάνιση που θα μείνει αξέχαστη.

Ιnfo
Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023
Downtown, 22.30
Eμμανουήλ Ροΐδη 2 Λευκωσία
Εισιτήρια bit.ly/ONIRAMATickets
Πληροφορίες 9981001

Λούκας Γιώρκας στο Savoy

Μετά τις επιτυχημένες πρώτες εμφανίσεις τους στο SAVOY Music Restaurant, Γιώργος Θεοφάνους και Λούκας Γιώρκας συνεχίζουν τα SUNDAY Affairs #lives και το Δεκέμβριο δίνοντας τον παλμό στην πόλη της Λεμεσού.

Στον ατμοσφαιρικό χώρο του SAVOY Music Restaurant, με την ξεχωριστή αισθητική και την sharing φιλοσοφία, οι επισκέπτες απολαμβάνουν από νωρίς το μεσημέρι το ξεχωριστό Carving Buffet δια χειρός «Αλιάδα» ενώ αμέσως μετά ξεκινούν τα δυναμικά lives των δυο καλλιτεχνών.

Info
Kυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023
Savoy music Restaurant, 16.00
Aγίου Ανδρέου 197 Λεμεσός
Kρατήσεις 99919366, 25341010

 ΘΕΑΤΡΟ

 Άμλετ στο Δημ. Θέατρο Λευκωσίας

Με το ασυμβίβαστο όραμα που του χάρισε τον Χρυσό Λέοντα της Μπιενάλε της Βενετίας για το σύνολο του έργου του, ο Ostermeier επισκέπτεται για πρώτη φορά την Κύπρο δίνοντας νέο νόημα στον όρο «τρελή ιδιοφυΐα». Με μια έναρξη μέσα στη βροχή και τις λάσπες, ο Άμλετ του Thomas Ostermeier ανταποκρίνεται στη φήμη του ως μια από τις σπουδαιότερες παραγωγές του έργου του Σαίξπηρ. Η ποπ μουσική, τα drag shows και οι μονομαχίες στη βασιλική αυλή συνυπάρχουν αρμονικά στην ξέφρενη, θρυλική παραγωγή του Γερμανού δημιουργού που έρχεται στο Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας έχοντας λάβει διεθνή αναγνώριση στην παγκόσμια περιοδεία της. Ο cult σταρ του Σαίξπηρ Λαρς Άιντινγκερ (Ριχάρδος Γ') δίνει μια αξέχαστη, ακατάσχετη ερμηνεία στο ρόλο του πρίγκηπα της Δανίας γλιστρώντας ανάμεσα στους διάσημους μονολόγους του Άμλετ και τους θορυβώδεις αυτοσχεδιασμούς του, ενώ ταυτόχρονα βρίζει, δολοπλοκεί και βιντεοσκοπεί.

Info
Πέμπτη 14- Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023
Δημ. Θέατρο Λευκωσίας, 20.30
Μουσείου 4
Εισιτήρια από €20
Προπώληση Soldouttickets

«Meatball» στο Θέατρο ΕΘΑΛ

Ένα χαλαρό βράδυ Σαββάτου, δύο φιλικά ζευγάρια μαζεύονται στο σπίτι του ενός για δείπνο. Όλα κυλούν ομαλά και ευχάριστα μέχρι τη στιγμή που η διασκέδαση της παρέας σταματά, όταν αντικρίζουν στο πάτωμα ένα αυθάδικο και ελαφρώς δαγκωμένο κεφτεδάκι από κιμά! Οι ισορροπίες διαταράσσονται ξαφνικά. Ποιος είναι ο ένοχος; Ποιος πάει να τους παγιδεύσει; Ποιος άλλος μπήκε στο σπίτι κρυφά; Επικρατεί πανικός. Όλοι είναι τρομοκρατημένοι και ανήσυχοι, λογομαχούν υπερασπίζοντας ο καθένας τον εαυτό του, ρίχνοντας ευθύνες στους άλλους, καθώς τρέμουν για την κοινωνική τους υπόσταση, την κατακραυγή και τη φυλακή..

Info
Παρασκευή 15- Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023
Θέατρο ΕΘΑΛ, 20.30 (Κυρ. 18.30)
Λεωφόρος Φραγκλίνου Ρούσβελτ 76
Λεμεσός
Εισιτήρια €15/€10
Κρατήσεις 25877827
Προπώληση www.soldoutticketbox.com  , Καταστήματα Στεφανής

«Ο Θείος Βάνιας» στο θέατρο Διόνυσος

Tο κλασικό αριστούργημα του Άντον Τσέχωφ «Ο Θείος Βάνιας», ανεβαίνει στο θέατρο Διόνυσος σε σκηνοθεσία Αύρας Σιδηροπούλου.

«Όταν δεν υπάρχει πραγματική ζωή, οι άνθρωποι ζουν με ψευδαισθήσεις. Τέλος πάντων, είναι καλύτερα απ’ το τίποτα.»

Κλασικό αριστούργημα της Ρωσικής δραματουργίας και οικουμενικό κτήμα της παγκόσμιας λογοτεχνικής κληρονομιάς, ο Θείος Βάνιας του Τσέχωφ είναι μία συγκλονιστική αποτύπωση της ανθρώπινης μοίρας – πέρα από τον τόπο και τον χρόνο -- που καταργεί γεωγραφικούς και πολιτισμικούς περιορισμούς. Η παραγωγή του Θεάτρου Διόνυσος, επανασυστήνοντας το έργο στο Κυπριακό κοινό μετά από είκοσι πέντε ολόκληρα χρόνια, φέρνει τον Βάνια πιο κοντά στο σήμερα από ποτέ, και με χιούμορ και ευαισθησία μας παρουσιάζει έναν «αντι-ήρωα του καιρoύ μας».

Info
Παρασκευή 15- Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023
Θέατρο Διόνυσος, 20.30 (Κυρ. 18.30)
Διαγόρου 29, Λευκωσία
Εισιτήρια €15/ €12
Προπώληση Soldouttickets
Πληροφορίες 22818999& 99621845

«Αχτίδα Φωτός» στο Σατιρικό

Το Σατιρικό θέατρο συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια δημιουργικής πορείας και καλλιτεχνικής προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Κύπρου και ανεβάζει στην Κεντρική Σκηνή το συγκινητικό έργο «Αχτίδα Φωτός» («Silver Lining»), της Σάντι Τόκσβικ. Την σκηνοθεσία του έργου υπογράφει ο Νεοκλής Νεοκλέους και πρωταγωνιστούν οι κυρίες Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Λένια Σορόκου, Πόπη Αβραάμ, Έρικα Μπεγέτη και Ιωάννα Σιαφκάλη.

Ένας Οίκος Ευγηρίας της πόλης Gravesend. Και ενώ η χώρα τελεί υπό καθεστώς έκτακτης ανάγκης, λόγω έντονων καιρικών συνθηκών, πέντε ηλικιωμένες γυναίκες και ένα νεαρό κορίτσι που τις φροντίζει, παραμένουν αβοήθητες, ξεχασμένες και εγκλωβισμένες. Σε μια σκοτεινή και θυελλώδη νύχτα σαν αυτή, μοιράζονται αναμνήσεις, μυστικά, αγωνίες, τα λάθη αλλά και σωστά της ζωής τους. Και όταν συνειδητοποιούν ότι κανένας άλλος δεν πρόκειται να νοιαστεί, αναλαμβάνουν για ακόμα μια φορά την ευθύνη της μοίρας τους και σχεδιάζουν τη δική τους «έξοδο».

Info
Σάββατο 16- Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023
Κεντρική σκηνή Σατιρικού, 20.30 Κυρ. 18.30
Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15
Διάρκεια Παράστασης: 90 λεπτά
Εισιτήρια €15 | €12 (μαθητές, φοιτητές, συνταξιούχοι)
Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com 

ΠΑΙΔΙ

«Στην Μπουκλοχώρα στο Θέατρο Μασκαρίνι

Στην Μπουκλοχώρα – Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία. Αυτό είναι το έργο που ετοιμάσε για την περίοδο των Χριστουγέννων 2023 το «Θέατρο Μασκαρίνι». Ένα έργο, φτιαγμένο με αγάπη από μας για τη δική σας διασκέδαση και τη διασκέδαση των παιδιών σας, σε κείμενο του Μάρκου Ιούλιο Δρουσιώτη, βασισμένο στο παραμύθι των Μαρία Κρεμμαστού και Άντρης Κρητικού «Στην Χώρα των Μπούκληδων». Μια ιστορία που θα διασκεδάσει αλλά και θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους.

Ραντεβού, στο δικό μας χώρο, στο Θέατρο Μασκαρίνι, στα Λατσιά. H 19η παιδική θεατρική παράσταση στα 11 χρόνια ιστορίας του Θεάτρου μας.

Μια παράσταση φτιαγμένη με αγάπη, όχι μόνο για τα μικρά παιδιά αλλά και για όλους όσοι νιώθουν παιδιά. Γεμάτη με μηνύματα δοσμένα μέσα από το χιούμορ, το τραγούδι, το χορό, τα χρώματα, την ενέργεια και την ζωντάνια των συντελεστών. Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Ιnfo
Kυριακή 17 Δεκεμβριου 2023
Θέατρο Μασκαρίνι, 10.30
Αθαλάσσης 4, Λατσιά
Γενική Είσοδος €10.00
Κρατήσεις 99485083 και 22270420

«Ο μολυβένιος στρατιώτης» στον ΘΟΚ

Η Σκηνή 018 του ΘΟΚ σηκώνει αυλαία με το πολύ γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν Ο μολυβένιος στρατιώτης σε θεατρική εκδοχή της Άνδρης Θεοδότου και σε σκηνοθεσία της Λέας Μαλένη. Ένας θίασος ταλαντούχων ηθοποιών, φιλοδοξεί να μας παρασύρει, με γρήγορες εναλλαγές δράσης, ζωηρή κίνηση, φαντασία και άφθονη μουσική, στο επίμονο ταξίδι του μολυβένιου ήρωα προς την αγάπη.

Για το έργο

Ο Ντάνιελ έχει τα γενέθλιά του και ο πατέρας του του κάνει δώρο έξι μολυβένια στρατιωτάκια. Ένα από αυτά τα στρατιωτάκια, όμως, δεν έχει πόδι. Ενώ το αγόρι κοιμάται, τα παιχνίδια του ξυπνούν και ο στρατιώτης με το ένα πόδι γνωρίζει μια χάρτινη μπαλαρίνα - έρωτας με την πρώτη ματιά. Κάπου εκεί, ανάμεσα στα υπόλοιπα παιχνίδια, βρίσκεται και ο αρλεκίνος, που ζηλεύει την αγάπη τους, κι έτσι τα πράγματα δυσκολεύουν. Στρατιώτης και μπαλαρίνα χωρίζονται ξαφνικά, με τον πρώτο να χάνεται στον έξω κόσμο, ακολουθώντας μια διαδρομή γεμάτη περιπέτειες, εμπόδια και δυσκολίες.

Info
Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023
Θέατρο ΘΟΚ, 10.30
Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης
Εισιτήρια €6
Προπώληση www.thoc.org.cy 
Πληροφορίες 77772717

Παραμυθούπολη Χριστουγέννων 2023

H Παραμυθούπολη Χριστουγέννων επέστρεψε στο κέντρο της Λευκωσίας.

Η τάφρος Ντ' Αβίλα και συγκεκριμένα ο δημοτικός χώρος στάθμευσης μεταμορφώνεται σε ένα άκρως χριστουγεννιάτικο λούνα παρκ, με φανταχτερά στολίδια, τα πιο σύγχρονα παιχνίδια και δεκάδες διασκεδαστικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους, καλωσορίζοντας την πιο όμορφη, πιο λαμπερή, πιο παιχνιδιάρικη, μα και πιο «ζεστή» εποχή του χρόνου !

Το απόλυτο χριστουγεννιάτικο σκηνικό θα προσθέσει τη «μαγεία» που όλοι χρειαζόμαστε στην καθημερινότητά μας την περίοδο των γιορτών και θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι την Κυριακή 8 Ιανουαρίου! Για 52 ολόκληρες μέρες, στον χώρο θα υπάρχουν χριστουγεννιάτικα σπιτάκια με κάθε λογής λιχουδιές και αρώματα από όλο τον κόσμο!

Info
Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023- Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024
Τάφρος Ντ'Αβίλα, 15.00- 00.00 και σ/κ 10.00- 00.00.
Λευκωσία

CHRISTMASS EVENT

Epic Street Fest - Christmas Edition 2023 στη Λεωφόρο Μακαρίου

Η Epic σε συνεργασία με το Deejay Radio 93,5 διοργανώνουν για ακόμη μια χρονιά ένα μοναδικό street festival, στη Λεωφόρο Μακαρίου, στην Πλατεία Σπυριδάκη (κτήριο 360) στη Λευκωσία.

Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, από τις 18:00 μέχρι τα μεσάνυχτα, η μαγεία των Χριστουγέννων επισκέπτεται την καρδία της Λευκωσίας. Η Λεωφόρος Μακαρίου θα γεμίσει με χριστουγεννιάτικα σπιτάκια τα οποία θα προσφέρουν νόστιμο street food, κρασί, μπύρες, κοκτέιλ, ζεστά ροφήματα, γλυκά και πολλά άλλα.

Την υπέροχη αυτή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα έρχεται να συμπληρώσει ο Deejay Radio 93,5 ο οποίος θα παρουσιάσει τις 100 καλύτερες ξένες μουσικές επιτυχίες του 2023.

Όπως και κάθε φορά, το Epic Street Fest θα έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα αφού όλα τα έσοδα από τις ενοικιάσεις περιπτέρων φαγητού και ποτού θα δοθούν στο Πολυδύναμο Κέντρο του Δήμου Λευκωσίας.

Info 
Epic Street Fest - Christmas Edition 2023
Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, 18:00-00:00
Λεωφόρος Μακαρίου - Πλατεία Σπυριδάκη (κτήριο 360), Λευκωσία