ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10+1 προτάσεις για ένα φανταστικό Σαββατοκύριακο

WIZ TEAM

Το  Σαββατοκύριακο είναι εδώ πλούσιο σε εκδηλώσεις. Του wiz σας παρουσίάζει 11 ενδιαφέρουσες προτάσεις για έξοδο! 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Σάκης Ρουβάς στο Theama

Ο Όμιλος Breeze, ο μεγαλύτερος όμιλος ψυχαγωγίας και διασκέδασης στην Κύπρο, υποδέχεται τον κορυφαίο Έλληνα σταρ Σάκη Ρουβά,στο Theama.

Είσαστε έτοιμοι;

Ιnfo
Παρασκευή 5 Ioυλίου 2024
Theama Venue, 23.00
Λεμεσός
Κρατήσεις 99 85 2220

Νίκος Μακρόπουλος στη Δρούσεια

Η κοινότητα της Δρούσειας με παράδοση στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων διοργανώνει για άλλη μία φορά το Φεστιβάλ Χαλουμιού.

To διάσημο τυρί της Κύπρου, το χαλλούμι τιμάται φέτος σε ένα μεγάλο φεστιβάλ που διοργανώνεται στο χωριό Δρούσεια της επαρχίας Πάφου. Το 3ο Φεστιβάλ Χαλλουμιού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 5 Ιουλίου, στις 19.30, στο Κοινοτικό Γήπεδο του Δημοτικού Σχολείου Δρούσειας.

Ο δημοφιλής τραγουδιστής Νίκος Μαρκόπουλος θα ανέβει στη σκηνή του φεστιβάλ για να μας χαρίσει μία ξεχωριστή βραδιά με τις επιτυχίες και τα τραγούδια του.

Info
Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024
Γήπεδο Δημοτικού Σχολείου, 20.00
Εισιτήριο: €20 (με φαγητό)
Πληροφορίες 99405691

Βασίλης Παπακωνσταντίνου- Ελένη Τσαλιγοπούλου στο 36ο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ

Στις 5 Ιουλίου, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, με πάνω από πενήντα χρόνια στην ελληνική δισκογραφία, συνεχίζει τα καλοκαιρινά του ραντεβού και μας ταξιδεύει μέσα από τα αγαπημένα του τραγούδια.

Λαϊκή Σκηνή:

Παράλληλα με τις Συναυλίες της Κεντρικής Σκηνής, στη Λαϊκή Σκηνή θα παρελαύνουν μια σειρά από λαϊκά χορευτικά και μουσικά σχήματα, με καταξιωμένους καλλιτέχνες για μια ξεχωριστή μουσική λαϊκή εμπειρία

Στην Λαϊκή Σκηνή εμφανίζεται η Ελένη Τσαλιγοπούλου!

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, παρουσιάζει στις 5 Ιουλίου στη Λαϊκή Σκηνή, τις πιο ξεχωριστές στιγμές της σε μία συναρπαστική καλοκαιρινή συναυλία, πριν την έναρξη της συναυλίας του Βασίλη στην Κεντρική Σκηνή.

Info
Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024
Πύλη Αμμοχώστου, 19.00
Λευκωσία
Πληροφορίες 22766459
Ιστοσελίδα Φεστιβάλ: www.festivalcy.com 

Lost Frequencies στο City of Dreams Mediterranean

To Anaïs, ο must προορισμός ψυχαγωγίας του City of Dreams Mediterranean, παρουσιάζει τον διεθνούς φήμης DJ και παραγωγό, Felix de Laet, γνωστό ως Lost Frequencies, για μια μοναδική εμφάνιση, στο πλαίσιο των Summer Pool Parties που διοργανώνει.

Στις 6 Ιουλίου 2024, ο Lost Frequencies, έρχεται στο City of Dreams Mediterranean και υπόσχεται να ξεσηκώσει τους παρευρισκόμενους, στο απόλυτο πάρτι του καλοκαιριού.

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στην παγκόσμια μουσική σκηνή με μεγάλες επιτυχίες όπως το ‘Are you with me’, ‘Reality’ και ‘Where are you now’, θα βρεθεί στο νησί μας για ένα ανεπανάληπτο set.

Ζήστε μια μοναδική μουσική εμπειρία χορεύοντας σε deep tropical house ρυθμούς, αποκλειστικά στο Anaïs.

12:00 - 17:00 Opening set από DJ Andrez P
17:00 - 19:30 Main Set από Lost Frequencies

Τιμή Εισιτηρίου: €60 (Περιορισμένος αριθμός εισιτηρίων)
Κράτηση σε Τραπέζι: €250 ελάχιστη χρέωση ανά άτομο.
Wooden Pool Cabanas: €10,000 ανά καμπάνα, εως 6 άτομα - Συμπεριλαμβάνετε set menu με επιλογές φαγητού και ποτών.

Η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 18.

Info
Σάββατο 6 Ιουλίου 2024
City of Dreams Mediterranean
Λεμεσός
Κρατήσεις +357 25088888
Πληροφορίες https://www.cityofdreamsmed.com.cy/en/lost-frequencies 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

AfroBanana Festival στα Λεύκαρα

Ποιός είναι ο ήχος του AfroBanana; Afro - funk - fusion - electro - world - jazz - latin - psych folk - techno - house - ή απλά dance - αυτή είναι μουσική που σε καλεί να ακούσεις, να ανακαλύψεις κάτι νέο, να κουνηθείς.

Το Σάββατο 6 Ιουλίου φιλοξενούμε τους The Budos Band, supergroup από την Νέα Υόρκη, που ξεκινά την καλοκαιρινή τους περιοδεία εδώ μαζί μας, η οποία έχει ήδη ξεπουλήσει σχεδόν στην Ευρώπη. O μοναδικός τους ήχος δεν αναγνωρίζει μουσικά όρια και τους έχει κερδίσει οπαδούς από Iggy Pop και Madonna, μέχρι Charles Bradley και Amy Winehouse, με τους οποίους έχουν συνεργαστεί. Η μουσική τους μας είναι πλέον γνώριμη από το soundtrack της δημοφιλούς σειράς Τhe Bear.

Οι εκρηκτικοί Arp Frique & Family, συχνοί συνεργάτες του βετεράνου Νιγηριανού μουσικού Οrlando Julius, που μας μάγεψε στο AfroBanana το 2016, μεταφέρουν την εκθαμβωτική τους disco από τις σκηνές θρυλικών φεστιβάλ όπως Dekmantel και WOMAD στη δική μας σκηνή την Παρασκευή 5 Ιουλίου.

Την Κυριακή 7 Ιουλίου, με ελεύθερη είσοδο, στήνουμε ένα εορταστικό φινάλε με επίκεντρο ένα πανηγυρικό τραπέζωμα και συμπρωταγωνιστές ABR SELECTORS, διαλεκτοί μας DJ, με επικεφαλή τον ιδρυτή του επικού Synch Festival, Dimitri Papaioannou, που παίζουν τις πιο πολύτιμες επιλογές τους μόνο σε βινύλιο στο μοναδικό ηχoσύστημα Funktion One. Αναμένουμε με αγωνία να γευτούμε τις εκπλήξεις του πρωτοποριακού chef Κυριάκου Φώκου, που σε διάθεση Κουζίνα Άρκα, παίζει με φωτιά και κλέφτικο σε ηλιακό φούρνο, μια κυπριακή καινοτομία της Fornelia.

Info
Πέμπτη 4- Κυριακή 7 Ιουλίου 2024
Λεύκαρα

9ο Loud Music Festival στην Λεμεσό

Για 9η χρονιά το πιο δυνατό Φεστιβάλ Κύπρου ανοίγει τις πόρτες του. Ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ του νησιού με περισσότερους από 50 ταλαντούχους DJs και καλλιτέχνες που καλύπτουν όλα τα μουσικά γούστα σε 4 ημέρες. Bρισκόμαστε και φέτος, χιλιάδες επισκέπτες από κάθε γωνιά σε μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της μουσικής που αποτελεί τα τελευταία χρόνια θεσμό στο νησί μας. Ας απολαύσουμε την ενέργεια που παράγει το Loud Music Festival όσο πιο δυνατά γίνεται.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Ημέρα 2 (Παρασκευή 05/07) RnB

NMAR
ADM & ASH
MX
LOUW
STS MICHAEL & PRO
PHATCAT
MR.CAUSE &MR.MK
DELOR & PETTIS N
MC STAN

Ημέρα 3 (Σάββατο 07/06) EDM

ANGIE
TANIA
ADJK
AFRICAN STEVENSON
MR.UNKWN
EL GATO
ANDY VON EMMANUEL
MATOX & MEMO

Hosted by NAPAMAN

Ημέρα 4 (Κυριακή 07/07) Old Skool 80's/90's/00's
PANZA SELECTA
KANARIS
MANIC MIKEVJ
TONY STEEL
MARIO
DINO G
DINO

Hosted by JAMIE

Ποτά και όλα τα είδη φαγητού θα είναι διαθέσιμα στο χώρο του ξενοδοχείου.

Info
Πέμπτη 4 - Κυριακή 7 Ιουλίου 2024
ETKO, 16:00-00:00.
Λεμεσός
Εισιτήρια €5 (πριν τις 6)

ΘΕΑΤΡΟ

«Το Μόνο Πράγμα Που Χρειάζεται Να Ξέρετε για τον Derrida» στην λίμνη Σιας

Mετά την επιτυχημένη παράσταση “Νίτσα” ο συγγραφέας Γιώργος Τριλλίδης και ο σκηνοθέτης Πάρις Ερωτοκρίτου συνεργάζονται ξανά με το έργο “Το Μόνο Πράγμα Που Χρειάζεται Να Ξέρετε για τον Derrida.” Γραμμένο με αφορμή τα εγκλήματα σε βάρος ξένων γυναικών που συγκλόνισαν το νησί πριν μερικά χρόνια - χωρίς να επικεντρώνεται στο άτομο που τα διέπραξε και τις αποτρόπαιες του πράξεις - αποτελεί μια “ακτινογραφία” της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας της Κύπρου.

Το νεο αυτό θεατρικό έργο αποτελείται από τέσσερις σκηνές, με σιωπηλό κεντρικό ήρωα τη κόκκινη λίμνη του λατομείου της Σιας (Λευκωσία). Ο συγκεκριμένος χώρος, που αφενός συνδέεται με τα απεχθή εγκλήματα και αφετέρου υπονοεί τους οικονομικούς παράγοντες που ορίζουν διαχρονικά την ταυτότητα της Κύπρου, γίνεται μια μεγάλη θεατρική εγκατάσταση που συμπεριλαμβάνει τους θεατές, δηλαδή τους πολίτες της κοινωνίας υπό εξέταση.

Info
Πέμπτη 4- Κυριακή 7 Ιουλίου 2024
Λίμνη Μεταλλείου Σιας, 20.00
Εισιτήρια €15/ €20/ €25
Προπώληση www.more.com 

 «Αντιγόνη μετά τον Σοφοκλή» στο Χαμάμ Λάρνακας

Το Θέατρο Σκάλα παρουσιάζει σε Παγκύπρια πρώτη το θεατρικό έργο «ΑΝΤΙΓΟΝΗ μετά τον Σοφοκλή» της Λούλου Ράτσκα, σε σκηνοθεσία Μαρίας Βαρνακκίδου.

Πρόκειται για μια τολμηρή ελεύθερη εκδοχή της Λούλου Ράτσκα στην αρχαία τραγωδία του Σοφοκλή. Η συγγραφέας, κάνοντας μια πλήρη επανεξέταση του μύθου, δείχνει πώς θα ήταν η Αντιγόνη και η Ισμήνη αν μπορούσαν να ζήσουν σαν κανονικοί άνθρωποι που θέλουν να πάνε σε ένα μπαρ, να γνωρίσουν άντρες, να ερωτευτούν. Η Ράτσκα συγκεντρώνεται μόνο στους δύο αυτούς χαρακτήρες και ανιχνεύει τα όρια της τραγωδίας στην σημερινή εποχή όπου και τοποθετεί τη δράση. Παράλληλα, θέτει στο επίκεντρο όχι μόνο την καταδικασμένη, επαναστάτρια Αντιγόνη, αλλά και την στωική της αδελφή Ισμήνη. Κυρίαρχα στοιχεία είναι τόσο τα κίνητρα της Αντιγόνης όσο και ο αγώνας της Ισμήνης να καταλάβει και να αποδεχτεί τις πράξεις της αδερφής της. Η Ισμήνη παίρνει κεντρική θέση στην πλοκή και μέσα από την ιστορία της βλέπουμε πώς βιώνει την απώλεια της αγαπημένης της αδελφής.

Info
Πέμπτη 4 - Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024
Χαμάμ, 20.30
Πλατεία Χαμίτ Μπέη, Λάρνακα
Εισιτήρια €15, €13
Προπώληση soldoutticketbox.com
Πληροφορίες 99617289, 99353457

«To κλουβί με τις τρελές» στο Aμφιθέατρο Δερύνειας

O Alpha Κύπρου παρουσιάζει ΤΟ ΚΛΟΥΒΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΕΛΕΣ του Jean Poiret σε μια ξεκαρδιστική απόδοση του Φώτη Γεωργίδη!

Πρωταγωνιστούν: Μάριος Δημητρίου, Ανδρέας Τσέλεπος, Σοφοκλής Κασκαούνιας, Άννα Γιαγκιώζη, Βασίλης Χαραλάμπους, Ιωάννα Λαμπροπούλου, Φώτης Γεωργίδης, Έλενα Δημητρίου, Σοφοκλής Σοφοκλέους, Κωνσταντίνος Βασιλείου.

Info
Κυριακή 7- Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024
Αμφιθέατρο Δερύνειας, 21.00
Επαρχία Αμμοχώστου
Εισιτήρια €18
Προπώληση Soldouttickets

«Μια άλλη πατρίδα» στην αγγλική σχολή Λευκωσίας

«Όταν οι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι κάνουν πράγματα για το καλό των άλλων, πάντοτε εννοούν το δικό τους. Δε νομίζετε;»

Το θεατρικό έργο του Julian Mitchell «Μια άλλη πατρίδα» βραβεύτηκε ως Έργο της Χρονιάς στα Βραβεία Society of West End Theatre, το 1982. Σε αυτό το έργο έχουν πρωτοεμφανιστεί σπουδαίοι ηθοποιοί όπως Kenneth Branagh, Rupert Everett, Daniel Day Lewis και Colin Firth.

Σε μετάφραση και σκηνοθεσία του Ανδρέα Αραούζου, δέκα Κύπριοι ηθοποιοί θα μας αποδώσουν σε θεατρικό αναλόγιο το σύστημα και την παρέα των αγοριών σε κάποιο Αγγλικό ιδιωτικό σχολείο και οικοτροφείο της δεκαετίας του 1930. Η «σκηνή» θα είναι η βεράντα μιας τάξη της Αγγλικής Σχολής Λευκωσίας και οι θεατές θα παρακολουθήσουν το αναλόγιο σε μια δροσερή αυλή το βράδυ, ξεκινώντας με τη δύση του ήλιου μαζί με ένα ποτήρι λευκό κρασί Sacchetto Pinot Grigio ή ένα ποτήρι San Pellegrino.

Info
Κυριακή 7- Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024
Αγγλική Σχολή Λευκωσίας, 20.00
Χώρος Στάθμευσης εντός Σχολής, είσοδος από Λεωφόρο Αθαλάσσας
Εισιτήρια €15 (συμπ. ένα ποτήρι Sacchetto Pinot Grigio ή ένα ποτήρι San Pellegrino)
Προπώληση ticketmaster.cy / 7777 7040 / ACS Courier

CINEMA

MaXXXine (Νέα ταινία)

Έχοντας αφήσει πίσω της τη σφαγή του Τέξας, η Μαξίν είναι πλέον μια διάσημη πορνοστάρ που θέλει να κυνηγήσει καριέρα «σοβαρής» ηθοποιού στο Χόλιγουντ του 1985. Τότε ένας serial killer αρχίζει να σκορπίζει τον τρόμο στην πόλη, με πολλά από τα θύματά του να είναι στάρλετς του άμεσου περιβάλλοντός της.

Σκηνοθεσία Ti West
Πρωταγωνιστούν Charley Rowan McCain, Simon Prast, Mia Goth

K Cineplex (The Mall of Cyprus) 19.40, 22.15
K Cineplex (Λευκωσία) 19.45, 22.15
K Cineplex (Λεμεσός) 19.45, 22.15
K Cineplex (Λάρνακα) 19.45, 22.15
K Cineplex (Kings Avenue - Πάφος) 19.45, 22.15
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 19.45, 22.00, 22.15
RIO (Λεμεσός) 19.40, 22.00