ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10 ενδιαφέρουσες προτάσεις για έξοδο αυτή την εβδομάδα

WIZ TEAM

Θεατρικές παραστάσεις, δυνατές συναυλίες, φεστιβάλ, θερινό cinema η νέα εβδομάδα ήρθε δυναμικά και έχει προτάσεις για έξοδο για όλα τα γούστα

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

3ο Epic Street Fest Nicosia στην Παλιά Λευκωσία

Μετά την τεράστια επιτυχία των δύο προηγούμενων επικών street fest, το 3ο Epic Street fest είναι πια γεγονός.

Στην οδό της Παλιάς Ηλεκτρικής στο νέο δημαρχείο Λευκωσίας υποδεχόμαστε το καλοκαίρι με το μεγαλύτερο υπαίθριο πάρτι στην καρδία της πρωτεύουσας.

Epic Street Fest Nicosia, Τρίτη 28 Ιουνίου από τις έξι το απόγευμα μέχρι και τα μεσάνυχτα με τα πιο Hot Cocktail Βars, λαχταριστό Street Food και φυσικά την καλύτερη μουσική από τους κορυφαίους DJs του νησιού, του Deejay Radio.

Info
Τρίτη 28 Ιουνίου 2022
Οδός Παλιάς Ηλεκτρικής, 18.00
Νέο Δημαρχείο Λευκωσίας

ΜΟΥΣΙΚΗ

Μαργαρίτα Ζορμπαλά- αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στο Δημ. Θέατρο Λευκωσίας

Η Μαργαριτα Ζορμπαλά, η σπουδαία ερμηνεύτρια και καλλιτέχνης, αλλά και στενή συνεργάτης του αείμνηστου Μίκη Θεοδωράκη, έρχεται στην Κύπρο για μια ξεχωριστή βραδιά.

Η αγαπημένη καλλιτέχνης θα βρεθεί στο Δημοτικό θέατρο Λευκωσίας για μια βραδιά, αφιερωμένη στον σπουδαίο συνθέτη, μαχητή και μουσικό, Μίκη Θεοδωράκη

Η συναυλία φέρει τον τίτλο ''Μίκης Θεοδωράκης ''έχε το νου σου στο παιδί... υπάρχει ελπίδα".

Μαζί της το Μουσικό Σχολείο Πάφου, σε ένα μουσικό συναπάντημα. 

Info
Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
Δημ.Θέατρο Λευκωσίας, 20.30
Μουσείου 4 Λευκωσία
Εισιτήρια €20/ €12
Εισιτήρια: tickethour.com.cy & ACS

Χατζηφραγκέτα και Εισβολέας στο Θεατράκι του Κοινοτικού Πάρκου Λυμπιών

Ο Εισβολέας ή Λιάκος ή Ηλίας Παπανικολός είναι ένας από τους κορυφαίους εκπροσώπους της hip–hop σκηνής που είναι ενεργός, ανήσυχος και δημιουργικός από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 μέχρι σήμερα. Ξεκίνησε ως «σκληρός» ράπερ αλλά πειραματίστηκε και εξελίχθηκε, προσθέτοντας λαϊκά ηχοχρώματα στη μουσική του, κάτι που ήταν μια τολμηρή καινοτομία για τη συγκεκριμένη μουσική σκηνή. Το 2019 στο άλμπουμ «Λιάκος Vs Εισβολέας» πάντρεψε περίτεχνα τη ραπ με ελληνικές και άλλες μεσογειακές μελωδίες, δίνοντας νέα πνοή στην καριέρα του και επεκτείνοντας τον κύκλο απήχησής του σε ακόμη μεγαλύτερα κοινά.

Οι Χατζηφραγκέτα είναι ελληνικό μουσικό ντουέτο που ξεκίνησε στην Αθήνα το 2007 από τους Βαγγέλη Χατζηγιάννη και Πάνο Φραγκιαδιάκη, συμμαθητές στο λύκειο της Σιβιτανιδείου Σχολής. Είναι μια αβάν-γκαρντ freestyle μπάντα που δίνει περισσότερη βάση στους στίχους. Ξεκίνησαν τις πρώτες τους συναυλίες το 2008 στο Παγκράτι, για να τους ανακαλύψουν αργότερα οι Tsopana Rave, των οποίων άνοιγαν τις συναυλίες σε μουσικό χώρο των Εξαρχείων.

Info
Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
Θεατράκι Κοινοτικού Πάρκου Λυμπιών, 21.00
Λύμπια
Εισιτήρια €20
Προπώληση soldoutticketbox.com
Κρατήσεις 99810011

Κωστής Μαραβέγιας στο Σκαλί Αγλαντζιάς

Ο Κωστής Μαραβέγιας έρχεται στη Λευκωσία, στο Σκαλί Αγλατζιάς, στις 30 Ιουνίου, για άλλη μια φορά για να μας ψυχαγωγήσει, να μας ευφράνει τη ψυχή με τα τραγούδια, τις μουσικές και με τον προσωπικό αφηγηματικό του τόνο που όλοι αγαπάμε.

Ένας τραγουδοποιός ο οποίος ξέρει να μας συγκινεί και να μας ταξιδεύει αλλά και να μας ξεσηκώνει. Με ένα δυνατό πρόγραμμα γεμάτο τραγούδια από όλη του τη δισκογραφία αλλά και ένα μουσικό παιχνίδι με τραγούδια που ο Κωστής αγαπά πολύ ερμηνευμένα με τον δικό του ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο δεν θα αφήσει για άλλη μια φορά κανέναν στην καρέκλα του!

Info
Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
Αμφιθέατρο Το Σκαλί, 21.00
Πολιτιστικό Κέντρο «Το Σκαλί», Αγλαντζιά
Εισιτήρια €25 - €30
Προπώληση εισιτηρίων Tickethour.com.cy & ACS Courrier
Πληροφορίες 99238337, 77777040

Γλυκερία-Θαλασσινός- Εστουδιαντίνα στο Παττίχειο Λάρνακας

Το φετινό καλοκαίρι και με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή η Γλυκερία έχοντας ως συνοδοιπόρους τον Παντελή Θαλασσινό, τον Ανδρέα Κατσιγιάννη, σολίστες της Εστουδιαντίνας και τη Μαρία Χατζηαυξέντη, παρουσιάζουν στην Κύπρο το νέο της δίσκο με τίτλο ” Με Αναστεναγμό”.

Μία συναυλία στην οποία η Σμύρνη συναντά την Κύπρο! 100 χρόνια μετά!

Οι συναυλίες πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Λάρνακας, από την Ιερά Μητρόπολη Κιτίου και τον Δήμο Λάρνακας.

Info
Παρασκευή 1- Σάββατο 2 Ιουλίου 2022
Παττίχειο Λάρνακας, 21.00
Αγίου Γεωργίου 15 Λάρνακα
Εισιτήρια www.tickethour.com.cy
Καταστήματα ACS COURIER
Είσοδος Ελεύθερη

ΘΕΑΤΡΟ

«Σεάνς» στον θερινό κινηματογράφο Κωνστάντια

Το έργο αποπειράται να καυτηριάσει με κωμικό τρόπο, μέσα από μια πνευματιστική συνεδρία, τη γνωστή στο κοινό ως «Σεάνς», τον κομματικό διπολισμό αλλά και τα στερεότυπα που συνεπάγεται αυτό το φαινόμενο. Πρόκειται για μια καθημερινή ιστορία, γραμμένη με πολύ χιούμορ την οποία το κοινό θα απολαύσει με μπόλικο γέλιο τόσο για το θέμα της μοιχείας όσο και για το κομματικό στοιχείο που θα παρεισφρήσει μέσω πνευμάτων νεκρών, τα οποία «καλεί» το μέντιουμ.

Info
Tετάρτη 29- Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
Θερινός Κινηματογράφος Κωνστάντια, 21.00
Σόλωνος Μιχαηλίδη 15
Λευκωσία
Κρατήσεις 22348203

Η Μήδεια του Μποστ στο ανοικτό Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Κύπρου

Το Θέατρο Αντίλογος προτείνει για το φετινό καλοκαίρι την καυστική κωμωδία του Μποστ ΜΗΔΕΙΑ σε σκηνοθεσία του βραβευμένου σκηνοθέτη Κώστα Σιλβέστρου. Μια φρέσκια πρόταση, που κύριο στόχο έχει μέσα από την σάτιρα να καυτηριάσει τα κακώς κείμενα της εποχής και της πατρίδας μας αλλά και να χαρίσει άφθονο γέλιο, που τόσο πολύ έχουμε όλοι ανάγκη σήμερα.

Όπως ο ίδιος ο Μποστ αναφέρει: «Πρόκειται για ένα έργο που επικρίνει τους επικριτάς, προβληματίζει τους κριτάς και ελευθερώνει τους θεατάς». Μια παράσταση του θεάτρου Αντίλογος, που έχει σαν κύριο στόχο μέσα από την σάτιρα να καυτηριάσει τα κακώς κείμενα της εποχής και της πατρίδας μας και να χαρίσει άφθονο γέλιο, που τόσο πολύ έχουμε όλοι ανάγκη σήμερα.

Info
Τετάρτη 29- Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022
Ανοικτό Αμφιθέατρο Κεντρικά Πανεπιστημίου Κύπρου, 21.00
Λεωφόρος Καλλιπόλεως 75
Λευκωσία
Εισιτήρια €10/€13
Κρατήσεις 99251331
Προπώληση Soldoutticketbox

«Οιδίπους Τύραννος» στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’

Συνεχίζοντας την παράδοση παρουσίασης έργων από το αρχαίο ελληνικό δραματολόγιο, ο ΘΟΚ ανεβάζει την κορυφαία τραγωδία του Σοφοκλή Οιδίπους Τύραννος, ένα από τα πιο πολυπαιγμένα και αγαπητά στο θεατρόφιλο κοινό δείγματα του αρχαιοελληνικού πνεύματος.

Το κατά πολλούς σημαντικότερο έργο της αρχαιότητας, κληρονομιά πολύτιμη και θησαυρός του παγκόσμιου πολιτισμού, ασκεί μέχρι και σήμερα ακατανίκητη γοητεία με την άφταστη ποιητικότητά του, την υψηλή τεχνική και το βαθύ περιεχόμενό του.

Οι πρόβες συνεχίζονται, με τους ηθοποιούς και τους συντελεστές της παραγωγής να αναμετρώνται με το κορυφαίο δημιούργημα του μεγάλου τραγικού, δίνοντας σταδιακά μορφή σε αυτό το υψηλών απαιτήσεων έργο, υπό την καθοδήγηση της σκηνοθέτριας Μαρίας Κυριάκου.

Info
Παρασκευή 1- Σάββατο 2 Ιουλίου 2022
Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ΄, 21.00
28ης Οκτωβρίου
Ακρόπολη, Λευκωσία
Εισιτήρια €17 / €8
Προπώληση www.thoc.org.cy
Τηλέφωνο 77772717

«Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» στο Αμφιθέατρο Δερύνειας

Η θρυλική κωμωδία του 1963 ζωντανεύει επί σκηνής με πρωταγωνιστές τους Μάριο Δημητρίου, Κούλη Νικολάου, Αστερώ Κυπριανού, Ιωάννα Λαμπροπουλου, Δημήτρη Δημήτριου και Σάββα Μενοίκου Guest star η Σοφία Βογιατζάκη!

Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη… επί σκηνής! Γι’ αυτό διαλέξτε παρέα και ετοιμαστείτε να απολαύσετε την αξέχαστη κωμωδία του Αλέκου Σακελλαρίου, «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης».

Info
Πέμπτη 30 Ιουνίου- Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022
Αμφιθέατρο Δερύνειας, 21.00
Παραλίμνι
Εισιτήρια Tickethour
Πληροφορίες 99430733

ΘΕΡΙΝΟ CINEMA

«Ο Νονός» σήμερα στο θερινό Σινέ Έρμα

Την ταινία που σάρωσε όλα τα βραβεία για τη σκηνοθεσία της, τις ερμηνείες της, τη μουσική της κ.α., κανείς δεν ήθελε να τη γυρίσει και κανείς δεν ήθελε να γυριστεί.

Ο Κόπολα ήταν ο τρίτος στον οποίον προτάθηκε να τη σκηνοθετήσει. Είπε το «ναι» που άλλαξε την ιστορία του αλλά και την ιστορία του σινεμά, με βαριά καρδιά αφού οι οικονομικές του ανάγκες δεν του άφηναν άλλη επιλογή. Πρώτος στον οποίο προτάθηκε, ήταν ο Κώστας Γαβράς ο οποίος αρνήθηκε ευγενικά. Εξάλλου, η μεταφορά από το μπεστ σέλερ βιβλίο του Μάριο Πούζο στη μεγάλη οθόνη, έκρυβε μέσα το ρίσκο της απογοήτευσης του κοινού.

Παράλληλα, η ιταλική μαφία έκρινε πως πρέπει να «κόψει» την ταινία, με τον τρόπο που αυτή ξέρει (!) γιατί έβλαπτε την υπόληψή της. Μόνο όταν έφτασε στους πραγματικούς Νονούς η διαβεβαίωση πως θα απαλειφθούν από το σενάριο λέξεις όπως «Μαφία» ή «Κόζα Νόστρα», «αποναρκωθετήθηκε» το πεδίο για τα γυρίσματα.

Info
Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022
Ερμα, 19.30
Έκτορως 43 Λευκωσία
Κρατήσεις 22346770
vivliopwleioerma@gmail.com