ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10 events που δεν θα χάσουμε αυτή την εβδομάδα

WIZ TEAM

Θεατρικές παραστάσεις, φεστιβάλ, μουσικές βραδιές, εκθέσεις που δεν θα χάσουμε αυτή την εβδομάδα.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

2ο Cyprus Cocktail Festival

Τα βλέμματα του παγκόσμιου bartending στρέφονται στη Λευκωσία όπου 20 κορυφαία bars από την Κύπρο, την Ελλάδα αλλά και την Ιταλία θα προτείνουν τις signature συνταγές τους σε ένα πρωτοποριακό φεστιβάλ.Όπως και στο 1ο Cyprus Cocktail Festival, τα κυπριακά μπαρ θα φιλοξενηθούν δίπλα στα ξένα κορυφαία μπαρ δημιουργώντας μοναδικά κοκτέιλ με βάση αποστάγματα υψηλής ποιότητας.

Info
Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021
Δημοτικός Κήπος Λευκωσίας, 19.00
Είσοδος Ελεύθερη

ΜΟΥΣΙΚΗ

Jazz Night στο Think 30

Βράδυ Τετάρτης και οι Λευκωσιάτες κινούνται στους ρυθμούς της τριμελής ορχήστρας που θα ταξιδέψει το κοινο με ρυθμούς blues και swing.

Ο Αντρέας Παντελή στο πιάνο, ο Μιχαήλ Μέσσιος στο μπάσο, και ο Ιωάννης Βαφέας στα ντραμς, θα ντύσουν την βραδιά με τις ξεχωριστές τους ενορχηστρώσεις και μελωδίες χαρίζοντας σε κάθε καλεσμένο μια μοναδική εμπειρία.

Ο κάθε επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τα γευστικά πιάτα του πολυβραβευμένου Σεφ Δήμου Σαμουράκη, και να τα συνδυάσει αρμονικά με ποτά από την τεράστια γκάμα του μαγαζιού. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το εστιατόριο φιλοξενεί τον δικό του wine specialist, ούτως ώστε να μπορούν να δοθούν οι καταλληλότερες συμβουλές στους πελάτες σχετικά με τον τέλειο συνδυασμό, φαγητού και ποτού.

Info
Τετάρτη 20 Οκτωρβρίου 2021
Στασικράτους 30, Λευκωσία, 20.00
Κρατήσεις 22333808

Μανώλης Μητσιάς – 50 Χρόνια τραγούδι στο Προεδρικό

Ο Γυναικείος Όμιλος Πρωτοπορία παρουσιάζει το Μανώλη Μητσιά - 50 χρόνια πορείας και επιτυχιών στο Ελληνικό τραγούδι μαζεμένες σε μια μοναδική βραδιά. Στο Θεατράκι του Προεδρικού Μεγάρου για ενίσχυση του ταμείου υποτροφιών.

Info
Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
Θεατράκι Προεδρικού Μεγάρου, 20.00
Λευκωσία
Εισιτήρια €25
Προπώληση Tickethour


ΘΕΑΤΡΟ

Ι. Καποδίστριας - Ρ. Στούρτζα: Τα βουνά και οι θάλασσες που μας χωρίζουν στο Πολιτιστικό Τρ. Κύπρου

Συνέχεια στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του, με τη σειρά Στιγμές στο Μουσείο, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου σας προσκαλεί σε ένα ιδιαίτερο θεατρικό αναλόγιο με θέμα τη ρομαντική σχέση μεταξύ του Ιωάννη Καποδίστρια, του πρώτου πολιτικού ηγέτη της σύγχρονης Ελλάδας και της Ρωξάνδρας Στούρτζα, της Ελληνομολδαβής κυρίας επί των τιμών της Αυτοκράτειρας της Ρωσίας, όπως αποτυπώνεται για πρώτη φορά στο βιβλίο της καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ελένης Ε. Κούκου «Ιωάννης Καποδίστριας - Ρωξάνδρα Στούρτζα. Μια ανεκπλήρωτη αγάπη. Ιστορική Βιογραφία», από το οποίο αντλεί τη θεματογραφία του το θεατρικό αναλόγιο.

Info
Δευτέρα 18 -Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021
Πολ. Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου, 18.30
Φανερωμένης 86-90 Λευκωσία
Εισιτήρια €10
Πληροφορίες 70007520

«Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός»

«Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός», ή θεατρική κωμωδία της χρονιάς, που με τεράστια επιτυχία παρουσιάστηκε στην Αθήνα, άνοιξε πανιά για Kύπρο.

Την διασκευή & σκηνοθεσία υπογράφει ο Χάρης Ρώμας ο οποίος επίσης ενσαρκώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του «Κλέαρχου».

Συμπρωταγωνιστούν, ο Γιώργος Γαλίτης, η Ευτυχία Φαναριώτη και η Τάνια Τρύπη. Δίπλα τους θα απολαύσουμε και τους Βαγγέλη Δουκουτσέλη, Εύη Κολιούλη, Αντώνη Καλομοιράκη, Μαρία Κοκολάκη.

Μια ξεκαρδιστική κωμωδία η οποία χαρακτηρίστηκε από το ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ ως «η κωμωδία της χρονιάς», που θα σας μείνει αξέχαστη, όπως και η θρυλική κινηματογραφική ταινία σε σκηνοθεσία Νίκου Τσιφόρου και σενάριο του ιδίου και του Πολύβιου Βασιλειάδη. Το 1961 που παρουσιάστηκε η ταινία (από το ομώνυμο θεατρικό έργο) τους πρωταγωνιστικούς ρόλους είχαν ενσαρκώσει τα ιερά τέρατα του ελληνικού σελιλόιντ Βασίλης Αυλωνίτης, Γεωργία Βασιλειάδου και Νίκος Ρίζος.

Info
Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021
Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, 18.00 & 20.45
Λεωφ. Στροβόλου 100

Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021
Παττίχειο Λεμεσού, 18.00 & 20.45
Αγίας Ζώνης 6 Λεμεσός
Εισιτήρια €20
Προπώληση Tickethour

ΔΙΣ ...Is Cyprus στο Παττίχειο Λεμεσού

Σατιρική επιθεώρηση της Χριστιάνας Αρτεμίου

Αγαπημένοι ηθοποιοί συσπειρώνονται με χιούμορ, ενώνονται με σάτιρα, οπλίζονται με καυστικό λόγο και...ταλαιπωρούνται επί σκηνής με όλα τα υπέροχα σκάνδαλα που ζήσαμε. Τις μίζες, τις βίζες, τα χρυσά διαβατήρια, το Μάκη, το Γιαννάκη, το ξέπλυμα, τις εκλογές, τα Social Media, την πανδημία, το μιτσοκάμμημα με το κρασί, τα εμβόλια, την κατεδάφιση των διατηρητέων, την Παιδεία, την Υγεία, τη Γεροσκήπου και το ξερό μας το κεφάλι που δεν βάζει ποτέ μυαλό...
Μια μοντέρνα επιθεώρηση που φτιάχτηκε με γνώμονα την ανάγκη του κόσμου να αποφορτιστεί, να γελάσει, να απομυθοποιήσει καταστάσεις και να νιώσει δύναμη και αισιοδοξία για τις μέρες που ακολουθούν! Πρωταγωνιστούν Συλλούρης, Τζιοβάνης, Αναστασιάδης, Καραγιάννης, Αρχιεπίσκοπος, Γιολίτη και άλλοι αγαπημένοι ηθοποιοί.

Info
Κυριακή 17- Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021
Παττίχειο Λεμεσού, 20.30
Αγίας Ζώνης 6 Λεμεσός
Eισιτήρια €13/€16/€20

Παρασκευή 22- Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2021
Μαρκίδειο Πάφου, 20.30
Ανδρέα Γερούδη 27 Πάφος
Eισιτήρια €13/€16/€20
Εισιτήρια Tickethour & Acs courier
Πληροφορίες 77777040

«Ο τρομερός λήσταρχος Νταβέλης» στο Θέατρο Δέντρο

η ιστορία:
«Ο τρομερός λήσταρχος Νταβέλης» γράφτηκε από τον Γιώργο Αρμένη το 1980 και παρουσιάστηκε στο θέατρο, μόνο μία φορά μέχρι σήμερα, από το Θέατρο Τέχνης σε σκηνοθεσία Γιώργου Λαζάνη. To συγκεκριμένο έργο όχι μόνο δεν έχει χάσει τη φρεσκάδα του και τη δύναμη του αλλά και είναι επίκαιρο όπως πάντα, με την ιστορία του Έλληνα να κάνει κύκλους από τον ηρωισμό στην ασυδοσία - από το 1856 που σκοτώθηκε ο Νταβέλης μέχρι το 1980 που έγραψε το έργο του ο Αρμένης, μέχρι το 2021 που οι θεατές φοράνε μάσκες για να έρθουν στο θεατρο και να δουν ηθοποιους να παιζουν χωρις αυτές. Η ελεθευρια 200 χρόνια μετα την ελληνική επανάσταση έχει αλλάξει πολύ ως ιδανικό ή μήπως δεν είναι αυτη που άλλαξε;

ενας αλλιώτικος Νταβέλης
Ο Νταβέλης μας θα είναι ασπρόμαυρος σαν τις παλιές ελληνικές βουκολικές ταινίες ή τα βιβλία με παραμύθια που θυμόμαστε απ’τα παιδικά μας χρόνια, θα διατρέχεται από ζωντανή - κατά κύριο λόγο- μουσική και τραγούδια και θα είναι προσαρμοσμένος – διασκευασμένος , για να παιχτεί από έξι ηθοποιούς κι έναν μουσικό, με σεβασμό στην ουσία και την αισθητική του κειμένου και με μεγάλη διάθεση για παιχνίδι, ευκαιρία που μας δίνεται απλόχερα από το συγκεκριμένο υλικό με την πληθώρα ρόλων, σε συνδυασμό με την ύπαρξη ενός θαυμάσιου θιάσου και συνεργατών

Ιnfo
Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021
Θέατρο Δέντρο, 20.00
Λεωφόρος Φραγκλίνου Ρούσβελτ 76
Ενότητος 44,Παλλουριώτισσα
Εισιτήρια €15/€12
Προπώληση www.soldouttickets.com.cy
καταστήματα STEPHANIS
Kρατήσεις 99520835

«Η ώρα του Γεδεών Δούκα» στο Youth Makerspace

Ένα ΚωμικοΤραγικό μιούζικαλ με ζωντανή μουσική και δωρεάν κρασί!

Ο Γεδεών Δούκας με αφορμή και όχημα μια εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή προβαίνει σε μία αχαλίνωτη αφήγηση χωρίς όρια στον χώρο και τον χρόνο. Στο προσφιλές γι’ αυτόν πεδίο του σουρεαλισμού, ο Λαρνακέας μεγαλοαστός απολαμβάνει την ευτυχία ενός παιδιού που πλέει στα χωρικά ύδατα της φαντασίας, του παραμυθιού και της ανεμπόδιστης αναίρεσης των κανόνων της ενήλικης ζωής.

Ιnfo
Παρασκευή 22- Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
Κήπος του Youth Makerspace, 20.30
Γεώργιου Γρίβα Διγενή, Λάρνακα
Εισιτήρια hammbroductions.com
Πληροφορίες 96127050

STAND UP COMEDY

Θωμάς Ζάμπρας στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας

Μετά από τρία χρόνια κλεισμένος στο σπίτι (είχε ξεκινήσει πριν την καραντίνα γιατί είναι πάντα ένα βήμα μπροστά), ο Θωμάς Ζάμπρας βγαίνει από το σπίτι και χτυπάει με τα ΣΑΜΕΡ ΧΙΤΣ!

Μια παράσταση με τα καλύτερα κείμενα από τις δύο παραστάσεις του (Είχα και και στο χωριό μου, Εγώ Γέλασα), ακυκλοφόρητα κείμενα που δεν χώρεσαν σε καμία παράσταση και μια δόση από νέο υλικό.
Η παράσταση έχει λίγο για όλους. Έχεις δει μόνο μια από τις παραστάσεις; Σε έχει. Έχεις δει μόνο τα ακυκλοφόρητα; Σε έχει. Έχεις δει μόνο το νέο υλικό; Που το είδες ρε stalker;

Ιnfo
Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021
Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, 21.00
Κυριάκου Μάτση 15
Εισιτήρια €15
Προπώληση ACS Courier π
Tickethour.com.cy.
https://linktr.ee/motioncomedy

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

«Παρίσι – Αθήνα, η Γέννηση της Σύγχρονης Ελλάδας 1675-1919». στη Λεβέντειο Πινακοθήκη

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2021 άνοιξε για το κοινό η επετειακή έκθεση του Μουσείου του Λούβρου που αποτελεί και αφιέρωμα για τους εορτασμούς από τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης. Με σημείο αναφοράς τη γέννηση του ελληνικού έθνους τον 19ο αιώνα, η έκθεση αναδεικνύει τους πολιτιστικούς, ιστορικούς και καλλιτεχνικούς δεσμούς μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδας, απηχώντας στοιχεία του γαλλικού Φιλελληνισμού, αλλά των αξιών και των ιδανικών που συνδέθηκαν με την εθνική παλιγγενεσία. Παράλληλα, η έκθεση στοχεύει στην ανάδειξη του ρόλου του Ελληνικού πολιτισμού στη διαμόρφωση της γαλλικής αλλά και της ευρωπαϊκής πολιτιστικής ταυτότητας, ενώ τονίζει την εξαιρετική θέση που κατέχουν οι ελληνικές αρχαιότητες στις συλλογές του Λούβρου.

Info
Eγκαίνια 27 Σεπτεμβρίου 2021
Λεβέντειος Πινακοθήκη
Αν. Λεβέντη 5, Λευκωσία
Διάρκεια μέχρι 7 Φεβρουαρίου 2022
https://www.louvre.fr/en/what-s-on/exhibitions/paris-athens