ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10 ιδέες για ένα διασκεδαστικό Σαββατοκύριακο

WIZ TEAM

Κάνουμε βουτιά στο Σαββατοκύριακο και στις πιο όμορφες εκδηλώσεις του. 

ΜΟΥΣΙΚΗ 

Divarco

Αυτό το σαββατοκύριακο, ένα υπέροχο κουιντέτο γαλλικής τζαζ και σουίνγκ, οι Divarco, θα πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους στην Κύπρο με δύο αξέχαστες παραστάσεις που υπόσχονται να ομορφύνουν τη νύχτα.

Με έδρα την Ελλάδα και για πρώτη φορά στην Κύπρο, το κουιντέτο διακρίνεται για τις εξαίσιες ερμηνείες του σε αυθεντικές εκτελέσεις κλασικών τραγουδιών ragtime και swinging jazz των δεκαετιών του 1930 και του 1940. Οι δύο συναυλίες των Divarco στο νησί που δεν πρέπει κανείς να τις χάσει, προσφέρονται ως ιδανική επιλογή για να ξεκινήσετε το καλοκαίρι σας με μια πινελιά κομψότητας και διασκέδασης

Οι Divarco θα εμφανιστούν πρώτα στο Summer Jazz Project, στο οινοποιείο LOEL στη Λεμεσό την Παρασκευή 14 Ιουνίου, πριν εμφανιστούν στο Sarah's Jazz Club στη Λευκωσία το Σάββατο 15 Ιουνίου. Το κουιντέτο αποτελείται από έξι ταλαντούχους μουσικούς: στα βιολιά ο Στέργιος Λούστας και ο Χρήστος Κοσίδης, στην ακουστική κιθάρα ο Κώστας Κατσινάρης, στο κοντραμπάσο ο Βασίλης Γκαγκαβούζης και στη φωνή η Μαρίνα Ντονικιάν.

Εκτελώντας έγχορδες, ακουστικές ενορχηστρώσεις από τραγούδια swing jazz, το ρεπερτόριο του Divarco περιλαμβάνει επίσης μελωδίες από τις δεκαετίες του 1930 και 1940, την εποχή κατά την οποία το συγκεκριμένο είδος γνώρισε μεγάλη απήχηση στην Ευρώπη και την Αμερική. Οι ενορχηστρώσεις των Divarco ταξιδεύουν τους ακροατές στο Παρίσι της δεκαετίας του 1930 και περιλαμβάνουν επίσης διασκευές συνθέσεων από τον ευρύτερο χώρο της τζαζ μουσικής.

Info
Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024
Vinylio Jazz Project, 20.30
Λεμεσός

Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
Sarah’s Jazz Club, 21.00
Λευκωσία
Κρατήσεις www.jazzprojectlimassol.com  - 99300430

The Ultimate 80s Rock & Metal Party στο Neverland Rock Bar

Το Σάββατο 15 Ιουνίου 2024, το Neverland Rock Bar διοργανώνει μια βραδιά που θα αποτελείται αποκλειστικά από 80s rock & metal επιλογές!

Ο DJ Charitos που θα μαζέψει όλα τα 80s rock & metal βινύλια από την συλλογή του, μας υπόσχεται το απόλυτο 80s ροκ πάρτι!

Σε σχέση με το μαγαζί γενικά δεν χρειάζονται συστάσεις. Χαλαρό και αυθόρμητο bar, με ράθυμη ατμόσφαιρα και rock μουσική. Τετάρτη με ελληνική rock από δίσκους βινυλίου, Πέμπτη με blues και rock'n'roll, Σάββατο rock & metal από βινύλια. Αγαπά τα live και τις βραδιές με αφιερώματα καλλιτεχνών. Διαθέτει πάνω από 50 ετικέτες μπύρας και μεγάλη συλλογή από ουίσκι.

Info
Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
Neverland Rock Bar, 20.00
Νικηφόρου Φωκά 1, Λευκωσία
Είσοδος ελεύθερη
Πληρ. 70087575

Αντώνης Ρέμος- Ελένη Φουρέιρα στο Nammos

Ο Αντώνης Ρέμος και η Ελένη Φουρέιρα έρχονται στο Nammos Limassol Event Venue στο Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa για μια ανεπανάληπτη βραδιά. Οι δύο καλλιτέχνες που αποτελούν δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας, με τον καθένα τους να είναι κορυφαίος στο μουσικό είδος που υπηρετεί, υπόσχονται μια νύχτα που θα σας μείνει αξέχαστη.

Κάντε την κράτηση σας και προετοιμαστείτε για μια φαντασμαγορική βραδιά γεμάτη συναισθήματα, διασκέδαση και ατελείωτο χορό!

Κάντε την κράτηση σας στο nammos@parklanecyprus.com  ή στα τηλέφωνα +357 25862125 και +357 97645950.

Εισιτήρια:

PLATINUM ZONE: €400,00 / άτομο

GOLD ZONE : 300,00 € / άτομο

Info
Σάββατο 15 Ιουνίου 2024
Parklane, 21.00
Γιάννου Κρανιδιώτη 11
Παρεκκλησιά

«Γιορτή» στο Δημ. Θέατρο Λευκωσίας

Πιστό στην αποστολή του να κρατάει τις οικογένειες μαζί, το Ronald McDonald House Charities Κύπρου, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Όμιλο «Διάσταση», παρουσιάζουν τη μουσικοχορευτική παράσταση «Γιορτή», η οποία είναι εξαιρετικά αφιερωμένη στα παιδιά και σκοπεύει να μας ταξιδέψει στα ανέμελα χρόνια της παιδικής ηλικίας.

Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, την Κυριακή, 16 Ιουνίου 2024, στις 19:30 και σε αυτή συμμετέχουν οι καταξιωμένοι καλλιτέχνες, Παντελής Θαλασσινός και Κώστας Κακογιάννης, όπως επίσης η Παιδική Χορωδία, το Φωνητικό Σύνολο και η Ομάδα Χορού του Πολιτιστικού Ομίλου «Διάσταση».
Η φιλανθρωπική εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Υφυπουργού Κοινωνικής Πρόνοιας, κ. Μαριλένας Ευαγγέλου.

Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται στο ticketmaster.cy και σε όλα τα σημεία ACS Courier και οι τιμές των εισιτηρίων κυμαίνονται από 30 ευρώ το κανονικό εισιτήριο και 20 ευρώ το παιδικό. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση της φιλανθρωπικής δράσης του RMHC Κύπρου.

Info
Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
Δημ. Θέατρο Λευκωσίας, 19.30
Πληροφορίες 22 525404.
Εισιτήρια www.ticketmaster.cy/showEventInformation.html?idEvent=5653 

ΘΕΑΤΡΟ

«Γραμμή 112» στο Κτήριον 53

Ο σκηνοθέτης Χριστόδουλος Ανδρέου έχει συστηθεί με επιτυχία στο θεατρικό κοινό της Κύπρου με το Οξυγόνο του Ιβάν Βιριπάγιεφ (2022), αλλά και με τις παραστάσεις μέσω της μεθόδου directing as play-writing: Μουσική Δωματίου (2021) και Φοινιξ: Οι άλλοι είσαι εσύ (2023). Φέτος επανέρχεται φέρνοντας στην σκηνή ένα ψυχολογικό θρίλερ δωματίου με τίτλο Γραμμή 112, το οποίο είναι βασισμένο στην βραβευμένη δανέζικη ταινία The Guilty.

Ένας αστυνομικός του δρόμου κατηγορείται για φόνο εν ώρα υπηρεσίας. Βρίσκεται σε διαθεσιμότητα εδώ και καιρό, εν αναμονή της δίκης του, εκτελώντας χρέη τηλεφωνητή της άμεσης δράσης. Η τελευταία του βραδινή βάρδια πριν τη δίκη, μοιάζει με ρουτίνα στο τηλεφωνικό κέντρο, καθώς με την απολογία που έχει σχεδιάσει, περιμένει σε λίγες ώρες να αθωωθεί και να επιστρέψει πίσω στους δρόμους, αφήνοντας πίσω του ό,τι έχει συμβεί. Όμως τελευταία στιγμή ένα τηλεφώνημα έκτακτης ανάγκης ανατρέπει τα πάντα.

Info
Πρεμιέρα Παρασκευή 14 Ιουνίου 2024
Κτήριον 53, 21.00
Πυρήνας Πειραματικών Τεχνών
Αθήνας 25-27, Χρυσαλινιώτισσα, Λευκωσία
Εισιτήρια € 14
Κρατήσεις 95 78 18 18

«Το Μόνο Πράγμα Που Χρειάζεται Να Ξέρετε για τον Derrida» στην λίμνη Σιας

Mετά την επιτυχημένη παράσταση “Νίτσα” ο συγγραφέας Γιώργος Τριλλίδης και ο σκηνοθέτης Πάρις Ερωτοκρίτου συνεργάζονται ξανά με το έργο “Το Μόνο Πράγμα Που Χρειάζεται Να Ξέρετε για τον Derrida.” Γραμμένο με αφορμή τα εγκλήματα σε βάρος ξένων γυναικών που συγκλόνισαν το νησί πριν μερικά χρόνια - χωρίς να επικεντρώνεται στο άτομο που τα διέπραξε και τις αποτρόπαιες του πράξεις - αποτελεί μια “ακτινογραφία” της σύγχρονης κοινωνικής πραγματικότητας της Κύπρου.

Το νεο αυτό θεατρικό έργο αποτελείται από τέσσερις σκηνές, με σιωπηλό κεντρικό ήρωα τη κόκκινη λίμνη του λατομείου της Σιας (Λευκωσία). Ο συγκεκριμένος χώρος, που αφενός συνδέεται με τα απεχθή εγκλήματα και αφετέρου υπονοεί τους οικονομικούς παράγοντες που ορίζουν διαχρονικά την ταυτότητα της Κύπρου, γίνεται μια μεγάλη θεατρική εγκατάσταση που συμπεριλαμβάνει τους θεατές, δηλαδή τους πολίτες της κοινωνίας υπό εξέταση.

Info
Πρεμιέρα Παρασκευή 14- Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
Λίμνη Μεταλλείου Σιας, 20.00
Εισιτήρια €15/ €20/ €25
Προπώληση www.more.com 

«Για όνομα» στο Μαρκίδειο Πάφου

Η μπίρα ΚΕΟ παρουσιάζει την κωμωδία του καλοκαριού: «Για όνομα» Σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη

Η κωμωδία "Για όνομα" σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, έρχεται στην Κύπρο με ένα εκπληκτικό καστ ηθοποιών. Πρόκεται για μια παραγωγή που ετοιμάστηκε ειδικά για την Κύπρο και το κυπριακό κοινό. Πρόκειται για την ελληνική διασκευή της υπερ-επιτυχημένης γαλλικής κωμωδίας «Le Prenom» που ήταν υποψήφια το 2011 για 6 βραβεία Moliere. Η μεταφορά της στον κινηματογράφο το 2012 (ελληνικός τίτλος: Για όλα φταίει το όνομά σου) γνώρισε παγκόσμια επιτυχία και έφθασε τα 2,5 εκατομμύρια θεατές. Στην Ελλάδα ανέβηκε σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, το 2015 στο θέατρο ΑΛΙΚΗ της Αθήνας για δυο σεζόν και στη Θεσσαλονίκη όπου το καταχειροκρότησαν πάνω από 100,000 θεατές.

Ιnfo
Σάββατο 15- Κυριακή 16 Ιουνίου 2024
Μαρκίδειο Πάφου, 21.00 (Κυρ. 18.00)
Εισιτήρια €30 - €35
Προπώληση Ticketmastecy

STREET PARTY 

Cucumber Street Party στην Λευκωσία

​Tο αγαπημένο καλοκαιρινό μπαράκι, High & Wet, μετά την επιτυχία του τελευταίου event, ανακοινώνει το Cucumber Day Strada Party την Κυριακή 16 Ιουνίου, το οποίο θα λάβει χωρα στην Οδό Ήρας, ακριβώς έξω από το Bar Souvenir

Το party είναι πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα αγγουριού και αναμένεται να είναι επικό. Οι δρόμοι θα γεμίσουν με τις δροσερές μυρωδιές από αγγούρι,τριαντάφυλλο και Hendrick's Gin. Αφού λοιπόν έχετε απολαύσει τον ήλιο στην παραλία, μπορείτε να κλείσετε την μέρα σας με ένα δροσιστικό τζιν τόνικ.

Μερικά από τα μπαρ που θα φιλοξενούνται είναι τα εξής: το θρυλικό Law and Order από το Άμστερνταμ, το φανταστικό 7 Jokers από την Αθήνα και το υπέροχο Library Bar από τη Λεμεσό. Θα προσφέρουν τις δικές τους δημιουργίες Hendrick και τα κλασικά High & Wet ποτά.

Την μουσική αναλαμβάνουν ο Mighty Scoop και ο Pueblo Franco και υπόσχονται μια βραδιά άκρως διασκεδαστική.

Kατά την διάρκεια του event θα σερβίρονται Tacos και σάντουιτς από την κουζίνα του High & Wet.

Info
Kυριακή 16 Ιουνίου 2024
Οδό Ήρας έξω από το bar Souvenir, 18:30
Λευκωσία

XOΡΟΣ

Η Ιταλία με δυο ξεχωριστά χορογραφικά έργα στο θέατρο Ριάλτο

Αναγνωρισμένο ως η κορυφαία και μεγαλύτερη διοργάνωση σύγχρονου χορού στην Κύπρο, το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου επανέρχεται με ένα πλούσιο πρόγραμμα που περιλαμβάνει 7 ξεχωριστές παραστάσεις όπου θα πραγματοποιηθούν στο Θέατρο Ριάλτο και 2 από αυτά τα έργα στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Το Φεστιβάλ συμμετέχει στη Δράση EU20, με αφορμή τους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα έργα της Ιταλικής Συμμετοχής στο φετινό Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου 2024 είναι:

AMAE (30’)
Eliana Stragapede & Borna Babić
16/06, 20:30 | Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός

Το έργο AMAE διερευνά και αμφισβητεί την ανάγκη αλληλεξάρτησης στις ανθρώπινες σχέσεις. Την επιθυμία να αγαπιέσαι ανενεργά, αναζητώντας την ικανοποίηση του άλλου. Την επιθυμία να περιβάλλεται και να αισθάνεται κανείς ένα με τον άλλον, σε μία προσπάθεια αποφυγής αντιπαραθέσεων με την εξωτερική αντικειμενική πραγματικότητα. Από μία άποψη, αυτό μπορεί να εκληφθεί ως μία θερμή, ανθρώπινη συμπεριφορά: το να βρίσκεται κανείς σε αρμονία με τους άλλους, να μπορεί να στηριχθεί επάνω τους. Από μία άλλη άποψη, μπορεί να ερμηνεύεται ως μία προσπάθεια ενθάρρυνσης της αυταρέσκειας, της εξάρτησης, του ελέγχου. Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει αυτή η ανάγκη μας;

Save the Last Dance for Me, (20’) | επί σκηνής
Alessandro Sciarroni
16/06, 21:30 | Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός

Στο έργο Save the last dance for me, ο Alessandro Sciarroni συνεργάζεται με τους χορευτές Gianmaria Borzillo και Giovanfrancesco Giannini, ενορχηστρώνοντας τα βήματα του μπολονέζικου χορού «Polka Chinata». Πρόκειται για έναν ερωτικό χορό ντουέτου που παραδοσιακά χορεύεται αποκλειστικά από άντρες και έχει τις ρίζες του στις απαρχές του 20ού αιώνα: σωματικά απαιτητικός, σχεδόν ακροβατικός, θέλει τους χορευτές να στροβιλίζονται παραμένοντας αγκαλιασμένοι και λυγίζοντας τα γόνατα σχεδόν μέχρι το έδαφος.

Info
Kυριακή 16 Ιουνίου 2024
Θέατρο Ριάλτο, 20.30 & 21.30
Λεμεσός
Εισιτήρια €8 (€30 για όλες οι παραστάσεις)
E-ticket: www.rialto.com.cy 
Πληροφορίες 77777745 (Δευτέρα – Παρασκευή 10:00 -15:00)

CINEMA

Kingdom of the Planet of the Apes    

Ο σκηνοθέτης Wes Ball δίνει νέα πνοή στο παγκόσμιο, επικό franchise που διαδραματίζεται στο μέλλον, μετά τη βασιλεία του Καίσαρα, όπου οι πίθηκοι είναι το κυρίαρχο είδος και ζουν αρμονικά μεταξύ τους ενώ οι άνθρωποι ζουν περιορισμένοι και κρυμμένοι. Καθώς ένας νέος τύραννος ηγέτης πίθηκος χτίζει την αυτοκρατορία του, ένας νεαρός πίθηκος ξεκινά ένα οδυνηρό ταξίδι που θα τον κάνει να αμφισβητήσει όλα όσα γνώριζε για το παρελθόν και να κάνει επιλογές που θα καθορίσουν το μέλλον τόσο για τους πιθήκους όσο και για τους ανθρώπους.

Σκηνοθεσία Wes Ball
Πρωταγωνιστούν Freya Allan, Kevin Durand, Dichen Lachman

K Cineplex (The Mall of Cyprus) 19.30
K Cineplex (Λευκωσία) 20.00
K Cineplex (Λάρνακα) 20.15
K Cineplex (Kings Avenue - Πάφος) 20.15
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 19.30
RIO (Λεμεσός) 19.40