ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10 Ιδέες για ένα διασκεδαστικό weekend

WIZ TEAM

Ένα χειμωνιάτικο Σαββατοκύριακο είναι προ των πυλών και το Wiz διαλέγει και σας προτείνει τις πιο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις του νησιού. 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Μαριώ 

Η αυθεντική ρεμπέτισσα του ελληνικού πενταγράμμου, Μαριώ, παίρνει στις αποσκευές της μερικά από τα ωραιότερα ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια και ταξιδεύει την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στο εστιατόριο Αγκίστρι στην Μαρίνα Λάρνακας και Σάββατο 8 Φεβρουαρίου στο Koursaros Music Bar για ένα γλέντι από καρδιάς!

Info
Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2025
Εστιατόριο Αγκίστρι, 20.00
Μαρίνα Λάρνακας

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2025
Koursaros Music Bar, 22.00
Πρωταράς
Κρατήσεις 99852419.

«Αγάπη μου, αγάπη μου» στο Δημ. Θέατρο Στροβόλου

Ο Μπάμπης Στόκας, η Μυρτώ Βασιλείου και η Άννα Χρυσάνθου στα διαχρονικά τραγούδια του Νίκου Γκάτσου
Συμπράττει η ορχήστρα "Ρυθμός" και η χορωδία "Αδούλωτη Κερύνεια".

Με στόχο να ξανοιχτούμε στους πολλαπλούς ορίζοντες των στίχων του Νίκου Γκάτσου, που γίνονται σύνορο και ακτή για την ανθρώπινη ψυχή, στις 9 Φεβρουαρίου θα συναντηθούμε σε μια συναυλία στην Κύπρο, αφιερωμένη στον ποιητή που προτίμησε για την ποίησή του τη μορφή που τραγουδιέται.

Ο Νίκος Γκάτσος στιχουργός, αρθρογράφος, μεταφραστής, γνήσιος και μεγάλος ποιητής, που με τον τρόπο του βοήθησε στην εξύψωση της καλλιτεχνικής ποιότητας του λαϊκού τραγουδιού και έδειξε ανεπανάληπτα δείγματα της ποιητικής ιδιοφυίας και στιχουργικής δεξιοτεχνίας του στα εκατοντάδες τραγούδια που έγραψε για τους καλύτερους συνθέτες της εποχής μας.

Info
Κυριακή 9 Φεβρουαρίου  2025
Δημ. Θέατρο Στροβολου, 20.30
Πληροφορίες 99059257
Εισιτήρια €22/€25
Προπώληση Ticketmaster.cy 

ΘΕΑΤΡΟ

«Je Suis Malade» στο Θέατρο Ανεμώνα

Το "Je suis malade" είναι το δεύτερο έργο της συμπατριώτισσας μας συγγραφέως Μαριλένας Αχιλλέως που ανεβαίνει στο θέατρο Ανεμώνα- είχε προηγηθεί το περσινό ανέβασμα του έργου "Κολιέ από Μαργαριτάρια", μέσα από το οποίο τη σύστησε στο κυπριακό κοινό. Το έργο είναι εμπνευσμένο από την πολυκύμαντη ζωή της μεγάλης ερμηνεύτριας Δαλιδά και βασισμένο τόσο σε αληθινά γεγονότα όσο και σε στοιχεία μυθοπλασίας. Η επιλογή του έργου και η παράσταση του Θεάτρου Ανεμώνα σε Σκηνοθεσία του Αντρέα Τηλεμάχου είναι μια απόδοση τιμής σε μια μυθική γυναίκα που διέτρεξε ως πρωταθλήτρια τριάντα χρόνια στο τραγούδι και που σημάδεψε τη γαλλική κουλτούρα με την εικόνα της και τη μουσική της. Θυμίζουμε στους παλαιότερους και γνωρίζουμε στους νέους μια από τις σπουδαιότερες ερμηνεύτριες παγκοσμίως. Η μεγάλη ντίβα της Γαλλίας με την ιταλοαιγυπτιακή καταγωγή, η Dalida του Κόσμου, δεν έπεσε ποτέ από το βάθρο της. Για τρεις δεκαετίες στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, εμφανίστηκε στα μεγαλύτερα θέατρα παγκοσμίως και λατρεύτηκε όσο λίγες τραγουδίστριες ενώ αποτελεί μετά την Ιωάννα της Λωραίνης και τη Σάρα Μπερνάρ, μόλις την τρίτη γυναίκα στη Γαλλία που στήθηκε άγαλμα προς τιμήν της.

Info
Παρασκευή 7- Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2025
Θέατρο Ανεμώνα, 20.30 (Κυρ.19.00)
Λευκωσία
Προπώληση Soldouttickets
Κρατήσεις 70007721

«Κορίτσια Ημερολογίου» στο Δημ. Θέατρο Λατσιών

Κορίτσια Ημερολογίου ή αλλιώς ένας ύμνος στην αγάπη, τη φιλία, τη ζωή....
Ένα αριστοτεχνικά γραμμένο έργο, βασισμένο σε αληθινή ιστορία, όπου το χιούμορ εναλλάσσεται με τη συγκίνηση, το πένθος με τη δίψα για ζωή, η απόγνωση με την ελπίδα.

‘Εξι εντελώς διαφορετικές γυναίκες μεταξύ τους, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να ανακαινίσουν την αίθουσα υποδοχής και αναμονής στη Μονάδα Καρκινοπαθών, αφότου η μία από αυτές έχασε πρόσφατα τον άντρα της από καρκίνο... Ο τρόπος, ο οποίος θα κατορθώσουν να μαζέψουν τα χρήματα για αυτή την ανακαίνιση είναι φυσικά κάπως πρωτότυπος και αμφιλεγόμενος.
Ξεπερνάνε τον εαυτό τους, τα ηθικά ταμπού της κλειστής κοινωνίας μέσα στην οποία ζουν και γδύνονται μπροστά στον φακό για να φτιάξουν το δικό τους Ημερολόγιο, το οποίο και στη συνέχεια θα διαθέσουν προς πώληση. Η επιτυχία που γνωρίζει το Ημερολόγιο τους, ξεπερνάει κάθε προσδοκία και τους φέρνει στο κέντρο της επικαιρότητας... Το Ημερολόγιο μοιάζει να είναι η αρχή για κάτι πολύ μεγαλύτερο που ποτέ δεν είχαν φανταστεί. Αυτό ακριβώς το γεγονός θα κλονίσει και τη φιλία τους μιας και θα τις φέρει αντιμέτωπες με τη δική τους προσωπική και γυμνή αλήθεια.

Info
Παρασκευή 7 - Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2025
Δημ. Θέατρο Λατσιών, 20.30 (Κυρ. 17.30, 20.30)
Λευκωσία
Διάρκεια παράστασης: 2 Ώρες
Εισιτήρια €18/ €22 /€25
Προπώληση https://www.soldoutticketbox.com 
Πληροφορίες 70000146

«Η Κούκλα του Φραντς Κάφκα» στο Δημ. Θέατρο Λευκωσίας

Η δημιουργική ομάδα πίσω από την παράσταση των 12.000 θεατών «STILL! Ένα άγαλμα που γύρισε τον κόσμο», επιστρέφει με την καινούργια της παραγωγή, «Η Κούκλα του Φραντς Κάφκα». Θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2025 (17:00) και την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2025 (17:00), στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, στο πλαίσιο του 5ου Διεθνούς Φεστιβάλ Λευκωσίας.

Είναι η δεύτερη παραγωγή για παιδιά του φετινού Φεστιβάλ, που συνεχίζει να επενδύει στην επόμενη γενιά θεατών της Λευκωσίας έχοντας ήδη παρουσιάσει τις παραστάσεις «Το παιδί και το δέντρο» (2019), «Still! Ένα άγαλμα που γύρισε τον κόσμο» (2021, 2022, 2023, 2024), «Ο Τεμπέλης Δράκος» (2022,2023) και «Μιαβ βολάν τζ’ έναν τζαιρόν» (2024).

Στην «Κούκλα του Φραντς Κάφκα», η βραβευμένη ομάδα των Σταύρου Σταύρου, Κώστα Σιλβέστρου και Θοδωρή Οικονόμου επιχειρεί να μας μεταφέρει στον μαγικό κόσμο μιας -κατά πολλούς- αληθινής ιστορίας. Μιας ιστορίας που μας θυμίζει πως «ό,τι αγαπάμε μάλλον θα χαθεί, η αγάπη όμως θα επιστρέψει με άλλο τρόπο…». Πρόκειται για μια παράσταση γεμάτη εικόνες, ζωντανή μουσική, αλλά και χιούμορ.

Info
Σάββατο 8- Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2025
Δημ. Θέατρο Λευκωσίας, 17.00
Εισιτήρια από €12
Προπώληση Soldout Tickets: bit.ly/NIF24_tickets 
Καταστήματα Stephanis,
ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας (Δευτέρα - Παρασκευή 10:00-13:00).

«Ριχάρδος Β΄» στο Θέατρο Δέντρο


Το ΘΕΑΤΡΟ ΔΕΝΤΡΟ και ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ «ΥΠΟΓΑίΑ» παρουσιάζουν το αριστουργηματικό έργο του Γουίλιαμ Σαίξπηρ «Ριχάρδος Β'», μια παράσταση που εξερευνά τα όρια της εξουσίας και την τραγική πτώση ενός βασιλιά. Μια παράσταση που φωτίζει την αέναη πάλη του ανθρώπου με την εξουσία και τον εαυτό του.
Σε σκηνοθεσία Λέανδρου Ταλιώτη, το έργο παρακολουθεί την πορεία του Ριχάρδου Β', ενός νεαρού μονάρχη που μέσα από την πτώση του ανακαλύπτει την αληθινή του ταυτότητα. Ένας χαρακτήρας ευγενικός αλλά αδύναμος, που η απομάκρυνσή του από την πραγματικότητα τον οδηγεί στην καταστροφή.

Η παράσταση αναδεικνύει τη μαεστρική τέχνη του Σαίξπηρ στην απεικόνιση της σταδιακής αφύπνισης του βασιλιά, καθώς η προδοσία και η εγκατάλειψη τον περικυκλώνουν. Μέσα από μια συγκλονιστική διαδρομή αυτογνωσίας, ο έκπτωτος βασιλιάς ανακαλύπτει την αληθινή του βασιλική υπόσταση τη στιγμή ακριβώς που χάνει το στέμμα του.
Το έργο τοποθετείται στο ιστορικό πλαίσιο των γεγονότων που πυροδότησαν τον Πόλεμο των Ρόδων, αποτελώντας μια βαθιά μελέτη πάνω στη φύση της εξουσίας, της ταυτότητας και της ανθρώπινης συνείδησης.
Εξουσία. Προδοσία. Αφύπνιση.

Ιnfo
Παρασκευή 7- Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2025
Θέατρο Δέντρο 20.30 (Κυρ. 19.00)
Λευκωσία
Διάρκεια παράστασης: 90’
Εισιτήρια €13/ €15
Προπώληση https://www.soldoutticketbox.com 
Καταστήματα Stephanis
Πληροφορίες 99 520835

«Το Αγόρι των Ουίνσλοου» στο Σατιρικό


«Λίγοι δραματοποιοί αυτού του αιώνα έχουν κατανοήσει τόσο την ανθρώπινη καρδιά όσο ο Τέρενς Ράτιγκαν» έγραψε η Αγγλική εφημερίδα Guardian. Ο Σερ Τέρενς Ράτιγκαν αναγνωρίζεται ως ένας από τους δημοφιλέστερους θεατρικούς συγγραφείς του 20ού αιώνα.

Εμπνευσμένο από πραγματικά δικαστικά γεγονότα στην Αγγλία, το έργο «Το Αγόρι των Ουίνσλοου» (1946) αφορά στις απεγνωσμένες προσπάθειες ενός πατέρα να «καθαρίσει» το όνομα του γιου του, όταν το αγόρι αποβάλλεται από το Βασιλικό Ναυτικό Κολλέγιο, για υποτιθέμενη κλοπή μιας ταχυδρομικής επιταγής πέντε σελινιών. Πρόκειται για τη δίχρονη εκστρατεία μιας οικογένειας, πριν τον πόλεμο 1914-1918, για να αποκαταστήσει την υπόληψή της, και το τίμημα που πληρώνει για να αποδοθεί δικαιοσύνη. Ενώ η χώρα ετοιμάζεται για πόλεμο, όλοι στο Λονδίνο ασχολούνται με την υπόθεση του δεκατετράχρονου αγοριού.

Ιnfo
Πρεμιέρα Σάββατο 8- Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2025
Σατιρικό Θέατρο, 20.00 (Κυρ. 18.30)
Εισιτήρια €16/€12
Προπώληση www.satirikotheatro.com  και στο ταμείο του Θεάτρου
Κρατήσεις 22312940, 22421609

ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

«Έλα Έλα» στις Αποθήκες ΘΟΚ

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου παρουσιάζει μια ξεχωριστή παράσταση για παιδιά προσχολικής ηλικίας. Η δεύτερη παραγωγή της Σκηνής 018 Έλα Έλα της καταξιωμένης και πολυαγαπημένης δημιουργού στο θέατρο για παιδιά, Ξένιας Καλογεροπούλου, παρουσιάζεται στο Θέατρο Αποθήκες, σε σκηνοθεσία της Λένας Κάσιου.

Η Μία δεν μπορεί να κοιμηθεί, στριφογυρίζει στο κρεβάτι της και κοιτάζει γύρω στο δωμάτιο, το οποίο ξαφνικά μοιάζει να μεταμορφώνεται σ’ έναν κόσμο γεμάτο παιχνίδια, κρυμμένες περιπέτειες και εκπλήξεις. Με τη φαντασία της, κάθε γωνιά του δωματίου αρχίζει να ζωντανεύει, πλημμυρίζοντας με ήχους, αντικείμενα και τη γλυκιά αίσθηση της εξερεύνησης. Ξαφνικά, εμφανίζεται στο δωμάτιό της ένα φωτεινό και χρωματιστό αντικείμενο. Μήπως είναι το φεγγάρι; Μια παιχνιδιάρικη οικείωση του παιδιού με τον στρογγυλό του φίλο, που ξεκινά από την αθώα περιέργεια για αναζήτηση και τη χαρά της ανακάλυψης.

Ιnfo
Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2025
Θέατρο Αποθήκες, 15.30 & 17.00
Εισιτήρια €6
Προπώληση www.thoc.org.cy
Ταμείο θεάτρου

«Ρούχα; Ποια ρούχα;»! στο Θέατρο Μασκαρίνι

«Ρούχα; Ποια ρούχα;»! Αυτό είναι το έργο που ετοιμάζει για τη θεατρική περίοδο 2024-2025 το «Θέατρο Μασκαρίνι». Ένα έργο, φτιαγμένο με αγάπη από μας για τη δική σας διασκέδαση και τη διασκέδαση «Ρούχα; Ποια ρούχα;»! των παιδιών σας. Μια δική μας ιστορία, με ήρωες από τα γνωστά παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Τα καινούρια ρούχα του Βασιλιά» και «Η μικρή γοργόνα». Κοντά σας και πάλι, στο Θέατρο Μασκαρίνι, στο δικό μας χώρο, στα Λατσιά. H 20η παιδική θεατρική παράσταση στα 12 χρόνια ιστορίας του θεάτρου μας.

Μια παράσταση φτιαγμένη με αγάπη, όχι μόνο για τα μικρά παιδιά αλλά και για όλους όσοι νιώθουν παιδιά. Γεμάτη με μηνύματα δοσμένα μέσα από το χιούμορ, το τραγούδι, το χορό, τα χρώματα, την ενέργεια και την ζωντάνια των συντελεστών. Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Info
Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2025
Θέατρο Μασκαρίνι, 11.00
Αθαλάσσης 4, Λατσιά
Εισιτήρια €10
Προπώληση Soldouttickets
Κρατήσεις 99485083 και 22270420

CINEMA

Love Hurts

Το Love Hurts είναι μια ιστορία βασισμένη σε ένα μόνο σαγηνευτικό ερώτημα: Μπορεί ένας άντρας πραγματικά να ξαναβρεί τον εαυτό του ή το παρελθόν του θα σκιάζει για πάντα;

Σκηνοθεσία Jonathan Eusebio
Πρωταγωνιστούν Ke Huy Quan, Ariana DeBose, Mustafa Shakir

K Cineplex (Λευκωσία) 19.45, 21.45
K Cineplex (Λεμεσός) 19.45, 21.45
K Cineplex (Λάρνακα) 19.45, 21.45
K Cineplex (Πάφος-Kings Avenue) 21.30
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 20.00, 22.00
RIO (Λεμεσός) 19.40, 22.00