ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10 ιδέες για ένα όμορφο Σαββατοκύριακο

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Boυτιά στο Σαββατοκύριακο και στα πιο ενδιαφέροντα events. 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Nif…Never Ends - Αλκυονίδες στο Δημ. Θέατρο Στροβόλου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Λευκωσίας παρουσιάζει τον Κύπριο μουσικό και ενορχηστρωτή Αβραάμ Κοντό και την παγκύπρια πρώτη της νέας του δισκογραφικής δουλειάς «Ψυχογραφία» σε στίχους του Κουμέττου Κατσιολούδη. Οι στίχοι της (Ψυχογραφίας) ανήκουν στον Κουμέττο Κατσιολούδη από την ομώνυμη ποιητική συλλογή του.

Με αφορμή τις Αλκυονίδες μέρες του χειμώνα, ο συνθέτης λειτουργεί ενδοσκοπικά απέναντι στην ανθρώπινη φύση και καταγράφει τα ψυχικά χαρακτηριστικά της, με τραγούδια με τίτλο «Ψυχή» και «Ουτοπία».

Θα παρουσιαστούν επίσης, οι μελοποιημένες συνθέσεις του Αβραάμ Κοντού εμπνευσμένες από το βιβλίο «Ποιητική Νοσταλγία» του Ντίνου Κοντού. Σε αυτή την ποιητική συλλογή πρωταγωνιστούν τα κατεχόμενα χωριά της Κοινότητας των Μαρωνιτών της Κύπρου: Αγία Μαρίνα, Ασώματος, Καρπασία και Κορμακίτης. Τα τραγικά γεγονότα της Τουρκικής Εισβολής, η φρίκη των βομβαρδισμών, ο εκτοπισμός από τις εστίες και η διαφυγή αποκτούν βαρύνουσα σημασία για τον συνθέτη, εκφράζοντας με τις ενορχηστρώσεις του τον παγκόσμιο χαρακτήρα της νοσταλγίας για την πατρίδα και της ελπίδας για επιστροφή.

Info
Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024
Δημ. Θέατρο Λευκωσίας, 20.30
Moυσείου 6
Εισιτήρια από €10
Προπώληση Soldouttickets

Νίκος Πορτοκάλογλου & 200 Κιθάρες στο Δημ. Θέατρο Στροβόλου

Μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα μουσική συνύπαρξη επί σκηνής, μια ανατρεπτική συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου και του Νίκου Πορτοκάλογλου, σε ένα μουσικό υπερθέαμα για φιλανθρωπικό σκοπό!

Καλλιτεχνικός διευθυντής: Αντώνης Κοΐζας.

Διεύθυνση Ορχήστρας & Ενορχηστρώσεις: Αντώνης Μυτακίδης.

Με την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου συμπράττουν οι σολίστ Γιώργος & Στέλιος Γκόλγκαρης, το Cyprus Guitar Trio και η Μαρίνα Βερζανλή στο τραγούδι.

Η προτεινόμενη παράσταση αποτελεί μια σύγχρονη ερμηνευτική προσέγγιση, με έναν από τους σημαντικούς τραγουδοποιούς και ερμηνευτές της γενιάς του, με την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου να προβάλλει τα τραγούδια πάντα με την ιδιαίτερη ενορχηστρωτική ματιά της, με απόλυτο σεβασμό στην αυθεντική μουσική γραφή.

Info
Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024
Δημ. Θέατρο Στροβόλου, 20.30
Στροβόλου 100
Εισιτήρια Ticketmaster καταστήματα ACS, rialto.com.cy
Πληροφορίες 99430654

Η «Κυπριακή Μουσική άλλως… πως» στo Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο

Τo Round Table 7 Πάφου, το Πετρίδειο Ίδρυμα και το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Δήμου Πάφου συνδιοργανώνουν και φιλοξενούν στην Πάφο τη μοναδική μουσική παράσταση «Κυπριακή Μουσική Άλλως… πως».

Η μουσική παράσταση εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων του Πετρίδειου Ιδρύματος για τη συμπλήρωση 30 χρόνων στήριξης και προώθησης του αθλητισμού, της παιδείας και του πολιτισμού.

Έργα της πλούσιας Μουσικής Παράδοσης της Κύπρου και σύγχρονες δημιουργίες Κυπρίων συνθετών αποτυπώνονται στους πνευστούς και έγχορδους ήχους και τις αισθήσεις του σήμερα. Οι καλλιτέχνες συναντιούνται στην σκηνή και δημιουργούν μια ξεχωριστή παράσταση, με τον δυναμικό ήχο των πνευστών να σμίγει με τον μελωδικό ήχο των εγχόρδων και δημιουργούν ένα Μουσικό Κράμα που θα μαγέψει! Πρόκειται για έναν αλλιώτικο ηχοχρωματικό διάλογο από το Quintus Ensemble και το Κουιντέτο εγχόρδων ChamberFusion που σκοπό έχει να προσφέρει ένα μουσικό ταξίδι στην κυπριακή παραδοσιακή μουσική, υπό την ενορχηστρωτική επιμέλεια του Νεοκλή Νεοφυτίδη.

Info
Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024
Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο, 18.30
Εισιτήρια €15 (κανονικό), €5 (μαθητικό)
Προπώληση Περίπτερο Time Out, Φαρμακείο Λένιας Τσέλεπου (Ελ. Βενιζέλου 91), AP Insurances (Μ. Κυπριανού 62, Πέγεια)
Πληροφορίες 99756355, 99485199

ΘΕΑΤΡΟ

«Αυτή η νύχτα Μέλι» στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας

Ένα ζευγάρι αποφασίζει να σπάσει την ρουτίνα της πολύχρονης σχέσης του κάνοντας μια απόδραση σε ένα πολυτελές θέρετρο στην Πεγεια της Παφου. Η πολυτελής σουίτα του ξενοδοχείου και η απίστευτη θέα με φόντο το απέραντο γαλάζιο φαντάζουν ως το ιδανικό σκηνικό για την αναζωπύρωση του πάθους στην ερωτική τους ζωής.

Θα εχει επιτυχή κατάληξη το εγχείρημα; Η μήπως η ερωτική τους σχέση θα ολοκληρωθεί άδοξα; Σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου θα διαδραματίσει το θεατρικό κοινό καθώς οι θεατές στην πορεία του έργου θα κληθούν να λάβουν μέρος σε μια ομαδική «ψυχοθεραπεία» δίνοντας συμβουλές στο ζευγάρι και καθορίζοντας εν μέρη την κατάληξη του έργου.

Καθοριστικός στην εξέλιξη του έργου θα είναι ο Ρόλος του καμαριέρη (Μιχάλης Σοφοκλέους) υπαλλήλου στο Ξενοδοχείο ο οποίος όντας καταπιεσμένος σύζυγος θα «φορτώσει» τα προβλήματα του δικού του γάμου στο ζευγάρι (Λώρης Λοϊζίδης , Μαρία Μαστρίδου). Η μια ανατροπή θα διαχέεται την άλλη , ενώ στην παρέα θα προστεθεί η καθαρίστρια της σουίτας (Μαρία Παπακώστα) η οποία με τις παρεμβάσεις της θα βάζει φιτιλιές στο ζευγάρι.

Info
Παρασκευή 19- Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024
Δημ. Θέατρο Λάρνακας, 20.30 (Κυρ. 19.00)
Λάρνακα
Εισιτήρια από €15
Προπώληση Soldouttickets

«Έγκλημα στο Belmont street» στο Θεατράκι AUCY

Ενα δικαστικό διαδραστικό θρίλερ εξελίσσεται στην αίθουσα του θεάτρου η οποία μετατρέπεται σε δικαστική αίθουσα . Το έργο είναι εμπνευσμένο από έργα της Άγκαθα Κρίστη .

Ένας φόνος στην Belmont street φέρνει στο εδώλιο του κατηγορουμένου τον νεαρό Βόλ . Όλα συνηγορούν στο γεγονός ότι ο ύποπτος είναι ένοχος . Είναι άραγε έτσι ή υπάρχουν σκοτεινές πλευρές που κρύβουν τον πραγματικό ένοχο ;
Την απάντηση εσείς θα την δώσετε αφού η παράσταση είναι διαδραστική και μπορείτε να ψηφίσετε ως ένορκοι .
Ποιός είναι τελικά ο ένοχος ?

Info
Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2024
Θεατράκι AUCY, 20.30
Λεωφ. Αμμοχώστου 52 Λάρνακα
Εισιτήρια €12/€15
Προπώληση Soldoutticketbox

«Η επίσκεψη της γηραιάς κυρίας» στο Παττίχειο Λεμεσού

Το έργο κατατάσσεται ανάμεσα στα καλύτερα που γράφτηκαν μέσα στον 20ό αιώνα και παρουσιάζεται στην Κεντρική Σκηνή του ΘΟΚ από τις 25 Νοεμβρίου 2023. Στην παραγωγή συμπράττουν ο σκηνογράφος Άγγελος Αγγελή, ο συνθέτης Μιχάλης Χριστοδουλίδης καθώς και ένα λαμπρό επιτελείο ηθοποιών, με την Αννίτα Σαντοριναίου και τον Σταύρο Λούρα στους δύο κεντρικούς ρόλους.

Για το έργο

Σε μια μικρή πόλη κάπου στην Κεντρική Ευρώπη η αναμενόμενη η άφιξη της Κλαιρ Τσαχανασιάν, η οποία επιστρέφει στον γενέθλιο τόπο της ύστερα από σαράντα πέντε χρόνια απουσίας, δημιουργεί μεγάλη αναταραχή. Η άλλοτε ευημερούσα πόλη τώρα βυθίζεται στην ανέχεια και στο πρόσωπο της πάμπλουτης Κλαιρ οι κάτοικοι του Γκύλεν βλέπουν το μοναδικό τους σωτήρα. Η ίδια υπόσχεται να τους προσφέρει απεριόριστο πλούτο, υπό έναν και μόνο όρο: τη δολοφονία, από κάποιο μέλος της κοινότητας, του Άλφρεντ Ιλ, του πρώην εραστή της, που την αρνήθηκε και την εγκατέλειψε με ένα παιδί. Η πρόκληση υποχρεώνει μια ολόκληρη κοινότητα να επιλέξει ανάμεσα στην ηθική και το κέρδος.

Info
Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024
Παττίχειο, 20.00
Λεμεσός
Εισιτήρια €12/€6
Προπώληση www.thoc.org.cy
Πληροφορίες 77772717

ΠΑΙΔΙ

«Ο μολυβένιος στρατιώτης» στον ΘΟΚ

 Η Σκηνή 018 του ΘΟΚ σηκώνει αυλαία με το πολύ γνωστό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν Ο μολυβένιος στρατιώτης σε θεατρική εκδοχή της Άνδρης Θεοδότου και σε σκηνοθεσία της Λέας Μαλένη. Ένας θίασος ταλαντούχων ηθοποιών, φιλοδοξεί να μας παρασύρει, με γρήγορες εναλλαγές δράσης, ζωηρή κίνηση, φαντασία και άφθονη μουσική, στο επίμονο ταξίδι του μολυβένιου ήρωα προς την αγάπη.

Για το έργο

Ο Ντάνιελ έχει τα γενέθλιά του και ο πατέρας του του κάνει δώρο έξι μολυβένια στρατιωτάκια. Ένα από αυτά τα στρατιωτάκια, όμως, δεν έχει πόδι. Ενώ το αγόρι κοιμάται, τα παιχνίδια του ξυπνούν και ο στρατιώτης με το ένα πόδι γνωρίζει μια χάρτινη μπαλαρίνα - έρωτας με την πρώτη ματιά. Κάπου εκεί, ανάμεσα στα υπόλοιπα παιχνίδια, βρίσκεται και ο αρλεκίνος, που ζηλεύει την αγάπη τους, κι έτσι τα πράγματα δυσκολεύουν. Στρατιώτης και μπαλαρίνα χωρίζονται ξαφνικά, με τον πρώτο να χάνεται στον έξω κόσμο, ακολουθώντας μια διαδρομή γεμάτη περιπέτειες, εμπόδια και δυσκολίες.

Info
Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024
Θέατρο ΘΟΚ, 10.30
Αίθουσα Εύης Γαβριηλίδης
Εισιτήρια €6
Προπώληση www.thoc.org.cy
Πληροφορίες 77772717

CINEMA

Sound of Freedom

Η ταινία «Sound Of Freedom, Η Μελωδία της Ελευθερίας», η ταινία που τα κυκλώματα σε όλο τον κόσμο έκαναν το παν να την εξαφανίσουν ώστε να μην μάθει ο κόσμος όσα σοκαριστικά συμβαίνουν στα μεγάλα σαλόνια, είναι ένα καταιγιστικό θρίλερ που βασίζεται στην απίστευτη αληθινή ιστορία ενός πρώην κυβερνητικού πράκτορα που έφτασε στα άκρα για να σώσει μία ομάδα παιδιών που είχαν πέσει θύμα απαγωγής από κυκλώματα σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης.

Σκηνοθεσία Alejandro Monteverde
Πρωταγωνιστούν Jim Caviezel,Mira Sorvino, Bill Camp

K Cineplex (The Mall of Cyprus) 19.30
K Cineplex (Λευκωσία) 19.30
K Cineplex (Λεμεσός) 19.30
K Cineplex (Λάρνακα) 19.30
K Cineplex (Kings Avenue - Πάφος) 19.30
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 19.30, 22.15
RIO (Λεμεσός) 19.30, 22.10

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ 

«Από τη Μικρά Ασία στην Κύπρο» στην Λεβέντειο Πινακοθήκη

Μετά την επιτυχία της μνημειακής επετειακής έκθεσης Μικρά Ασία: Λάμψη – Καταστροφή – Ξεριζωμός – Δημιουργία, συνδιοργανωμένη από το Μουσείο Μπενάκη και το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών στην Αθήνα (Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138), η Λεβέντειος Πινακοθήκη συνδιοργανώνει και φιλοξενεί στην Κύπρο μέρος αυτής της έκθεσης που αναδεικνύει τον πολιτισμό και ξεδιπλώνει το χρονικό του ελληνισμού της Μικράς Ασίας. Η έκθεση έχει εμπλουτιστεί με κειμήλια και μαρτυρίες από τους πρόσφυγες που εγκαταστάθηκαν και ξεκίνησαν μια νέα ζωή στην Κύπρο.

Περισσότερα από 500 εκθέματα και φωτογραφίες αφηγούνται και ζωντανεύουν την ακμήτου ελληνισμού πριν από τους διωγμούς, τη δραματική περίοδο 1919-1923, καθώς και την εγκατάσταση και την ενσωμάτωση των προσφύγων στην Κύπρο.

O επισκέπτης ξεκινά το ταξίδι στη λάμψη του ελληνισμού της Μικράς Ασίας (πρώτη ενότητα) από την Ιωνία και τα δυτικά παράλια, προχωρά στην Καππαδοκία και στις νότιες επαρχίες, συνεχίζει διασχίζοντας τον Πόντο για να επιστρέψει προς δυσμάς, γύρω από την Κωνσταντινούπολη, και να καταλήξει στην Ανατολική Θράκη.
Την εποχή ακμής διαδέχονται η περίοδος των διωγμών, του τέλους του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και των συνθηκών, η περίοδος της ελληνικής απόβασης στη Σμύρνη και της Μικρασιατικής Εκστρατείας, η Καταστροφή του 1922 και η Έξοδος των προσφύγων (δεύτερη ενότητα).Η τρίτη και τελευταία ενότητα της έκθεσης εστιάζει στην εγκατάσταση και στην ενσωμάτωση των εκπατρισμένων στην Κύπρο.

Info
Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023 – Κυριακή 3 Μαρτίου 2024
Λεβέντειος Πινακοθήκη
Λευκωσία
Ώρες λειτουργίας : Τετ. 10.00-20.00– Πεμ.- Κυρ. 10.00-19.00