ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10 ιδέες για ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Το Σαββατοκύριακο είναι εδώ και το Wiz σας προτείνει δέκα υπέροχους λόγους για να βγείτε εκτός σπιτιού. 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Κουαρτέτο Εγχόρδων «Casal Quartet» στο Μαρκίδειο

Η σειρά συναυλιών κλασικής μουσικής “Technopolis 20 Classics” παρουσιάζει το διεθνώς αναγνωρισμένο κουαρτέτο εγχόρδων “casalQuartett”, στο Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024, στις 20.00.

Το Casal Quartet δημιουργήθηκε το 1996 στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Η κουαρτέτο αποτελείται από τους Felix Froschhammer και Rachel Späth (βιολιά), τον Markus Fleck (βιόλα) και τον Andreas Fleck (τσέλο). Με περισσότερες από 1.500 συναυλίες σε πολλά μέρη του κόσμου και σε φημισμένα φεστιβάλ, το casalQuartet έχει γοητεύσει το κοινό με την μουσικότητά του.

Η συναισθηματική σύνδεση με το κοινό, οι συνέργειες με καλλιτέχνες από διάφορους καλλιτεχνικούς κλάδους και ο εννοιολογικός σχεδιασμός των προγραμμάτων τους είναι πολύ σημαντικά για το Casal Quartet, το οποίο έχει αναπτύξει έναν μοναδικό ήχο και στυλ που ρίχνει νέο φως στη χρυσή εποχή των εγχόρδων.

Info
Παρασκευή 12 Απριλίου 2024
Mαρκίδειο Πάφου, 20.00
Είσοδος: €20
Προπώληση www.soldoutticketbox.com 
Πληροφορίες 70002420

Premiere 5- Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου στο Δημ. Θέατρο Λάρνακας

 

Στις συναυλίες ‘Premiere 5’, η Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου παρουσιάζει το εμβληματικό έργο του Antonio Vivaldi Τέσσερις Eποχές (Le Quattro Stagioni), ένα έργο διαχρονικό που μας οδηγεί σε μια αισθητηριακή εξερεύνηση των θαυμάτων της φύσης. O βιολιστής και μέλος της Ορχήστρας στα πρώτα βιολιά Αντώνης Παρτζίλης ερμηνεύει τα σόλο μέρη στα πανέμορφα, δεξιοτεχνικά και γεμάτα πάθος αυτά κοντσέρτα για βιολί και ορχήστρα.

Η αριστουργηματική Συμφωνία αρ. 40 σε Σολ ελάσονα του Mozart που ακολουθεί, ταιριάζει θαυμάσια με τον έντονο συναισθηματισμό των Τεσσάρων Εποχών. Εύστοχα ο μουσικολόγος Charles Rosen την περιγράφει ως «ένα έργο πάθους, βίας και πένθους.»

Υποστηρικτές: Ξενοδοχείο Centrum, Δήμος Λάρνακας, Δήμος Πάφου

Τιμές εισιτηρίων:
Ζώνη Α: €18 / €14 (μειωμένο)
Ζώνη Β: €13 / €10 (μειωμένο)

Ιnfo
Παρασκευή 12 Απριλίου 2024
Δημ. Θέατρο Λάρνακας
Λεωνίδα Κιούπη, Λάρνακα, 20:30
Προπώληση cyso.interticket.com
Πληροφορίες: 22 463144, www.cyso.org.cy

ΘΕΑΤΡΟ

«Μικρά συζυγικά εγκλήματα» στο Θέατρο Διόνυσος

Ο Ζιλ, διάσημος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων και η γυναικά του Λίζα, επιστρέφουν στο σπίτι τους από́ το νοσοκομείο όπου ο Ζιλ βρισκόταν για 15 μέρες, μετά από́ ένα ατύχημα που τον τραυμάτισε στο κεφάλι με αποτέλεσμα, να έχει χάσει τη μνήμη του. Η Λίζα προσπαθεί́ να τον βοηθήσει να επανακτήσει την μνήμη του. Ωστόσο, μέσα από́ τον διάλογο τους, αποκαλύπτονται μεγάλες αλήθειες και ψέματα, που ανατρέπουν την πραγματικότητα και των δύο.

Το αριστουργηματικό́ έργο του μεγάλου Σύγχρονου Γάλλου συγγραφέα είναι μια ψυχανάλυση και ανατομία των σύγχρονων σχέσεων. Εκτυλίσσεται επί σκηνής ένα ψυχολογικό́ δράμα διάρκειας 1 ώρας και 20 λεπτών, που αγγίζει ταυτόχρονα τα όρια της μαύρης κωμωδίας που βάζει προβλήματα για δυνατούς λύτες. Πρόκειται για ένα έργο που χρειάζεται όχι μόνο ειλικρίνεια αλλά́ κυρίως τόλμη προς τον ίδιο τον εαυτό́ μας, για να αντέξουμε τα ερωτήματα που μας γεννούνται καθώς η παράσταση εκτυλίσσεται. Μας ωθεί να ψάξουμε ή ακόμα και να αμφισβητήσουμε τα ίδια μας τα κίνητρα σε μια σχέση. Ένα διαλογικό́ ρεσιτάλ με ρυθμό́, ανατροπές και εναλλασσόμενες ατμόσφαιρες που καλεί των θεατή να βυθιστεί στην πλοκή του, μέσα από τον πυκνό́ φιλοσοφημένο λόγο και τα κυνικά-κωμικά πειράγματα (marivaudage).

Info
Παρασκευή 12- Κυριακή 14 Απριλίου 2024
Θέατρο Διόνυσος, 20.30 (Κυρ. 19.00)
Λευκωσία
Εισιτήρια €12/€15
Προπώληση Soldoutticketbox

«Και τώρα οι δυο μας» στο Θέατρο Δέντρο

Ένα από τα συγκλονιστικότερα έργα της σύγχρονης ρωσικής δραματουργίας, το «Και τώρα οι δυο μας» του Αλεξάντερ Γκέλμαν ανεβαίνει στο Θέατρο Δέντρο σε σκηνοθεσία του διακεκριμένου Ελλαδίτη σκηνοθέτη και ηθοποιού Χρήστου Σουγάρη. Ένα έργο σταθερά επίκαιρο αφού πραγματεύεται το καταστροφικό πάθος για ανέλιξη και εξουσία στον εργασιακό χώρο καταδεικνύοντας τις αιτίες που απομακρύνουν τον άνθρωπο από την ηθική του υπόσταση. Το έργο, που έχει παρουσιαστεί σε πολλές χώρες του κόσμου με μεγάλη επιτυχία, φωτογραφίζει την ισοπέδωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας όταν η φιλοδοξία και το συμφέρον επιτρέπουν την εκμετάλλευση…

Ο Γκέλμαν καταγράφει στα έργα του την αλλοτρίωση της ανθρώπινης υπόστασης που μεταβάλλεται διαρκώς μέσα από τις παθογένειες του καπιταλισμού. Στο «Και τώρα οι δύο μας» κάνει σαφές πως ο φιλόδοξος εργάτης, ο διαπλεκόμενος με τα αφεντικά, μοιραία εγκλωβίζεται στους μηχανισμούς τους χωρίς να μπορεί να βγει από 'κει μέσα αλώβητος. Η εξουσία τον χειραγωγεί με την πάγια της τακτική -του υπόσχεται ευκαιρίες για επιτυχία εκμεταλλευόμενη τα προσόντα και τις ικανότητες του προς όφελος και εξυπηρέτησή της, οδηγώντας τον (μας) σε πλήρη ηθική απαξίωση.

Info
Παρασκευή 12 Απριλίου 2024
Θέατρο Δέντρο, 20.30
Eνότητας 44Β, Παλλουριώτισσα
Διάρκεια παράστασης: 65 λεπτά
Εισιτήρια €12/ €15
Προπώληση http://tinyurl.com/kaitoraoidyomas 
Κρατήσεις 99 520835

«Τέλειοι ξένοι»

Οι «Τέλειοι ξένοι», του Π. Τζενοβέζε, σε σκηνοθεσία Γιώργου Πυρπασόπουλου & Πέτρου Λαγούτη , η παράσταση που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς και που καταχειροκροτήθηκε από περισσότερους από 80.000 θεατές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για δυο σεζόν, έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο!!! H μετάφραση και η διασκευή είναι της πολύ γνωστής δημοσιογράφου και παρουσιάστριας Ελεονώρας Μελέτη.

Υπόθεση: Eπτά φίλοι συναντιούνται για γεύμα στο σπίτι ενός εκ των ζευγαριών. Αποφασίζουν να παίξουν ένα παιχνίδι. Αφήνουν όλοι τα κινητά τους στη μέση του τραπεζιού και μοιράζονται μεταξύ τους το περιεχόμενο από κάθε μήνυμα, email ή τηλέφωνο που λαμβάνουν. Μυστικά έρχονται στην επιφάνεια που διαταράσσουν την ισορροπία στις σχέσεις. Γιατί όπως είπε και ο Γκαμπριέλ Γκαρσία Μαρκές, «Ο καθένας από εμάς έχει τρεις ζωές, μία δημόσια, μία προσωπική και μία μυστική.» Και σαν να μην έφταναν οι τρεις ζωές, έχει και Πανσέληνο…

Ιnfo
Παρασκευή 12- Σάββατο 13 Απριλίου 2024
Παττίχειο Λεμεσού, Παρ. 21.00 Σαβ. 18.00 & 21.00

Κυριακή 14 Απριλίου 2024
Δημ. Θέατρο Λατσιών, 18.00 & 21.00

Εισιτήρια €30 & €25
Προπώληση Tickethour.com

ΠΑΙΔΙ

«Άριελ – Η μικρή γοργόνα» στο Σατιρικό

H «Άριελ – Η μικρή γοργόνα», η μαγευτική παιδική διαδραστική θεατρική παράσταση, που παρουσιάζεται στην Ελλάδα τα τελευταία 2,5 χρόνια με συνεχόμενα sold out, έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο για 4 μοναδικές παραστάσεις!

Αυθεντικά κοστούμια, μαγικά κόλπα, ειδικά εφέ, εντυπωσιακές χορογραφίες, μουσική, τραγούδια και πολλά διαδραστικά παιχνίδια σας περιμένουν να τα ζήσετε με την πιο όμορφη γοργόνα του βυθού.

Περισσότερες Πληροφορίες:
Το μαγευτικό παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, η μικρή γοργόνα, έρχεται από την Ελλάδα, αποκλειστικά, για πρώτη φορά στην Κύπρο! Η πανέμορφη γοργόνα Άριελ ζει σε ένα υποθαλάσσιο βασίλειο με τις μεγαλύτερες αδελφές της και τον πατέρα της. Στο βυθό της θάλασσας με τα λαμπερά κοράλλια, τα υπέροχα κοχύλια, αλλά και τα πιο όμορφα πλάσματα του βυθού, η μικρή γοργόνα, ονειρεύεται να καταφέρει μια μέρα να βγει στην επιφάνεια.

Info
Σάββατο 13- Κυριακή 14 Απριλίου 2024
Σατιρικό Θέατρο, Σαβ. 11.00, 15.00 Κυρ. 10.30, 12.30
Λευκωσία
Εισιτήρια €12/€15
Προπώληση Soldoutticketbox

«Έλβις και Μέριλιν» στο Παττίχειο Λεμεσού

H Animagnet και οι Χυμοί Ένα παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Κύπρο την θεατρική παράσταση Έλβις και Μέριλιν!

Οι Animagnet, δημιουργοί των μεγάλων επιτυχιών «Μεταξούλης» και «Μάλο» επιστρέφουν στην Κύπρο με νέα παράσταση που υπόσχεται πολλές συγκινήσεις, δράση, τραγούδια και μαγευτικά εφέ που θα εντυπωσιάσουν μικρούς και μεγάλους.

Ο Έλβις και η Μέριλιν είναι δυο χαριτωμένα ρομπότ που δουλεύουν σε φάρμα αυτοκινήτων. Βοηθούν δυο κορίτσια, την Ρωξάνη και την Έμμα, με τις δουλειές τους. Όλα θα αλλάξουν όταν στην πόλη καταφθάνει ο Ρεμί, ο παγκόσμιος Γάλλος πρωταθλητής ράλι και συλλέκτης αυτοκινήτων, με ύπουλες προθέσεις. Τα κορίτσια και τα ρομποτάκια θα πρέπει να γίνουν μια ενωμένη οικογένεια, αν θέλουν να σταματήσουν τον Ρεμί.

Info
Kυριακή 14 Απριλίου 2024
Παττίχειο Λεμεσού, 12.00
Λεμεσός
Εισιτήρια €10/ €12/ €15
Προπώληση Soldouttickets

 «περί... (εκ)παιδεύσεως» στο The Little Worry People Art and Drama Studio and Rebirth

«Περί... (εκ)παιδεύσεως» είναι μια παράσταση που ξεχωρίζει για την πρωτοποριακή της ιδέα, γιατί συνδυάζει Podcast σε δομημένη μορφή παράστασης. Επίσης ξεχωρίζει για το Improvisation των ηθοποιών, κάτι που κάνει την κάθε παράσταση μοναδική. Ταυτόχρονα η καλή χημεία των συντελεστών, και το πολύ ωραίο κρασί που προσφέρει όπως και η μαγική και φιλική ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο μικρός καλλιτεχνικός χώρος, συμβάλουν σε μια ξεχωριστή εμπειρία.

Η παράσταση πραγματεύεται τις σχέσεις μαμάδων και δασκάλων και το αντίστροφο μια σχέση πονεμένη σε μια άκρως ανατρεπτική και κωμική διάσταση. Με χιούμορ άμεσο και αιχμηρό η Νικολέττα και η Έλενα υποδύονται ρόλους μαμάδων της διπλανής πόρτας και ίσως όχι και τόσο διπλανής. Μαμάδες και δασκάλες στα καλύτερα τους, της ταλαιπωρίας, του ανταγωνισμού, οι φίλες, οι κολλητές, οι αππωμένες, όλες δικές μας, γελάμε μαζί τους,  αλλά τις αγαπάμε.    Ιστορίες που μας κάνουν να  ταυτιστούμε και να γελάσουμε  με την κατάντια μας, τα χρόνια περνάνε και όλα τριγύρω αλλάζουνε και όλα τα ίδια μένουν,  μαμάδες με τις ώρες έξω από τα φροντιστήρια, μαμάδες που θεωρούν ότι είναι ελίτ επειδή έτυχε να έχουν κάποια χρήματα παραπάνω,  οι δασκάλες  που ανταγωνίζονται η μια την άλλη, η καλή δασκάλα που θέλει με την καρδιά της να βοηθήσει και  πέφτει πάνω σε μια μητέρα άστα να πάνε και άλλες πολλές κωμικοτραγικές καταστάσεις.

Info
Κυριακή 14 & Κυριακή 28 Απριλίου 2024
The Little Worry People Art and Drama Studio and Rebirth, 19.00
Κέντρο Διαδραστικού Θεάτρου & Well-being Centre, Ορφέως 2, Μακεδονίτισσα, Λευκωσία
Kρατήσεις 99 358663
Εισιτήρια €10 με ένα ποτήρι κρασί
Απαραίτητη προ-πώληση εισιτηρίων, tickets are not refundable
Υποστηρικτής: MAKKAS FINE WINES

Φεστιβάλ Παιχνιδιών στο Pavilion

Την Κυριακή 14 Απριλίου από τις 10:00- 18:00, στην Αίθουσα Άνθια του Pavilion στη Λευκωσία, θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ένα ξεχωριστό φεστιβάλ παιχνιδιών.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν απεριόριστα με επιτραπέζια παιχνίδια, να γνωρίσουν και να παίξουν παιχνίδια ρόλων, επιτραπέζια παιχνίδια με μινιατούρες και card games ενώ θα υπάρχουν καταστήματα και κυπριακές εταιρείες με διαθέσιμα προς πώληση επιτραπέζια παιχνίδια. Ταυτόχρονα, σχεδιαστές επιτραπέζιων παιχνιδιών θα παρουσιάζουν τα νέα τους παιχνίδια στο κοινό που θα μπορεί να τα δοκιμάσει ενώ θα φιλοξενηθούν και καλλιτέχνες που θα παρουσιάζουν τα ξεχωριστά τους, αυθεντικά έργα.

Μια πραγματικά διασκεδαστική μέρα για μικρούς και μεγάλους, όπου μπορούν να παίξουν, να δοκιμάσουν επιτραπέζια παιχνίδια που δεν έχουν εκδοθεί ακόμα (play testing), να εξερευνήσουν τον μαγικό κόσμο των επιτραπέζιων παιχνιδιών και να απολαύσουν μια γεμάτη μέρα με τους φίλους ή και την οικογένεια τους.

Ιnfo
Κυριακή 14 Απριλίου 2024
Pavilion Λευκωσία, 10.00- 18.00
Αίθουσα Άνθια
Είσοδος €8. Παιδιά 12 ετών και κάτω δωρεάν.
https://cyprustabletopgaming.com 

ΧΟΡΟΣ

«Give your wish to me» στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας 

Η σχολή χορού Outplay Dance Space παρουσιάζει τη χορευτική παράσταση «Give your wish to me», εμπνευσμένη από την ταινία «Ευχή» των Walt Disney Animation Studios.

Μια φαντασμαγορική παράσταση χορού κατά την οποία οι θεατές θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν ένα υπερθέαμα χορογραφιών μπαλέτου, σύγχρονου, jazz, hip hop και breakdance. Το ονειρόδραμα της ταινίας συμπλέκεται με τον πραγματικό κόσμο του σήμερα και φέρνει αντιμέτωπο τον θεατή με το ζήτημα της πίστης στο αδύνατο, την δύναμη της συλλογικότητας, την αποφασιστικότητα και την πραγματοποίηση των ονείρων. Μια παράσταση γεμάτη περιπέτεια και ελπίδα για μικρούς και μεγάλους.

Info
Κυριακή 14 Απριλίου 2024
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 19.00
Εισιτήρια €16
Προπώληση Ticketmaster
ή στα καταστήματα ACS Courier
Πληρ. 77777040