ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10 ιδέες για ένα υπέροχο weekend

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Άλλο ένα καλοκαιρινό Σαββατοκύριακο είναι εδώ και το Wiz σας προτείνει 10 ιδέες για να το ζήσετε στο έπακρον. 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Γιάννης Διονυσίου στο Θεατράκι Κοινοτικού Πάρκου Λυμπιών

Ο Γιάννης Διονυσίου έρχεται στην Κύπρο μετά την κυκλοφορία του πρώτου προσωπικού του δίσκου, με τίτλο «Πρώτη βόλτα». Μια δουλειά που αποτελεί ιδανική αφετηρία για τον Κύπριο καλλιτέχνη, καθώς αναδεικνύει τις μεγάλες ερμηνευτικές του δυνατότητες που συνδυάζουν την εκφραστικότητα, την τεχνική, τη μεγάλη έκταση και το διακριτό ηχόχρωμα της φωνής του.

Info
Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022
Θεατράκι Κοινοτικού Πάρκου Λυμπιών, 21.00
Εισιτήρια €15 (fanzone ή σε τραπέζι)
Προπώληση soldoutticketbox.com
Πληροφορίες 99810011

Ματούλα Ζαμάνη στο Κούριο

Η Ματούλα Ζαμάνη ξεκινάει και πάλι την καλοκαιρινή της βόλτα παρέα με τους συνεργάτες της, για να βρεθεί ξανά κοντά στους φίλους της.

«Σ’ ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο και σκοτεινό τοπίο, το όνειρο και η αγάπη για τη φύση και τη μουσική μας βοηθάν να αντιμετωπίζουμε και να μικροαπολαμβάνουμε την πραγματικότητα.

Με τους πλανήτες αρωγούς, τη δύναμη του ασφοντυλίτη και του Αμοργιανού φλασκόμηλου, ερχόμαστε κοντά να καλοκαιρίσουμε, να μοιραστούμε και να ανακαλύψουμε χαραμάδες αναπνοής και χαράς.

Info
Κυριακή 19 Ιουνίου 2022
Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, 21.00
Επισκοπή Λεμεσός
Εισιτήρια €20
Προπώληση Soldoutticketbox

ΘΕΑΤΡΟ

«Συμπέθεροι από το Μπάκιγχαμ» στο Αμφιθέατρο Δερύνειας

Η θεατρική κωμωδία του Καλοκαιριού. Το ερωτικό ειδύλλιο της μοναχοκόρης ενος νεόπλουτου ζεύγους Ελληνοκυπρίων, η σοκαριστική γνωριμία με τους Συμπεθέρους και η ξεκαρδιστική πλοκή του έργου υπόσχονται ανατροπές και μπόλικο γέλιο στους θεατές. Η σκηνοθεσία και η διασκευή των κειμένων της παράστασης θα φέρουν την σφραγίδα του Λώρη Λοϊζίδη.

Ιnfo
Πέμπτη 16 - Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022
Δημοτικό Αμφιθέατρο Δερύνειας, 21.00
Δερύνεια, Αμμόχωστος
Εισιτήρια €15
Πληροφορίες 70001910
Προπώληση www.soldoutticketbox.com/ 

«Σεάνς» στο Θέατρο Ένα

Το έργο «Σεάνς» είναι μια μονόπρακτη κωμωδία με πρωταγωνιστή φυσικά το χιούμορ!
Το έργο αποπειράται να καυτηριάσει με κωμικό τρόπο, μέσα από μια πνευματιστική συνεδρία, τη γνωστή στο κοινό ως «Σεάνς», τον κομματικό διπολισμό αλλά και τα στερεότυπα που συνεπάγεται αυτό το φαινόμενο. Πρόκειται για μια καθημερινή ιστορία, γραμμένη με πολύ χιούμορ την οποία το κοινό θα απολαύσει με μπόλικο γέλιο τόσο για το θέμα της μοιχείας όσο και για το κομματικό στοιχείο που θα παρεισφρήσει μέσω πνευμάτων νεκρών, τα οποία «καλεί» το μέντιουμ.


Ιnfo
Τετάρτη 15- Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022
Θέατρο Ένα Λεμεσού, 20.30
Γενεθλίου Μιτέλλα,
Περιοχή Κάστρου
Κρατήσεις 22348203

«Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» στο Κηποθέατρο


Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου εγκαινιάζει τη φετινή καλοκαιρινή θεατρική περίοδο με την κωμωδία του αξεπέραστου συγγραφικού δίδυμου Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες, η οποία θα ταξιδέψει σε όλο το νησί για να ψυχαγωγήσει και να διασκεδάσει τους θεατές που θα την παρακολουθήσουν, ενώ το φθινόπωρο θα συνεχίσει την περιοδεία της σε δήμους και κοινότητες.

Μια παλιά οικογενειακή βεντέτα στοιχειώνει τις ζωές δύο απλών ανθρώπων που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους: του Θωμά Μακρυκώστα και του Στέλιου Κοντογιώργη. Το μίσος αναζωπυρώνεται και οι δύο ήρωες δέχονται οικογενειακές πιέσεις για να αναλάβουν το χρέος της αντεκδίκησης. Διασταυρώνονται κατά τύχη σε ένα ξενοδοχείο στην Αθήνα, κι έτσι η αόρατη διαμάχη γίνεται ορατή. Θα καταφέρουν να βγουν αλώβητοι από αυτό το ξέφρενο αλληλοκυνηγητό και να γράψουν στο χιόνι την παλιά έχθρα;

Info
Παρασκευή 17-Σάββατο 18 Ιουνίου 2022
Δημοτικό Κηποθέατρο «Μάριος Τόκας», 21.00
Λόρδου Βύρωνα Λεμεσός
Εισιτήρια €12/€6
Προπώληση www.thoc.org.cy 
Πληροφορίες 77772717

«Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» στο Αμφιθέατρο Ιδαλίου

Η θρυλική κωμωδία του 1963 ζωντανεύει επί σκηνής με πρωταγωνιστές τους Μάριο Δημητρίου, Κούλη Νικολάου, Αστερώ Κυπριανού, Ιωάννα Λαμπροπουλου, Δημήτρη Δημήτριου και Σάββα Μενοίκου Guest star η Σοφία Βογιατζάκη!

Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη… επί σκηνής! Γι’ αυτό διαλέξτε παρέα και ετοιμαστείτε να απολαύσετε την αξέχαστη κωμωδία του Αλέκου Σακελλαρίου, «Ο φίλος μου ο Λευτεράκης». Σημειώστε την ημερομηνία, γιατί το Σάββατο 18 Ιουνίου κάνει πρεμιέρα η κωμωδία που θα βάλει τέλος στα τσιλιμπουρδίσματα...

Σε θεατρική διασκευή Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα. Οι Μάριος Δημητρίου, Κούλλης Νικολάου, Αστερώ Κυπριανού, Ιωάννα Λαμπροπουλου, Δημήτρης Δημήτριου και Σάββας Μενοίκου με GUEST STAR την Σοφία Βογιατζάκη ερμηνεύουν ρόλους που πέρασαν στην ιστορία!

Ιnfo
Σάββατο 18- Κυριακή 19 Ιουνίου 2022
Αμφιθέατρο Ιδαλίου,21.00
Ευάγγελου Φλωράκη 1
Δάλι, Λευκωσία
Εισιτήρια Tickethour
Πληροφορίες 99430733 

ΧΟΡΟΣ

«Σάκρα» στο Ριάλτο

Στο νέο του έργο ΣΑΚΡΑ, ο Αλέξης Βασίλειου συνεχίζει την έρευνα που ξεκίνησε το 2020 με τη δημιουργία της ταινίας μικρού μήκους με τον τίτλο ΕΓΚΑΤΑ, επιχειρώντας να ανασυνθέσει μια ρυθμική, ηχητική και σωματική τελετουργία αναπαράστασης, πάνω στις καταβολές της γλώσσας, των συναισθημάτων και της ανθρώπινης εμπειρίας. Εκκινώντας από τα πιο αναγνωρίσιμα μελωδικά και ρυθμικά μοτίβα της Ιεροτελεστίας τη Άνοιξης, του Igor Stravinsky, το έργο αναζητά να ανασυνθέσει μέσα από μια αφαιρετική και θραυσματική τελετουργική διαδικασία το εναρκτήριο λάκτισμα της ζωής – καθώς οι επτά ερμηνευτές του έργου βρίσκονται σε μια συνεχή προσπάθεια να ενεργοποιήσουν τις βασικές λειτουργίες της αναπνοής, της φωνής και του μηχανισμού της κίνησης.

Info
Κυριακή 19 Ιουνίου 2022
Θέατρο Ριάλτο, 15.00 & 20.30
Aνδρέα Δρουσιώτη 19 Λεμεσός
Εισιτήρια: € 15 / €10
E-ticket: www.rialto.com.cy , Rialto App
Tαμείο: 77777745

The Pearl στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου

Η Future Academy of Arts παρουσιάζει την παράσταση χορού «The Pearl», ένα έργο εμπνευσμένο από την ομάδα της σχολής, με την πλοκή να περιλαμβάνει μια ιστορία φιλίας, αγάπης και συνεργασίας!

Ο άνθρωπος, μέσα από μια μαγική διαδρομή, ανακαλύπτει τη δύναμη της ψυχής του, το φως και το μαργαριτάρι που κρύβει μέσα του.

Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους.

Info
Κυριακή 19, Δευτέρα 20 και Τρίτη 21 Ιουνίου 2022
Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, 19.30
Λεωφόρος Στροβόλου 100, Στρόβολος, Λευκωσία
Εισιτήρια €15
Προπώληση Tickethour και στα καταστήματα της ACS courier
Πληροφορίες 70088812, www.futureacademyofarts.com 

ΕΚΘΕΣΗ

Χώρα - Ιωάννης Κισσονέργης στο Λεβέντειο Μουσείο

Το Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας, αγγίζοντας ακόμα μια πτυχή του… DNA της πρωτεύουσας, παρουσιάζει την έκθεση Χώρα ─ Ιωάννης Κισσονέργης, η οποία θα διαρκέσει από τις 17 Μαΐου μέχρι και τις 30 Οκτωβρίου 2022.

Η έκθεση έρχεται να διανθίσει την 33χρονη πολιτιστική δράση του Λεβέντειου Δημοτικού Μουσείου, εκπληρώνοντας ταυτόχρονα και έναν από τους πρωταρχικούς στόχους του: να προβάλλει τη μοναδικότητα της σύγχρονης ιστορίας της πρωτεύουσας.

Η Χώρα, Λευκωσία όπως ήταν πριν από 100 και πλέον χρόνια, αποκαλύπτεται στο κοινό μέσα από τον ιδιάζοντα χρωστήρα του γενάρχη –θα τολμούσαμε να χαρακτηρίσουμε– της κυπριακής τοπιογραφίας, του Ιωάννη Κισσονέργη. Πρόκειται για έναν φόρο τιμής στον Λευκωσιάτη Κισσονέργη, τον άνθρωπο που άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην πόλη με τον δικό του τρόπο.

Ιnfo
Έως Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2022
Λεβέντειο Δημοτικό Μουσείο Λευκωσίας
Αίθουσα Προσωρινών Εκθέσεων
Ιπποκράτους 15-17, Λευκωσία
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή, 10:00-16:30

CINEMA

Top Gun: Maverick

Με περισσότερα από τριάντα χρόνια υπηρεσίας ως ένας από τους καλύτερους πιλότους της αεροπορίας, ο Πιτ «Μάβερικ» Μίτσελ (Τομ Κρουζ) βρίσκεται εκεί όπου ανήκει, δουλεύοντας ως εκπαιδευτής πιλότων κι αποφεύγοντας την προαγωγή σε βαθμό που θα τον «προσγείωνε».

Όταν αναλάβει την εκπαίδευση μιας διμοιρίας αποφοίτων για μία εξιδεικευμένη αποστολή, όμοια της οποίας κανένας πιλότος δεν έχει συναντήσει, ο Μάβερικ συναντά τον Υποσμηναγό Μπράντλεϊ Μπράντσο (Μάιλς Τέλερ,«Χωρίς Μέτρο»), γιο του εκλιπόντα φίλου του Μάβερικ, Υποσμηναγού Νικ Μπράντσο.

Απέναντι σε ένα αβέβαιο μέλλον, αλλά και φαντάσματα του παρελθόντος, ο Μάβερικ έρχεται αντιμέτωπος με τους βαθύτερους φόβους του, που αποκρυσταλλώνονται σε μια αποστολή η οποία απαιτεί την απόλυτη θυσία από όσους συμμετάσχουν σε αυτήν.

Σκηνοθεσία Joseph Kosinski
Πρωταγωνιστούν Tom Cruise, Jennifer Connelly, Miles Teller

K Cineplex (The Mall of Cyprus ) 19.30, 22.15
K Cineplex (Λευκωσία) 19.30, 22.15
K Cineplex (Λάρνακα) 19.30, 22.15
K Cineplex (Λεμεσός) 19.30, 22.15
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 19.30, 22.15
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 14.00, 17.00, 19.45,, 22.15, 22.30 σ/κ επίσης 14.30
RIO (Λεμεσός) 19.40, 22.20 σ/κ επίσης 17.00