ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10 ιδέες για να περάσεις τέλεια αυτή την εβδομάδα

WIZ TEAM

Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, χορός, cinema! Επιλέξαμε όπως πάντα,  τα πιο ενδιαφέροντα events που θα λάβουν χώρα 26 με 30 Σεπτεμβρίου, σου τα προτείνουμε κι εσύ δεν έχεις παρά να τα παρακολουθήσεις! Aποχαιρετάμε λοιπόν την τελευταία εβδομάδα του Σεπτέμβρη με τον καλύτερο τρόπο. 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Mαρινέλλα- Θεοδωρίδου

Η Μαρινέλλα και η Νατάσα Θεοδωρίδου ενώνουν τις φωνές τους, το ταλέντο τον ενθουσιασμό τους και τα τραγούδια της τεράστιας δισκογραφικής πορείας τους, σε τέσσερις μοναδικές συναυλίες. Σε ένα πρόγραμμα με όλες τις προσωπικές τους επιτυχίες, μοναδικές διφωνίες και αξεπέραστα λαϊκά τραγούδια, που θα μας χαρίσουν αξέχαστες καλοκαιρινές βραδιές.

Τρίτη 27/9 Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, 21.00  
Τετάρτη 28/9 Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο, 21.00
Παρασκευή 30/9 Δημοτικό Κηποθέατρο, 21.00

Δημήτρης Φανής «Το Χαμόγελο της Θλίψης» στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Το Χαμόγελο της Θλίψης είναι μια παράσταση του Δημήτρη Φανή, που επιχειρεί να αντιπαραβάλει δύο ετερόκλητα είδη μουσικής, το ρεμπέτικο και το ταγκό, τα οποία όμως έχουν πανομοιότυπη κοινωνιολογική βάση.

Τόσο το ρεμπέτικο όσο και το ταγκό, δημιουργήθηκαν από φτωχούς μετανάστες και πρόσφυγες, οι οποίοι κατοικούσαν γύρω από τα δύο μεγάλα λιμάνια, του Πειραιά και του Μπουένος Άϊρες αντίστοιχα, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη.
Κύπρος – Ελλάδα – Μεξικό – Κούβα
Σκηνοθεσία: Νεοκλής Νεοκλέους

Tρίτη 27/9 Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.30

Γιάννης Χαρούλης στα Λύμπια

Ο Γιάννης Χαρούλης και η μουσική του παρέα, επιστρέφει στο Θεατράκι του Δημοτικού Πάρκου Λυμπιών και μας προσκαλούν να αισθανθούμε, να μοιραστούμε και κυρίως να ξανασμίξουμε, υπό τον ήχο αγαπημένων μας τραγουδιών.

Παρασκευή 30/9  Koινοτικό Πάρκο Λυμπίων 

 ΘΕΑΤΡΟ

 «Φωτεινή» στο Δημ. Θέατρο Στροβόλου

Ο Δήμος Στροβόλου παρουσιάζει το έργο «Φωτεινή», της Ευρυδίκης Περικλέους Παπαδοπούλου, με τη θεατρική ομάδα «Σόλο για Τρεις»,στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου.

Ένα έργο εμπνευσμένο από τη Μικρασιατική καταστροφή, σε σκηνοθεσία Μαρίας Καρσερά.

Λίγα λόγια για το έργο:

Η συγγραφέας αντικρίζει τον κόσμο μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή μέσα από τον έρωτα και την αγάπη, μέσα από την υπομονή και την επιμονή των ανθρώπων να επιβιώσουν, να ζήσουν σε ξένη γη συνδεδεμένοι με τις παραδόσεις και την Ιστορία τους, ώστε η ζωή τους να έχει ουσία και νόημα. Το έργο ακολουθεί τη Φωτεινή να καταφέρνει να γλυτώσει μαζί με την κορούλα της τη σφαγή που διαδραματίζεται στην προκυμαία του λιμανιού της Σμύρνης, καταφέρνοντας, μέσα σε ένα ψαροκάικο, να διαφύγει στην Κύπρο και να καταλήξει στην πόλη της Λάρνακας, όπου εκεί στεριώνει τη ζωή της.

Το έργο εξελίσσεται στη δεκαετία του ’50 στην αποικιοκρατούμενη τότε, Λάρνακα, μαζί με την εγγονή της την Ευαγγελία, αφού η κόρη της Φωτεινής πεθαίνει στη γέννα. Ένας νεαρός Αρμένιος, ο Αράμ, ταρακουνάει τα ήσυχα νερά της μονότονης και σκληρής ζωής των δύο γυναικών, αποκαλύπτοντας θαμμένα μυστικά, αναμνήσεις που ενταφιάστηκαν, κειμήλια που ασφυκτιούν στα συρτάρια ενός σκονισμένου παλαιοπωλείου.

Την παράσταση θα πλαισιώσουν οι καταξιωμένοι ηθοποιοί Έρικα Μπεγέτη, Χριστιάνα Λάρκου, Χάρης Αττώνης σε ένα σκηνικό χώρο που θα φιλοτεχνήσει η Θέλμα Κασουλίδου κάτω από τη φωτιστική επίβλεψη της έμπειρης Καρολίνας Σπύρου. Τη μουσική συνθέτει και ερμηνεύει επί σκηνής ο Γιώργος Καλογήρου.

Όλα τα έσοδα από την πώληση των εισιτηρίων θα διατεθούν για την ενίσχυση του Αρμενικού Συνδέσμου Μέριμνας (αρ. άδειας εράνου: 53/22).

Δευτέρα 26/9 Δημ. Θέατρο Στροβόλου, 20.30

«Ο Βυσσινόκηπος» του Άντον Τσέχωφ στο Mαρκίδειο

Το Θέατρο Τσέπης αναμετριέται με το κύκνειο άσμα του μεγάλου Ρώσου δημιουργού για την αδυσώπητη δύναμη της αλλαγής και τη σύγχιση από την αβεβαιότητα του μέλλοντος, τους φόβους μα και τις ελπίδες για κάθετι το καινούριο εν μέσω τεράστιων ιστορικών αλλαγών.

Κύπρος
Σκηνοθεσία: Μάριος Θεοχάρους

Δευτέρα 26/9 Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου, 20.30

«Συμπέθεροι απ' τα Τίρανα»

Η θρυλική και πιο επιτυχημένη παράσταση των τελευταίων ετών «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», η οποία φέτος σημείωσε και μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία, ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία ανά την Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Σταύρου Καραγιάννη.

Το δίδυμο των επιτυχιών, Θανάσης Παπαθανασίου και Μιχάλης Ρέππας, έγραψε την ξεκαρδιστική κωμωδία το 2008 και από τότε παιζόταν συνεχώς έως το 2012.

Η προσπάθεια των μεταναστών να ενταχτούν στην ελληνική κοινωνία μέσω μεικτών γάμων γίνεται το κεντρικό θέμα στην κωμωδία. Το συγγραφικό δίδυμο καυτηριάζει με το μοναδικό και εμπνευσμένο τρόπο του τα ξενοφοβικά και ρατσιστικά πρότυπα των σύγχρονων Ελλήνων, ώστε ο καταξιωμένος κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος, το έχει κατατάξει δίπλα στους μεγάλους της ελληνικής κωμωδίας, Αλέκο Σακελλάριο – Χρήστο Γιαννακόπουλο, Νίκο Τσιφόρο – Πολύβιο Βασιλειάδη, και Κώστα Πρετεντέρη – Ασημάκη Γιαλαμά.

Το έργο:
Η Πένη και ο Λυκούργος είναι ένα ευκατάστατο ζευγάρι το οποίο ζει σε μια μεγάλη επαρχιακή πόλη της κεντρικής Ελλάδας. Έχουν αποκτήσει μια κόρη, τη Λίζα, η οποία σπουδάζει στο Λονδίνο. Όλα τους τα προβλήματα μοιάζουν να είναι λυμένα ζώντας στο περιβάλλον της νεοπλουτίστικης πολυτέλειας και το όνειρό τους είναι ένα: να δουν την μοναχοκόρη τους αποκατεστημένη με έναν καλό γαμπρό! Σχεδόν δίπλα από το σπίτι τους μένει η Πωλίνα, η αδερφή της Πένης και ο άντρας της, ο Βασίλης, σε αντίστοιχα εύπορο περιβάλλον. Λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα, η Λίζα έρχεται από το Λονδίνο με το αγόρι της, ένα νεαρό φοιτητή, τον Άλφερντ, τον οποίο γνώρισε στο Λονδίνο. Οι γονείς της Λίζας αλλά και οι θείοι της ενθουσιάζονται όταν γνωρίζουν τον όμορφο και ευγενικό νεαρό. Γρήγορα, όμως, θα πέσουν από τα σύννεφα όταν θα μάθουν ότι ο Άλφερντ δεν είναι Άγγλος, αλλά Αλβανός!

Σκηνοθεσία: Σταύρος Καραγιάννης
Σκηνικά: Λία Ασβεστά
Κοστούμια: Έβελυν Σιούπη
Παίζουν:
Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Δημήτρης Μαυρόπουλος, Βασίλης Κούκουρας, Σοφία Παυλίδου, Κώστας Καζάκας, Νατάσα Κοτσοβού, Χριστίνα Πετρολέκα, Ντανιέλ Νούρκα και ο Πάνος Σταθακόπουλος 


Τρίτη 27/9  Kηποθέατρο Λεμεσού, 21.00
Τετάρτη 28/9 Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, 21.00
Πέμπτη 29/9 Παττίχειο Λάρνακας, 21.00

«Η Μεγάλη πλεκτάνη» στο Δημ. Θέατρο Λάρνακας

Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΚΤΑΝΗ του Jordi Galceran - Μια ανατρεπτική κωμωδία!

Ένας διεφθαρμένος υπουργός. Μια υπάλληλος της εταιρίας φυσικού αερίου με οικογενειακά προβλήματα. Ένα κολ γκερλ με άποψη. Ένας ανάπηρος πατέρας και ένας άντρας αίνιγμα. Ακούγεται σαν ανέκδοτο, αλλά είναι πολύ περισσότερα…

Είναι οι ήρωες της πολύ έξυπνης κωμωδίας του Jordi Galceran Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΚΤΑΝΗ (FUGA), σε σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου και παραγωγή της Erofili Productions, που θα περιοδεύσει στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Πολύ γνωστοί και αγαπημένοι ηθοποιοί υποδύονται τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, οι: Λεωνίδας Κακούρης, Δήμητρα Ματσούκα, Θανάσης Πατριαρχέας, Χάρης Γρηγορόπουλος και Κατερίνα Νικολοπούλου. Σε αυτή την πολύ ιδιαίτερη κωμωδία, τίποτα δεν είναι όπως αρχικά φαίνεται… Όλα ξεκινούν από ένα πολιτικό σκάνδαλο αλλά βαίνουν αλλιώς! Ποιος είναι τελικά ο απατεώνας και ποιος κινεί τα νήματα της υπόθεσης, που είναι τόσο αστεία αλλά και τόσο πανούργα ανατρεπτική;
Ο πολυβραβευμένος θεατρικός συγγραφέας Jordi Galceran (To Δάνειο, Η μέθοδος Γκρόνχολμ, Αλυσιδωτές Λέξεις, Καρναβάλι, Κανκούν) έγραψε με μεράκι ένα έργο κωμικό και αστείο, όλο ανατροπές και εκπλήξεις αλλά και γεμάτο νόημα: για τους εγνωσμένους και μη απατεώνες και για τις σκευωρίες του ανθρώπου της διπλανής πόρτας. .

Λίγα λόγια για το έργο

Μοραλέχα, πλούσιο προάστιο της Μαδρίτης. Ο Ισίδρο Γκαλιάνα (Λεωνίδας Κακούρης), μέχρι πρόσφατα Υπουργός Βιομηχανίας και Ενέργειας και υπόλογος ενός εξωφρενικού σκανδάλου περί χρηματισμού, είναι έτοιμος να εκπληρώσει την τελευταία του επιθυμία πριν αυτοκτονήσει: να κάνει σεξ με μια πόρνη. Όταν όμως ξαφνικά χτυπάει το κουδούνι και εμφανίζεται μπροστά του η εκρηκτική Βισέντα (Δήμητρα Ματσούκα) για να ελέγξει τη διαρροή αερίου στη βίλα του, τα σχέδια του για αυτοκτονία και σεξ πάνε περίπατο…

Συντελεστές
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ Λεωνίδας Κακούρης, Δήμητρα Ματσούκα, Χάρης Γρηγορόπουλος, Θανάσης Πατριαρχέας,Κατερίνα Νικολοπούλου
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Σταύρος Στάγκος
ΚΕΙΜΕΝΟ Jordi Galceran
ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Μαρία Χατζηεμμανουήλ
ΦΩΤΙΣΜΟΙ Βαγγέλης Μούντριχας
ΣΚΗΝΟΓΡΑΦΙΑ Δήμος Κλημενώφ
ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ Σοφία Δριστέλα
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Ειρήνη Μπαλτά
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:Ελίνα Γιουνανλή
ΠΡΟΒΟΛΉ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγλαΐα Παγώνα
GRAPHIC DESIGN Indigo Creative
ΠΑΡΑΓΩΓΗ EROFILI PRODUCTIONS
ΒΟΗΘΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Τόνια Κάββαλου
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ Αλέξανδρος Πιτόσογλου

Περισσότερες πληροφορίες:
Erofili Productions, Αλέξανδρος Πιτόσογλου, info@erofiliproductions.gr 

Τρίτη 27/9  Δημοτικό Θέατρο Γ. Λυκούργος Λάρνακας, 21.00
Τετάρτη 28/9  Παττίχειο Λεμεσού, 21.00
Πέμπτη 29 /9  Αμφιθέατρο Σχολής Τυφλών, 21.00

«Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες» στο Μαρκίδειο Πάφου

Επιστρέφει στη σκηνή η μεγάλη επιτυχία του φετινού καλοκαιριού Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Λάρκου.

Η αξεπέραστη κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου και Χρήστου Γιαννακόπουλου δίνει δύο ακόμα παραστάσεις στο Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’ και ακολουθούν παραστάσεις στο Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο Πάφου και στο Δημοτικό Θέατρο Γ. Λυκούργος Λάρνακας την.

Ο σκηνοθέτης Παναγιώτης Λάρκου και οι συνεργάτες του, έχοντας ως σύμμαχό τους τις απίθανες καταστάσεις, το σπαρταριστό διάλογο και τον καταιγιστικό ρυθμό του έργου, ζωντανεύουν σκηνικά τις συνέπειες ενός αδικαιολόγητου εθίμου, προσφέροντας γέλιο και σατιρίζοντας ανθρώπινους τύπους και συμπεριφορές.

Μια παλιά οικογενειακή βεντέτα στοιχειώνει τις ζωές δύο απλών ανθρώπων που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους: του Θωμά Μακρυκώστα και του Στέλιου Κοντογιώργη. Το μίσος αναζωπυρώνεται και οι δύο ήρωες δέχονται οικογενειακές πιέσεις για να αναλάβουν το χρέος της αντεκδίκησης. Διασταυρώνονται κατά τύχη σε ένα ξενοδοχείο στην Αθήνα, κι έτσι η αόρατη διαμάχη γίνεται ορατή. Θα καταφέρουν να βγουν αλώβητοι από αυτό το ξέφρενο αλληλοκυνηγητό και να γράψουν στο χιόνι την παλιά έχθρα;

Η κωμωδία Μακρυκωσταίοι και Κοντογιώργηδες, γραμμένη το 1959, γνώρισε τεράστια καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία χάρη στην κινηματογραφική μεταφορά της, ο απόηχος της οποίας είναι έντονος ακόμα και σήμερα.

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία-Διασκευή: Παναγιώτης Λάρκου
Σκηνικά-Κοστούμια: Εδουάρδος Γεωργίου
Μουσική σύνθεση-διασκευές: Δημήτρης Σπύρου
Χορογραφία-Κίνηση: Άννη Χούρη
Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Βοηθός σκηνογράφος-ενδυματολόγος: Ελένη Ιωάννου

Παίζουν: Πέτρος Γιωρκάτζης, Μιχάλης Καζάκας, Ηλιάνα Κάκκουρα,
Νάγια Τ. Καρακώστα, Παναγιώτης Λάρκου, Μιχάλης Μουστάκας,
Ονησίφορος Ονησιφόρου, Βασίλης Χαραλάμπους, Άγγελος Χατζημιχαήλ

Τετάρτη 28/9  Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο

ΧΟΡΟΣ

«Dear You» από το Χοροθέατρο Ομάδα 5 στο Ριάλτο

Το έργο της Ρούλας Κλεοβούλου αποτελεί μια έρευνα για το πώς βιώνει ο άνθρωπος τον έρωτα με την απουσία του σώματος.

Η παράσταση DEAR YOU είναι ένα ‘Performance Installation’ εμπνευσμένο από ερωτικά γράμματα που γράφτηκαν από διάφορους γνωστούς συγγραφείς. Εμπνευσμένο από τη νοσταλγία μιας χαμένης εποχής. Μιας εποχής που εμείς σήμερα, μόνο στα βιβλία και στον κινηματογράφο μπορούμε να νιώσουμε. Η επικοινωνία μας πλέον έχει γίνει ένα ‘text’, έχει γίνει ένα ‘email’, έχει γίνει ‘messenger’, έχει γίνει ‘viber… Έχει γίνει στιγμιαία, γρήγορη, εύκολη, η επικοινωνία του εδώ και τώρα.

Πως έχουν καταντήσει όλα αυτά τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον έρωτα και την επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων; Και τελικά, υπάρχουν κοινά απωθημένα στο ερωτικό σώμα μιας άλλης εποχής με το ερωτικό σώμα του σήμερα;

Χορογραφία/περφόρμερ: Ρούλα Κλεοβούλου
Δραματουργία: Χλόη Μελίδου
Εικαστική εγκατάσταση: Έλενα Κοτασβίλι, Αντρέας Αντωνίου
Κοστούμι: Παντελής Παντελή
Μουσική/ηχητική δημιουργία: Chris Cara  

Παρασκευή 30/9  Θέατρο Ριάλτο, 19.00 & 21.00

CINEMA

Avatar: The Way of Water

Η ιστορία εκτυλίσσεται στο μέλλον, όπου ο Τζέικ, τραυματισμένος βετεράνος πολέμου, μεταφέρεται στον πλανήτη Πανδώρα, που κατοικείται από μια ανθρωποειδή φυλή. Όταν οι διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους και στην εξωγήινη φυλή οδηγούν σε διαμάχες, ο Τζέικ αναγκάζεται να ηγηθεί μιας αιματηρής μάχης για επιβίωση...

Σκηνοθεσία James Cameron
Πρωταγωνιστούν Zoe Saldana, Michelle Yeoh, Kate Winslet

K Cineplex (The Mall of Cyprus ) 17.00, 20.30
K Cineplex (Λευκωσία) 20.30 π/σ/κ 17.00
K Cineplex (Λάρνακα) 20.30 π/σ/κ 17.00
K Cineplex (Λεμεσός) 20.30 π/σ/κ 17.00
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 17.00, 20.30
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 17.30, 20.30,21.30 σ/κ 11.30, 14.30,
RIO (Λεμεσός) 19.30, 22.00