ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10 ιδέες για να περάσεις τέλεια αυτή την εβδομάδα

WIZ TEAM

Θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, φεστιβάλ, cinema. Επιλέξαμε όπως πάντα, τα πιο ενδιαφέροντα events που θα λάβουν χώρα 3 με 7 Οκτωβρίου, σου τα προτείνουμε κι εσύ παρά να διαλέξεις αυτά που σε ενδιαφέρουν περισσότερο! Υποδεχόμαστε την πρώτη εβδομάδα του Οκτώβρη με τον καλύτερο τρόπο.

ΜΟΥΣΙΚΗ

Music has no barriers & borders στο Ριάλτο

Την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου, στο θέατρο Ριάλτο θα πραγματοποιηθεί ένα μουσικό ταξίδι με διάφορα έργα απo Bizet, Kurt Weil, Lehar, Οffenbach, Χατζιδάκη,Θεοδωράκη μέχρι τους δικούς μας καταξιωμένους συνθέτες Τόκα, Αργυρίδη και Καραγιώργη.

Θα συμμετέχουν οι μουσικοί: Κυριάκος Κυριάκου στο πιάνο, Κώστας Αποκίδης στην κιθάρα. Στο τραγούδι Ραφαέλλα Χαραλάμπους μετζο- σοπρανο και Παναγιώτα Καπνίση σοπράνο.

Info
Tρίτη 4 Οκτωβρίου 2022
Θέατρο Ριάλτο, 20.30
Ανδρέα Δρουσιώτη 19 Λεμεσός
Εισιτήρια: €12/8
Προώληση www.rialto.com.cy 
Πληροφορίες 77777745

Αφιέρωμα στους Απόστολο Καλδάρα, Στέλιο Κουγιουμτζή και Μάνο Λοΐζο στο Κούριο

Το Ίδρυμα "Πανίκος Χατζηχαμπής" και η εταιρεία P&S Carton διοργανώνουν και φέτος τη καθιερωμένη μεγάλη συναυλία.
Την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου στο Αρχαίο θέατρο Κουρίου θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε ένα υπέροχο αφιέρωμα στους αγαπημενούς Απόστολο Καλδάρα, Στέλιο Κουγιουμτζή και Μάνο Λοΐζο.

Τραγουδούν: Παντελής Θαλασσινός, Ασπασία Στρατηγού και οι νέοι ερμηνευτές Πάρης Παράσχος, Λευτέρης Πιτσιλλίδης, ενώ τιμητικά συμμετέχει και ο Γιώργος Νταλάρας.

Info
Tετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, 20.30
Επισκοπή Λεμεσός
Εισιτήρια €10
Προπώληση Tickethour
Πληροφορίες 99 419938/ 99 679756

Unic Music Vibes 2022 στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

Tέσσερις DJ’s και τρεις performers δίνουν ρυθμό στην πιο εκρηκτική βραδιά του Οκτώβρη!

Το Unic Music Vibes επιστρέφει για 6η φορά, για να προσφέρει ένα αξέχαστο πάρτυ, ανοιχτό σε όλους! Οι DJ M.gk, Anthony 642, DJ Konic, DJ Dino K, Kyriakos Argyrou, Michael Angelos Ioannou και ο Fanos Sax είναι έτοιμοι να ξεσηκώσουν το πλήθος με τις τελευταίες επιτυχίες, καλωσορίζοντας όλους τους μαθητές και προσφέροντας μια μοναδική βραδιά σε όλους.

Info
Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, 19.00
Ανοικτό Αμφιθέατρο UNIC
Είσοδος Δωρεάν

«Μάνος Λοϊζος - Ναζίμ Χικμέτ» στο Αμφιθέατρο Δήμου Δρομολαξιάς

Συναυλία αφιερωμένη στο έργο του Μάνου Λοϊζου και Ναζίμ Χικμέτ. Θα παρουσιαστούν τραγούδια από το σύνολο του έργου του συνθέτη, σε ποίηση Ναζίμ Χικμέτ και μουσική Θάνου Μικρούτσικου, Zulfu Livaneli και του ίδιου του Μάνου Λοΐζου.

Η Καλλιτεχνική Επιμέλεια ανήκει στον Γιώργο Καλογήρου, ενώ τραγουδούν οι Ρίτα Αντωνοπούλου, Niyal Ozturk, Φρειδερίκη Τομπάζου και Αντρέας Ελεσνίτσαλης.

Info
Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
Αμφιθέατρο Δήμου Δρομολαξιάς, 20.00
Μενεού, επ. Λάρνακας
Εισιτήρια €15
Προπώληση SoldOut Tickets
Πληροφορίες 24652821, 96455848

Γιώτα Νέγκα στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής

Μέσα στα πλαίσια των κοινωνικοπολιτιστικών του δραστηριοτήτων, ο Σύνδεσμος Αστυνομίας Κύπρου (Σ.Α.Κ.) διοργανώνει συναυλία με την τραγουδίστρια ΓΙΩΤΑ ΝΕΓΚΑ και δύο Κύπριους τραγουδιστές, τα καθαρά έσοδα της οποίας θα διατεθούν εξ’ ολοκλήρου στο Φιλανθρωπικό ΄Ιδρυμα ‘΄Ενα ΄Ονειρο Μια Ευχή’.

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον χώρο συναυλιών της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασσού.

Ιnfo
Παρασκευή 07 Oκτωβρίου 2022
Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, 20.30
Λευκωσία
Eισιτήρια €10
Προπώληση Soldouttickets

ΘΕΑΤΡΟ

«Το Μινόρε» στο Δημ. Θέατρο Λευκωσίας

Ένα μουσικοθεατρικό οδοιπορικό μέσα στα σκοτάδια και τους καπνούς του Πειραιά του ‘30, για τους ρεμπέτες, τους ανυπότακτους, τους ανθρώπους του περιθωρίου, που λυτρώθηκαν μέσα από τη μουσική τους και την έφεραν από «την υπόγεια την ταβέρνα» στα σαλόνια, στις καρδιές μας, στα χείλια μας. Με τους Γεράσιμο Σκιαδαρέση, Ιεροκλή Μιχαηλίδη και άλλους.

Σκηνοθεσία Τάκης Τζαμαργιάς
Θεατρική προσαρμογή Δημήτρης Χαλιώτης

Info
Τρίτη 4 – Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.30
Μουσείου 6
Προπώληση Τickethour

«Ζορμπάς» του Μίκη Θεοδωράκη στο Παττίχειο Λεμεσού

Το κλασικό έργο, διάσημο σε όλο τον κόσμο, ο «Ζορμπάς» του Μίκη Θεοδωράκη παρουσιάζεται στην Κύπρο μετά την πρώτη του εκτέλεση στο Νησί το 2005 από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 20χρονά του.

Ο λογοτεχνικός ήρωας του μυθιστορήματος του Νίκου Καζαντζάκη ζωντανεύει από τη χορωδία Brucknerchor από το Linz της Αυστρίας, την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Λεμεσού, τη Xορωδία Cantus Novus Femina και τη σοπράνο Μαρίζα Αναστασιάδη, σε μουσική διεύθυνση του Κωνσταντίνου Δημηνάκη.

Ιnfo
Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022
Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού, 20.00
Αγίας Ζώνης 4 Λεμεσός
Εισιτήρια €12
Πληροφορίες 22411733
Προπώληση Tickethour

«1984» στον ΘΟΚ

Το άκρως προφητικό μυθιστόρημα 1984 του Τζορτζ Όργουελ, διασκευασμένο με τόλμη από τους Ρόμπερτ Άικι και Ντάνκαν Μακμίλαν, αποτελεί ένα σκληρό και ακραία αληθινό μανιφέστο κατά του ολοκληρωτισμού, ένα δυστοπικό αριστούργημα για την κατασκευή της πραγματικότητας, την παραχάραξη του παρελθόντος, τον έλεγχο και το πάγωμα της συνείδησης, το οποίο μας συγκλονίζει ακόμα και σήμερα, εβδομήντα δύο ολόκληρα χρόνια από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε.

Ο κεντρικός ήρωας, Ουίνστον Σμιθ, ζει στον ζοφερό κόσμο της Ωκεανίας, προσπαθώντας με κάθε μέσο να διατηρήσει τη λογική του απέναντι στο ασφυκτικό καθεστώς παρακολούθησης του Μεγάλου Αδελφού, που έχει απαγορεύσει διά ροπάλου κάθε σκέψη. Σε αυτό το περιβάλλον ερωτεύεται την Τζούλια, ενώ δεν παύει να διαπράττει όλο και περισσότερα Εγκλήματα Σκέψης. Σκέφτεται, θυμάται, φαντάζεται, ελπίζει. Ελπίζει σε ένα μέλλον χωρίς τον Μεγάλο Αδελφό. Όμως οποιαδήποτε απόπειρα απόδρασης είναι μάταιη.

Info
Παρασκευή 7- Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2022
Θέατρο ΘΟΚ, 20.30 (Κυρ. 18.00)
Νέα Σκηνή
Γρηγόρη Αυξεντίου 9, Λευκωσία
Εισιτήρια €12/€6
Προπώληση www.thoc.org.cy 

ΦΕΣΤΙΒΑΛ

35o Φεστιβάλ Αγλαντζιάς

Ο Δήμος Αγλαντζιάς προσκαλεί το κοινό στο 35ο Πολιτιστικό Φεστιβάλ! Πέντε μοναδικές μέρες μουσικής και θεάτρου.

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022
Παιδική Παράσταση Βαγγέλη Ηλιόπουλου
«Ο Τριγωνοψαρούλης» από το Θέατρο Τσέπης
Πάρκο Σπύρος Κυπριανού
Ώρα Έναρξης 19.00

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022
Κωμωδία Μιχάλη Πιτσιλλίδη «Ωσπολλάτε Αρκοντήναμεν»
Αμφιθέατρο Σκαλί Αγλαντζιάς
Ώρα Έναρξης 20.15

CINEMA

Smile

Μετά το τραυματικό περιστατικό με έναν ασθενή, η Dr. Rose Cotter αρχίζει να βιώνει τρομακτικά συμβάντα που δεν μπορεί να εξηγήσει. Καθώς ένας σαρωτικός φόβος αρχίζει να καταλαμβάνει τη ζωή της, η Rose θα πρέπει να αντιμετωπίσει το προβληματικό παρελθόν της για να επιβιώσει και να δραπετεύσει από αυτήν την τρομακτική πραγματικότητα.

Σκηνοθεσία Parker Finn
Σκηνοθεσία Sosie Bacon, Jessie T. Usher, Kyle Gallner

K Cineplex (The Mall of Cyprus ) 19.45, 22.15
K Cineplex (Λευκωσία) 19.45, 22.15
K Cineplex (Λάρνακα) 19.45, 22.15
K Cineplex (Λεμεσός) 19.45, 22.15
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 19.45, 22.15
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 19.45, 22.00
RIO (Λεμεσός) 19.40, 22.00