ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10 ιδέες για να περάσεις τέλεια το Σαββατοκύριακο

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Μουσική, θέατρο, stand up comedy, φεστιβάλ. Οι 11 καλύτερες προτάσεις για έξοδο προτεινόμενες από το Wiz Guide. 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Μαρίνα Σπανού

Η Μαρίνα Σπανού έρχεται μαζί με την κιθάρα και τους μουσικούς της να μοιραστεί τις καινούργιες της ιστορίες.

Μαζί της στη σκηνή οι μουσικοί Κωστής Βήχος (μπάσο, ενορχηστρώσεις), Αλέκος Βουλγαράκης (κιθάρα), Αποστόλης Μπουρνιάς (κρουστά, τύμπανα), Γιώργος Κουρέλης (πλήκτρα) και ο Ηλίας Καρούμπαλης (ηχοληψία).

Ιnfo
Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024
Σχολή Τυφλών, 21.00
Λευκωσία
Εισιτήρια: more.com

Πρωτοψάλτη- Πορτοκάλογλου στο Δημ. Κηποθέατρο Μάριος Τόκας 

Μία εντελώς διαφορετική αλλά όπως πάντα δυνατή - συγκινητική βραδιά θα μας χαρίσει η αξεπέραστη ερμηνεύτρια Άλκηστις Πρωτοψάλτη στα πλαίσια εορτασμού των 33 χρόνων του Ραδιοφωνικού Καναλιού 6.

Αυτή τη φορά κοντά της - special guest - ο αγαπημένος της και αγαπημένος μας, ο σπουδαίος καλλιτέχνης Νίκος Πορτοκάλογλου μαζί με τον οποίο θα δώσουν μια ξεχωριστή μουσική πινελιά στο πρόγραμμα τους.
Με τις μοναδικές φωνές τους και την απαράμιλλη σκηνική τους παρουσία θα μας ταξιδέψουν με το δικό τους τρόπο σε μελωδικά και όχι μόνο μονοπάτια με τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει.
«Ακριβό μου ραδιόφωνο…εδώ είναι το ταξίδι» με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη και special guest το Νίκο Πορτοκάλογλου!

Mέρος των εσόδων θα διατεθούν στο «Ταμείο Ημέρας Αγάπης Παιδιού»

Info
Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024
Δημοτικό Κηποθέατρο Μάριος Τόκας, 20.30
Eισιτήρια €20
Προπώληση www.ticketmaster.cy 
Καταστήματα ACS Courier

Καίτη Γαρμπή Κωνσταντίνος Χριστοφόυ στις Notes

Οι Notes Live ξεχωρίζουν για τους καλλιτέχνες που φιλοξενούν, για το πλούσιο πρόγραμμά τους και για τις ανεπανάληπτες βραδιές που χαρίζουν στο κοινό.

Καθώς προχωράμε στο Φθινόπωρο η μοναδική Καίτη Γαρμπή έρχεται στις Notes Live στην Λεμεσό για τα Σαββατόβραδα του Οκτωβρίου.

Η Καίτη Γαρμπή έρχεται κατευθείαν από την καρδιά της Αθήνας με όλο το μουσικό της επιτελείο με σκοπό να απογειώσει τα Σαββατόβραδα μας παρέα με τον Κωνσταντίνο Χειστοφόρου. Guest εμφάνιση θα κάνει και ο Δημήτρης Σχοινάς

Info
Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024
Notes Live, 23.00
Οδός Ελευθερίας 5
Λεμεσός

 «A Night of Queen» στο Δημ. Θέατρο Στροβόλου

Ένα μοναδικό show, που αναπαριστά με μοναδικό τρόπο τόσο τον frontman Freddie Mercury όσο και τους Queen σαν μπάντα. Η εκπληκτική ομοιότητα των μελών των “The Bohemians” με το μεγάλο συγκρότημα και οι μοναδικές ερμηνείες, δημιουργούν μέσα από τα τραγούδια των θρύλων της ροκ μουσικής μια ανεπανάληπτη εμπειρία που μεταφέρει τον θεατή στην αυθεντική ατμόσφαιρα των Queen, αποδεικνύοντας ότι είναι το πιο δυναμικό και συναρπαστικό Queen Tribute Band. Παρέα με τον τραγουδιστή Rob Comber, που ενσαρκώνει τον Freddie Mercury και αποτυπώνει τη σκηνική του παρουσία και την προσωπικότητα του αλλά και τον Christopher Gregory, που μοιάζει εκπληκτικά στον Brian May και παίζει την κιθάρα με φανταστική δεξιότητα όπως ακριβώς το είδωλο του. Δεν είναι δύσκολο λοιπόν να παρασύρουν και να μαγνητίσουν το κοινό φτάνοντας ως το αποθεωτικό φινάλε, όπου όλοι μαζί τραγουδούν το «We Will Rock You» και το «We Are the Champions».

Ιnfo
Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024
Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, 20.30
Λευκωσία
Εισιτήρια: www.soldoutticketbox.com 

STAND UP COMEDY

Θωμάς Ζάμπρας στο Θέατρο Πάνω Πολεμιδίων

Ο Θωμάς ταξιδεύει για πρώτη (και τελευταία!) φορά στην Κύπρο με την άκρως επιτυχημένη παράστασή του “Απόφοιτος Λυκείου” για μία μοναδική βραδιά.

Ο τίτλος είναι εμπνευσμένος από την περηφάνια του που ανήκει σε μια από τις πιο παρεξηγημένες μειονότητες: Απόφοιτος Λυκείου. Ανοίξαμε και σας περιμένουμε. Σύντομα κοντά σας. Ερχόμαστε στο χώρο σας. Μόνο σοβαρές προτάσεις.
Ο “Απόφοιτος Λυκείου” θα βιντεοσκοπηθεί στην Αθήνα το Σεπτέμβριο και έτσι δε θα παρουσιαστεί ποτέ ξανά σε ζωντανό κοινό, κάνοντας αυτή την επίσκεψη του Θωμά στην Κύπρο τη μοναδική ευκαιρία να δει κανείς ζωντανά μία από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις στην ιστορία του ελληνικού stand up comedy!

Για κρατήσεις σε τραπέζια, θα πρέπει να αγοράζονται 2-6 εισιτήρια/τραπέζι. (Σε κρατήσεις μικρότερες των 6 ατόμων ενδέχεται στο ίδιο τραπέζι να φιλοξενηθεί πάνω από μία παρέα)

Υπάρχει ελάχιστη κατανάλωση 15 ευρώ/άτομο για κρατήσεις σε τραπέζια.

Ιnfo
Παρασκευή 11 Οκτώβρη 2024
Δημ. Θέατρο Πάνω Πολεμιδίων, 21.30
Λεμεσός
Διάρκεια: 90' λεπτά
Εισιτηρια από €17
Προπώληση www.more.com

ΘΕΑΤΡΟ

«Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε» στο WhereHaus 612

Οι θεατρικές ομάδες Point To Contemporary Theater και Anyhow Theatre Ensemble παρουσιάζουν την κωμωδία των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου «Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κολοκοτρώνη. Το έργο θα παρουσιαστεί στην υπαίθρια σκηνή του θεάτρου WhereHaus 612 στη Λευκωσία με πρεμιέρα στις 21 Σεπτεμβρίου.

Το έργο Μάντεψε ποιος θα πεθάνει απόψε το διασκεύασαν και το μετονόμασαν οι Ρέππας και Παπαθανασίου το 2013. Οι συγγραφείς εμπνευσμένοι από το θρίλερ μυστηρίου του Ρομπέρ Τομά Η Παγίδα (1962) δημιούργησαν μια καλογραμμένη και δομημένη αστυνομική κωμωδία, στην οποία συνυπάρχουν στοιχεία κωμωδίας καταστάσεων, χαρακτήρων αλλά και το αστυνομικό σασπένς. Το έργο ενεργοποιεί το αστυνομικό ένστικτο κάθε θεατή, ο οποίος καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης προσπαθεί να αποκωδικοποιήσει όλα τα στοιχεία και τεκμήρια, έτσι ώστε να μπορέσει να ανακαλύψει τον ένοχο και να εξιχνιάσει το μυστήριο, μέσα από ένα παιχνίδι γεμάτο συνεχείς ανατροπές και κρυφές παγίδες.

Βρισκόμαστε στο Σαμονί της Γαλλίας τη δεκαετία του 50’. Η Κατρίν Κλεμάν δηλώνει στις αρχές την εξαφάνιση του συζύγου της Φιλίπ Κλεμάν. Ενώ η επιθεωρήτρια Σαμπρόλ ενημερώνει την Κατρίν ότι οι προσπάθειες της αστυνομίας δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα εμφανίζεται στο σπίτι ο Φιλίπ τον οποίο η Κατρίν δεν αναγνωρίζει. Τότε ξεκινάει μια αστυνομική περιπέτεια γεμάτη ανατροπές ενώ παράλληλα η σπιτονοικοκυρά των Κλεμάν, μια ρουμάνα νοσοκόμα και ένας ιδιόρρυθμος πελάτης του Φιλίπ εισβάλλουν στο σπίτι των Κλεμάν και περιπλέκουν περισσότερο τον γρίφο για το ποιος λέει την αλήθεια και ποιος το ψέμα. Το αίνιγμα λύνεται την τελευταία στιγμή και οδηγεί την ιστορία σε ένα ανατρεπτικό φινάλε το οποίο είναι αδύνατον να υποψιαστεί ακόμη και ο πιο έμπειρος θεατής.

Ιnfo
Παρασκευή 11- Kυριακή 13 Οκτωβρίου 2024
Wherehaus 612, 20.30
Λευκωσία
Κρατήσεις 99122552, 99660162

«Η Τριλογία των Lehman» στο Θέατρο Χώρα

«Ο ήλιος δεν δύει ποτέ στις επιχειρήσεις των Lehman Brothers.

Ένας από τους σημαντικότερους μυθιστοριογράφους και θεατρικούς συγγραφείς της Ιταλίας, ο Stefano Massini δημιουργεί ένα τεράστιο μωσαϊκό 164 χρόνων, όπου μαζί με τα μεγάλα γεγονότα της ιστορίας του 19ου, 20ου και 21ου αιώνα, καταγράφει την πορεία των τριών Εβραίων αδερφών Λίμαν από το Ρίμπαρ της Βαυαρίας που μεταναστεύουν στην Αμερική. Εκεί, χαρτογραφείται επίσης, η πορεία των παιδιών και των εγγονιών τους, αποκαλύπτοντας την άνοδο και την πτώση της χρηματοοικονομικής αυτοκρατορίας που δημιούργησαν, και που είχε ως αντίκτυπο το 2008, την κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας με τις τρομερές συνέπειες στις ζωές εκατομμυρίων απλών ανθρώπων.

Info
Σάββατο 12- Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024
Θέατρο Χώρα, 20.00 (Κυρ. 19.00)
Κοραή 1 Πλατεία Αρχιεπισκοπής, Λευκωσία
Εισιτήρια Soldout Tickets
Κρατήσεις 96147809

«ECHO» στο Flea Theatre

H Θεατρική Ομάδα Garage γιορτάζει τα 15χρονα της με το έργο «Εcho», βασισμένο στο έργο του Μichael B, σε μετάφραση του Σταύρου Πατσιά και σε σκηνοθεσία του Μάριου Ζησίμου.

Ο κεντρικός ήρωας της ιστορίας παλεύει να διαχειριστεί το συναισθηματικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται. Στην προσπάθειά του να συμφιλιωθεί και να αποδεχτεί τον εαυτό του, έρχεται αντιμέτωπος με την ηχώ της κοινωνίας, της οικογένειας, των στερεοτύπων, των «πρέπει» εναντίον των «θέλω». Το εναγώνιο ερώτημα που τίθεται είναι το αν τελικά είναι δυνατό να βρει κάποιος τον εαυτό του στη σύγχρονη κοινωνία.

Πόσο εύκολο είναι άραγε να απαλλαγούμε από τη ρουτίνα και τις βαρετές συνήθειες της καθημερινότητας; Πόσο εύκολο είναι να διαχειριστούμε τις τοξικές σχέσεις και τους ανθρώπους που μας κάνουν να απομακρυνόμαστε ακόμα πιο πολύ από αυτό που είμαστε πραγματικά;

Ιnfo
Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2024
Flea theatre, 20.30
Λευκωσία
Διάρκεια 85 λεπτά
Κρατήσεις 99 15 61 01

 ΠΑΙΔΙ

«Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά» στο Πάνθεον

H θεατρική ομάδα Young Performers παρουσιάζει το Μιούζικαλ – Τα καινούρια ρούχα του Βασιλιά, βασισμένο στο κλασσικό παραμύθι του Χ.Κ Άντερσεν που γράφτηκε το 1837. Σε ελληνική θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Μαρίας Μπεγιάζη.

Στόχος των συντελεστών είναι η δημιουργία μιας πρωτότυπης σκηνικής πρότασης δημιουργώντας ένα ολοκαίνουριο’ pop’ θεατρικό έργο, που συνδυάζει το χιούμορ με την πραγματική αλήθεια, την μαγεία με την υψηλή αισθητική και το πέρασμα των μηνυμάτων που μας απασχολούν στην ζωή – χρήμα, εξουσία, αφοσίωση και πίστη, αγάπη.

Μια πρωτότυπη παράσταση, με δράση και πολλές εκπλήξεις, με την συμμετοχή των θεατών, έρχεται να εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους.

Στην παράσταση συμμετέχουν οι επαγγελματίες ηθοποιοί της θεατρικής ομάδας Performers PRODUCTIONS.

Info
Kυριακή 13 Οκτωβρίου 2024
Πάνθεον,11.00 & 15.00
Λευκωσία
Εισιτήρια €12 Παιδικό € 10 (Mέχρι 12 ετών)
Προπώληση www.ticketmaster.cy  *
Καταστήματα ACS Courier

«Το κάστρο μας» στο Θέατρο Δέντρο

Το Θέατρο Δέντρο ανεβάζει το έργο «Το κάστρο μας» βασισμένο στο βραβευμένο μυθιστόρημα της συγγραφέως και εκπαιδευτικού Μαρίας Πυλιώτου, σε δραματουργία της Γεωργίας Μεσιήτη. Η μυθοπλασία του βιβλίου είναι εμπνευσμένη από την αληθινή ιστορία ενός 15χρονου έφηβου που πέρασε το 1976 στα κατεχόμενα για να πάει στο χωριό του. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο βραβείο του Κυπριακού Συνδέσμου Παιδικού Νεανικού βιβλίου (9 Απριλίου 1979) «το έργο καλλιεργεί την ιδέα της φιλίας μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, συμβάλει στη διατήρηση της μνήμης για τα κατεχόμενα και τρέφει την πίστη για την επιστροφή».

Στην παράσταση, που σκηνοθετεί η Μαρίνα Βρόντη, παρακολουθούμε την περιπέτεια του νεαρού Στάθη που φεύγει κρυφά ένα βράδυ, εν αγνοία κινδύνου, μαζί με τον καινούριο γείτονα και φίλο του, για να πάει να πάρει το ποδήλατο του που έκρυψε στον αχυρώνα του σπιτιού του την ημέρα που έμελλε να φύγει πρόσφυγας από το χωριό του.

«Το κάστρο μας» είναι μια παράσταση για όλη την οικογένεια, για τον παππού, τη γιαγιά και για παιδιά τους -τους σημερινούς γονείς των εφήβων- που θα ταξιδέψουν στο χρόνο και θα ανακαλέσουν μνήμες. Κυρίως όμως είναι μία παράσταση για τους νέους και τα παιδιά όλων των ηλικιών που με αφορμή τα καπρίτσια των δύο νεαρών της ιστορίας και την αναπάντεχη φιλία που προκύπτει με την Τουρκοκύπρια έφηβη Τζεϊντά, θα γνωρίσουν εκείνη την «άλλη» Κύπρο. Τότε ακόμα που οι απλοί, φτωχοί, λαϊκοί άνθρωποι συμβίωναν αρμονικά έχοντας σε πρώτο πλάνο την καθημερινή αγωνία της επιβίωσης. Τότε που οι άνθρωποι στις γειτονιές νοιαζόντουσαν και βοηθούσαν ο ένας τον άλλον.

Info
Σάββατο 12- Kυριακή 13 Οκτωβρίου 2024
Θέατρο Δέντρο, 15.30 (Κυρ. 15.30 & 18.00)
Eνότητας 44Β, Παλλουριώτισσα
Εισιτήρια €12
Προπώληση Soldout Tickets & Καταστήματα Stephanis
Πληροφορίες 94486668

 ΦΕΣΤΙΒΑΛ

20ο Φεστιβάλ Μήλου στην Κυπερούντα

Ένα από τα μεγαλύτερα παραδοσιακά φεστιβάλ του τόπου μας, επιστρέφει για 20η φορά στο ωραίο κεφαλοχώρι της Πιτσιλιάς.

Στις 12 και 13 Οκτωβρίου η Πλατεία της Κυπερούντας θα γεμίσει και πάλι με κόσμο, ενώ στον χώρο θα υπάρχουν περίπτερα με προϊόντα μήλου, φαγητά και ποτά, παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους και πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα!

Info
Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024
Πλατεία Κυπερούντας, επ. Λεμεσού, 09.00-23.45
Πληροφορίες  Φεστιβάλ Μήλου Κυπερούντας