ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10 ιδέες που θα απογειώσουν το Σαββατοκύριακο σας

WIZ TEAM

Το Wiz σας προτείνει τις καλύτερες εκδηλώσεις για να περάσετε υπέροχα και αυτό το Σαββατοκύριακο. 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Starlight 4 – Μεγάλοι Ερμηνευτές στο Ριάλτο

Υπό τη διεύθυνση του καλλιτεχνικού της διευθυντή Günter Neuhold, η ορχήστρα παρουσιάζει αριστουργήματα του ώριμου ρομαντισμού.

Ο διεθνούς φήμης βιολιστής Liviu Prunaru δυστυχώς δεν είναι σε θέση να συμπράξει μαζί μας στις συναυλίες. Είμαστε ευτυχείς καθότι τον αντικαθιστά ο πολυβραβευμένος βιολιστής Stephen Waarts - ένα ταχύτατα ανερχόμενο αστέρι στον κόσμο του βιολιού!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Jean Sibelius: Κοντσέρτο για βιολί σε Ρε ελάσσονα, έργο 47
Johannes Brahms: Συμφωνία αρ. 2 σε Ρε μείζονα, έργο 73

H έμφυτη ποιητική μουσικότητα του Stephen Waarts τον έχει εδραιώσει ως ένα σταθερά αγαπητό στο κοινό καλλιτέχνη. Ο Waarts θα ερμηνεύσει το εξαιρετικά δεξιοτεχνικό Κοντσέρτο για βιολί του Jean Sibelius. Η συναυλία θα κλείσει με τη μελωδική, γεμάτη συναισθηματικές αντιθέσεις Δεύτερη Συμφωνία του Johannes Brahms.

Info
Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023
Ριάλτο, 20.30
Ανδρ. Δρουσιώτη Πλ. Ηρώων Λεμεσός
Πληροφορίες: 22 463144
www.rialto.com.cy 

Αφιέρωμα στη Σωτηρία Μπέλλου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας

Η ΕΔΟΝ και η ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ Κ.Φ. διοργανώνουν συναυλία - αφιέρωμα στη μεγάλη ερμηνεύτρια του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού, στη γυναίκα που πρωταγωνίστησε τόσο στο τραγούδι, όσο και στον αγώνα. Τα τραγούδια της και η αγωνιστική στάση ζωής της αποτελούν μέχρι σήμερα φωτεινή παρακαταθήκη.

Ένα αφιέρωμα με τίτλο «Η γυναίκα στο τραγούδι και στον αγώνα».

Τραγουδούν οι Δημήτρης Φανής, Κατερίνα Παράσχου και Φρειδερίκη Τομπάζου.

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Δημήτρης Φανής

Ενορχηστρώσεις: Νεοκλής Νεοφυτίδης

Info
Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023
Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, 20.00
Μουσείου 4, Λευκωσία
Εισιτήρια €15
Προπώληση soldouttickets
Πληροφορίες: 22766459

ΘΕΑΤΡΟ

«Ανθισμένες Μανόλιες» στο Σατιρικό

Θεατρικοί συνοδοιπόροι διαφορετικών γενιών συνδιαλέγονται επί σκηνής σε μια συνάντηση εμβολιασμένη με εμπειρία, γνώση, ενέργεια, αφοσίωση και σύμπνοια: Δέσποινα Μπεμπεδέλη, Αννίτα Σαντοριναίου, Πόπη Αβραάμ, Σοφία Καλλή, Μυρσίνη Χριστοδούλου και Παμπίνα Γεωργίου διασταυρώνουν τα βήματά τους στα μονοπάτια των ρόλων τους. Μορφές που σφράγισαν με την ιδιαίτερη συνδρομή τους την πορεία του θεάτρου στην Κύπρο, αλλά και πρόσωπα που τώρα ξεκινούν την δική τους διαδρομή, δημιουργούν την ιδανική συνθήκη για να υποδεχθούν το κοινό στο κλασικό πια έργο Ανθισμένες Μανόλιες. Μια εις βάθος μελέτη για την φιλία, η οποία αντισταθμίζει την μοναξιά και την ανάγκη του ανθρώπου για στήριξη και επαφή. Αυτή η αξία διεκδικεί τα σκήπτρα της μοναδικότητας, καθώς ξεδιπλώνεται μέσα από τις σκηνές του έργου αυτού, υπογραμμίζοντας την σημασία της στο σημερινό κοινό, επιμένοντας πως ακόμη μπορεί να υπάρξει και να λάμψει.

Ιnfo
Πρεμιέρα Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023
Σατιρικό Θέατρο, 20.30 Κυρ. 18.30
Πάνω Σκηνή
Βλαδίμηρου Καυκαρίδη 11-15
Αγλαντζιά
Εισιτήρια: €15/€12
Κρατήσεις 22312940, 22421609
Προπώληση www.soldoutticketbox.com 

«Ξενοδοχείο των δυο κόσμων» στο Mελίνα Μερκούρη

Με μια μεταφυσική κωμωδία , ένα ενδιαφέρον έργο του Γάλλου δραματουργού Έρικ Εμμανουέλ Σμιτ άρχισε την νέα χρονιά το Θέατρο «ΣΚΑΛΑ» - το έργο « Ξενοδοχείο των δυο κόσμων » , ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Ανδρέα Μελέκη. στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο «ΣΚΑΛΑ»

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Η ζωή και ο αναπόφευκτος θάνατος. Ο αφύσικος, πρόωρος, άδικος και τυχαίος. Ο φυσικός, αιτιολογημένος κι αναμενόμενος. Τα γηρατειά και η μοναξιά τους. Η αγωνία του θανάτου, η νεκροφάνεια, το «ταξίδι» των νεκρών στο αστρικό στερέωμα, ή κατά τους διαλεκτικότερους αρχαίους στον «κάτω κόσμο», κάτω από τη γη. Η γη και η ζωή δεν είναι τίποτε άλλο από ένα «ξενοδοχείο», απ' όπου «εισέρχονται» και «εξέρχονται» όλοι οι άνθρωποι, αργά ή γρήγορα, ανάλογα με το «γραφτό» του καθένα, με το οποίο ακόμα και νέοι μπορεί να στερηθούν τον έρωτα και τη ζωή. Αυτό είναι το θέμα - μέσα από ένα κράμα ρεαλισμού, υπερρεαλισμού, ποιητικής ευαισθησίας και πικρού χιούμορ .

Info
Πέμπτη 9- Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023
Μελίνα Μερκούρη, 20.30
Πύλη Αμμοχώστου
Λεωφόρος Αθηνάς
Προπώληση Εισιτηρίων Tickethour.com

«Η Φόνισσα» στο Θέατρο Δέντρο

Η ΕΘΑΛ αρχίζει τη νέα χρονιά με το ανέβασμα του εμβληματικού διηγήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Η Φόνισσα». Μια φιλόδοξη παραγωγή που έχει στόχο να «κοινωνήσει» μέσω
του θεάτρου το λόγο του «Αγίου των Ελληνικών Γραμμάτων». Μια ομάδα επτά αξιόλογων γυναικών ηθοποιών έχει αναλάβει να δώσει σάρκα και οστά στην ιστορία της Φραγκογιαννούς, με το σώμα και τη φωνή υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της Μαρίνας Βρόντη και την πρωτότυπη μουσική του γνωστού συνθέτη Γιώργου Ανδρέου.

Η υπόθεση:

Τα χρόνια που ζούσε η Φραγκογιαννού δεν ήταν εύκολα για μια γυναίκα. Κατά την ίδια η γέννηση της γυναίκας μόνο βάσανα έφερνε και στην ίδια και στην οικογένειά της. Έτσι το βράδυ που ξενυχτούσε πάνω από το προσκέφαλο της νεογέννητης άρρωστης εγγόνας της, αναλογιζόμενη τα δεινά που είχε περάσει ως παιδί, ως σύζυγος και ως γιαγιά πια, θόλωσε το μυαλό της ή όπως λέει ο Παπαδιαμάντης «εψήλωσεν ο νους της» και έπνιξε το βρέφος στην κούνια του. Από εκείνη την ώρα χρήζει τον εαυτό της σωτήρα του κόσμου από τα μικρά κορίτσια. Συνεχίζει τα εγκλήματά της μέχρι που η χωροφυλακή αρχίζει να την κυνηγάει και στην προσπάθειά της να ξεφύγει, να βρει καταφύγιο και να αλαφρύνει την ψυχή της με μια εξομολόγηση σε ένα ερημητήριο στον Άγιο Σώστη στον πνευματικό εκεί, δεν τα καταφέρνει και σκοτώνεται. Η Φραγκογιαννού βρίσκει τον θάνατο μεταξύ της ανθρώπινης και της θείας δίκης καθώς από τη μία την κυνηγάει η χωροφυλακή και από την άλλη πνίγεται από τα νερά της παλίρροιας.

Info
Πέμπτη 9- Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023
Θέατρο Δέντρο, 20.30 (Κυρ. 18.30)
Λεωφ. Φραγκλίνου Ρούσβελτ 76, Λεμεσός
Πληροφορίες 25877827
Προπώληση www.soldoutticketbox.com  , καταστήματα Στεφανής

«Indian Summer» στο Θέατρο Versus

Το θέατρο Versus παρουσιάζει το βραβευμένο έργο «Indian Summer» της Lucy Maurice σε σκηνοθεσία Μαρίνου Ανωγυριάτη.

Κυριακή Βράδυ, στο μπαρ ενός σιδηροδρομικού σταθμού… Δύο κορίτσια, δώδεκα μυστικά…
Η Λώρα και η Στέφη εργάζονται στο καφέ του σιδηροδρομικού σταθμού. Κόσμος πάει και έρχεται, ο καθένας μοιράζεται μια στιγμή, μια έλπίδα ή ένα φόβο μαζί με μια κούπα ζεστού καφέ. Η Λώρα και η Στέφη θα συνειδητοποιήσουν ότι δεν είναι μόνο η μηχανή του cappuccino που έχει σπάσει…

Info
Παρασκευή 10 Μαρτίου 2023
Θέατρο Ενα, 20.30
Θεοφίλου 20
Λεμεσός (Β’ Δημοτική Αγορά)
Εισιτήρια €12/€15
Πληροφορίες 99395970

ΠΑΙΔΙΑ/ΕΦΗΒΟΙ

«Beauty and the Beast» στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου

Η Ακαδημία Χορού «Αντιγόνη Τασουρή», σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Όμιλο «ΜΟΡΦΗ», παρουσιάζει στις 10, 11 και 12 Μαρτίου 2023, στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, το μιούζικαλ «Βeauty and the Beast». Για 5 μόνο παραστάσεις.

Τα καθαρά έσοδα της παραγωγής θα ενισχύσουν το ταμείο του Φιλανθρωπικού Ιδρύματος «Μικροί Ήρωες», το οποίο στηρίζει τα παιδιά που παλεύουν με την ανίατη ασθένεια τον καρκίνο. Τα παιδιά αυτά είναι δικά μας παιδιά και κανένα παιδί δεν πρέπει να παλεύει μόνο του τον καρκίνο.

Η θεατρική διασκευή και η ελεύθερη ελληνική μεταφορά του Νεοκλή Νεοκλέους βασίζεται στο γνωστό παραμύθι «H Πεντάμορφη και το Τέρας». Κεντρικός άξονας της παράστασης είναι η Πεντάμορφη, μια δυναμική, έξυπνη, ανεξάρτητη, ευγενική και γεμάτη αγάπη για τους συνανθρώπους της, η οποία δίνει τον αγώνα της για να επικρατήσει το δίκαιο και η αγάπη. Αξίες για τις οποίες ο καθένας μας πρέπει να αγωνίζεται στη ζωή του, κι όμως στις δύσκολες εποχές που ζούμε, πολλές είναι οι φορές που τις προσπερνούμε αφήνοντάς τες απαρατήρητες. Στόχος των ταλαντούχων συντελεστών είναι η δημιουργία μιας πρωτότυπης σκηνικής πρότασης της γνωστής ιστορίας, δημιουργώντας ένα ολοκαίνουργιο σίκουελ, γεμάτο φρεσκάδα, βασισμένο στις αξίες της αγάπης και της συγχώρεσης.

Ιnfo
Πρεμιέρα Παρασκευή 10- Κυριακή 12 Μαρτίου 2023
Δημ. Θέατρο Στροβόλου
Παρ. 19.30
Σάβ. 14.00 & 19,30
Κυρ. 11.00 & 17.30
Εισιτήρια €15/€20
Προπώληση Tickethour.com.cy Καταστήματα ACS
Πληροφορίες 22510480

«Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον» στις Αποθήκες ΘΟΚ

Η δεύτερη εφηβική παράσταση των δράσεων «Νέ@ σε έρηµο νησί» βρίσκεται στην τελική ευθεία των δοκιμών της, λίγο πριν από τη «συνάντησή της» με τους μαθητές των σχολείων της χώρας. Η παραγωγή του Θεάτρου Βαλίτσα παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Στέλιου Ανδρονίκου και εμπνέεται από την ποιητική και γεμάτη ευαισθησία νουβέλα του Ρίτσαρντ Μπαχ, Ο Γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον, μεταφέροντας μηνύματα για την αγάπη, τη συγγνώμη, την αναζήτηση, την πίστη στα όνειρα, την καλοσύνη που κρύβεται σε κάθε ανθρώπινη ψυχή και πολλά άλλα.

Το Θέατρο-Βαλίτσα είναι μια ευέλικτη παραγωγή του ΘΟΚ που σχεδιάζεται ειδικά για να μπορεί να φιλοξενηθεί σε χώρους σχολείων (σχολικές αίθουσες, αίθουσες εκδηλώσεων, θεατρικές αίθουσες, κ.ά.), δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να απολαύσουν το εκπαιδευτικό και καλλιτεχνικό περιεχόμενο μιας θεατρικής παράστασης χωρίς να μετακινηθούν από το χώρο τους. Παράλληλα, η παραγωγή έχει προγραμματίσει επιπλέον τακτικές παραστάσεις για το κοινό.

Info
Κυριακή 12 Μαρτίου 2023
Θέατρο Αποθήκες, 17.00 & 19.00
Κάμπου 29 Στρόβολος, Λευκωσία
Εισιτήρια €6
Προπώληση www.thoc.org.cy
Πληροφορίες 22864330

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

7ο Cyprus Bar Show στον Πρωταρά

Αυτό τον μήνα ο Παλμός των Bartenders χτύπα και πάλι στο Cyprus BAR SHOW στο Laxia Palace Protaras από της 12:00 το πρωί μέχρι 21:00 το βράδυ .

Για 7η συνεχή χρονιά η έκθεση μας HoReCa που καθιερώθηκε και έγινε πλέον θεσμός είναι και πάλι εδώ ... με περισσότερη γνώση, πιο πολλές εμπειρίες με θέληση για μάθηση, μια έκθεση με αμέτρητα premium προϊόντα, υλικά και εργαλεία για μπαρ και εξαιρετικές γευστικές προτάσεις .

Το Cyprus Bar Show, διοργανώνεται από την Κυπριακή Ένωση Μπαρτεντερ και αποτελεί το απόλυτο ραντεβού της χρονιάς με τους επαγγελματίες του κλάδου των bars της Κύπρου και όχι μόνο!

Info
Σάββατο 11- Κυριακή 12 Μαρτίου 2023
Laxia Palace, 12.00-21.00
Πρωταράς
Πληροφορίες 23742494, 99537256,99355801

CINEMA

The Ritual Killer

Μην μπορώντας να ξεπεράσει τον θάνατο της κόρης του, ο ντετέκτιβ Μπόιντ (Κόουλ Χάουζερ) ταξιδεύει από τις ΗΠΑ μέχρι την Ευρώπη στα ίχνη ενός κατά συρροή δολοφόνου, που σκοτώνει τα θύματα του με μία απάνθρωπη και αποτρόπαια τελετουργία μαύρης μαγείας.

Σκηνοθεσία George Gallo
Πρωταγωνιστούν Cole Hauser, Morgan Freeman, Murielle Hilaire

K Cineplex (The Mall of Cyprus ) 20.00, 22.30
K Cineplex (Λευκωσία) 20.00, 22.30
K Cineplex (Λάρνακα) 20.00, 22.30
K Cineplex (Λεμεσός) 20.00, 22.30
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 20.00, 22.30
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 19.45, 22.00
RIO (Λεμεσός) 19.40, 22.00