ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Loading...

10 μοναδικές ιδέες για ένα φανταστικό weekend

WIZ TEAM

To πρώτο Σαββατοκύριακο του Μαΐου μας δίνει κάθε λόγο να βγούμε από το σπίτι.  Lives, θεατρικές παραστάσεις, εκδηλώσεις εντός και εκτός και σινεμα είναι μόνο μερικές ιδέες που σας προτείνει το Wiz για να περάσετε όμορφα. 

MOYΣΙΚΗ

ΜεταΜέλισσες στο Downtown

Η Αναστασία Μουτσάτσου, ο Alex Sid και ο Δημήτρης Γκοτσόπουλος, μας προσκαλούν σε να reunion με τα τραγούδια, από την τηλεοπτική σειρά, «Αγριες Μελισσες» της καρδιάς μας και όχι μόνο.

Τα τραγούδια που έγραψε ο Alex Sid και η Ουρανία Πατέλλη και που σφράγισαν μελωδικά πολλές σημαντικές σκηνές, αλλά και τις νύχτες μας, έρχονται για πρώτη φορά στην Κύπρο μετά από τις sold out εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα.

Γιατί μαζί με όλους εσάς που αγκαλιάσατε κι εμάς και τα τραγούδια μας, ο χρόνος χωρίζεται στο πριν και στο μεταΜέλισσες…

Ιnfo
Παρασκευή 5 Μαΐου 2023
Downtown, 21.30
Eμμανουήλ Ροΐδη 2 Λευκωσία
Εισιτήρια €18 προπώληση €20 ταμείο
Προπώληση viva.gr

Πέγκυ Ζήνα- Κωνσταντίνος Χριστοφόρου στις Notes

Οι Notes Live ξεχωρίζουν για τους καλλιτέχνες που φιλοξενούν, για το πλούσιο πρόγραμμά τους και για τις ανεπανάληπτες βραδιές που χαρίζουν στο κοινό.

Λίγο πριν καλοκαιριάσει η μοναδική Πέγκυ Ζήνα επιστρέφει στις Notes Live στην Λεμεσό για τα Σαββατόβραδα του Μαΐου

Η Πέγκυ Ζήνα έρχεται κατευθείαν από την καρδιά της Αθήνας με όλο το μουσικό της επιτελείο με σκοπό να απογειώσει τα Σαββατόβραδα μας παρέα με τον Κωνσταντίνο Χριστοφόρου.

Info
Σάββατο 6 Μαΐου 2023
Notes Live, 23.00
Οδός Ελευθερίας 5
Λεμεσός
Πληροφορίες 25344344

Φοίβος Δεληβοριάς

Μετά τη συναρπαστική παρουσίαση του «ΑΝΙΜΕ», της τελευταίας σειράς τραγουδιών του, σε μία απόλυτα επιτυχημένη σειρά sold out παραστάσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο Φοίβος Δεληβοριάς και οι συνεργάτες του μεταφέρουν τη νέα τους παράσταση σε επιλεγμένους χώρους σε Ελλάδα και Κύπρο.

Με το γενναίο πλήρωμα των φίλων (Σωτήρης Ντούβας, Κωστής Χριστοδούλου, Κώστας Παντέλης, Yoel Soto) και με την εκλεκτή συμμετοχή του παραγωγού της «Καλλιθέας», Χρήστου Λαϊνά, έρχονται από το παράλληλο σύμπαν της πραγματικότητας στον μυστικό κόσμο του RED για να βρουν ό,τι δεν φαίνεται, ό,τι ήταν πάντα δίπλα μας, ό,τι δε σταμάτησε ποτέ.

Μια μουσική παράσταση βασισμένη σε όλη την τραγουδοποιία του Φοίβου, από τα 16 του έως σήμερα, με ηλεκτρισμό και συγκίνηση, με τον αρχαίο θησαυρό στο σεντούκι και τον καθρέφτη σπασμένο διά παντός.

Info
Σάββατο 6 Μαΐου 2023
Μουσική Σκηνή Red, 22.00
28ης Οκτωβρίου 4, Έγκωμη
Είσοδος €25 (ελάχιστη κατανάλωση ποτών/σνακ ανά άτομο: 10 ευρώ)
Προπώληση εισιτηρίων www.tickethour.com.cy και σε όλα τα καταστήματα acs courier (77777040) (Μετά την αγορά των εισιτηρίων επιβεβαιώσετε την κράτησή σας στο Red, στο τηλ 99059257)
Πληροφορίες 99059257

ΘΕΑΤΡΟ

«Ψυχώ» στο θέατρο Ένα

Ψυχώ, ένα έργο βασισμένο στο βιβλίο τρόμου του Ρόμπερτ Μπλοχ σε μετάφραση και διασκευή Αντρέα Χριστοδουλίδη.

Υπόθεση: Η Μάριον, η οποία δουλεύει γραμματέας σε μια εταιρεία, αντί να καταθέσει στην τράπεζα τα 40.000 δολάρια της εταιρείας, τα κλέβει και φεύγει από την πόλη. Κατά τη διάρκεια μιας καταρρακτώδους βροχής και μετά από αρκετές ώρες οδήγησης η Μάριον αποφασίζει να σταματήσει σε ένα μοτέλ που βρίσκει στο δρόμο της. Ιδιοκτήτης του μοτέλ ο φαινομενικά πολύ συμπαθητικός Νόρμαν Μπέητς, οποίος ζει στο μοτέλ με την άρρωστη μητέρα του την οποία φροντίζει στο διπλανό σπίτι όπου ζει. Εκεί η Μάριον δολοφονείται άγρια στο μπάνιο, από την μητέρα του Νόρμαν. Η εξαφάνιση της Μάριον, μαζί με τα λεφτά, είναι η αφορμή για να αρχίζει μία αστυνομική έρευνα. Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Άρμπογκαστ, προσλαμβάνεται από την εταιρεία που έκλεψε τα χρήματα η Mάριον για να την βρει. Ο Άρμπογκαστ ανακαλύπτει ότι η Μάριον είχε περάσει από το μοτέλ του Μπέητς αλλά προτού προλάβει να ενημερώσει την Λάιλα ή τον Σαμ, δολοφονείται και αυτός. Έχοντας περάσει αρκετές ώρες χωρίς κανένα τηλεφώνημα από τον Άρμπογκαστ, οι δυο τους, Λάιλα και Σαμ ανησυχώντας ότι κάτι δεν πάει καλά με τον ιδιοκτήτη του μοτέλ αποφασίζουν να το επισκεφτούν….

Info
Παρασκευή 5 – Κυριακή 7 Μαΐου 2023
Θέατρο Ένα, 20.30 (Κυρ. 19.00)
Λεωφόρος Αθηνάς 4, Λευκωσία
Εισιτήρια €15/€10
Κρατήσεις 22348203

Kυριακή 7 Απριλίου 2023
Θέατρο Ριάλτο, 20.30
Ανδρ. Δρουσιώτη Πλ.Ηρώων
Λεμεσός
Εισιτήρια €25/€20
Προπώληση Rialto.com.cy
Τηλ. 77777745

«Το κράτος του Ττόφαλλου» στο Σατιρικό

Tο Σατιρικό Θέατρο παρουσιάζει την Κυπριακή κωμωδία του Μιχάλη Πιτσιλλίδη, «Το κράτος του Ττόφαλλου» («Ττόφαλλος ο Κλωναρίτης»), σε σκηνοθεσία Βασίλη Μιχαήλ.

Η ιστορία του έργου διαδραματίζεται σε ένα πολύ μικρό χωριό, το Κλωνάρι, τη δεκαετία του 1960. Το χωριό, παραμελημένο από την κυβέρνηση, προσπαθεί να βρει το δίκιο του. Με ηγέτη τον Ττόφαλλο, οι Κλωναρίτες κάνουν διαδηλώσεις για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους. Όταν βλέπουν πως κανείς δεν τους λαμβάνει υπόψη, ο Ττόφαλλος αποφασίζει πως πρέπει να δημιουργήσουν το δικό τους κράτος. Αυτοανακηρύσσεται πρόεδρος και μαζί με την προεδρίνα και τους υπουργούς του αρχίζει να σχεδιάζει το μέλλον του «κράτους» του Κλωναρκού. Σύντομα όμως, λόγω των παράλογων αποφάσεων τους, η οικονομία αρχίζει να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και οι κάτοικοι ετοιμάζονται να εξεγερθούν. Τότε ο Ττόφαλλος με την αυτοπεποίθηση του αλάθητου εξουσιαστή, τους πείθει ότι προβλήματά τους θα λυθούν μόνο εάν κηρύξουν πόλεμο στο γειτονικό χωριό…

Ο βραβευμένος και πολυαγαπημένος συγγραφέας Μιχάλης Πιτσιλλίδης, σφράγισε με το έργο του την κυπριακή δραματουργία, σκιαγραφώντας μέσα από τα έξυπνα και διασκεδαστικά κείμενα του γεγονότα είτε αυτοβιογραφικά, είτε που αφορούσαν σε στιγμές της καθημερινής ζωής της κυπριακής κοινωνίας.

Info
Σάββατο 6- Κυριακή 7 Μαΐου 2023
Σατιρικό Θέατρο, 20.00
Διάρκεια Παράστασης 85’
Εισιτήρια €12/€15
Προπώληση www.soldoutticketbox.com
Κρατήσεις 22312940 – 22421609

«Λυσιστράτη» Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού

Η θεατρική ομάδα «Παράβαση» Λυμπιών παρουσιάζει την Αριστοφανική κωμωδία «Λυσιστράτη», σε διασκευή στα κυπριακά από τον Σοφοκλή Σοφοκλέους και σκηνοθεσία από τις Αντωνία Χαραλάμπους και Πολυξένη Σάββα.

Η Λυσιστράτη έχει αποσπάσει τις καλύτερες εντυπώσεις και έχει βραβευτεί στο 35ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου που διοργάνωσε ο ΘΟΚ.

Επί σκηνής 25 ηθοποιοί σάς υπόσχονται μία αξέχαστη βραδιά, μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσει κανείς.

Η Λυσιστράτη ξεκινά την καλοκαιρινή της περιοδεία με δύο παραστάσεις -μία στην Πάφο και μία στη Λεμεσό.

Οι γυναίκες με επικεφαλής τη Λυσιστράτη αποφασίζουν να σταματήσουν τον πόλεμο και να ξαναφέρουν την ειρήνη στον κόσμο. Το σχέδιο είναι η κήρυξη ερωτικής αποχής μέχρι οι άντρες να αποφασίσουν τη λήξη του πολέμου. Παρά τις αρχικές διαφωνίες τελικά οι γυναίκες, συμφωνούν με το σχέδιο.

Η αποχή έχει αρχίσει να γίνεται ανυπόφορη και για τα δύο φύλα, ιδιαίτερα όμως για τους άντρες. Το σχέδιο των γυναικών έχει επιτυχία. Οι άντρες στέλνουν πρεσβευτές, να συνομιλήσουν με τις γυναίκες και να βρουν τη λύση. Με αμοιβαίες υποχωρήσεις η ειρήνη εξασφαλίζεται. Το αίσιο τέλος σφραγίζεται μέσα σε μια αποθέωση από τραγούδια και χορούς.

Info
Κυριακή 7 Μαΐου 2023
Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού
Ώρα έναρξης 19.00
Εισιτήρια €10 (€7 για παιδιά 12 -18 ετών, φοιτητές, συνταξιούχοι)
Προπώληση tickethour
*Η παράσταση προσφέρεται για άτομα άνω των 12 ετών
Πληροφορίες 99762891, 99787090

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Βραδιά Επιτραπέζιων Παιχνιδιών στο Λεωφορείο

Εκδήλωση Επιτραπέζιων Παιχνιδιών για Ενήλικες από την Imagination Gaming Cyprus κάθε Παρασκευή και τον Μάιο στο Καφενείο το Λεωφορείο, στη Λευκωσία

Αυτή την Παρασκευή, όπως κάθε Παρασκευή από τις 18:00 ως αργά το βράδυ, η Imagination Gaming Cyprus σε συνεργασία με το Καφενείο το Λεωφορείο, διοργανώνουν μια πολύ διασκεδαστική βραδιά για ενήλικες με δεκάδες επιτραπέζια παιχνίδια.
Σε ένα χαλαρό και όμορφο περιβάλλον, οι επισκέπτες μπορούν να παίξουν με φίλους ή ακόμα και με αγνώστους, επιτραπέζια παιχνίδια όλων των κατηγοριών, όπως party games, παιχνίδια στρατηγικής, συνεργατικά, eurogames και πολλά άλλα.
Η ομάδα της Imagination Gaming Cyprus βρίσκεται εκεί για να εξηγεί τους κανόνες και να βοηθά τους παίκτες κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Info
Παρασκευή 5 Mαΐου 2023
Καφενείο Λεωφορείο, 18.00
Πλ. Δημαρχείας 26, 1016, Παλιά Λευκωσία
Εισιτήριο: €3
Κρατήσεις 97748177

«Για την Κουμανταρία» στον Κασκαντέρ

Ο διευθυντής της οινοβιομηχανίας Λοέλ, Πάμπος Πιττάκας, θα βρεθεί στον Κασκαντέρ.

«Με τον Πάμπο Πιττάκα θα συζητήσουμε για τη ναυαρχίδα της Κύπρου, την Κουμανταρία. Το αρχαιότερο κρασί στον Κόσμο, το οποίο ακόμα παράγεται. Και το κυριότερο, θα δοκιμάσουμε Κουμανταρίες. Ευκαιρία να λύσουμε απορίες που αφορούν την Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης, την διαδικασία, το πρωτόκολλο, τα κουμανταριοχώρια».

Info
Σάββατο 6 Μαΐου 2023
Κασκαντέρ, 18.30
Ολυμπιάδος 6, Λύμπια
Πληροφορίες 99446051

Vegan Fam Flavours 2023 στον Ψεματισμένο

Έρχεται για πρώτη φορά στο Πάρκο Αιωνόβιων Ελαιών, στο χωριό Ψεματισμένος, της επαρχίας Λάρνακας.

Το Vegan Fam Flavours είναι μια γιορτή αφιερωμένη σε κάθε μορφή ζωής! Είναι μια ευκαιρία τόσο για τους βίγκαν όσο και για αυτούς που ενδιαφέρονται για ένα υγιεινό τρόπο ζωής για τον εαυτό τους και τον πλανήτη, να περάσουν δύο όμορφες μέρες στη φύση.

Ο βιγκανισμός δεν αποτελεί μόνο μια διατροφική συνήθεια ή επιλογή, αλλά είναι φιλοσοφία ζωής η οποία αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς στην Κύπρο και στο κόσμο. Οι άνθρωποι στρέφονται προς αυτόν είτε για ηθικούς και περιβαλλοντικούς λόγους, είτε για να βελτιώσουν την υγεία τους.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν νόστιμα φαγητά, λαχταριστά γλυκά και ποτά, να παρακολουθήσουν επιδείξεις μαγειρικής, να ακούσουν ζωντανή μουσική, να περάσουν δημιουργικά τον χρόνο τους με τα παιδιά τους και άλλα πολλά.

Info
Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Μαΐου 2023
Ψεματισμένος, επαρχία Λάρνακας
Ώρα έναρξης 14.00-22.00
Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες 70002828

CINEMA

Guardians of the Galaxy Vol. 3

Ο Peter Quill, που θρηνεί ακόμα την απώλεια της Gamora, πρέπει να συσπειρώσει την ομάδα του να υπερασπιστούν το σύμπαν αλλά και να προστατέψουν έναν από τους δικούς τους. Μια αποστολή που εάν δεν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει στο τέλος της ομάδας όπως την γνωρίζαμε έως τώρα.

Σκηνοθεσία James Gunn
Πρωταγωνιστούν Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Bautista

K Cineplex (The Mall of Cyprus 17.00, 20.15, 21.30
K Cineplex (Λευκωσία) 17.00, 20.15, 22.30
K Cineplex (Λάρνακα) 17.00, 20.15, 22.30
K Cineplex (Λεμεσός) 17.00, 20.15, 22.30
K Cineplex (Kings Avenue – Πάφος) 17.00, 20.15, 22.30
RΙΟ Premier Cinema (Νicosia Mall) 17.30. 18.30, 21.30 σ/κ 14.30, 15.30, 17.30, 18.30, 20.30, 21.30
RIO (Λεμεσός) 19.30, 22.15 σ/κ 17.00